Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o leki w ciąży, to jest klasyfikacja wg liter alfabetu. Dokładnie nie pamiętam, ale to można odnaleźć necie. W każdym razie układ jest:
    1) na pewno nie zagraża
    2) może zagrażać
    3) na pewno zagraża..
    Problem polega na tym, że dużo leków ma tą środkową grupę, tylko dlatego, że nikt nie zrobił oficjalnej procedury z tymi badaniami, żeby można było wpisać w ulotkę, że na pewno nie zagraża.
    Jak mi dobierali leki w ciąży na atak alergiczny, to lekarz mówił, że to tak wygląda i trzeba wybierać z tych leków, które są bardzo długo na rynku i są powszechnie stosowane, a mało albo wcale nie słyszy się o powikłaniach w ciąży... Chociaż gwarancji nigdy nie ma.

Co do przeziębienia w ciąży, na pierwsze objawy ja stawiałam - natura. Na gorączkę i drugie - lekarz rodzinny..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mam w tym tygodniu taki PMS, że nie umiem ogarnąć. Dzisiaj trochę lepiej ale dwa ostatnie dni cały czas oczy mokre. I wkurzam się, bo wiem , że @ przyjdzie, a jeszcze kilka dni, przez które codziennie będę się oszukiwać, że może jednak... To jest chyba najgorszy etap cyklu. Wolę jak @ przychodzi i wtedy owszem jest przykro, ale wiem na czym stoję , i wiem co dalej robić.. Masakryczny dół złapałam.
    Cały czas sobie powtarzam, że nie jest źle, inni mają trudniej, ale inni mają łatwiej.
    W dodatku odbiłam sobie PMS na mężu, a dziś ma urodziny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, któraś was próbowała leczyć wysoką prolaktynę dietą? Wiem, że są laski co mają cudowne efekty, a przy tym żadnych skutków ubocznych..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 10:45

• JJ. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.... ! przeglądałam wątki i znalazłam ten :)
    Ja robię cały detoks organizmu/oczyszczanie i to ma pomóc w wynormowaniu hormonów :D

Applejoy lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jak czytam co siedzę hehw
    Widzę dwie ciotki chętne na wychowanie mojej gromady... Dobrze.. Zapamiętam!!.. Adresy mam to wyślę kurierem po dziecku i nie będzie adresu zwrotnego ;p

Ja dziś buszuje w pokoju chłopaków. Biurka już zrobione teraz szafa z ubraniami. A że moja kondycja teraz mieści się w ramach geriatrii to kiepsko to idzie. Trochę porobię i zadyszka jakbym już przed porodem była a nie na początku. Ale cały dzień wolny. Potem do mamuni. Brzuchol już mam wypiety, że też Ona się nie orientuje...ale jeszcze parę dni mam nadzieję.

Applejoy lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka - udanej imprezy wam życzę :)

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    W ogóle, któraś was próbowała leczyć wysoką prolaktynę dietą? Wiem, że są laski co mają cudowne efekty, a przy tym żadnych skutków ubocznych..
    Mi się wydaje że wszystkiego warto spróbować. Ja leczylam. Bromkiem ale nie miałam żadnych skutków ubocznych ale jakbym słyszała o diecie jakiejś myślę że bym na pewno wdrożyła. Tylko ja niecierpliwa. :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Ja robię cały detoks organizmu/oczyszczanie i to ma pomóc w wynormowaniu hormonów :D

Korzystasz z diety od dietetyka, czy coś na własną rękę?

Dla mnie dieta od dietetyka, to jest za duże obciążenie czasu.. ale jeśli znajdę powód dla którego nie wychodzi i okaże się to konkretny niedobór/nadmiar to się "poświęcę" i wytrzymam.

• JJ. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzi mnie dietetyk i lekarz medycyny naturalnej. Dieta jak dieta, ale przyjmuję odpowiednie specyfiki :) Produkty z corala... może o nich słyszałaś, może nie :) ale wielu osobą pomógł i mam nadzieję, że mi zdziała cuda :)

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedyś miałam dietę od laski z qchenne-inspiracje . Na FB umieszcza dużo meili lasek, co wyleczyły tarczycę, cukrzycę, zaszły w ciąże PCOS, zmniejszyły prolaktynę i w ogóle wyregulowały hormony. Sama się czasami zastanawiam, czy ona to sobie pisze sama te meile, czy to prawda :) Ale obserwuje ją chyba od początku i widzę jak się z hobbystki dietetyki zmieniała w specjaliste od leczenia dietą.. Ja chciałam na diecie schudnąć, i faktycznie wytrzymałam miesiąc, dania bardzo smaczne, nie tylko kurczak/ryż/brokuły tylko takie czasami połączenia na które sama w życiu bym nie wpadła..

Tylko dla mnie 5 posiłków dziennie to nie do ogarnięcia przy mojej pracy. A jak jej napisałam, że chcę 4, to wysłała mi i tak 5 - widocznie ma taki program.. :> Ale jak ktoś ma czas to polecam i szuka diety to polecam. Dla mnie zbyt czasochłonne, więc dopóki nie mam wyników - na pewno będę żywić się tylko po swojemu..

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tak mi przykro że dopadło Cie to choróbsko. Trzymam kciuki żeby szybko udało się unormowac hormony. Kiedyś będzie sz mamą. Wierzę w to. Powodzenia.

A u mnie 36dc. Czuję się z tym koszmarnie. Ciąży brak. Test ujemny i wczoraj na usg nie było nic. Czekam na kolejny cykl i kolejne szanse. Dobrze że chociaż ciałko żółte było to mam nadzieje ze i następny cykl będzie owulacyjny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 11:00

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Prowadzi mnie dietetyk i lekarz medycyny naturalnej. Dieta jak dieta, ale przyjmuję odpowiednie specyfiki :) Produkty z corala... może o nich słyszałaś, może nie :) ale wielu osobą pomógł i mam nadzieję, że mi zdziała cuda :)

Nie słyszałam. Ale skoro ma dobre opinie, to na pewno pomoże. Grunt, że masz specjalistę nad sobą, bo my same jak układamy diety to.. zawsze o czymś zapominamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    A u mnie 36dc. Czuję się z tym koszmarnie. Ciąży brak. Test ujemny i wczoraj na usg nie było nic. Czekam na kolejny cykl i kolejne szanse. Dobrze że chociaż ciałko żółte było to mam nadzieje ze i następny cykl będzie owulacyjny.

Ale @ też nie ma? To może jeszcze musisz poczekać. A czujesz się jak zwykle ?

• JJ. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy, jak pomoże to podzielę się efektami :) Na pewno pomogło mi w "wyleczeniu" zatok, z którymi walczyłam latami :) a teraz jest super !

JJ.

- Endometrioza 1 stopnia
    - Hashimoto

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    No zobaczymy, jak pomoże to podzielę się efektami :) Na pewno pomogło mi w "wyleczeniu" zatok, z którymi walczyłam latami :) a teraz jest super !

Na każdego działa coś innego :) Jeżeli Ci pomaga - działaj :) Ja jestem sceptyczna do super-specyfików.. ale kto wie, może zmienię zdanie:)

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Cześć JJ czy Ciebie nie spotkałam kiedyś na zaczynamy znowu starania?
    A co so detoksu czy coś działa?

1bab7e35e8.png[/url]
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ale @ też nie ma? To może jeszcze musisz poczekać. A czujesz się jak zwykle ?

Moja historia wygląda tak że poprzedni cykl był bez owu na usg. Więc duphaston na trzy cykle na regulacje. Po 32 była @. Teraz od 16 do 25 brałam dupka i dziś jest 36dc i nic. Wczoraj usg na którym było ciałko żółte ale pęcherzyka nie było ciazowego. I błona macicy nie wskazuje na ciążę. Więc znowu dupek na być ale poczekam do poniedziałku i zadzwonię do swojej lekarki bo wczoraj byłam na NFZ a chodzę prywatnie. Piersi bolą ale to normalnie tak mam przed @ odkąd się staram. I chce mu się wyć do księżyca ...

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Moja historia wygląda tak że poprzedni cykl był bez owu na usg. Więc duphaston na trzy cykle na regulacje. Po 32 była @. Teraz od 16 do 25 brałam dupka i dziś jest 36dc i nic. Wczoraj usg na którym było ciałko żółte ale pęcherzyka nie było ciazowego. I błona macicy nie wskazuje na ciążę. Więc znowu dupek na być ale poczekam do poniedziałku i zadzwonię do swojej lekarki bo wczoraj byłam na NFZ a chodzę prywatnie. Piersi bolą ale to normalnie tak mam przed @ odkąd się staram. I chce mu się wyć do księżyca ...

Witaj w klubie z tym wyciem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston dostaje się na owulację, czy na podniesienie proga po owu? Ja nigdy nie miałam, więc gubię się w tym wszystkim co piszecie trochę.

• Markel Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia okropnie mi przykro :( Ale jesteś super silną babką jak już się wyleczysz nie minie chwila i będziesz najlepszą mamą na świecie życzę tobie i nam wszystkim tego z całego serca :*

18 cykl staran szczesliwy
    10 dpo beta 19,16 ❤️
    13 dpo beta 104,13 ❤️
    15 dpo beta 315,46 ❤️
    18.09.2018 (wizyta) - wszystko w porzadku. Jest pecherzyk ciazowy 0,74 cm wraz z ciałkiem żóltym 0,12 cm. Z usg wychodzi 5 tydzien :) ❤️
    16.10.2018 (kolejna wizyta )
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ