X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 10:39

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mezow moj tez musi isc na badanie. W tym msc nie bo nie ma mozliwosci ze wzgeldu na prace( ma wolne tylko niedziele) no ale w listopadzie juz musi sie wybrac bo gin mi powiedzial ze bez badania nasienia nie ruszymy dalej...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam przez 3 miesiące. Najpierw miałam coś koło 27 potem byłam u endokrynolog i zalecił dodatkowe badanie. Wtedy miałam coś koło 21 a po MTC 16x więcej. Kazała mi brać bromergon więc lecze już ponad 10 miesięcy i muszę z nią o tym porozmawiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    A co do mezow moj tez musi isc na badanie. W tym msc nie bo nie ma mozliwosci ze wzgeldu na prace( ma wolne tylko niedziele) no ale w listopadzie juz musi sie wybrac bo gin mi powiedzial ze bez badania nasienia nie ruszymy dalej...
    Czyli dokładnie to samo co ja usłyszałam

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą hormon tarczycy :) bo mnie to trochę nurtuje od wczoraj :p
    A mianowicie: czy euthyrox może być zamiennikiem letroxu i na odwrót? od stycznia biorę euthyrox a wczoraj jak wykupiwalam receptę to pani dała mi letrox (mniemam że euthyroxu nie bylo) a ja głupia nie zapytałam czy to można stosować jako zamiennik (ale skoro tak dała to chyba można)... w necie wyczytałam że to to samo tylko letrox jest bez laktozy

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysmy z tym msc zainwestowali w ten zel conceive plus moze akurat...
    Moze to tylko taki chwyt reklamowy ale tonacy brzytwy sie chwyta :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą hormon tarczycy :) bo mnie to trochę nurtuje od wczoraj :p
    A mianowicie: czy euthyrox może być zamiennikiem letroxu i na odwrót? od stycznia biorę euthyrox a wczoraj jak wykupiwalam receptę to pani dała mi letrox (mniemam że euthyroxu nie bylo) a ja głupia nie zapytałam czy to można stosować jako zamiennik (ale skoro tak dała to chyba można)... w necie wyczytałam że to to samo tylko letrox jest bez laktozy

Tak letrox to w sumie to samo co eythyrox z tym ze nie ma laktozy i w sumie spotkalam sie z wieloma opiniami ze podobno jest lepszy od euthyroxu :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss nie mam pojęcia ja od lat jestem na Euthyroxie i nikt nie proponował mi zamiany

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka też się zastanawiam nad kupnem tego żelu i pewnie prędzej czy później po niego sięgnę ale jeszcze jestem na etapie myślenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co moge o nim powiedziec to napewo jest fajny jakosciow nie trzeba duzo a je s naprawde dobry, taka imitacja sluzu ;)
    No ale czy spelni swoje zadanie to na ta opinie jeszcze musze poczekac ;)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chyba zapytam o to swoją rodzinną na wizycie :/ mi też nigdy nikt nie proponował tego jako zamiennik ale skoro aptekarka tak dała to chyba funkcjonuje to jako zamiennik... taka zagwozdka ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss a sprawdź na necie skład i substancje czynną czy są takie same wartości a spytać lekarza zawsze można a nawet jest wskazane przy wątpliwościami

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi też się zastanawiam czy moja lekarka zajęciami monitoring jak do niej pójdę. Chcę na nfz się zapisać ale w razie monitoringu muszę iść do niej prywatnie. Co prawda twierdziła że do owulacji dochodzi ale nie miałam pełnego monitoringu tylko jak się trafi najczęściej po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leku to letrox jest lekiem bezlaktozowym to w sumie ta roznica miedzy euthyroxem. Jest tez podobno lepiej tolerowany w sumie duzo osob poleca letrox , ja sama jestem na euthyroxie ale gdy skoncza sie leki zastanawiam sie czy nie sprobwac letroxu. Moja znajoma np na euthyroxie zle sie czula gdy dostala letrox mowi ze o niebo lepiej.
    A co do kasy eh idzie jak woda lekarze od jednych drzwi do drugich to wizyty to usg to recepty:D
    Studnia bez dna no ale ... trzeba ;)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Melunia odezwie sie dzis do was. Narazie slabo sie czysci i byc moze nie obejdzie sie bez zabiegu:(
    Niestety też przez to przeszłam. W strasznych bólach leżałam 12 godzin, wyplakalam chyba wszystkie łzy. Stalowa z siasiadujacego oddziały do mnie przyszła bo zastanawiała się co się dzieje a lekarz i położne udawał, że nie słyszą. W końcu się zlitowali, po przebadaniu lekarz stwierdził, że sama nie urodze bo szyjka nadal twarda. Cała byłam zdręrwiala, mdlalam. Zrobili w koncu skrobankę.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Ja chcę mieć w końcu pewność czy ta owulacja jest czy jej nie ma. A tak naprawdę tylko monitoring może dać odpowiedź... Ostatnio znowu mam wrażenie że stoimy w miejscu...

No to najwazniejsze zeby owulacja najawazniejsza w tym wszystkim;)
    Dobra obesrwacja od samego poczatku od wzrostu ;)
    Ja swego czasu mierzylam.temp ale juz mi to bokiem zaczelo wychodzic.
    Pierwsza mysl po przebudzeniu termometr.
    To znowu badamia progesteronu 7 dni po.
    Ostatnio mialam usg pare dni przed miessiczka lekarz stwierdzil ze owulka byla ale to w sumie tyle calego monitoringu od poczatku wzrostu ze tak ppeiem nie mialam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi też jestem ciekawa co mi ginekolog powie. Czy postanowi coś wprowadzić czy jakieś inne badania każe zrobić. Tyle niewiadomych a i na wizytę jeszcze nie jestem umówiona. Ale chciałabym już teraz natychmiast wiedzieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mialam robiony wymaz w kierunku bakteri tam szukalismy przyczyny.

‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ