Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • endlann Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna dołączyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endlann wrote:
    Mozna dołączyć?
    Siadaj i opowiadaj :)

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Która ze staraczek testuje pod koniec, oby, szczęśliwego sierpnia??? :)
    Ja jestem dzis 6 dpo, wiec ja jeszcze w sierpniu razem z Malwa :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endlann wrote:
    Mozna dołączyć?
    Hej, pewnie :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho dzisiaj. Ja w domu. Zaczynam ogarniac kurze i podlogi. Jeszcze sie wykapac a pozniej drzemka. Wieczorem machne salatke z zupek chinskich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 16:19

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ścięło i spałam, jemy obiadek ale po naprawa zmywarki bo Nam się zepsuła. Może się uda bez speca cholercia.
    Jeszcze mi kupna zmywarki teraz trzeba.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj Dziewczyny :)
    Zrobiłam awidność toxoplazmozy i mam wynik Awidność przeciwciał w kl. IgG 84,20 %
    Gdzie wychodzi że >80 jest to wysoka awidność hmm co to oznacza?? Ktos sie zna??
    Posiew moczu: bakteriuria 10^3 cfu/ml - to chyba zapalenie pęcherza - tak piszą w necie...
    Co ja mam teraz robić? Czy mam iść do rodzinnego lekarza z tymi wynikami skoro moja gin d poniedziałku na urlopie :(?

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nieciekawie. NT i kość nosowa ok, ale pappa i wolne hcg bardzo niskie w związku z tym ryzyko trisomii wysokie bo 1:400 i 1:500. Także od razu miałam pobieraną krew na Nifty. Wolałam to niż biopsję trofoblastu, więc teraz znów stres przez tydzień ... ;(
    Także u mnie ta niska beta i niskie przyrosty plus bardzo szybkie tętno płodu nie były chyba przypadkowe. Coś jest nie tak. Pytanie tylko co i na ile.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    U mnie niestety nieciekawie. NT i kość nosowa ok, ale pappa i wolne hcg bardzo niskie w związku z tym ryzyko trisomii wysokie bo 1:400 i 1:500. Także od razu miałam pobieraną krew na Nifty. Wolałam to niż biopsję trofoblastu, więc teraz znów stres przez tydzień ... ;(
    Także u mnie ta niska beta i niskie przyrosty plus bardzo szybkie tętno płodu nie były chyba przypadkowe. Coś jest nie tak. Pytanie tylko co i na ile.
    ojej Kropeczko trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze <3

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:

Ojej, kropeczko, bardzo mi przykro :( mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze! Trzymaj sie kochana :* najgorsze jest to czekanie...

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    O Matus... Kochana moja Tule mocno. O Tyle że moja koleżanka miała sytuację po tych badaniach taka sama. Ze ryzyko duże czegoś tam.wkurzyLa się, Powtórzyła badania gdzie indziej i było ok.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:

Kropeczko :* koleżanka miała prawdopodobieństwo 1:4 wiec bardziej niż złe. Teraz ma już roczna zdrowa córkę. Skoro kość nosowa jest i przeziernoac karkowa ok to się nie stresujemy :*

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Zrobiłam awidność toxoplazmozy i mam wynik Awidność przeciwciał w kl. IgG 84,20 %
    Gdzie wychodzi że >80 jest to wysoka awidność hmm co to oznacza?? Ktos sie zna??
    Posiew moczu: bakteriuria 10^3 cfu/ml - to chyba zapalenie pęcherza - tak piszą w necie...
    Co ja mam teraz robić? Czy mam iść do rodzinnego lekarza z tymi wynikami skoro moja gin d poniedziałku na urlopie :(?

A inny ginekolog? Lub jeśli nie możesz to rodzinny :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie teraz czytam , że na wyniki wpływa c może branie dupka- ja biorę. I płeć żeńska, którą mamy raczej.
    Trzeba czekać i tyle. O 2500zl jestem lżejszą ale trudno, pieniądze się nie liczą w tej sytuacji.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia o awidnosci się nie wypowiem. W ogóle się nie znam. A z moczem lepiej się skonsultować. Mam nadzieję, że pobralabym próbkę zgodnie z wszystkimi zasadami? Mój lekarz bardzo kładzie na to nacisk: trzy razy pod prysznicem umyty srom i ręce s potem środkowy strumień do jałowego pojemnika.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Te pierwsze wyniki to nie mam pojęcia co to.
    Drugie to rosnąca bakteriuria w pęcherzu. Taka.srednia ilość. Osobiście nie bralabym na to antybiotyku jeżeli nie ma objawów tylko "przepłukała" pęcherz. Oczywiście w twoim stanie to do lekarza. Ale przed antybiotykiem wykonała bym posiew co to za bakteria. Żeby w.slepo nie strzelać z leczeniem.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. I czy masz jakiekolwiek objawy? Pieczenie? Bóle? I czy na pewno pobranie było dobre

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Wysoka awidność przeciwciał IgG oznacza, że jest to infekcja starsza niż 4 miesiące. To dobra wiadomość , płód jest bezpieczny.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz 5 godzine w drodze. Dzieci szalu dostaja ;(

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko trzymam kciuki za Was:*
    Chasia z wynikami najlepiej z lekarzem sie skonsultowac:*

Oj ciężkie to wszystko. Najpierw sie tyle starasz o ciaze, w koncu widzisz dwie upragnione kreski i tez sie cieszyc nie mozna bo nie wiadomo czy będzie wszystko dobrze:(

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ