Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa brałam przez 3 miesiące. Najpierw miałam coś koło 27 potem byłam u endokrynolog i zalecił dodatkowe badanie. Wtedy miałam coś koło 21 a po MTC 16x więcej. Kazała mi brać bromergon więc lecze już ponad 10 miesięcy i muszę z nią o tym porozmawiać.
-
nick nieaktualnyŻanetka93 wrote:A co do mezow moj tez musi isc na badanie. W tym msc nie bo nie ma mozliwosci ze wzgeldu na prace( ma wolne tylko niedziele) no ale w listopadzie juz musi sie wybrac bo gin mi powiedzial ze bez badania nasienia nie ruszymy dalej...
-
Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą hormon tarczycy bo mnie to trochę nurtuje od wczoraj :p
A mianowicie: czy euthyrox może być zamiennikiem letroxu i na odwrót? od stycznia biorę euthyrox a wczoraj jak wykupiwalam receptę to pani dała mi letrox (mniemam że euthyroxu nie bylo) a ja głupia nie zapytałam czy to można stosować jako zamiennik (ale skoro tak dała to chyba można)... w necie wyczytałam że to to samo tylko letrox jest bez laktozy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą hormon tarczycy bo mnie to trochę nurtuje od wczoraj :p
A mianowicie: czy euthyrox może być zamiennikiem letroxu i na odwrót? od stycznia biorę euthyrox a wczoraj jak wykupiwalam receptę to pani dała mi letrox (mniemam że euthyroxu nie bylo) a ja głupia nie zapytałam czy to można stosować jako zamiennik (ale skoro tak dała to chyba można)... w necie wyczytałam że to to samo tylko letrox jest bez laktozy
Tak letrox to w sumie to samo co eythyrox z tym ze nie ma laktozy i w sumie spotkalam sie z wieloma opiniami ze podobno jest lepszy od euthyroxuMissKathy92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurczę chyba zapytam o to swoją rodzinną na wizycie mi też nigdy nikt nie proponował tego jako zamiennik ale skoro aptekarka tak dała to chyba funkcjonuje to jako zamiennik... taka zagwozdka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAbi też się zastanawiam czy moja lekarka zajęciami monitoring jak do niej pójdę. Chcę na nfz się zapisać ale w razie monitoringu muszę iść do niej prywatnie. Co prawda twierdziła że do owulacji dochodzi ale nie miałam pełnego monitoringu tylko jak się trafi najczęściej po.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 14:58
-
nick nieaktualnyCo do leku to letrox jest lekiem bezlaktozowym to w sumie ta roznica miedzy euthyroxem. Jest tez podobno lepiej tolerowany w sumie duzo osob poleca letrox , ja sama jestem na euthyroxie ale gdy skoncza sie leki zastanawiam sie czy nie sprobwac letroxu. Moja znajoma np na euthyroxie zle sie czula gdy dostala letrox mowi ze o niebo lepiej.
A co do kasy eh idzie jak woda lekarze od jednych drzwi do drugich to wizyty to usg to recepty:D
Studnia bez dna no ale ... trzeba -
Daffi wrote:Melunia odezwie sie dzis do was. Narazie slabo sie czysci i byc moze nie obejdzie sie bez zabiegu:(
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyABI90 wrote:Ja chcę mieć w końcu pewność czy ta owulacja jest czy jej nie ma. A tak naprawdę tylko monitoring może dać odpowiedź... Ostatnio znowu mam wrażenie że stoimy w miejscu...
No to najwazniejsze zeby owulacja najawazniejsza w tym wszystkim;)
Dobra obesrwacja od samego poczatku od wzrostu
Ja swego czasu mierzylam.temp ale juz mi to bokiem zaczelo wychodzic.
Pierwsza mysl po przebudzeniu termometr.
To znowu badamia progesteronu 7 dni po.
Ostatnio mialam usg pare dni przed miessiczka lekarz stwierdzil ze owulka byla ale to w sumie tyle calego monitoringu od poczatku wzrostu ze tak ppeiem nie mialam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny