Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:To sie pogubilam z tym 2 trymestrem mi lekarz mowil ze skonczony 13tc 14+0 ale moze sie myle badz co badz i tak juz bylby prawie 2 trymestr.
Moglabys mi pokazać ten Twoj laktator jaki kupilas?
Mi juz wszedzie wpisany 2 trymestr. W jednej aplikacji juz od tygodnia
Zreszta juz mi rybka jak wynik USG jest idealny
Laktator juz mam, jest super, ma rozne tryby ssania i jak wlaczam to jest delikatnie a potem sie zwieksza:
Real Bubee Single/Double Electric Breast Pump With Milk Bottle Infant USB BPA free Powerful Breast Pumps Baby Breast Feeding
https://s.click.aliexpress.com/e/JT3qRRw -
Paula 90 wrote:Mi juz wszedzie wpisany 2 trymestr. W jednej aplikacji juz od tygodnia
Zreszta juz mi rybka jak wynik USG jest idealny
Laktator juz mam, jest super, ma rozne tryby ssania i jak wlaczam to jest delikatnie a potem sie zwieksza:
Real Bubee Single/Double Electric Breast Pump With Milk Bottle Infant USB BPA free Powerful Breast Pumps Baby Breast Feeding
https://s.click.aliexpress.com/e/JT3qRRw -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Dlugo czekalas? Nie zamawialam nigdy nic alli ale sie przymierzam mialam wlasnie 2 typy upatrzone ale chcialam sie poradzic Ciebie bo wiem ze juz Ci doszedl.
3 tygodnie. Ja od lat kupuje na ali. Jak masz jakies pytania to pisz, ze wszystkim pomogęDaffi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Masakra ale ja mam dzień.
Od rana mam biegunkę ale pojechałam do pracy bo bylo ok nagle zaczal bolec mnie brzuch i zaczelam wymiotowac.
Zwolnilam sie z pracy i wrocilam do domu wtedy sie zaczelo chyba jakis wirus mnie dopadł.
Przespałam sie trochę i juz mi o wiele lepiej brzuch juz nie boli nie wymoruje jeszcze tylko trochę wc mnie wzywa ;p ale to juz tak spokojnie.
Czy ktoraś z Was juz tak miała??
To jakas jelitówka? Jeśli teraz mi przeszło to nie wroci?
Zapisałam sie do lekarza na 15:20 i wlasnie siedze i myślę czy jechac do tego lekarza czy to ma sens skoro mi przeszło czy jutro bedzie juz ok moge isc do pracy??
Doradzcie mi dziewczyny prosze -
Chasia wrote:Hej dziewczynki
Od rana mam biegunkę ale pojechałam do pracy bo bylo ok nagle zaczal bolec mnie brzuch i zaczelam wymiotowac.
Zwolnilam sie z pracy i wrocilam do domu wtedy sie zaczelo chyba jakis wirus mnie dopadł.
Przespałam sie trochę i juz mi o wiele lepiej brzuch juz nie boli nie wymoruje jeszcze tylko trochę wc mnie wzywa ;p ale to juz tak spokojnie.
Zapisałam sie do lekarza na 15:20 i wlasnie siedze i myślę czy jechac do tego lekarza czy to ma sens skoro mi przeszło czy jutro bedzie juz ok moge isc do pracy??
Doradzcie mi dziewczyny prosze
-
Chasia wrote:Hej dziewczynki
Doradzcie mi dziewczyny prosze
Chasia, to moze byc wirus, bo ja tez przeszlam jelitowke w zeszlym tygodniu. Tylko najpierw dostalam goraczki, a nastepnego dnia do wc latalam. Po 1 dniu juz bylo ok, ale musialam uwazac co jem. Jak zjadlam jogurt to zaraz szlam do toalety, chociaz juz brzuch nie bolal i gdybym zostala na suchym chlebie to moglabym normalnie funkcjonowac. U mnie to trwalo 3 dni. Odpoczywaj duzo :* -
Byłam u lekarza mam L4 do poniedziałku i potem juz chyba nie wracam do pracy.
Złapałam wirusa i Pani doktor kazała leżec i dużo sie nawadniać i dała skierowanie na patologie ciazy do szpitala zeby sprawdzili czy wszystko ok ale jutro moja lekarka przyjmuje od rana to do niej pojade i sie wcisnę na siłę żeby sprawdziła czy wszystko ok.Bo juz naprawde mi lepiej nawet przed chwila zjadłam obiad i wszystko gra
Myślałam że wytrzymam do końca października ale chyba juz nie da rady bede prosic gin o L4 juz stałe wystarczy.
Musze zadbac teraz za nas dwóch
-
Chasia wrote:
Myślałam że wytrzymam do końca października ale chyba juz nie da rady bede prosic gin o L4 juz stałe wystarczy.
Musze zadbac teraz za nas dwóch
Dokładnie Chasia, zadbaj o siebie i o dzidzię Zdrówka! I tak długo pracowałaś, popatrz jak od początku ciąży obijam się w domu
Ale wiecie, że moja lekarka chcę żebym wróciła do pracy, nie wyobrażam sobie tego ani fizycznie ani psychicznie
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
didi123 wrote:Dokładnie Chasia, zadbaj o siebie i o dzidzię Zdrówka! I tak długo pracowałaś, popatrz jak od początku ciąży obijam się w domu
Ale wiecie, że moja lekarka chcę żebym wróciła do pracy, nie wyobrażam sobie tego ani fizycznie ani psychicznie
Ja w sumie pierwsze 2 miesiące to byłam na urlopie bo jestem nauczycielka to w sumie przepracowałam 1,5 miesiąca -
Hej dziewczyny :* Nie odzywałam się, ale Was czytam cały czas i jestem na bieżąco.. Też chciałam trochę dać na luz, bo zauważyłam, że im więcej i częściej tu zaglądam i piszę, tym więcej myślę o niepotrzebnych rzeczach i się mimowolnie nakręcam :p
Aktualnie czekam na @, według apki powinnam mieć 2 dni temu, ale ostatnio @ przyszła 4 dni za wcześnie, więc się jakoś w ogóle nie przejmuję, ten Ovarin mi tak wszystko przestawia, a zawsze miałam jak w zegarku Jeśli do końca tego tygodnia nie dostanę @, to robię chyba test, narazie się w ogóle nie nakręcam tylko czekam aż @ przyjdzie, bo gdzieś tam ją po kościach czuję..
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
didi123 wrote:
Didi kochana, siedź w domu i odpoczywaj ile wlezie czym się sugeruje Twoja lekarka?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Drobinka91 wrote:Didi kochana, siedź w domu i odpoczywaj ile wlezie czym się sugeruje Twoja lekarka?
Tym, że nie mam krwawień ani plamień już. Ale nie chcę wracać, bo wiem jaki stres mnie tam czeka, a jak mi się zacznie znowu.Moje szczęście
3500 g i 53 cm -
didi123 wrote:Tym, że nie mam krwawień ani plamień już. Ale nie chcę wracać, bo wiem jaki stres mnie tam czeka, a jak mi się zacznie znowu.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Drobinka91 wrote:Ah no tak... mówiłaś Jej to? Że masz stresującą pracę i że się boisz?
Oczywiście, że mówiłam. Jak nie dostanę to będę zmuszona zmienić lekarza i tyle. Innego pomysłu nie mam.Moje szczęście
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymelunia91 wrote:Ja wam sie orzyznam ze mi wstyd... Przed sama soba... I sie zastanawiam czy to przez moje niedbalstwo czy moze tarczyca czy uj wie co... W ciagu 10msc przytylam 10kg... W ciagu tej ciazy 5... Normalnie mu przykro
Nie ma co się zamartwiac tym Kochana, teraz zleci, bo zaczniesz się zdrowo odzywiac. Mi leca kilogramy bo jestem na cukrzycowej diecie. I juz powinny przestać a dalej lecą.
Na mnie wszelki stres tak dziala. Robię sie glodna i jem bez opamiętania. Wszyscy chudna a ja tyje. Tak sie u mnie poznaje ze wydarzylo sie cos zlego.
Pociesze Cie ze ja najwiecej przytylam 13kg w 3 miesiące. I potem udalo sie to w podobnym czasie zrzucić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 05:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAbi dziękuję jestem ciekawa co mi powie ginekolog i endokrynolog niestety ze względu na wyjazd do Zakopanego musiałam przełożyć wizytę. Mam nadziej za 14.11 będę już po @ bo istotne cykl był tak długi że teraz nie mam odniesienia. Jeszcze w poniedziałek badanie nasienia też jestem ciekawa co tam wyjdzie. Może okazać się że pozbamybpryczyne niepowodzeń albo będę musiała szukać dalej u siebie