Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dostałam do 3.10 L4 ze szpitala, 2.10 wizyta i pewnie przedłużą, bo raczej nie będę ryzykować z powrotem. Jak będę mogła chodzić to jak najbardziej, póki co do wizyty leżę plackiem, bo nie mam ochoty na powtórkę.
Mama360 lubi tę wiadomość
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki
Didi dobrze że już w domku jesteś odpoczywaj :*
Melunia zaglądaj do nas częściej i bądź dobrej myśli :*
Mama jaki piękny dzieć
A ja się zbieram do pracy jeszcze tylko dwa dni i weekend we wtorek mam wolne bo mam biopsje guza tarczycy boję się jak cholera ale podobno to nic strasznego zobaczymy...
Życzę Wam udanego dnia kochane :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydidi123 wrote:Nie, w Oławie leżałam.
Kochani lekarze w Oławie... A ordynator najukochańszy. Co ja się nasłuchałam od koleżanek o tym szpitalu to glowa mała.
Moja mama tam rodziła siostrę, ale to już trzecie dziecko, mama miała już 41 lat i umówiona, opłacona cesarka więc było ok. Ale mówiła mi, że jest tam taka lekarka która do dziewczyn które rodzą darła się żeby się nie wydzierały bo nogi było komu rozkładać to niech teraz nie jęczą.
Ordynator mojej przyjaciółce powiedział że nie uznaje skierowania na CC (miała wąski rozstaw kości) i 16 godzin boli krzyżowych a potem cesarka spowodowały u niej zespół stresu pourazowego i nerwicę.
Szwagierka jak straciła córkę w 38tc to powiedzieli że oni tego porodu nie przyjmą i kazali na własną rękę szukać szpitala który pozwoli jej urodzić. Tydzień chodziła z martwym dzieckiem. To było dwa lata temu.
Ale u mnie w Świdnicy też nie pójdę rodzić. Jadę do Wałbrzycha. U nas w Świdnicy wielokrotnie w gazetach było że dziecko zmarło w trakcie porodu bo lekarz nie chciał cesarki robić.
Włos się na głowie jeży.
Ja ściągnęłam hybrydy jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży. Teraz zamówiłam nową bazę, bez formaldehydu i czekam aż przyjdzie, żeby zrobić.
Mama - świetne wieści :-*
Melunia - uważaj na siebie Kochana trzymam kciuki za miłą wizytę
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Kochani lekarze w Oławie... A ordynator najukochańszy. Co ja się nasłuchałam od koleżanek o tym szpitalu to glowa mała.
Moja mama tam rodziła siostrę, ale to już trzecie dziecko, mama miała już 41 lat i umówiona, opłacona cesarka więc było ok. Ale mówiła mi, że jest tam taka lekarka która do dziewczyn które rodzą darła się żeby się nie wydzierały bo nogi było komu rozkładać to niech teraz nie jęczą.
Ordynator mojej przyjaciółce powiedział że nie uznaje skierowania na CC (miała wąski rozstaw kości) i 16 godzin boli krzyżowych a potem cesarka spowodowały u niej zespół stresu pourazowego i nerwicę.
Szwagierka jak straciła córkę w 38tc to powiedzieli że oni tego porodu nie przyjmą i kazali na własną rękę szukać szpitala który pozwoli jej urodzić. Tydzień chodziła z martwym dzieckiem. To było dwa lata temu.
Ale u mnie w Świdnicy też nie pójdę rodzić. Jadę do Wałbrzycha. U nas w Świdnicy wielokrotnie w gazetach było że dziecko zmarło w trakcie porodu bo lekarz nie chciał cesarki robić.
Włos się na głowie jeży.
Ja ściągnęłam hybrydy jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży. Teraz zamówiłam nową bazę, bez formaldehydu i czekam aż przyjdzie, żeby zrobić.
Mama - świetne wieści :-*
Melunia - uważaj na siebie Kochana trzymam kciuki za miłą wizytę
Ale ciagnie sie to juz z 3 lata..
Jeju dzis wizyta i choć jestem na luzie to podświadomość nie pozwala mi spac. Czuje sie jak zombie. -
Mama, a TY gdzie zamierzasz rodzić? Może też tam pójdę Który szpital we Wro najlepszy?
Ja to nawet o prywatnych szpitalach czytam. We Wro jest medfemina, ale jak zaczęłam czytać opinię to mam mieszane odczucia.Moje szczęście
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualnyDziewczyny z tymi hybrydami to ostrożnie. Wystarczy lekko niedosieciowany polimer (czyli nasz lakier) i szkodliwe monomery mogą przenikać do organizmu przez płytkę paznokcia. Obecnie prowadzone są badania nad dostarczaniem leków przez płytkę paznokciową i już nie uznaje się jej za martwą tkankę, która nic nie przepuści. Wszelkie uczylenia na hybrydy spowodowane są właśnie przez monomery. Znany jest także przypadek dziecka, które dostało bardzo poważnego uczulenia właśnie od mamy, która nosiła hybrydy i do 18 roku życia ma ono przyznaną rentę. To są Kochane monomery akrylowe, a jeśli jeszcza zawierają formaldehyd no to już średnio. Badania na ten temat i temat ilości dopuszczonej tego składnika to też nie bardzo.... często po prostu podają informacje wpływ na zdrowie niejednoznaczny. Ja bym radziła na początku ciąży zwłaszcza zrobić sobie przerwę, a i dla dłoni lepiej bo jednak promieniowanie UV powoduje szybsze starzenie skóry i uwaga czerniaka paznokcia, który wygląda po prostu jak przebarwiony na czarno paznokieć.
Ja sama też sobie robię hybrydy, ale od czasu do czasuPhia, didi123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalwa13 wrote:Dziewczyny z tymi hybrydami to ostrożnie. Wystarczy lekko niedosieciowany polimer (czyli nasz lakier) i szkodliwe monomery mogą przenikać do organizmu przez płytkę paznokcia. Obecnie prowadzone są badania nad dostarczaniem leków przez płytkę paznokciową i już nie uznaje się jej za martwą tkankę, która nic nie przepuści. Wszelkie uczylenia na hybrydy spowodowane są właśnie przez monomery. Znany jest także przypadek dziecka, które dostało bardzo poważnego uczulenia właśnie od mamy, która nosiła hybrydy i do 18 roku życia ma ono przyznaną rentę. To są Kochane monomery akrylowe, a jeśli jeszcza zawierają formaldehyd no to już średnio. Badania na ten temat i temat ilości dopuszczonej tego składnika to też nie bardzo.... często po prostu podają informacje wpływ na zdrowie niejednoznaczny. Ja bym radziła na początku ciąży zwłaszcza zrobić sobie przerwę, a i dla dłoni lepiej bo jednak promieniowanie UV powoduje szybsze starzenie skóry i uwaga czerniaka paznokcia, który wygląda po prostu jak przebarwiony na czarno paznokieć.
Ja sama też sobie robię hybrydy, ale od czasu do czasu
Dziękuję Ci zatem informacje. Niby się wie że "coś tam" jest szkodliwe, ale tak rzetelne wytłumaczenie przemawia do mnie. Wstrzymam się z paznokciami jeszcze przynajmniej dwa trzy tygodnie. A potem zobaczę. Ja mam bardzo twarde swoje i nie dorabiam tylko maluje więc mogę wytrzymać na "goło". Żaden to dla mnie problemMalwa13, didi123 lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Kochani lekarze w Oławie...
Zapewniam Cię, że są tu w okolicy gorsze miejsca przy który Oława wypada naprawdę bardzo dobrze. Też mam koleżanki, które rodziły to tu, to gdzie indziej, więc jakieś rozeznanie mam. Przyjęli na oddział, pomogli, więc koniec końców nie mam im nic do zarzucenia. Ale pewnie wrażenia od tego na kogo się tam trafi. Leżała ze mną babka, którą We Wro nie chcieli na oddział przyjąć i musiałaby czekać, a tu ją od razu wzięli, badania itp.
Moje szczęście
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualnyWiadomo ze ladnie zrobiine pazurki sa eleganckie, ale na ciaze spokojnie mozna z nich zrezygnowac...
Przynajmniej troche zlapia oddechu hehe...
Chociaz jak to moja znajoma w ciazy powiedziala ze ona musi mieć paznokcie zrobione bo jak to bd wygladac... Wrr...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:00
-
nick nieaktualnyPhia wrote:Wiadomo ze ladnie zrobiine pazurki sa eleganckie, ale na ciaze spokojnie mozna z nich zrezygnowac...
Przynajmniej troche zlapia oddechu hehe...
Chociaz jak to moja znajoma powiedziala ze ona musi mieć paznokcie zrobione bo jak to bd wygladac... Wrr...
Dokłądnie, wydaje mi się, że warto ograniczać szkodlwie czynniki. Wiadomo, jednemu człowiekowi nic nie będzie, inny dostanie uczulenia - jak ze wszystkim Ale obecnie mamy tyle szkodliwych czynników dookoła, więc po co sobie dokładać i rozwijającym się fasolkom
Krótkie, zadbane paznokcie pomalowane bezbarwnym lakierem też ładne