X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Moj po nocce spi. Ale powiedzial ze zajdzie po zakupy. Nie dam rady auta prowadzic. A nie mowie o targaniu zakupow...

Chsia ja juz wykopalam sobie moj test ale sie powstrzylama. Trzeba go zrobic min 10dni po stosunku i z porannego. A ja ostatnie przytulanie mialam 8ego to sobie poczekam do weekendu ;)
    Ja głupia dzisiaj rano zrobiłam pink ten o czułości 10. Ale negatyw. Ale może jeszcze za wcześnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 10:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Cześć mega płodne słoneczka <3
    Miłego dzionka Wam życzę <3
    U nas dzis trochę słabiej - jakas biegunka nas znów dopadła :P
    I te zapachy mnie dobijaja masakra wszystko mi przeszkadza ;p

Przesyłamy wiruski !@#$%^&*()(*&^%$#@! <3 <3 <3

Która następna testuje <3?
    Biore ♥️♥️♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa Ty malpo ;D a ja myslala ze mam najmniejsza silna wole :p

Zlozylam pranie z ledwoscia... Masakra... Nie zycze wrogowi takego bolu... Juz na kregoslup promieniuje

• Meluśka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka - zastanawiam się nad lipcowym ogrodem albo tokay, hmm popatrzę te oba jeszcze i może wybiorę :)
    Milea - tak zrobię :* ale jeśli mi nadal krosty nie wyskoczą, to wtedy bedzie wiadomo ;p
    Daffi - nie przyjdzie do Ciebie ta @ :* :*
    Malwa - a który dc? :)

Daffi lubi tę wiadomość

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Malwa Ty malpo ;D a ja myslala ze mam najmniejsza silna wole :p

Zlozylam pranie z ledwoscia... Masakra... Nie zycze wrogowi takego bolu... Juz na kregoslup promieniuje
    Jednak ja wygrywam :D :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Konieczynka - zastanawiam się nad lipcowym ogrodem albo tokay, hmm popatrzę te oba jeszcze i może wybiorę :)
    Milea - tak zrobię :* ale jeśli mi nadal krosty nie wyskoczą, to wtedy bedzie wiadomo ;p
    Daffi - nie przyjdzie do Ciebie ta @ :* :*
    Malwa - a który dc? :)
    23 zwykle cykle 30 dni, ale w tym wg aplikacji 9dpo jestem dzisiaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 9dni do @ a 23dzien cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Ja mam 9dni do @ a 23dzien cyklu
    A ile po owulacji? Bo ja mam coś właśnie zamieszane bo owulacja wg testów i temp była wcześniej niż w poprzednim cyklu z cb. I w ogóle temperatury niższe więc raczej nic z tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Melunia mamy wszystko tak samo tylko ja jestem jeden dzień do przodu :D

• Meluśka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za wcześnie, ehh ja też jestem niecierpliwa niestety, poczekamy zobaczymy :*

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa ja mam wg flo 8ego a wg mnie 5ego owulacje. Wiec jestem wg mbie 9dni po owu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikacje aplikacjami a organizm pewnie swoje i tak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Może za wcześnie, ehh ja też jestem niecierpliwa niestety, poczekamy zobaczymy :*
    Właśnie nie wiem, dziewczynom tutaj 8dpo wyszło już więc raczej n8c z tego. Wiem że powinnam poczekać do terminu @, ale taki mam glupi charakter że dni po owulacji to dla mnie katorga :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki tsh, nie wiem w sumie co o tym myslec..
    Tsh 3.13
    FT4 14.03
    FT3 4.33
    Moja gin twierdzi że wyniki dobre, a jak pytalam czy nie powinno byc kolo 2 to mowila ze u ciezarnych jest taka norma, a dla mnie granica to 4.2. Dostalam jeszcze od niej infolik 5 op w gratisie. Ogolnie wszystkie te moje wyniki popieprzone jakies sa, sama juz ich nie rozumiem.. jesli nie uda nam sie w tych 2 cyklach co mam brac luteine to da mi cos na indukcję jajeczkowania, pozniej czeka mnie zastrzyk i jak się nie uda to historia bedzie ciągnąć sie jeszcze dalej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Tsh 3.13
    FT4 14.03
    FT3 4.33
    Moja gin twierdzi że wyniki dobre, a jak pytalam czy nie powinno byc kolo 2 to mowila ze u ciezarnych jest taka norma, a dla mnie granica to 4.2. Dostalam jeszcze od niej infolik 5 op w gratisie. Ogolnie wszystkie te moje wyniki popieprzone jakies sa, sama juz ich nie rozumiem.. jesli nie uda nam sie w tych 2 cyklach co mam brac luteine to da mi cos na indukcję jajeczkowania, pozniej czeka mnie zastrzyk i jak się nie uda to historia bedzie ciągnąć sie jeszcze dalej..
    Mi z kolei moją gin powiedziała że musimy zbić do około 2 koniecznie. Co lekarz to opinia kurcze

• Chasia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Moj po nocce spi. Ale powiedzial ze zajdzie po zakupy. Nie dam rady auta prowadzic. A nie mowie o targaniu zakupow...

Chsia ja juz wykopalam sobie moj test ale sie powstrzylama. Trzeba go zrobic min 10dni po stosunku i z porannego. A ja ostatnie przytulanie mialam 8ego to sobie poczekam do weekendu ;)
    Wytrzymasz <3 A ja trzymam mocni kciuki za II KRECHY <3

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Ewaaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam zawsze 2,6 i gin nie mówił żeby zbijać ale teraz byłam u endo i opowiedziałam jej całą moją historię i dała mi euthyrox 25 i powiedziała że dla starających najlepiej jak jest w okolicach 2 ale to teoretycznie nie powinno mieć wpływu na zajście w ciąże

20141018020214.png
    31 lat
    <3 Starania od: listopad 2014 - o pierwsze dziecko <3
    HSG - ok
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Próbuję Was nadrobić, ale ciężko mi idzie :D

My z mężem bujamy się po lekarzach, On badania na tarczycę, bo ma prawdopodobnie niedoczynność, ja do internisty po skierowania na badania ogólne i też na tsh. :)
    A póki co to miłego dnia dla Was wszystkich ❤

Applejoy, Izaw lubią tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Tsh 3.13
    FT4 14.03
    FT3 4.33
    ja mialam
    tsh 2.32
    FT4 1,29
    FT3 4,28
    i powiedzial mi ze ok choc spotkalam sie z opinia ze dla starajacych najlepsze tsh to 1-1,5. u mnie udalo sie z ponad 2. tylko FT4 masz wysokie nie wiem jakie masz normy u mnie nroma jest 0,8-1,7

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Właśnie nie wiem, dziewczynom tutaj 8dpo wyszło już więc raczej n8c z tego. Wiem że powinnam poczekać do terminu @, ale taki mam glupi charakter że dni po owulacji to dla mnie katorga :D

Nie patrz że komuś wyszło w 8 DPO. Są dziewczyny które mają pozytyw dopiero 2 dni po planowanej @.
    Bhcg produkuje się 48h od zagnieżdżenia. A zagnieżdżenie jest 6-12 dni po owulacji. Więc jak masz owu w 14 dniu to zagnieżdżenie możesz mieć nawet w 26 dniu a wykryje test betę dopiero od 29 dnia.

‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ