X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, trzymam kciuki za jutrzejszy test :* widzę kreskę, wygląda obiecująco :)

Ja piję lampkę czerwonego wina, bo słyszałam, że poprawia endometrium, a mam z nim problem :) :)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola27 wrote:
    Hej dziewczynki:) mam problem... i niewiem co myśleć. @ powinnam dostać 14-15 września. Okres jak mi spóźnia to Max jeden dzień i dzień przed bądź w dzień dostania @ boli mnie brzuch... już jestem wtedy rozczarowana. A zapomniałam wspomnieć ze z staramy się o maluszka od stycznia:( i tu mój problem: dziś jest 9 a mnie boli brzuch... nigdy mi się to nie zdarzali. Ze dostawałam szybciej. Boli mnie brzuch przy podnoszeniu się z łóżka od jakiś 3 tyg mam dziwne zachciewajki, od jakiś 2 tyg ciagle bym jadła brzoskwinie i nektarynki! Dzisiaj rano dałabym się zabić i pokroić za loda! Co o tym myślicie? Robić jutro test czy dac sobie spokój i coś sobie wmawiam?

Hej :) możesz spróbować zrobić test, ale najpewniejsza będzie beta :)

• Olaola27 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tak jak mówię nigdy wcześniej jie miałam czegoś takiego żeby mnie tak wcześnie bolał brzuch

Ollaaaaaa19
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola27 wrote:
    Bo tak jak mówię nigdy wcześniej jie miałam czegoś takiego żeby mnie tak wcześnie bolał brzuch

Ja bym zrobiła test w takim razie :) napisz jutro jaki wynik :)

• Olaola27 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro z ranca robię test

Ollaaaaaa19
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Haha :P odejmie Ci lat jak kiedys urodzi się dzidzius.
    Brałaś juz Norprolac kiedys? Jak sie po nim czulas (jezeli to nie 1szy raz)? I jaka mialas prolaktyne, że go dostalas? Ofc jak nie chcesz to nie odpowiadaj, ale to takie zboczenie zawodowe i ciekawosc na przyszlosc.:D Sama dostalam kiedys bromergon, ale to byl horror i odstawilam go.od razu a prolaktyna sama sie unormowala jakims cudem.
    Stosuje drugi cykl, nigdy wcześniej nie używałam. Ogólnie 3 pierwsze tygodnie wyjęte z życia bo sama nigdzie nie mogłam iść, ciągle było mi słabo, mdlałam, kręciło mi się w głowie. U mnie prolaktyna była na poziomie 536. Guz przysadki mózgowej. Po 3 tygodniach od stosowania czułam już się dobrze. A i dodam, że nie dostałam tych dawek 'startowych' tylko od razu 75. A no i nie wiem czy tak miałaś, czy ktokolwiek miał, bo ja przez pierwsze 3 tygodnie jak tylko wzięłam tabletkę to w 30 minut stawałam się tak senna że zachowywałam się jak pijana i moment zasypialam, trzy godziny snu i potem ciężko było zasnąć. Teraz zasypiam tak po 2h od tabletki. W miarę się przyzwyczaiłam. :)

• Kaga Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 13:38

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka śliczna kreseczka! To to! Trzymam kciuki za jutrzejszy test!

Almomd mąż koniecznie niech zacznie suplementowac potas! Na początku duże dawki nawet po 300% dziennego zapotrzebowania. Potem regularnie 100%. Po tygodniu powinien być jak nowy. Przynajmniej u mnie tak było. Żaden magnez nie dał rady, a magnez z potasem zdziałały cuda. A tak w ogóle to witaj :) i powodzenia!

Patka czekam na Twój jutrzejszy test Kochana!

Słodkich snów Płodne Laseczki!

Menka888 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Menka, powtórz jutro z rana ;)
    A Ty razem ze mną rano testujesz? @ się nie rozkręcila?

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Markel Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny tak okropnie mnie kłuje w macicy od wczoraj.. zrobilam dzis test o czulosci 25 i druga kreska wyszla taka słabiutka.. jestem przerazona. Jade powtarzac bete dzis i zobaczymy..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7c6a44da3aa.jpg

18 cykl staran szczesliwy
    10 dpo beta 19,16 ❤️
    13 dpo beta 104,13 ❤️
    15 dpo beta 315,46 ❤️
    18.09.2018 (wizyta) - wszystko w porzadku. Jest pecherzyk ciazowy 0,74 cm wraz z ciałkiem żóltym 0,12 cm. Z usg wychodzi 5 tydzien :) ❤️
    16.10.2018 (kolejna wizyta )
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markel ty widze jak ja powtarzasz testy i sie schizujesz. Niepotrzebnie:)

Kaga lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merkel test testowi nie równy na pew o beta ładnie rośnie:*

• Markel Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Markel ty widze jak ja powtarzasz testy i sie schizujesz. Niepotrzebnie:)
    Wlasnie pamietam ze ty tez tak powtarzalas.. ale zmartwilam sie strasznie. Nie wiem jak ja do 16 na wynik doczekam

18 cykl staran szczesliwy
    10 dpo beta 19,16 ❤️
    13 dpo beta 104,13 ❤️
    15 dpo beta 315,46 ❤️
    18.09.2018 (wizyta) - wszystko w porzadku. Jest pecherzyk ciazowy 0,74 cm wraz z ciałkiem żóltym 0,12 cm. Z usg wychodzi 5 tydzien :) ❤️
    16.10.2018 (kolejna wizyta )
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Menka śliczna kreseczka! To to! Trzymam kciuki za jutrzejszy test!

Almomd mąż koniecznie niech zacznie suplementowac potas! Na początku duże dawki nawet po 300% dziennego zapotrzebowania. Potem regularnie 100%. Po tygodniu powinien być jak nowy. Przynajmniej u mnie tak było. Żaden magnez nie dał rady, a magnez z potasem zdziałały cuda. A tak w ogóle to witaj :) i powodzenia!

Patka czekam na Twój jutrzejszy test Kochana!

Słodkich snów Płodne Laseczki!
    Wiecie co! Jak czytam coś takiego to mi się nóż w kieszeni otwiera!
    Jak mogłaś polecić suplementację POTASU ! Bez posiadania jego wyników! A nawet posiadają wynik to niski potas może świadczyć o poważnych chorobach. Wiesz że suplementacja potasu potrafi zabić człowieka w ciągu tygodnia?
    Jak wiesz to trochę zastanawia mnie zalecenie wyssane z palca,
    Jeśli nie wiesz to ...... No właśnie.
    Sory ale jak czytam co tu się dzieje ostatnio to na prawdę ciarki przechodzą.
    Suplementy TYLKO stwierdzone braki! Po wykonaniu badań i ustaleniu że nie ma przeciwwskazań!

Kaga lubi tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markel wrote:
    Wlasnie pamietam ze ty tez tak powtarzalas.. ale zmartwilam sie strasznie. Nie wiem jak ja do 16 na wynik doczekam
    Może znajdź sobie zajęcie. Stres podnosi poziom prolaktyny i kortyzolu! A to chyba ma oczywisty wpływ na ciebie i ciążę.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski... czytam Was i robie wielkie oczy. Nie było mnie tu od jakiegoś miesiąca odkąd wyjechałam na urlop i po prostu szok i niedowierzanie co tu się dzieje...

Pamiętajcie, że czyta Was dużo dziewczyn, które nie udzielają się na forum. Potem popadają w paranoję, robią testy w 6 lub 8dpo i bety kilka dni przed @ Potem jest płacz bo ciąża biochemiczna. Naprawdę może Wy już jesteście przyzwyczajone do takiego trybu ale pamiętajcie, że setki młodych dziewczyn nie ma do kogo się zwrócić i ostatnią deską ratunku jest forum bo szukają wsparcia wśród innych. A tu co ? Mnóstwo rad wyssanych z palca, strach, stres.... nie no jakiś koszmar to mnie już brzuch boli jak to wszystko czytam. Bardzo to przykre :(

Meggs, Konieczynka lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi! Buziaczki.

Ja też staram się tylko zerknąć od czasu do czasu co u starych staraczek za ktore trzymam ciągle kciuki.
    Jakoś ta nerwowa i zastraszająca atmosfera forum nie wpływa dobrze na starania.

zuzi_c lubi tę wiadomość

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już od czasu do czasu zerkam co słychać i ogólnie stąd też taki spadek aktywności staraczek tutaj zapewne ;)

Cześć Zuzi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 07:33

zuzi_c lubi tę wiadomość

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Malwa :*

jak u Ciebie jak się czujesz ?

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Cześć Malwa :*

jak u Ciebie jak się czujesz ?

Dobrze, w zasadzie jakoś wyluzowałam i nic nie mierzę nic nie sprawdzam :) u Ciebie niedługo termin, jak samopoczucie? ;)

‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ