X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja mialam
    tsh 2.32
    FT4 1,29
    FT3 4,28
    i powiedzial mi ze ok choc spotkalam sie z opinia ze dla starajacych najlepsze tsh to 1-1,5. u mnie udalo sie z ponad 2. tylko FT4 masz wysokie nie wiem jakie masz normy u mnie nroma jest 0,8-1,7
    U mnie też ft4 do 1.7. Ja mam 1.3. A TSH startowałam z 5.1 dostalam dawkę n25 spadło do 3.19 i dostalam dawkę N50 i ostatnio było już 1.7 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja tak samo twierdzi ze to nie ma wpływu, ze kobiety nie z takim tsh zachodza i wszystko wporzadku, i kazda kobieta jest inna :) Wszystkie horomony badalam mam w normie, kazdy jeden oprocz progresteronu. Wychodziloby ze nie jajeczkuje, ale tydzien temu mialam usg i na usg wyszlo jako 2 faza cyklu czyli po jajeczkowaniu, torbiel tez na to wskazuje ze to jajeczkowanie bylo a to w sumie byl jakis 12 dc. Nie wiem co mam teraz obic, czy umawiac sie do tego endo czy nie. eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie patrz że komuś wyszło w 8 DPO. Są dziewczyny które mają pozytyw dopiero 2 dni po planowanej @.
    Bhcg produkuje się 48h od zagnieżdżenia. A zagnieżdżenie jest 6-12 dni po owulacji. Więc jak masz owu w 14 dniu to zagnieżdżenie możesz mieć nawet w 26 dniu a wykryje test betę dopiero od 29 dnia.
    Dzięki Paula ♥️ A mierzylas sobie temperaturę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja mialam
    tsh 2.32
    FT4 1,29
    FT3 4,28
    i powiedzial mi ze ok choc spotkalam sie z opinia ze dla starajacych najlepsze tsh to 1-1,5. u mnie udalo sie z ponad 2. tylko FT4 masz wysokie nie wiem jakie masz normy u mnie nroma jest 0,8-1,7

Wlasnie mam niby w normie tylko u mnie te normy troszke inne sa

tsh 0.27 - 4,2
    ft4 12-22
    ft3 3,1 - 6,8

• Ewaaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    No moja tak samo twierdzi ze to nie ma wpływu, ze kobiety nie z takim tsh zachodza i wszystko wporzadku, i kazda kobieta jest inna :) Wszystkie horomony badalam mam w normie, kazdy jeden oprocz progresteronu. Wychodziloby ze nie jajeczkuje, ale tydzien temu mialam usg i na usg wyszlo jako 2 faza cyklu czyli po jajeczkowaniu, torbiel tez na to wskazuje ze to jajeczkowanie bylo a to w sumie byl jakis 12 dc. Nie wiem co mam teraz obic, czy umawiac sie do tego endo czy nie. eh
    wydaje mi się że wizyta u endo nie zaszkodzi. Ja teraz byłam pierwszy raz u endo bo zawsze wyniki spoko ale mówie pójdę na usg i się okazało ze jeden guzek mam trochę za duży i musiałam mieć biopsję.... ;/ i czekam na wynik

20141018020214.png
    31 lat
    <3 Starania od: listopad 2014 - o pierwsze dziecko <3
    HSG - ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewaaa wrote:
    wydaje mi się że wizyta u endo nie zaszkodzi. Ja teraz byłam pierwszy raz u endo bo zawsze wyniki spoko ale mówie pójdę na usg i się okazało ze jeden guzek mam trochę za duży i musiałam mieć biopsję.... ;/ i czekam na wynik

Moze sie zapisze, powiem co i jak ale z drugiej strony to juz sama nie wiem w czym u mnie moze byc problem, skoro badania ok
    widocznie nie pora jeszcze na mnie chyba ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia jeśli dobrze się czujesz i nie masz objawów to słuchaj lekarza. Ja startowałam z TSH 5.1. :) Gin mi mówiła że TSH wysokie może powodować zaburzenia cyklu i powinno być około 2. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Angelisia jeśli dobrze się czujesz i nie masz objawów to słuchaj lekarza. Ja startowałam z TSH 5.1. :) Gin mi mówiła że TSH wysokie może powodować zaburzenia cyklu i powinno być około 2. :)

No czuje sie jak zawsze, nic takiego nie zauwazylam rok wczesniej moje tsh wynosilo 3.8, troche spadlo. Ale cykle tez o dziwo są regularne, mam 9 dni do @, a wychodzi na to ze jestem niby po ovu 6 dni juz

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Wlasnie mam niby w normie tylko u mnie te normy troszke inne sa

tsh 0.27 - 4,2
    ft4 12-22
    ft3 3,1 - 6,8
    wg Twoich norm wszystko wporządku.
    ale tak jak wyżej wizyta nie zaszkodzi a da Ci tylko spokoj.

ja 3 cykle sie staralam i teraz w 3cim zrobilam badania hormonow i kiedy okazalo sie ze wszystko jest ok od razu zaskoczylo. czulam duze napiecie ze do gina nie chodzilam wiele lat (ups kopniak sie nalezy) bardzo balam sie czy jestem zdrowa i to male potwierdzenie w psychice zadzialalo cuda. Cieszę się że żolnierze męża dzielnie walczyły na tej wojnie. mam tylko teraz nadzieje na przyrost bety i zarodek..
    pierwsza ciaza to byl tez ciagly stres dopiero jak czulam ruchy dziecka czulam sie spokojniej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi test ciemnial i wszystko będzie ok. U mnie miałam słaba kreskę A potem słabsza i potem już nic. Więc Twoja beta ładnie rośnie :*
    Ile dni po owu wyszedł Ci cień?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy to robicie ze wam sie tak szybko udaje ;p
    Gin mowi zeby przepadac partnera, a to znowu kolejny stres czy wszystko ok wyjdzie
    kupa zachodu z tym wszystkim, a dalej i tak nie wiadomo w czym problem

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Daffi test ciemnial i wszystko będzie ok. U mnie miałam słaba kreskę A potem słabsza i potem już nic. Więc Twoja beta ładnie rośnie :*
    Ile dni po owu wyszedł Ci cień?
    cien mialam 8dpo a teraz 13dpo mialam rozowe kreski ale jasne choc na swiezym tescie wygladaly na bledsze.. teraz jak testy wyschły wygladaja nieco inaczej
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b718e01281d.jpg

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski te ktore używają conceive plus:) u Was tez po seksie praktycznie nic nie wylatuje pozniej?:) u mnie zawsze jak juz polezalam te 10 min, wstawalam to nagle wszystko wylatywalo, a od wczoraj z uzyciem zelu zauwazylam ze praktycznie nic nie wylatuje:) to możliwe ze ten zel jakos zatrzymuje to nasienie w srodku?:)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Jak wy to robicie ze wam sie tak szybko udaje ;p
    Gin mowi zeby przepadac partnera, a to znowu kolejny stres czy wszystko ok wyjdzie
    kupa zachodu z tym wszystkim, a dalej i tak nie wiadomo w czym problem
    Ja juz mam córkę więc wiem ze dzieci mogłam mieć i zdrowotnie nie mamy problemow.
    lekarz tlumaczyl mi ze troszke gorzejz pacjentkami ktore nie maja wcale. bo u takiej co miala inaczej szuka sie przyczyny a inaczej u bezdzietnej.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z TSH to sa rozne opinie. Niektorzy radza zbijac przy staraniach jak jest w okolicach 3 , inni nie...zalezy w sumie tez od organizmu bo jedna zajdzie majac tsh ponad 4 a dla drugiej moze byc to już problem

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jestem ciekawa co z moimi testami alergicznymi. mialam 31 lipca na rekach. i 24 wrzesnia mam miec chemiczne na plecach. ciekawe czy w ogole moge je miec. musze sie zorientowac.
    moja rehabilitacja na achillesy tez juz odpada a na bank TENS.

zuzi_c lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Meluśka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra zawsze miała wysokie TSH i zachodziła w ciążę bez problemu ;)

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie marwtie sie tym tsh w sumie bo jest w normie, zaczne lykac chyba witaminki te co dostalam i dokupie cos jeszcze, mojemu tez zaczne dawac i jakos moze nam sie uda, a jak nie to za 2 miesiace dostane to na jajeczkowanie i zobaczymy :)
    dziewczyny a jak to z tym infolikiem jest? bo osttanio w aptece mowila ze to sie w wodzie chyba rozpuszcza a ja dostalam takie ogromne kapsulki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Nie marwtie sie tym tsh w sumie bo jest w normie, zaczne lykac chyba witaminki te co dostalam i dokupie cos jeszcze, mojemu tez zaczne dawac i jakos moze nam sie uda, a jak nie to za 2 miesiace dostane to na jajeczkowanie i zobaczymy :)
    dziewczyny a jak to z tym infolikiem jest? bo osttanio w aptece mowila ze to sie w wodzie chyba rozpuszcza a ja dostalam takie ogromne kapsulki :D
    Ja mam inofolic w saszetkach do rozpuszczenia w wodzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Ja mam inofolic w saszetkach do rozpuszczenia w wodzie :)

Ja mam dokladnie kapsułki żelatynowe miekkie, nie wiem jak to połkne bo ma rozmiar jak pół tampona hahah

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ