X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja zawsze dodaje lub odejmuje 0.1 jeśli zmierze godzinę wczesniej/później :) ale jeśli sobie zrobisz adnotacje że ta tempka jest z godziny wcześniejszej to będziesz wiedziała czy jest ok :) ja teraz po owu w ogóle nie mierze :) i mniej się stresuje :D wyznaczyłam sobie tylko owu i potem termometr do szafki haha

No Ty już długo mierzysz :) ja dopiero zaczęłam w tym cyklu. Chcę mieć takie wykresy z trzech cykli i mieć z czym pójść do lekarza :) dlatego będę przez cały cykl mierzyć :) ale da się przyzwyczaić :)
    A Ty odkładasz, żeby się nie stresować? ;)

Edit: już przeczytałam, że nie chcesz się stresować :D haha
    Zobaczymy jak ja się zachowam jak mi w końcu wyznaczy owulkę :) bo już 15 dc. Jak ma wyznaczyć, to chyba niedługo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 08:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dzis??
    Zyjace??
    Jakie plany ???

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Jak tam dzis??
    Zyjace??
    Jakie plany ???

My dzisiaj wybieramy się na rowery :)

Phia, a co Ty masz w stopce? Brak sił? Ty? To niemożliwe ;) wracaj do sił :*

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    No Ty już długo mierzysz :) ja dopiero zaczęłam w tym cyklu. Chcę mieć takie wykresy z trzech cykli i mieć z czym pójść do lekarza :) dlatego będę przez cały cykl mierzyć :) ale da się przyzwyczaić :)
    A Ty odkładasz, żeby się nie stresować? ;)

Edit: już przeczytałam, że nie chcesz się stresować :D haha
    Zobaczymy jak ja się zachowam jak mi w końcu wyznaczy owulkę :) bo już 15 dc. Jak ma wyznaczyć, to chyba niedługo ;)
    Ja mierzylam 7 cykli i już mniej więcej znam swój organizm więc sobie mogę pozwolić na rzadsze mierzenie :) w ostatnim cyklu strasznie schizowalam w drugiej fazie że tempka skacze i gdy spadała to cały dzień chodziłam wkurzona itp więc teraz pomyślałam: po co mi to? I tak nie mam na to wpływu więc sobie odpuscilam :) ja miałam owu w nocy z 11 na 12dc, 11dc byłam u gina i powiedział że owu będzie lada moment i tak było :) A seks był 10dc i 12dc po południu więc nie wiem czy to wystarczy...

Ania95 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Jak tam dzis??
    Zyjace??
    Jakie plany ???
    Ja siedzę w pracy do 13, potem jedziemy do rodziców na wieś a wieczorkiem lenistwo i muszę hybrydki nowe zrobić :) szybko zleci dzień

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    My dzisiaj wybieramy się na rowery :)

Phia, a co Ty masz w stopce? Brak sił? Ty? To niemożliwe ;) wracaj do sił :*
    No wlasnie ja... Wszystko mozliwe hehe... Przeroslo mnie to troche...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam sprzątanie w kuchni po wszystkich użytkownikach i mam dosyć =) w sumie tylko zmywalam a placek upieczony Rosolek ugotowany =) jak skasowany mąż wróci z delegacji to będzie w sam raz

Ania95 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja mierzylam 7 cykli i już mniej więcej znam swój organizm więc sobie mogę pozwolić na rzadsze mierzenie :) w ostatnim cyklu strasznie schizowalam w drugiej fazie że tempka skacze i gdy spadała to cały dzień chodziłam wkurzona itp więc teraz pomyślałam: po co mi to? I tak nie mam na to wpływu więc sobie odpuscilam :) ja miałam owu w nocy z 11 na 12dc, 11dc byłam u gina i powiedział że owu będzie lada moment i tak było :) A seks był 10dc i 12dc po południu więc nie wiem czy to wystarczy...

Wystarczy :) jak masz zajść w ciążę teraz, to na pewno wystarczy ;)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ja właśnie skończyłam sprzątanie w kuchni po wszystkich użytkownikach i mam dosyć =) w sumie tylko zmywalam a placek upieczony Rosolek ugotowany =) jak skasowany mąż wróci z delegacji to będzie w sam raz

Przypomniałaś mi, że muszę dzisiaj zrobić placki z borówkami :D wczoraj mąż mnie prosił :) ostatnie w tym roku, bo borówki już strasznie drogie.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    No wlasnie ja... Wszystko mozliwe hehe... Przeroslo mnie to troche...

Ja za to ostatnio dosyć dobrze sobie radzę :) jak zawsze miałam doła na początku cyklu tak teraz optymistycznie podchodzę :) ale Ciebie rozumiem, bo Ty już długą drogę masz za sobą ;) zbieraj siły, masz plan, będzie tylko lepiej :)

• didi123 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia :* przytulam

Cześć :)
    Za 3 h wyniki bety, czas mi się dłuży ;/

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi kazdej sie chyba dłuży... Masakra D:

Ania szczerze mam metlik w glowie ...
    Najpierw musze to ogarnac a pozniej zobaczymy co za decyzje podejmiemy z mezem

• didi123 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że dopiero wczoraj test ciążowy mi ściemniał, prawie tydzień po terminie dopiero wyraźna krecha, a tak tylko cienie. No i ubolewam, że wizytę mam dopiero 2.10 :(

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi jak ciemnial to super ❤❤
    Do 2 juz niedaleko.. Dasz rade xD

didi123 lubi tę wiadomość

• chcebycprzyszlamama Debiutantka

Wysłany: 15 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam mam usg ale jeszcze nic nie widać . A Beta hcg 282, wiec coś się dzieje

• didi123 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycprzyszlamama wrote:

To super <3

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile dpo robiłaś betę? Może powtórz? Który dc masz? Co lekarz mówił?

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • chcebycprzyszlamama Debiutantka

Wysłany: 15 września 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @juz miesiąc mi się spóźnia .... betę powtarzam w poniedziałek . Już się totalnie w tym wszystkich obliczeniach pogubiłam ....boje się ze może być ciaza pozamaciczna . Ginekolog przepisała mi duphaston na wywołanie miesiączki ale tej ani widu ani słychu wiec mam go brać na potrzymanie...oby wszystko było dobrze :(

• Meluśka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @juz miesiąc mi się spóźnia .... betę powtarzam w poniedziałek . Już się totalnie w tym wszystkich obliczeniach pogubiłam ....boje się ze może być ciaza pozamaciczna . Ginekolog przepisała mi duphaston na wywołanie miesiączki ale tej ani widu ani słychu wiec mam go brać na potrzymanie...oby wszystko było dobrze :(
    Trzymam kciuki :*

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

No to faktycznie masz zagwozdkę, trzymam kckiuki, żeby było wszystko w najlepszym porządku i fasolka ładnie rosła <3

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ