X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Zgadzam się z tym. Jak facetowi zależy, to zrobi to badanie w każdych warunkach. Ja mojemu tylko powiedziałam, że ma się zapisać na badanie nasienia. A ten jeszcze tego samego dnia zadzwonił i się umówił ;) nawet nie pytał o warunki. Powiedział tylko, żebym z nim poszła :P ale tak to żadnego problemu.
    W końcu my kobiety co chwilę musimy się badać, chodzić do ginekologów itd. Dla faceta to jedno badanie nie powinno być jakimś wielkim problemem ;D

Wolę za Niego temat ogarnąć żeby nie miał żadnych wymówek, że czasu nie ma się umówić czy coś. Poza tym ja akurat lubię swojego obecnego Ginekologa, badania u Niego są niewyczuwalne- także chodzę, może to dziwnie zabrzmi, do Niego z przyjemnością, nawet jak nie ma dla mnie dobrych wieści, to i tak czuję,że jestem w dobrych rękach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Dziękuję Dziewczyny! Może to ja się za bardzo Nim przejmuje.. Może też przez to, że zawsze ze mną jest w poczekalni u lekarza itd.. Także gdyby coś było nie tak to od razu mogę się przytulić :) Ostatnio nawet Babeczki w poczekalni się śmiały, że "ten Pan to chyba nie czeka na wizytę u lekarza", bo raczej widzę, że kobiety same przychodzą.

Obojgu jest trudno kiedy się nie udaje. U nas tez bylo slabo. Ale po to macie siebie zeby sie wspierać. To nic nadzwyczajnego - na tym polega dobry zwiazek. I tak jak mówię (teraz jestem madra a wczesniej nie sluchalam) - najlepiej jest wyluzowac, grzecznie robic badania, stosowac sie do zalecen a w międzyczasie cieszyc sie nieograniczonym seksem. Ja od 4 miesiecy ciagle mam szlaban od gina. I moge sobie tylko powspominac jak bylo fajnie :D

Wyluzowani rodzice to lepsze komoreczki ;)

Oczywiscie luz niczego nie gwarantuje ale lepiej sie żyje. Ja steacilam tyle czasu na zamartwianie się i teraz tez walczę ze swoimi myślami czasem. Ale spokoj wchodzi w nawyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia haha dobre ;) phiczki sie tworza caly czas ❤

Paula ja wiem ze ty myslisz o mnie wciaz ;)
    Wazne ze zdrowe hehe moga byc i babeczki xD

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Obojgu jest trudno kiedy się nie udaje. U nas tez bylo slabo. Ale po to macie siebie zeby sie wspierać. To nic nadzwyczajnego - na tym polega dobry zwiazek. I tak jak mówię (teraz jestem madra a wczesniej nie sluchalam) - najlepiej jest wyluzowac, grzecznie robic badania, stosowac sie do zalecen a w międzyczasie cieszyc sie nieograniczonym seksem. Ja od 4 miesiecy ciagle mam szlaban od gina. I moge sobie tylko powspominac jak bylo fajnie :D

Oczywiscie luz niczego nie gwarantuje ale lepiej sie żyje. Ja steacilam tyle czasu na zamartwianie się i teraz tez walczę ze swoimi myślami czasem. Ale spokoj wchodzi w nawyk.

Szlaban? Kurczę to ciężko... Poza bólem podczas stosunku przy braniu clostilbegyt, to sama radość akurat ta część starań ;) zimą wakacje - to mam nadzieję wyluzujemy! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Najlepsze komoreczki hmmm...
    To ja obalam ta teorie haha

Ale u innych sie sprawdza xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 moj sam dzwonil tylko poszukalam dobrego laboo bo on nie lubi szukac w necie a mi to sprytnie idzie xD

A pojechaliśmy razem bo o to prosił :P
    A niestety na moje wizyty nie zawsze może jedzic bo specjalnie wolnego nie bd bral xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    hahahaha jestes niesamowita :D :D :P Rodzina Chasików ;p

Ty twórz ta Twoja cudowna rodzinke Phików :P <3 Phia, Phik i 3 małe Phiczki (na początek) <3 :P
    Czekamy na to z niecierpliwością <3
    Chasiorek ;) pisiorek hehe xD
    Dlatego musi byc syneczek xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 11:50

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już się spuszczał do kubka 6 razy wiec chyba rekordzista. Ja tam się nad nim nie użalam. Ma zrobić badanie i koniec :-)

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa popieram podejście :-)

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Mój już się spuszczał do kubka 6 razy wiec chyba rekordzista. Ja tam się nad nim nie użalam. Ma zrobić badanie i koniec :-)

Podziwiam! Klinika znaleziona, ale dam Mojemu jeszcze spokój i jak po kolejnym stymulowanym cyklu (tym razem do clo dochodzi pregnyl) nic nie wyjdzie to działamy, do kliniki i badania. A może nie będzie takiej potrzeby... ;)

• osi Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)
    Od tego cyklu staramy się o trzeciego Maluszka, póki co odwiedziła mnie @, więc będziemy próbować dalej :)

Jestem szczęśliwą Mamą 3-latka i niespełna 1,5-rocznej Córeczki :)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osi wrote:
    Od tego cyklu staramy się o trzeciego Maluszka, póki co odwiedziła mnie @, więc będziemy próbować dalej :)

Witaj! jestem na forum również od dziś ;) Szczęściara z Ciebie, ja póki co walczę o pierwszego Maluszka!

osi lubi tę wiadomość

• osi Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Witaj! jestem na forum również od dziś ;) Szczęściara z Ciebie, ja póki co walczę o pierwszego Maluszka!

To ja Ciebie też witam :)
    Tak, wiem, że jestem szczęściarą :) Zdaję sobie sprawę, że jest tu całe mnóstwo Dziewczyn, które czekają na to pierwsze upragnione Dzieciątko, trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Tal wracając do wspomnień, to u nas z pierwszym udało się po 3 miesiącach starań.

Ag1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osi wrote:
    To ja Ciebie też witam :)
    Tak, wiem, że jestem szczęściarą :) Zdaję sobie sprawę, że jest tu całe mnóstwo Dziewczyn, które czekają na to pierwsze upragnione Dzieciątko, trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Tal wracając do wspomnień, to u nas z pierwszym udało się po 3 miesiącach starań.

To życzę Ci żeby i o kolejnego Maluszka poszło równie szybko!

osi lubi tę wiadomość

• osi Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    To życzę Ci żeby i o kolejnego Maluszka poszło równie szybko!

Dziękuję, póki co pierwszy cykl już mamy chybiony ;) Ale... nie zniechęcam się, wszak to przyjemność :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osi wrote:

Witamy w naszych progach xD

To masz szczescie majac juz 2 maluszków...
    Ja licze na trojaczki odrazu haha pracuje sukcesywnie nad tym ❤

• osi Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Witamy w naszych progach xD

To masz szczescie majac juz 2 maluszków...
    Ja licze na trojaczki odrazu haha pracuje sukcesywnie nad tym ❤

O proszę :) To trzymam kciuki :)
    A jakieś predyspozycje do mnogiej ciąży?

Phia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osi wrote:
    O proszę :) To trzymam kciuki :)
    A jakieś predyspozycje do mnogiej ciąży?
    Niee hehe
    No po rylu cyklach to czas na jakoes rozwiazanie xD

• osi Koleżanka

Wysłany: 25 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Niee hehe
    No po rylu cyklach to czas na jakoes rozwiazanie xD

No tak, najważniejszy plan działania :D

Trzymam kciuki :)

• didi123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia To czekasz na kumulację XD hehe
    Oby jak najszybciej :)
    Mi się marzyły bliźniaki, ale się nie udało.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ