Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja się już trochę ogarnęłam:) Gratuluję wszystkim Zafasolkowanym:) Zrobiłam badania, tych co są zalecane dla starających a do te pory ich jeszcze nie robiłam. Nie mam wszystkich wyników ale z tych co mam, to homocysteina i SHBG jest podwyższone, miała tak któraś z Was? Wiecie co to może byc?
-
Właśnie rozmawiałam z moją koleżanką. Jej synek ma. Już pół roku. W moim wieku. Mówi mi że w ogóle zaluje że poszła na te badania prenatalne. Przeryczane parę tyg. Tak ja tam nastraszyli. Wyniki też coś tam nie tak. Straszył wadami. Kazali amniopukcje. Nie zgodzili się. Poszła w 18 tyg - wszystko gra!!
Mi radzi żebym nie szła i nie stresowala się. Synek zdrowy a mogła tylko zaszkodzić bo ryczalam non stop i nerwy. -
nick nieaktualnyMorska wrote:Dziewczyny ja się już trochę ogarnęłam:) Gratuluję wszystkim Zafasolkowanym:) Zrobiłam badania, tych co są zalecane dla starających a do te pory ich jeszcze nie robiłam. Nie mam wszystkich wyników ale z tych co mam, to homocysteina i SHBG jest podwyższone, miała tak któraś z Was? Wiecie co to może byc?
-
nick nieaktualnyWarto wziac pod uwage to ze takie badania pozwalaja wykryc wady u dziecka, ktore mozna zaczac leczyc juz w lonie matki...wiec chyba warto je zrobic. Ja osobiscie bym wolala wiedziec wczesniej ze z moim dzieckiem jest cos nie tak i sie na to przygotowac.
-
Kropeczko nie maj pojęcia o tych badaniach o których pisałaś ale myśle o Was i wierze że wszystko będzie dobrze a Kropeczka rośnie zdrowa :-*
Kropeczka85 lubi tę wiadomość
03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Hej. Byłam dziś u nowego ginekologa. Przyjmuje w klinice leczenia niepłodności Parens w Krakowie. Dostałam zalecenia kilku badań, w tym drożność jajowodów - czego się mega boję. Dziś 8 dzień cyklu, pęcherzyki w obydwu jajnikach ale malutkie.. Największy 10mm. Lekarz powiedział, że mogę mieć bezowulacyjne cykle i w tym miesiącu robię monitoring. Ale bezowulacyjne z takim ładnym progesteronem?Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
Kropeczka85 wrote:Właśnie teraz czytam , że na wyniki wpływa c może branie dupka- ja biorę. I płeć żeńska, którą mamy raczej.
Trzeba czekać i tyle. O 2500zl jestem lżejszą ale trudno, pieniądze się nie liczą w tej sytuacji.
Jeśli tylko jest taka możliwość, to lepiej wykonać badania, i mieć później spokojną głowę. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, powodenia!Kropeczka85 lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Morska wrote:Dziewczyny ja się już trochę ogarnęłam:) Gratuluję wszystkim Zafasolkowanym:) Zrobiłam badania, tych co są zalecane dla starających a do te pory ich jeszcze nie robiłam. Nie mam wszystkich wyników ale z tych co mam, to homocysteina i SHBG jest podwyższone, miała tak któraś z Was? Wiecie co to może byc?
Homocysteina to ja! Dużo powiększone? Masz chyba problem z przyswajaniem zwykłego kwasu, próbuj metylowanych witamin i będzie gita[/url]
-
Applejoy wrote:Homocysteina to ja! Dużo powiększone? Masz chyba problem z przyswajaniem zwykłego kwasu, próbuj metylowanych witamin i będzie gita
Mam prawie 13 a wszędzie piszą, że przy staraniach powinno być max do 8 (choć nie wiem czy to prawda:)) A ta forma metylowana to jest do kupienia normalnie w aptece? jakie witaminy bierzesz? -
Kochane ja idę spać. Mało mnie tutaj ale jak mogę to śpię co chwila. I już mi się oczy zamykają
Mój chcial film, sama nawet zaproponowałam przytulanki ale nie dam rady. Ledwo oczy trzymam.
Ooooo... A co to cudnego na tvn leci -
nick nieaktualnyJa sie zdrzemnelam. Prawie 3godz :o
W miedzy czasie wyszlo ze jutro na grilla idziemy do parkubedzie fajnie. Troche luzu.
I koncze powoli sobie salatke z zupek. Pozniej przytulanki z mezem i mam dobry humor jak mysle ze jutro wolne
Morska ja nie pomoge. Nie robie badan na razie rzadnych.
Mama kaladz sie i wypoczywaj.
Kropeczko :* kochanie moje. Ty wiesz ze zawsze mozesz pisac i dzwonic. Nie martw sie na zapas. Wiem ze czasem sie nie da ale Ty sama najlepiej o tym wiesz :* -
Applejoy wrote:Jest femibion, prenatal uno, generalnie trzeba patrzeć na skład
i przy staraniach ważne
zobacz wątek pytania do eksperta tam było pytanie o homocysteine
-
Isaura81 wrote:Te pierwsze wyniki to nie mam pojęcia co to.
Drugie to rosnąca bakteriuria w pęcherzu. Taka.srednia ilość. Osobiście nie bralabym na to antybiotyku jeżeli nie ma objawów tylko "przepłukała" pęcherz. Oczywiście w twoim stanie to do lekarza. Ale przed antybiotykiem wykonała bym posiew co to za bakteria. Żeby w.slepo nie strzelać z leczeniem.
Gin dała mi instrukcje jak zrobic to badanie moczu mam nadzieje ze dobrze to zrobiłam wszystko dokladnie umyłam... i powiedziała że jak beda złe wyniki tego posiewu to żebym poszła do swojego rodzinnego po recepte albo do jakiegos innego gin.
Ja objawow żadnych nie mam jedyne co to czasem jak przetrzymam mocz to po oddaniu go troche mnie boli nic więcej.
Pojde chyba w poniedziałek do rodzinnego zeby zobaczya te wyniki i powiedziala co z tym zrobic
Meggs dziekuje za info juz mi lżej -
Morska wrote:Mam prawie 13 a wszędzie piszą, że przy staraniach powinno być max do 8 (choć nie wiem czy to prawda:)) A ta forma metylowana to jest do kupienia normalnie w aptece? jakie witaminy bierzesz?
Morska wysłałam Ci zaproMorska lubi tę wiadomość
[/url]
-
Chasia wrote:Gin dała mi instrukcje jak zrobic to badanie moczu mam nadzieje ze dobrze to zrobiłam wszystko dokladnie umyłam... i powiedziała że jak beda złe wyniki tego posiewu to żebym poszła do swojego rodzinnego po recepte albo do jakiegos innego gin.
Ja objawow żadnych nie mam jedyne co to czasem jak przetrzymam mocz to po oddaniu go troche mnie boli nic więcej.
Pojde chyba w poniedziałek do rodzinnego zeby zobaczya te wyniki i powiedziala co z tym zrobic
Meggs dziekuje za info juz mi lżejIsaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualny
-
A mi się życie małżeńskie posypało wczoraj i dzisiaj zapaliłam fajkę po 2 miesiącach
łeb mi pęka i mam wyrzuty sumienia że to zrobiłam. Do tego jestem zła i zawiedziona postawą mojego męża. Mam ochotę rzucić go w cholerę i wyjechać daleko. Zacząć gdzieś od nowa.
03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016