WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • endlann Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna dołączyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endlann wrote:
    Mozna dołączyć?
    Siadaj i opowiadaj :)

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Która ze staraczek testuje pod koniec, oby, szczęśliwego sierpnia??? :)
    Ja jestem dzis 6 dpo, wiec ja jeszcze w sierpniu razem z Malwa :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endlann wrote:
    Mozna dołączyć?
    Hej, pewnie :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho dzisiaj. Ja w domu. Zaczynam ogarniac kurze i podlogi. Jeszcze sie wykapac a pozniej drzemka. Wieczorem machne salatke z zupek chinskich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 16:19

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ścięło i spałam, jemy obiadek ale po naprawa zmywarki bo Nam się zepsuła. Może się uda bez speca cholercia.
    Jeszcze mi kupna zmywarki teraz trzeba.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj Dziewczyny :)
    Zrobiłam awidność toxoplazmozy i mam wynik Awidność przeciwciał w kl. IgG 84,20 %
    Gdzie wychodzi że >80 jest to wysoka awidność hmm co to oznacza?? Ktos sie zna??
    Posiew moczu: bakteriuria 10^3 cfu/ml - to chyba zapalenie pęcherza - tak piszą w necie...
    Co ja mam teraz robić? Czy mam iść do rodzinnego lekarza z tymi wynikami skoro moja gin d poniedziałku na urlopie :(?

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nieciekawie. NT i kość nosowa ok, ale pappa i wolne hcg bardzo niskie w związku z tym ryzyko trisomii wysokie bo 1:400 i 1:500. Także od razu miałam pobieraną krew na Nifty. Wolałam to niż biopsję trofoblastu, więc teraz znów stres przez tydzień ... ;(
    Także u mnie ta niska beta i niskie przyrosty plus bardzo szybkie tętno płodu nie były chyba przypadkowe. Coś jest nie tak. Pytanie tylko co i na ile.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    U mnie niestety nieciekawie. NT i kość nosowa ok, ale pappa i wolne hcg bardzo niskie w związku z tym ryzyko trisomii wysokie bo 1:400 i 1:500. Także od razu miałam pobieraną krew na Nifty. Wolałam to niż biopsję trofoblastu, więc teraz znów stres przez tydzień ... ;(
    Także u mnie ta niska beta i niskie przyrosty plus bardzo szybkie tętno płodu nie były chyba przypadkowe. Coś jest nie tak. Pytanie tylko co i na ile.
    ojej Kropeczko trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze <3

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:

Ojej, kropeczko, bardzo mi przykro :( mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze! Trzymaj sie kochana :* najgorsze jest to czekanie...

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    O Matus... Kochana moja Tule mocno. O Tyle że moja koleżanka miała sytuację po tych badaniach taka sama. Ze ryzyko duże czegoś tam.wkurzyLa się, Powtórzyła badania gdzie indziej i było ok.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:

Kropeczko :* koleżanka miała prawdopodobieństwo 1:4 wiec bardziej niż złe. Teraz ma już roczna zdrowa córkę. Skoro kość nosowa jest i przeziernoac karkowa ok to się nie stresujemy :*

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Zrobiłam awidność toxoplazmozy i mam wynik Awidność przeciwciał w kl. IgG 84,20 %
    Gdzie wychodzi że >80 jest to wysoka awidność hmm co to oznacza?? Ktos sie zna??
    Posiew moczu: bakteriuria 10^3 cfu/ml - to chyba zapalenie pęcherza - tak piszą w necie...
    Co ja mam teraz robić? Czy mam iść do rodzinnego lekarza z tymi wynikami skoro moja gin d poniedziałku na urlopie :(?

A inny ginekolog? Lub jeśli nie możesz to rodzinny :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie teraz czytam , że na wyniki wpływa c może branie dupka- ja biorę. I płeć żeńska, którą mamy raczej.
    Trzeba czekać i tyle. O 2500zl jestem lżejszą ale trudno, pieniądze się nie liczą w tej sytuacji.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia o awidnosci się nie wypowiem. W ogóle się nie znam. A z moczem lepiej się skonsultować. Mam nadzieję, że pobralabym próbkę zgodnie z wszystkimi zasadami? Mój lekarz bardzo kładzie na to nacisk: trzy razy pod prysznicem umyty srom i ręce s potem środkowy strumień do jałowego pojemnika.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Te pierwsze wyniki to nie mam pojęcia co to.
    Drugie to rosnąca bakteriuria w pęcherzu. Taka.srednia ilość. Osobiście nie bralabym na to antybiotyku jeżeli nie ma objawów tylko "przepłukała" pęcherz. Oczywiście w twoim stanie to do lekarza. Ale przed antybiotykiem wykonała bym posiew co to za bakteria. Żeby w.slepo nie strzelać z leczeniem.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. I czy masz jakiekolwiek objawy? Pieczenie? Bóle? I czy na pewno pobranie było dobre

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Wysoka awidność przeciwciał IgG oznacza, że jest to infekcja starsza niż 4 miesiące. To dobra wiadomość , płód jest bezpieczny.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz 5 godzine w drodze. Dzieci szalu dostaja ;(

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko trzymam kciuki za Was:*
    Chasia z wynikami najlepiej z lekarzem sie skonsultowac:*

Oj ciężkie to wszystko. Najpierw sie tyle starasz o ciaze, w koncu widzisz dwie upragnione kreski i tez sie cieszyc nie mozna bo nie wiadomo czy będzie wszystko dobrze:(

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ