Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mialam nawet po 60 62 dni ( ale to wtedy gdy mialam.rozjechana tarczyce i prolaktyne)
Teraz mam tak.co 35 dni ale tez mi sie marzy krocej
Nie zapeszajac ostatnio juz mialam krotszy bo 32 ( w momencie gdy zaczelam brac metformax)
Takze sie zobaczy jak bd wygladal ten
-
nick nieaktualnyNo wlasnie i do tego pozna owulacja bo nawet w 40 ktoryms dniu no dramat:)
Oby juz bylo tylko lepiej
A castangus mozna sprobowac niedrogi moze akurat. Wiadomo trzeba go troche pojesc podobno najlepsze efekty po 2 lub 3 msc no ale zaczac trzeba
A moze akurat na wizycie wpadnie cos na prolaktyne to wtedy sie przerzucisz hehe -
nick nieaktualnyProlaktyna to tez taki hormon ze wystaczy stresowy czas i juz skacze eh...
Ja np raz mialam.mega wysoka za tydzien mialam powtorzyc poszlam tak na luzie bo w podswiadomosci mialam ze no przeciez wyjdzir wielka a tutaj ku zaskoczeniu wyszla nizsza. No niby 30 ale co tydz wczesmiej mialam 55 jednostek no to cieszylo mnie to -
Dziewczyny z tym monitiringiem to warto bo to tez duzo daje bo czesem jest tak ze owu jest ale pecherzyki np za pozno pekaja sa za duze i stare do zaplodnienia albo endometrium moze byc zbyt cienkie i nie dojdzie do zagnierzdzenia zarodka choc bylo zaplodnienie.
Ania95 lubi tę wiadomość
Pcos
-
nick nieaktualnyOczywiscie ze jestesmy plodne;) uszy do gory. Szczescie idzie wielkie i dlatego musimy czekac;)
Ja ostatni cykl mialama mega zalamanie.. plakalam zlapalm mega dola ze przeciez sa leki jest ok wiec co jest ze mna nie tak.
Ale pozniej popatrzylam sobie w lustro i powiedzialam sobie: ej wkoncu sie uda.. nie mozna rezygnowac bo wkoncu przyjdzie czas ze wezmiesz w rece ta mala istotke i. Powiesz jej wtedy : mama nigdy nie zwatpila w to ze bedziesz.
I tak trzeba myslec nowy cykl nowa szansa;)
Co do testowania ja jeszcze mam koncowke wiesiaczki w sumie nawet nic nie wyliczam bo nawwt nie wiem ile bedzie trwal cykl hehe:)
Co ma byc to bedzie -
Lola_M wrote:Dziewczyny z tym monitiringiem to warto bo to tez duzo daje bo czesem jest tak ze owu jest ale pecherzyki np za pozno pekaja sa za duze i stare do zaplodnienia albo endometrium moze byc zbyt cienkie i nie dojdzie do zagnierzdzenia zarodka choc bylo zaplodnienie.
Ja właśnie się boję, że ja tak mam. Co prawda tylko raz poszłam na monitoring, ale akurat wtedy w 13 dc gin stwierdziła, że torbiel, bo pęcherzyk miał ponad 27 mm wkurzyłam się wtedy strasznie, bo przecież co miesiąc miałam potwierdzoną owulację. Poszłam w kolejnym cyklu sprawdzić endometrium w 8 dc i wtedy pęcherzyk miał już ponad 15 mm :o gin mówiła, że jest ok, ale według mnie za dużo... U mnie za szybko rosną. Właściwie to nie mam do czego porównywać, bo byłam tylko raz, ale to wszystko mnie zastanawia, bo ona wyliczała mi owulację po pęcherzyku na 12-13 dc, a po temperaturze wiem, że owulacja u mnie była w 15 dc ostatnio! Może to jest mój problem?... Będę musiała powiedzieć o tym w klinice jak pójdę za 2 miesiące. -
nick nieaktualny
-
Mama, mam nadzieje, że zaglądasz i napiszesz mi gdzie robiłaś prenatalne, możesz polecić miejsce lub lekarza? Bo muszę się umówić na dniach i myślę głównie nad Dolnośląskim Centrum Ginekologii, ale strasznie mało opinii w necie, koleżanki nie robiły, więc nie mam kogo wypytać, a sama chcę je zrobić.
Dziewczyny, trzymam kciuki za Was i wysyłam wiruskiMoje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
Didi, jeśli masz niedaleko do Opola, to możesz spróbować podzwonić, bo są aż 3 miejsca, w których za darmo i bez skierowania możesz zrobić prenatalne (projekty UE). Tylko nie wiem, czy tam trzeba spełnić jakieś wymogi, np. być zameldowanym na opolszczyźnie. Musiałabyś dopytać. Na pewno Femmina (ja tam jestem zapisana), Optima i trzeciego nie pamiętam.