X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Zmieniłam na nowy link trochę wyraźniejsze zdjęcie, ale kurczę w dziwnym miejscu ten cień...

No rzeczywiście jest cień. On z boku jakoś dziwnie jest :P ale ciekawe. Powtórz jutro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje!!!

Menka888 lubi tę wiadomość

• Meluśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka gratulacje!! :) jeej ile tu fasolek przybywa! Niech tak przybywa cały czas! :D

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak fałszywy alarm, zrobiłam dzis rano test i niestety negatywny :(

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Opowiem Wam coś...
    Od 4 miesięcy jest u mnie siostra z mężem i córeczka. Nie wiem czy słyszałeście i czyms takim, że jak kobiety przebywają razem dużo czasu lub mieszkają razem to @ im się synchronizuja do jednej daty? U nas właśnie tak jest. Miała przeważnie 28 dniowy cykl a u siostry bardzo nieregularne - od 28 do 62 dni. Ale odkąd przyjechała mi się zaczął spóźnić (co oczywiście przy moich staraniach co miesiąc dawało mi złudne nadzieję) a jej zaczął się skracac i w poprzednim cyklu miała @ tylko tydz przede mna. O tym, że wyszedł mi pozytywny test nikomu oprócz Was nie mówiłam. Wczoraj wieczorem sciemnilam mężowi (Bo się dopytywal) że dziś dostałam @, siostra zmarszczyla brwi, wyciągnęła tel i sprawdziła kalendarzyk, po czym mówi, że ona jeszcze nie miała i niby się spóźnia ale się tym nie przejęła bo pewnie znów długi cykl. Długo musiałam ja namawiać na test ale się zgodziła. Zrobiła identycznie jak ja w niedziele - zrobiła test, doczekała chwilę i biel więc wyrzuciła. Powiedziałam, że musi odczekać z 5 minut chociaż, upierala się ale za chwilę poszła do łazienki i mnie zawołała. A tam II !!! Identyczne jak moje! Przyznałam się, że ja też!!! Ale cud!! Między nami jest tylko tydzień różnicy :D
    Tylko chyba nasi mężowie to usłyszeli choć się nie przyznali, chodzili obok nas, patrzyli w oczy i się smieli. Chciałam mężowi powiedzieć dopiero jak będę widziała już serduszko, ale wpadłam na pomysłam, że zrobi u to razem z siostrą dzisiaj bo oni nad ranem już wyjeżdżają i zobaczymy się dopiero w grudniu. Pewnie i tak nici z niespodzianki bo mam wrażenie, że oni wszystko wczoraj słyszeli, takie podekscytowany byłyśmy w tej łazience, że napewno głośno mówiliśmy. Dobrze, że przed snem mnie tkelo i założyłam podpaski - ostatnia jaka miałam w domu! Jak polozylismy się do łóżka macal mnie żeby sprawdzić czy ja mam hahah. Podpytywalam z czego się tak śmiali i czemu tak na nas patrzyli ale się nie przyznał i sama teraz nie wiem... Dziś zabieram siostrę na bete :)

didi123, Malwcia89, Kaga, skylight, Daffi, Ania95, Meluśka, Drobinka91, MissKathy92 lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    A który to dpo?

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 13:39

skylight lubi tę wiadomość

• amalia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Opowiem Wam coś...
    Od 4 miesięcy jest u mnie siostra z mężem i córeczka. Nie wiem czy słyszałeście i czyms takim, że jak kobiety przebywają razem dużo czasu lub mieszkają razem to @ im się synchronizuja do jednej daty? U nas właśnie tak jest. Miała przeważnie 28 dniowy cykl a u siostry bardzo nieregularne - od 28 do 62 dni. Ale odkąd przyjechała mi się zaczął spóźnić (co oczywiście przy moich staraniach co miesiąc dawało mi złudne nadzieję) a jej zaczął się skracac i w poprzednim cyklu miała @ tylko tydz przede mna. O tym, że wyszedł mi pozytywny test nikomu oprócz Was nie mówiłam. Wczoraj wieczorem sciemnilam mężowi (Bo się dopytywal) że dziś dostałam @, siostra zmarszczyla brwi, wyciągnęła tel i sprawdziła kalendarzyk, po czym mówi, że ona jeszcze nie miała i niby się spóźnia ale się tym nie przejęła bo pewnie znów długi cykl. Długo musiałam ja namawiać na test ale się zgodziła. Zrobiła identycznie jak ja w niedziele - zrobiła test, doczekała chwilę i biel więc wyrzuciła. Powiedziałam, że musi odczekać z 5 minut chociaż, upierala się ale za chwilę poszła do łazienki i mnie zawołała. A tam II !!! Identyczne jak moje! Przyznałam się, że ja też!!! Ale cud!! Między nami jest tylko tydzień różnicy :D
    Tylko chyba nasi mężowie to usłyszeli choć się nie przyznali, chodzili obok nas, patrzyli w oczy i się smieli. Chciałam mężowi powiedzieć dopiero jak będę widziała już serduszko, ale wpadłam na pomysłam, że zrobi u to razem z siostrą dzisiaj bo oni nad ranem już wyjeżdżają i zobaczymy się dopiero w grudniu. Pewnie i tak nici z niespodzianki bo mam wrażenie, że oni wszystko wczoraj słyszeli, takie podekscytowany byłyśmy w tej łazience, że napewno głośno mówiliśmy. Dobrze, że przed snem mnie tkelo i założyłam podpaski - ostatnia jaka miałam w domu! Jak polozylismy się do łóżka macal mnie żeby sprawdzić czy ja mam hahah. Podpytywalam z czego się tak śmiali i czemu tak na nas patrzyli ale się nie przyznał i sama teraz nie wiem... Dziś zabieram siostrę na bete :)
    No to ładny wysyp! Ja raz tak miałam z koleżanką w pracy, że nam się cykle zrównały. Ale wynikał z tego tylko grupowy wkurw i chęć mordowania gości ;)

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Witam się w 20dc. Oświadczam, że obudziłam się bez bólu piersi czego kompletnie nie rozumiem. :D

• Markel Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zafasolkowane czujecie sie w ciazy? Macie objawy? Bo mnie np nie bola piersi nie mam mdlosci czasem cos w macicy zakłuje i tyle.. sikam czesciej bo wiecej pije i czasem mam tak ze odrzuca mnie od jedzenia a innym razem moglabym wszystko pochłonac! Odbija mi sie tez czesto jak jest u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 11:06

skylight lubi tę wiadomość

18 cykl staran szczesliwy
    10 dpo beta 19,16 ❤️
    13 dpo beta 104,13 ❤️
    15 dpo beta 315,46 ❤️
    18.09.2018 (wizyta) - wszystko w porzadku. Jest pecherzyk ciazowy 0,74 cm wraz z ciałkiem żóltym 0,12 cm. Z usg wychodzi 5 tydzien :) ❤️
    16.10.2018 (kolejna wizyta )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktap a u Ciebie co tam?

Malwa13 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:

Do terminu @ masz jeszcze trochę czasu, więc wszystko może się zdarzyć :)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mierzących temperaturę: dzisiaj jak mierzyłam to termometr pokazał 36,51 ale nie słyszałam pikania, więc powtórzyłam i już była temperatura 36,44. Powtórzyłam wtedy znowu i termometr pokazał 36,48. Zmierzyłam znowu i ponownie temperatura 36,48. Taką już zapisałam skoro 2 razy ją pokazał. I teraz nie wiem o co chodziło... Coś z termometrem? Źle mierzę? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Chyba owulacja musiała mi się przesunąć, dlatego w dalszym ciągu @ brak... :)
    Testy negatywne.

o ja pierdziule..

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Chyba owulacja musiała mi się przesunąć, dlatego w dalszym ciągu @ brak... :)
    Testy negatywne.

O kurcze :D miałaś już tak? :)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Kiedyś, jeszcze przed tabletkami miałam nieregularne cykle, teraz 3 ostatnie (w kwietniu odstawiłam) były równiutkie po 33 dni, a dzisiaj mija 37 dzień obecnego cyklu... ;)

To nadzieja jest <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie też dziwnie zrobiło.
    Wczoraj pęcherzyka na usg nie było - ale płynu i jajka też nie.. Owulacja nie potwierdzona, ale nie zaprzeczona..
    Lekkie plamienie miałam, bo stwierdziła, że na gumce brudno. spoko.
    Dostałam duphaston na 10 dni i wczoraj wziełam tabletke i dzisiaj rano krew. OCzywiscie wszystko mnie boli - juz chyba psychika zadzialala, krew tylko rano i dopiero jak wstałam - jak mierzyłam temp. to termometr czysty...
    I temperatura skoczyła.
    Dowiem sie czy była owu chyba dopiero po 7 dniach, jak progesteron wyjdzie jakis..
    Totalna miazga z tym wszystkim.
    ALbo to krew bo to byl mały torbiel? tylko jesli pękł wcześniej to czemu teraz krew i skok temperatury to nie wiem. Skok może przez duphaston, ale nie wiem..

Jakby tak się nie dało książkowo...

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już wiem skąd to plamienie było... Dziś zaczynam nowy cykl. :( Duuuużo za wcześnie, chyba przez Ovarin.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    A ja już wiem skąd to plamienie było... Dziś zaczynam nowy cykl. :( Duuuużo za wcześnie, chyba przez Ovarin.

Ja mam tak, że dostaje krew + skrzep 7-8 dni po skoku temperatury.. 1 dzien krew, potem plamienie.. Temperatura wysoka.. Plamie tak 5 dni, potem dwa dni przerwy i armagedon miesiączka, temperatura spada.. prawie jak 2 @ w cyklu.
    A u Ciebie temperatura jak?

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:

Nowy cykl to nowa szansa i potencjalnie pierwszy dzień ciąży :) <3

Kaga lubi tę wiadomość

‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ