X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia - my wybraliśmy dla dziewczynki imię Milenka :) a dla chłopca Mikołaj :)

I nie patrzymy na to, że ktoś już tak nazwał swoje dziecko. Siostra męża dała swojej córce Milena i nas to nie zraziło. Powiedzieliśmy jej otwarcie, że my też tak damy na imię naszej córce ;)

Marza89 lubi tę wiadomość

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Haha pewnie xD i kazda na literke M
    Haha a u mnie zamiar wszystkie na N. Nicola już jest a jeśli następna dziewczynka to Nelia bo Nadie siostra mi ukradła 2 lata temu, a synek Natan choć na żadne z tych imion mąż nie chce się zgodzić :/

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas będzie Maja lub Bartek, choć moja siostrzenica rodzi szybciej i też wybrała imię Maja, ale trudno, najwyżej będą dwie Majki i tyle :)

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wybrane imiona- Amelia i Ignacy i tak zostaje :D nawet jak ktoś podprowadzi imię i nada swojej dzidzi ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 14:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Na razie sie nie wspomagamy, bo na początku miesiaca zrobilam panel badan hormonalnych i wszytkie o dziwo ksiazkowe. Mimo tego ze kilka lat temu przeszlam zabieg usunieca polowy tarczycy. Wiec teraz do zbadania pojdzie mąż a jak sie nie uda przez kolejne pol roku to pewnie czekaja mnie bardziej inwazyjne zabiegi. Wolałabym tego uniknac :(

Pije tylko inofolic, czuję że po nim wszytko lepiej pracuje. Mam jakies objawy owulacji chociaz, wczesniej nigdy. :P

Jasne, oby wyniki Męża były dobre i ciąża była tylko kwestią czasu!!! U mnie lekarz po badaniach, monitoringu i stwierdzeniu pcos, stwierdził,że trzeba "mnie wspomóc" clostilbegyt po 5 miesiącach starań w sumie szybka decyzja, ale nie ma na co czekać.. Może w kolejnym cyklu się uda! W końcu każdy nowy cykl to nowa nadzieja!

• Kaga Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 14:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga...
    Zrob monitoring bo moze faktycznie pecherzyk nie peka jak u mnie...

A ja chcialam Aleksander(po dziadku ktorego nie znalam) ale szwagierka podebrala lub Kazimierz...
    A dla dziewczynki Melania...
    Znajac mnie zmienie zdanie co do imion xD

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia, daj dziecku na imie Aleksander :P jak bedziecie sie spotykac z drugim Aleksandrem to ustalicie np. Ze jeden to Olek, a drugi Alek i po sprawie :D

Ja na monitoring sie w kolejnym cyklu wybiore. Musze sprawdzic te moje pecherzyki czy rzeczywiscie sa za duze :P

• osi Koleżanka

Wysłany: 26 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne imiona wybrałyście, Olki fajne chłopaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania hehe nie pomyslalam o tym tak xD

• amalia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Hanka albo Leon. Ale to jeszcze sobie poczekam ;) Aktualnie mam odwołaną jutrzejszą wizytę bo mój lekarz lada chwila zostanie tatusiem ;)

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam Dominikę :) Jest u męża w rodzinie ale mi to nie przeszkadza, bo to jego siostra cioteczna. A imię synka ściągneła ode mnie koleżanka która rodziła 2 miesiące wcześniej, całą ciąże mówiła że będzie Jasiek a w końcu nadała mu moje wybrane imię. Jakoś tak mi dziwnie było z tym.

PS. czy któraś z Was jest może biegła w prawie farmaceutycznym? Wydaje mi sie że ktoś pisał że się czymś w tym rodzaju zajmuje? Potrzebuje porady...
    Prosze o priv.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    My mamy wybrane imiona- Amelia i Ignacy i tak zostaje :D nawet jak ktoś podprowadzi imię i nada swojej dzidzi ;)

My też dla dziewczynki zawsze mówiliśmy że bedzie Amelka bardzo mi sie to imie podoba :)
    Ale bedzie chłopak <3 Dla Chłopaka zawsze mowilismy że Oskar :P ale tak wczoraj rozmawiałam z mężem i będzie Oliwier <3 Oliwierek <3 Olinek <3 Oluś <3 Oli <3 hihihi <3

Ja tyle razy sobie wyobrażałam i wybierałam imiona ale jak teraz przyszło co do czego to cięzko było wybrać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 17:33

MissKathy92, Marza89 lubią tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    My też dla dziewczynki zawsze mówiliśmy że bedzie Amelka bardzo mi sie to imie podoba :)
    Ale bedzie chłopak <3 Dla Chłopaka zawsze mowilismy że Oskar :P ale tak wczoraj rozmawiałam z mężem i będzie Oliwier <3 Oliwierek <3 Olinek <3 Oluś <3 Oli <3 hihihi <3

Ja tyle razy sobie wyobrażałam i wybierałam imiona ale jak teraz przyszło co do czego to cięzko było wybrać :D
    Haha u nas może być podobnie jak się w końcu doczekamy :D
    Ale już babcie się dopytują kiedy będzie Amelka lub Ignaś <3

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie nadgarski bola...
    Wrrr...
    Jeju w końcu wyrko dzis :D

• Kaga Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 14:16

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    A jakie w Twoim przypadku lekarze podjęli działania? :)

Jak u Was to wygladalo? Ile razy robi się mniej wiecej to USG w przeciagu cyklu? Czy to prawda ze 1sze badanie powinno byc juz ok 5tego dnia?

Kaga Witam w nowym cyklu. Ja też od dzis rozpoczełam kolejny cykl i mamy kolejną szanse :)
    Ja miałam USG przez owulacja około 12dc. Pęcherzyk był piękny i miał za okolo 4 -6 dni pęknąć. Według testów owulacyjnych owulke miałam 17/18dc i to by się zgadzało bo cykl wyszedł 32dni. Powinno byc jeszcze USG potwierdzające pęknięcie pęcherzyka i obecność ciałka żółtego. Nie wiem jak w tym cyklu będzie to u mnie wyglądać, bo moja lekarka powiedziała że chce "oddać" mnie koledze, który zajmuje się leczeniem niepłodności i wystymulować owulaje. Bo duphaston brałam przez 4 cykle i na G się to zdało.

Jakoś strasznie przeżywam to że tym razem nie wyszło. Niech mnie ktoś przytuli... Czy juz nigdy się nie uda? Mam dość.

Kaga lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Kaga Witam w nowym cyklu. Ja też od dzis rozpoczełam kolejny cykl i mamy kolejną szanse :)
    Ja miałam USG przez owulacja około 12dc. Pęcherzyk był piękny i miał za okolo 4 -6 dni pęknąć. Według testów owulacyjnych owulke miałam 17/18dc i to by się zgadzało bo cykl wyszedł 32dni. Powinno byc jeszcze USG potwierdzające pęknięcie pęcherzyka i obecność ciałka żółtego. Nie wiem jak w tym cyklu będzie to u mnie wyglądać, bo moja lekarka powiedziała że chce "oddać" mnie koledze, który zajmuje się leczeniem niepłodności i wystymulować owulaje. Bo duphaston brałam przez 4 cykle i na G się to zdało.

Jakoś strasznie przeżywam to że tym razem nie wyszło. Niech mnie ktoś przytuli... Czy juz nigdy się nie uda? Mam dość.

Witaj w klubie "mam dość", ale ja raczej odpuszczę na jakiś czas.. Chyba jestem za słaba psychicznie na te wszystkie stymulacje i podporządkowanie życia cyklowi... Dodatkowo jak "grzyby po deszczu" nowe ciążę u znajomych... Najpierw opowiadają jaki to mają problem z seksem, że prawie w ogóle go nie uprawiają, a potem bach - przychodzą z ciążą. No cóż... A myślę, że nawet jak się uda zajść w ciążę a będę wtedy w depresji to i tak się tym nie będę cieszyć, więc chyba czas zadbać najpierw o swoje zdrowie psychiczne.

Konieczynka lubi tę wiadomość

• Karo0705 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny w ten sobotni poranek ☺️ Co do starań to obecnie przeżywam to co Wy... Powiem Wam z własnego doświadczenia, a jednak trzy razy w ciąże zaszłam mimo że żadnej nie donosiłam bez ustalenia przyczyny :/ ale jak sobie przeanalizuje to za każdym razem zaszłam kiedy już sobie odpuściłam albo żyłam czymś innym i ciąże miałam kiedyś tam w planach - bez kalendarza. A teraz trzeci raz zaszłam jak czekałam na rozpoczęcie stymulacji Clo i tak czekałam jak nigdy na ten okres bo cieszyłam się że coś zacznie się dziać i nie dostałam... Czyli jednak ta psychika moim zdaniem dużo robi.

Aktualnie mam cykl od razu po poronieniu podglądany co do „minuty”. Pękł pęcherzyk, mam brać duphaston i za dwa tyg testowanie. Po dwóch dniach powtórzyć i jak negatywny to odstawić duphaston i czekać na miesiączkę i wtedy w końcu Clo i znowu monitoring. I już ta cała machina powoduje we mnie stres i dola bo będę żyć tak od badania do wizyty i tak w kółko... ;( Tylko muszę tak mieć by z drugiej moc już utrzymać te ciążę ale jak tu się wyluzować i nie myśleć o tym... ????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 10:44

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    * Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ