Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejj Dziewczyny
Zrobiłam awidność toxoplazmozy i mam wynik Awidność przeciwciał w kl. IgG 84,20 %
Gdzie wychodzi że >80 jest to wysoka awidność hmm co to oznacza?? Ktos sie zna??
Posiew moczu: bakteriuria 10^3 cfu/ml - to chyba zapalenie pęcherza - tak piszą w necie...
Co ja mam teraz robić? Czy mam iść do rodzinnego lekarza z tymi wynikami skoro moja gin d poniedziałku na urlopie?
-
U mnie niestety nieciekawie. NT i kość nosowa ok, ale pappa i wolne hcg bardzo niskie w związku z tym ryzyko trisomii wysokie bo 1:400 i 1:500. Także od razu miałam pobieraną krew na Nifty. Wolałam to niż biopsję trofoblastu, więc teraz znów stres przez tydzień ... ;(
Także u mnie ta niska beta i niskie przyrosty plus bardzo szybkie tętno płodu nie były chyba przypadkowe. Coś jest nie tak. Pytanie tylko co i na ile.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kropeczka85 wrote:U mnie niestety nieciekawie. NT i kość nosowa ok, ale pappa i wolne hcg bardzo niskie w związku z tym ryzyko trisomii wysokie bo 1:400 i 1:500. Także od razu miałam pobieraną krew na Nifty. Wolałam to niż biopsję trofoblastu, więc teraz znów stres przez tydzień ... ;(
Także u mnie ta niska beta i niskie przyrosty plus bardzo szybkie tętno płodu nie były chyba przypadkowe. Coś jest nie tak. Pytanie tylko co i na ile.Kropeczka85 lubi tę wiadomość
-
Kropeczka85 wrote:U mnie niestety nieciekawie. NT i kość nosowa ok, ale pappa i wolne hcg bardzo niskie w związku z tym ryzyko trisomii wysokie bo 1:400 i 1:500. Także od razu miałam pobieraną krew na Nifty. Wolałam to niż biopsję trofoblastu, więc teraz znów stres przez tydzień ... ;(
Także u mnie ta niska beta i niskie przyrosty plus bardzo szybkie tętno płodu nie były chyba przypadkowe. Coś jest nie tak. Pytanie tylko co i na ile.
Ojej, kropeczko, bardzo mi przykromam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze! Trzymaj sie kochana :* najgorsze jest to czekanie...
Kropeczka85 lubi tę wiadomość
-
Także u mnie ta niska beta i niskie przyrosty plus bardzo szybkie tętno płodu nie były chyba przypadkowe. Coś jest nie tak. Pytanie tylko co i na ile. -
Kropeczko :* koleżanka miała prawdopodobieństwo 1:4 wiec bardziej niż złe. Teraz ma już roczna zdrowa córkę. Skoro kość nosowa jest i przeziernoac karkowa ok to się nie stresujemy :*[/url]
-
Chasia wrote:Hejj Dziewczyny
Zrobiłam awidność toxoplazmozy i mam wynik Awidność przeciwciał w kl. IgG 84,20 %
Gdzie wychodzi że >80 jest to wysoka awidność hmm co to oznacza?? Ktos sie zna??
Posiew moczu: bakteriuria 10^3 cfu/ml - to chyba zapalenie pęcherza - tak piszą w necie...
Co ja mam teraz robić? Czy mam iść do rodzinnego lekarza z tymi wynikami skoro moja gin d poniedziałku na urlopie?
A inny ginekolog? Lub jeśli nie możesz to rodzinny[/url]
-
Właśnie teraz czytam , że na wyniki wpływa c może branie dupka- ja biorę. I płeć żeńska, którą mamy raczej.
Trzeba czekać i tyle. O 2500zl jestem lżejszą ale trudno, pieniądze się nie liczą w tej sytuacji.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Chasia o awidnosci się nie wypowiem. W ogóle się nie znam. A z moczem lepiej się skonsultować. Mam nadzieję, że pobralabym próbkę zgodnie z wszystkimi zasadami? Mój lekarz bardzo kładzie na to nacisk: trzy razy pod prysznicem umyty srom i ręce s potem środkowy strumień do jałowego pojemnika.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Drugie to rosnąca bakteriuria w pęcherzu. Taka.srednia ilość. Osobiście nie bralabym na to antybiotyku jeżeli nie ma objawów tylko "przepłukała" pęcherz. Oczywiście w twoim stanie to do lekarza. Ale przed antybiotykiem wykonała bym posiew co to za bakteria. Żeby w.slepo nie strzelać z leczeniem.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
-
nick nieaktualnyKropeczko trzymam kciuki za Was:*
Chasia z wynikami najlepiej z lekarzem sie skonsultowac:*
Oj ciężkie to wszystko. Najpierw sie tyle starasz o ciaze, w koncu widzisz dwie upragnione kreski i tez sie cieszyc nie mozna bo nie wiadomo czy będzie wszystko dobrze:(