X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również :*

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dziewczyny plamienia przed @ biorą się zazwyczaj z 2 rzeczy - albo implantacja albo za niski progesteron w fazie lutealnej. Ja niestety od paru miesięcy to przeżywam i zawsze miałam nadzieję, że to implantacja, ale niestety okazało się że mam znikomy progesteron i to stąd.

A ja sie zaswsze zastanawialam czemu zawsze przed okresem mam plamienia..
    Lekarz zawsze twierdzil ze wszystko jest ok.
    Plamienia mam od przynajmniej 4 lat...

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    A ja sie zaswsze zastanawialam czemu zawsze przed okresem mam plamienia..
    Lekarz zawsze twierdzil ze wszystko jest ok.
    Plamienia mam od przynajmniej 4 lat...
    A sprawdzalas kiedys progesteron? Najlepiej 7 dpo. U mnie tez zawsze mówili, zeby sie nie przejmowac, ze wszystko jest ok, a ciąży nie ma i nie ma... i okazało się, że to przez progesteron a wiadomo jak nie ma progesteronu to nie ma ciąży, stąd też tyle kobiet bierze duphaston albo luteine.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    A sprawdzalas kiedys progesteron? Najlepiej 7 dpo. U mnie tez zawsze mówili, zeby sie nie przejmowac, ze wszystko jest ok, a ciąży nie ma i nie ma... i okazało się, że to przez progesteron a wiadomo jak nie ma progesteronu to nie ma ciąży, stąd też tyle kobiet bierze duphaston albo luteine.
    Szczerze wtedy sie nie przejmowalam, bo skoro lekarz powiedzial ze jest ok to zalozylam ze jest. Wtedy sie nie staralismy.
    Zawsze kazdy mi powtarzal ze taka moja natura i nie kierowal mnie na zadne badania.
    Ale dobrze wiedziec, bo szczerze nie zdawalam sobie z sprawy z takich plamien.
    Dzieki za uswiadomienie!

• didi123 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:

Mi się bardzo rzadko zdarzają takie plamienia, ale dziękuję za informację, gin mi kazał przyjść po 3 nieudanym cyklu, więc na pewno będę chciała to sprawdzić. Chyba, że wcześniej się pokuszę.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chyba nie miałam takich plamień albo wcześniej po prostu nie zwracałam uwagi. Właśnie w czwartek będę robić progesteron, ciekawe jaki wyjdzie..

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się kilka razy zdarzyły, ale tylko wtedy gdy cykl z niewiadomych przyczyn mi się skrócił. Zazwyczaj mam na czas lub +/- 2/3 dni spóźnienia, ale miałam kilka cykli krótszych nie 31 jak zazwyczaj a 27/28 dniowych i wtedy tak miałam. Choć dziś 30 dc, więc już sama nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 13:39

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chce Wam tutaj wykładów robić ani nic takiego, ale tutaj krótki a konkretny tekst: "Jeśli przyszła mama ma zbyt niski poziom progesteronu, oznacza to, że błona macicy nie jest dobrze przygotowana na przyjęcie zarodka. Wówczas jest ona słabo ukrwiona i cienka. Zarodek nie może więc rozwijać się prawidłowo, a u kobiety pojawia się plamienie, ból w podbrzuszu, skurcze macicy." Ja niestety po tak długich staraniach dużo się nauczyłam o tych najważniejszych hormonach.

zuzi_c, didi123 lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy mialam cykle idelanie ksiazkowe 28 dni. Potem sie cos pokickalo i sie wydluzyl do 31 dni i wtedy pojawiky sie plamienia. Trwaja one zawsze 2 dni, a potem zaczyna sie regularne krwawienie.

• didi123 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tak teraz miałam, ból, dziwne skurcze. Wcześniej nigdy mi się nie przydarzył taki cykl, ale raczej myślałam, że teraz coś się pozmieniało i tyle.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Kiedy mialam cykle idelanie ksiazkowe 28 dni. Potem sie cos pokickalo i sie wydluzyl do 31 dni i wtedy pojawiky sie plamienia. Trwaja one zawsze 2 dni, a potem zaczyna sie regularne krwawienie.

Moje jak już są to też 2 dniowe, więc liczę jutro już na @.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Moje jak już są to też 2 dniowe, więc liczę jutro już na @.
    A ja mam nadzieję, ze jednak nie przyjdzie. Mamy tu na forum jakąś dobrą passę w tym tygodniu :*

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    A ja mam nadzieję, ze jednak nie przyjdzie. Mamy tu na forum jakąś dobrą passę w tym tygodniu :*

Ja jakoś nie wierzę, że mogłabym mieć tyle szczęścia. Pesymistka ze mnie straszna na co dzień w życiu, dobrze że mam męża optymistę to on mnie podtrzymuje na duchu.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Moje wyliczenia 9.08, flo mi pokazuje 11.08.
    Ooooo czyli okres w ten sam dzien co ja :-)

Ciekawe ktora 1 dostanie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 13:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej żeby żadna nie dostała :)

Ja się zastanawiam czy po wczorajszym seksie może być rozcieńczony śluz że nie umiem wyłapać czy dalej jest płodny czy nie :P

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Ja jakoś nie wierzę, że mogłabym mieć tyle szczęścia. Pesymistka ze mnie straszna na co dzień w życiu, dobrze że mam męża optymistę to on mnie podtrzymuje na duchu.

to możemy sobie przybić piątkę. Niby jest nadzieja ale ogólnie nie wierzę w to, że się uda:) i to nie jest puste gadanie żeby ktoś pocieszył, po prostu taki charakter

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dobra passa pewnie sie szybko wyczerpie hehe a weterankom doleci kolejny cykl heh
    I bd czekac na wrzesniowy wysyp ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:

Ja się zastanawiam czy po wczorajszym seksie może być rozcieńczony śluz że nie umiem wyłapać czy dalej jest płodny czy nie :P
    Oooo ty już od goraczki sie w srodku roztapiasz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 13:56

• Meluśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:

Mam tak samo po wczorajszym xD

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czuje że mam znowu około 37st. Ciągle mnie podbrzusze boli więc owulacja jest pewnie albo na pewno płodne :) a wczoraj mnie tak zalał że po prostu dzisiaj mam powródź xD a wczoraj miałam tak gęsto że trzy razy się kąpałam bo nie szło wytrzymać...

‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ