X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
Odpowiedz

NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)

Oceń ten wątek:
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile to ja programów cwiczeniowych się naszukalam i zrobiłam 😂 Była i Chodakowska, orbitek, wioślarz 🚣,
    Taniec, właściwie wygibasy w domu choć na studiach chodziłam na zumbe 😍 programy z YouTube typu P4P albo też hula hop ale takie z wypustkami. I na chwilę obecną nie wiem za co się wziąć 🤣🤣🤣

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • M_L Debiutantka

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, to się ruszać 👌 Ja 3 lata pracowałam na stacji benzynowej gdzie był zapieprz i o pójściu na porządną przerwę można było pomarzyć i wyglądałam jak patyk. Teraz od roku pracuję w biurze i cyk: 10 kg w górę. Jak w lipcu brałam ślub i miałam ostatnią przymiarkę, to na szybko trzeba było suknię poszerzać, bo nie umiałam się zapiąć 😂 Choruję na niedoczynność tarczycy i mam takie sezony, że przybieram na wadze i myślałam, że to to, dopóki nie zrobiłam badań i wyszło, że hormony super ustawione i kurde nie ma na kogo zwalić, tylko na moje lenistwo i zamiłowanie do czekolady ;)

Sisi27 lubi tę wiadomość

• MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję ta Kolakowska :-) u mnie też bieganie w zimnie kończy się bólem gardła :-)

blackdeer lubi tę wiadomość

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    11.02 - pozytywny test ❤️😍💪
    12.02 - 12 dpo beta HCG 31,84
    14.02 - 14 dpo beta HCG 77,98 ❤️
    Progesteron 21,20
    20.02 - 20 dpo beta HCG 1003,00 💪❤

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dobrą przemianę materii chyba tak sobie tłumacze bo pracuje w biurze i nadal jestem chuda. Ale to już takie geny. Mogę jeść co chce i nie tyje. Chciałabym się ruszać żeby mieć więcej energii i oczywiście zgrabne ciało i silne :-)

Sisi27 lubi tę wiadomość

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Ja mam dobrą przemianę materii chyba tak sobie tłumacze bo pracuje w biurze i nadal jestem chuda. Ale to już takie geny. Mogę jeść co chce i nie tyje. Chciałabym się ruszać żeby mieć więcej energii i oczywiście zgrabne ciało i silne :-)

Alez szczesciara z Ciebie - jem i nie tyje 🤩
    Pamietam mem na ten temat - z jednej strony mnóstwo jedzienia a kobitka cieniutka a z drugiej kobitka balon z dopiskiem "ledwo nabrała powietrza w dziale z czekoladą i od razu +3kg" 🤣🤣

blackdeer lubi tę wiadomość

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • M_L Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak kiedyś miałam -jadlam co popadło i nigdzie mi to się nie odkładało. Ale się skończyło ;) wiek pewnie też odgrywa rolę, im więcej na liczniku, tym gorsza przemiana materii. Przynajmniej ja tak sobie to tłumaczę ;)

Sisi27 lubi tę wiadomość

• MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak jest. :-) ale u mnie w rodzinie każdy chudzinka. :-)

M_L, Sisi27 lubią tę wiadomość

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Myślałam, ze dzisiaj nie wytrzymam w pracy do wizyty, ale właśnie jesteśmy po i już mówię co i jak.
    A wiec w tym cyklu inseminacji nie będzie- musimy dorobić kilka badań i nawet chyba byśmy nie zdążyli, ale za to ten cykl będzie na sprawdzenie i monitoring- za tydzień w poniedziałek (12dc) mam przyjść i zobaczymy. Lekarz mówił, ze coś tam rośnie już 😂 w przyszłym cyklu inseminacja 😍 i ja mówię „ to co w styczniu” tak żeby sobie samej potwierdzić, a on „ nie No może jeszcze w grudniu”. I faktycznie po wizycie sprawdziłam i w zależności jak długo będzie trwał ten cykl i kiedy będzie owu w kolejnym to może być od 27.12 do 31.12 ( nawet jak się opóźni wszystko to 01.01, ale wtedy klinika zamknięta, wiec obstawiam jakoś ten 31.12 - będę miała wtedy najlepszego sylwestra 😍❤️). Tak bardzo chciałam w grudniu myśląc o tym cyklu, ze nie przewidziałam, ze grudzień zalicza tez kolejny cykl😂

Co do badań nasienia- tu już trochę gorzej. Ilość się zmniejszyła ( wcześniej 82mln 1ml i w całości 202mln, a teraz 49 mln 1ml i 122 mln w całości), ale i tak ilość powyżej norm. Morfologia nadal 1%, ale reszta parametrów poprawiona - żywotność wcześniej 60, a teraz 84% 😍 ruch postępowy tez o prawie 10% się zwiększył. Także ilość mniejsza, ale możliwe, ze to przez czas abstynencji( wcześniej 5 dni, teraz 3), ale lekarz powiedział, ze te wyniki nadają się i do naturalnego poczęcia i do inseminacji i do invitro.

No nic, ja zamawiam kolejna dawkę Profertil i żelu i planuje spędzić wieczor z książka, bo jutro czeka mnie mnóstwo pracy. Jestem szczęśliwa i pełna nadziei i wierze w inseminacje. Nie szkoda mi świąt, bo na szczęście spędzamy je w gronie, które nie zapyta o to kiedy dzieci❤️ Jakoś przeżyje, a jeśli trafi się inseminacja w sylwestra, to ja będę się bawić jak najlepiej !( oczywiście już bez alkoholu!)

Addka, Sisi27, blackdeer lubią tę wiadomość

• Anamaya Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Hej dziewczyny! Myślałam, ze dzisiaj nie wytrzymam w pracy do wizyty, ale właśnie jesteśmy po i już mówię co i jak.
    A wiec w tym cyklu inseminacji nie będzie- musimy dorobić kilka badań i nawet chyba byśmy nie zdążyli, ale za to ten cykl będzie na sprawdzenie i monitoring- za tydzień w poniedziałek (12dc) mam przyjść i zobaczymy. Lekarz mówił, ze coś tam rośnie już 😂 w przyszłym cyklu inseminacja 😍 i ja mówię „ to co w styczniu” tak żeby sobie samej potwierdzić, a on „ nie No może jeszcze w grudniu”. I faktycznie po wizycie sprawdziłam i w zależności jak długo będzie trwał ten cykl i kiedy będzie owu w kolejnym to może być od 27.12 do 31.12 ( nawet jak się opóźni wszystko to 01.01, ale wtedy klinika zamknięta, wiec obstawiam jakoś ten 31.12 - będę miała wtedy najlepszego sylwestra 😍❤️). Tak bardzo chciałam w grudniu myśląc o tym cyklu, ze nie przewidziałam, ze grudzień zalicza tez kolejny cykl😂

Co do badań nasienia- tu już trochę gorzej. Ilość się zmniejszyła ( wcześniej 82mln 1ml i w całości 202mln, a teraz 49 mln 1ml i 122 mln w całości), ale i tak ilość powyżej norm. Morfologia nadal 1%, ale reszta parametrów poprawiona - żywotność wcześniej 60, a teraz 84% 😍 ruch postępowy tez o prawie 10% się zwiększył. Także ilość mniejsza, ale możliwe, ze to przez czas abstynencji( wcześniej 5 dni, teraz 3), ale lekarz powiedział, ze te wyniki nadają się i do naturalnego poczęcia i do inseminacji i do invitro.

No nic, ja zamawiam kolejna dawkę Profertil i żelu i planuje spędzić wieczor z książka, bo jutro czeka mnie mnóstwo pracy. Jestem szczęśliwa i pełna nadziei i wierze w inseminacje. Nie szkoda mi świąt, bo na szczęście spędzamy je w gronie, które nie zapyta o to kiedy dzieci❤️ Jakoś przeżyje, a jeśli trafi się inseminacja w sylwestra, to ja będę się bawić jak najlepiej !( oczywiście już bez alkoholu!)

Świetne wieści :D

Ja za to już chcę ten @ biust boli niemiłosiernie i do tego skurcze i ciągnięcie brzucha z ogromnym zmęczeniem ( już 2h po wstaniu mogę spać) Istny Sajgon aż się boję jak to będzie jak przyjdzie.. ;/

Do tego ta pogoda durna i dołująca a w weekend tak blisko byliśmy z moim lubym ale nie mogliśmy się zobaczyć bo pracował od rana do 20... :(

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:

To wspaniałe wieści! tak bardzo się cieszę :) :*

A co obecnie czytasz?

Z takim gronem to będą cudowne święta :)

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    Świetne wieści :D

Ja za to już chcę ten @ biust boli niemiłosiernie i do tego skurcze i ciągnięcie brzucha z ogromnym zmęczeniem ( już 2h po wstaniu mogę spać) Istny Sajgon aż się boję jak to będzie jak przyjdzie.. ;/

Do tego ta pogoda durna i dołująca a w weekend tak blisko byliśmy z moim lubym ale nie mogliśmy się zobaczyć bo pracował od rana do 20... :(

Dziewczynki, a Wy pracujecie na zmiany czy stałe godziny pracy? :)

Pogoda fatalna - zniknęły takie fajne zamglenia, u nas na wsi zwożą buraki więc błotko, ponuro i w ogóle brudno :/

Też czekam na @. W dodatku mam kurację ALBOTHYL. Naczytałam się, że wielu kobitką na koniec wychodziła taka "chusteczka" i znając życie przez to znowu @ się spóźni.... Trochę potańczyłam (ale nie żadne skoczne densy - z takim betonowym biustem to aż boli) i pojeździłam na orbiteku :D

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27 wrote:
    Dziewczynki, a Wy pracujecie na zmiany czy stałe godziny pracy? :)

Pogoda fatalna - zniknęły takie fajne zamglenia, u nas na wsi zwożą buraki więc błotko, ponuro i w ogóle brudno :/

Też czekam na @. W dodatku mam kurację ALBOTHYL. Naczytałam się, że wielu kobitką na koniec wychodziła taka "chusteczka" i znając życie przez to znowu @ się spóźni.... Trochę potańczyłam (ale nie żadne skoczne densy - z takim betonowym biustem to aż boli) i pojeździłam na orbiteku :D

Ja pracuję tydzień 9-15 tydzień 11.30-17.30
    A kiedy masz dostać ? Ja mam 26 dc i jak do piątku nie dostanę to robię test dla swojego spokoju.

Ja swojego czasu często miałam infekcje na dole i pozbyłam się ich clotrimazolum w płynie. Jak czułam, że coś się dzieje to hmm przcieralam na zewnątrz (uwaga piecze bo alko ) ale ostatnią infekcję miałam rok temu i to wyszła delikatna na cytologii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 22:32

Sisi27 lubi tę wiadomość

• Anamaya Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zbadalam szyjkę jest nisko i twarda czyli będzie okres test zachowam na inną okazję.

• Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    A kiedy masz dostać ? Ja mam 26 dc i jak do piątku nie dostanę to robię test dla swojego spokoju.

Ja swojego czasu często miałam infekcje na dole i pozbyłam się ich clotrimazolum w płynie. Jak czułam, że coś się dzieje to hmm przcieralam na zewnątrz (uwaga piecze bo alko ) ale ostatnią infekcję miałam rok temu i to wyszła delikatna na cytologii

Jestem na granicy - dziś bądź jutro 😥

Clotrimazolum w płynie? Ja mam tylko maść... Ale jak coś się działo to się smarowalam a na cytologii jakieś badziewia wyszły....
    Odkąd jestem mężatką to non stop coś tam mam.... Organizm chyba nie może się przyzwyczaić do nowej sytuacji 🤣🤣

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    Właśnie zbadalam szyjkę jest nisko i twarda czyli będzie okres test zachowam na inną okazję.

Nawet nie mam jak zbadać - po tych globulkach coś się odkłada i mam coraz mniej miejsca 🤣 a szyjka gdzieś mi zniknęła 😂 Jeszcze 2 naboje i czekam na te słynne "chusteczki" 🤣🤣

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:

A ja pracuje w stałych godzinach 8-16 i to z Mamą 🤩😍

bebetka.b lubi tę wiadomość

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27 wrote:
    Jestem na granicy - dziś bądź jutro 😥

Clotrimazolum w płynie? Ja mam tylko maść... Ale jak coś się działo to się smarowalam a na cytologii jakieś badziewia wyszły....
    Odkąd jestem mężatką to non stop coś tam mam.... Organizm chyba nie może się przyzwyczaić do nowej sytuacji 🤣🤣

Tak w płynie 😊 miałam maść ale mi nie pomagała. Może męża zbadać bo Ty wyleczysz a on dalej ma i dlatego?

• blackdeer Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten zamglony poranek - u mnie mleko bo pracuje na 12 pietrze więc mało widzę 😂 ja pracuje 8-16 pon-pt :)

Cappucino - tak się ogromnie cieszę! Wspaniale !
    Czuje, że ta inseminacja wyjdzie 😍 a na dodatek cudownie, że masz juz plan bo jest jakiś cel do którego się dąży a nie tak bezczynnie - wiesz o czym mowię bo mamy tak samo ☺️

Ja dziś po pracy dentysta brrrr. Ale poprawię sobię nastrój i pojadę na zakupy po.

A jutro rano z Moim idziemy na śniadanko bo mamy wolne a na 12:30 wizyta w Klinice - tak nie mogę się doczekać !

Kurczę w sobotę miałam okropny ból jajnika było ❤️ i w niedziele. Ból przeszedł myślałam, że pęcherzyk pękł. Aplikacja pokazuje mi owu na jutro. Dziś kłuje znów ten sam jajnik tak jak ostatnio tylko lżej trochę... pogubiłam się. Śluz wczoraj juz nie ciągnął się tylko taki kremowy był.

Sisi27, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość

Starania od 12.2018

👩‍🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
    🧔🏻słabe wyniki MSOME

•27.11.2019 Konsultacja w sprawie InVitro AMH 2,33.
    •Gonapeptyl Daily na wyciszenie endometriozy.
    •14.02.2020 - Menopur + Puregon
    •19.02.2020 - Ovitrelle
    •21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
    •24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
    •03.03.2020 - II kreski
    •04.03 BTHCG -41,7
    •06.03 135,4
    •09.03 403,00
    •12.03 pęcherzyk 9mm
    •20.03 mała pulsująca kropka
    •01.04 14 mm szczęścia i serduszko
    •11.2020 Córka 🎀

• 15.01.2022 II kreski
    • 17.01 BTHCG 110
    • 19.01 BTHCG 282
    • 21.01 BTHCG 610
    • 25.01 pęcherzyk żółtkowy
    • 03.02 serduszko ❤️
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    Tak w płynie 😊 miałam maść ale mi nie pomagała. Może męża zbadać bo Ty wyleczysz a on dalej ma i dlatego?

Właśnie pytałam gina o leki dla męża też, a on stwierdził, że "skoro męża nie swedzi/drazni to z nim jest ok" wystarczy, że Pani się przeleczy" 😃 Ale i tak czasem mężowi daje Clotrimazolum 😃 Tak profilaktycznie 🤩

Anamaya lubi tę wiadomość

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie w łóżku jestem czekam aż jajka się ugotują na pastę jajeczną i szukam jakiegoś filmu do obejrzenia. Czuję się całkowicie bez siły i już mnie denerwuje to. Okres ogólnie do 35 dnia mam mieć zobaczymy jak to będzie. Właśnie skończyłam z moim rozmawiać i powiedziałam mu że wolałabym ciążę ale nie sądzę bo nie było skoku temperatury i chyba moje chciejstwo mi nie pisane... Na co on, że mam się nie wygłupiać i tak nie mówić. Lubię gdy wyciąga mnie z dołka z durnymi myślami.

Ogólnie moje samopoczucie jest ostatnio na poziomie -2 heh. :( I to tak o po prostu. ;;/

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ