X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
Odpowiedz

NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)

Oceń ten wątek:
  • Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Róża, opowiedz coś więcej o swoich staraniach❤️ Starasz się o pierwsze, czy kolejne dziecko? Jak długo?

Mam 38 lat! Mamy synka adoptowanego który ma 13 lat, córka 3 latka sama bez leków bez okresu zaszłam w ciąze i kolejna córka skończyła rok w sierpniu stymulacja clostilbegyt i inofolic w pierwszym cyklu się udało! Chcemy jeszcze jedno! W marcu 2019 poroniłam w 7 tygodniu! Cykle mam bardzo nieregularne! Chcielibyśmy jeszcze jedno jeżeli to możliwe! Już nie jestem mloda! Pierwsza ciąża jak miałam 35 lat! Tak więc dane mi w późniejszym wieku 🤗25845cb577788bafb9fc0120f1354b9f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 19:17

Anamaya, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość

• blackdeer Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 😁

Długi i intensywny dzień, dopiero weszliśmy do domu.
    Wizyta mega - lekarz cudowny.
    Tak w dużym skrócie - bede miała długi protokół z powodu endometriozy III stopnia. Dziś zaczynam zastrzyki w brzuch sama przez 4-6 tygodni, w zależności kiedy przyjdą wyniki z krwi. Bo robiliśmy Wszytskie potrzebne badania przed InVitro obdydwoje w Klinice plus kariotypy czyli dna. I na to sie najdłużej czeka. Jak beda wyniki to koniec zastrzyków i kolejna konsultacja - jak wyniki beda ok to zaczynamy stymulację w Styczniu jakoś i jeśli dobrze pójdzie to w styczniu bedzie juz wiadomo czy jest 👶🏻.
    Ale przed Nami masa badań, dużo czekania i uzbrojenia sie w cierpliwość.
    I kasę... bo dofinansowanie bedzie ale od Stycznia i nie na wszystko. Na dziś mamy zapłacone ok 2,5 tys - tylko za dzis.
    Ale damy radę. Juz mamy cel ☺️

Nutka-2, Róża 1, Sisi27, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość

Starania od 12.2018

👩‍🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
    🧔🏻słabe wyniki MSOME

•27.11.2019 Konsultacja w sprawie InVitro AMH 2,33.
    •Gonapeptyl Daily na wyciszenie endometriozy.
    •14.02.2020 - Menopur + Puregon
    •19.02.2020 - Ovitrelle
    •21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
    •24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
    •03.03.2020 - II kreski
    •04.03 BTHCG -41,7
    •06.03 135,4
    •09.03 403,00
    •12.03 pęcherzyk 9mm
    •20.03 mała pulsująca kropka
    •01.04 14 mm szczęścia i serduszko
    •11.2020 Córka 🎀

• 15.01.2022 II kreski
    • 17.01 BTHCG 110
    • 19.01 BTHCG 282
    • 21.01 BTHCG 610
    • 25.01 pęcherzyk żółtkowy
    • 03.02 serduszko ❤️
  • Nutka-2 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam a ja myśle czy testować czy czekać do piątku obiady co prawda mam Zupełnie inne niż przed okresem . Ale boje się znowu załamać

• Nutka-2 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackdeer wrote:
    Jestem 😁

Tak w dużym skrócie - bede miała długi protokół z powodu endometriozy III stopnia. Dziś zaczynam zastrzyki w brzuch sama przez 4-6 tygodni, w zależności kiedy przyjdą wyniki z krwi. Bo robiliśmy Wszytskie potrzebne badania przed InVitro obdydwoje w Klinice plus kariotypy czyli dna. I na to sie najdłużej czeka. Jak beda wyniki to koniec zastrzyków i kolejna konsultacja - jak wyniki beda ok to zaczynamy stymulację w Styczniu jakoś i jeśli dobrze pójdzie to w styczniu bedzie juz wiadomo czy jest 👶🏻.
    I kasę... bo dofinansowanie bedzie ale od Stycznia i nie na wszystko. Na dziś mamy zapłacone ok 2,5 tys - tylko za dzis.

Trzymam kciuki za dalsze powodzenia i niech nowy rok przyniesie wam najpiękniejsze prezent 😁

Sisi27 lubi tę wiadomość

• Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Hej dziewczyny ! Dawno mnie nie było :-) ale o to jestem :-) test wykonany dzisiaj negatywny @ brak ale znalazłam przyczynę tego wszystkiego.
    Jedyna rzecz która zmieniła się w tym cyklu to zaczęłam pić zioła ojca sroki i to jeszcze piłam źle 😱 zamiast jedną płaską łyżeczkę , sypalam 2 ( bardziej pomoże, głupia ja ) , czasami nawet piłam 2 herbaty wieczorem . Na dodatek powinno się je pić od 1 DC a ja zaczęłam od 5 DC. 😒 Teraz mam za swoje eksperymenty 😒
    Więc to żadna ciąża a moja własna głupota , mogę winić tylko siebie. Dlatego postanowiłam koniec z lekami i leczeniem na własną rękę. Chciałam dobrze a wyszło jak zwykle 😔

Super, że wróciłaś! Przyro, że test negatywny, zwłaszcza że @ nadal nie ma... :/ Ale nie martw się, damy radę! Ten Cud na nas czeka, musimy być bardziej cierpliwe i wyluzowane :* I nie wiń siebie, to absolutnie nie Twoja wina tylko zwykły przypadek :)

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-2 wrote:
    Witam a ja myśle czy testować czy czekać do piątku obiady co prawda mam Zupełnie inne niż przed okresem . Ale boje się znowu załamać

Trzymam mocno kciuki ✊❤️

• Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackdeer wrote:
    Jestem 😁

Wszystko na dobrej drodze trzeba walczyć a ja trzymam mocno kciuki ✊❤️🌹

Anamaya lubi tę wiadomość

• Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackdeer wrote:
    Cappucino - po prostu powiedziała, że maja kłopoty a później zaczęły się rozmowy dalsze jak było wiadomo, że i u mnie kolorowo nie będzie.

Wyniki przygotowane, jutro wolny dzień i najważniejszy bo wizyta.

Miłego wieczoru i spokojnej nocy :)

Cały dzień trzymam kciuki! :)

Proszę, daj znać jak poszło :*

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża 1 wrote:
    Witajcie a ja czekam na wzrost temperatury może się doczekam🤔 🙂❤️

25845cb577788bafb9fc0120f1354b9f.png

Witamy <3

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    Dziewczyny jak Wasz dzień?

Pracowity mimo wolnego dnia :)

Cały dzień na polu w pietruszce, oj dzisiaj będzie mocne spanko! :D
    Dotleniłam się za wszystkie czasy :)

A jak tam u Ciebie? Jak się masz? :)

Jeśli któraś jest zainteresowana filmem "Nieplanowane", ale z napisami to proszę o znaki, bo mam to wrzucone na dysk Google :)

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackdeer wrote:
    Jestem 😁

O matko, dobrze, że będzie dofinansowanie! :) I jeszcze te zastrzyki .... Ale najważniejsze, że wszystko już jest jasne :) Ale przede wszystkim, że macie CEL :) Będę dalej trzymać mocno kciuki! <3

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-2 wrote:

Testujmy razem z rana w sobotę :D

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża 1 wrote:
    Mam 38 lat! Mamy synka adoptowanego który ma 13 lat, córka 3 latka sama bez leków bez okresu zaszłam w ciąze i kolejna córka skończyła rok w sierpniu stymulacja clostilbegyt i inofolic w pierwszym cyklu się udało! Chcemy jeszcze jedno! W marcu 2019 poroniłam w 7 tygodniu! Cykle mam bardzo nieregularne! Chcielibyśmy jeszcze jedno jeżeli to możliwe! Już nie jestem mloda! Pierwsza ciąża jak miałam 35 lat! Tak więc dane mi w późniejszym wieku 🤗25845cb577788bafb9fc0120f1354b9f.png

Róża ja też w przyszłości chciałabym adoptować dzidzię od kilku lat mam to w głowie. :D
    Będzie jeszcze jedno zobaczysz.

• Anamaya Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27 wrote:
    Pracowity mimo wolnego dnia :)

Cały dzień na polu w pietruszce, oj dzisiaj będzie mocne spanko! :D
    Dotleniłam się za wszystkie czasy :)

A jak tam u Ciebie? Jak się masz? :)

Jeśli któraś jest zainteresowana filmem "Nieplanowane", ale z napisami to proszę o znaki, bo mam to wrzucone na dysk Google :)

Ja z rana wstać nie mogę mimo przespanej nocy w pracy między 12-14 się rozbudzam i znów spadek... I hmmm no nie wiem dalej brak @ a temperaturę z rana 37.. może? haha

• Anamaya Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27 wrote:
    O matko, dobrze, że będzie dofinansowanie! :) I jeszcze te zastrzyki .... Ale najważniejsze, że wszystko już jest jasne :) Ale przede wszystkim, że macie CEL :) Będę dalej trzymać mocno kciuki! <3

Trzymamy kciuki i to mocno. Ja bym nie mogła sobie sama zrobić zastrzyku normalnie mnie to przeraża... Ale jak musiałam się nauczyć krople wpuszczać do oczu i wyszło to i to by pewnie się udało.
    Cel jest i już niedługo spełnienie będzie:D

Sisi27 lubi tę wiadomość

• CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackdeer - mój opis Twojej sytuacji jest taki - wyszła tęcza po długiej burzy! Ale się cieszę! Cały dzień czekałam na informacje i doczekałam się😍 Ale bym chciała żebyśmy się doczekały obie ciąż w przyszłych cyklach!! Kto wie, może nasze spotkanie tu nie było przypadkowe😍 co do kasy- jest to minus, ale z drugiej strony na co wydać, jak nie na spełnienie marzeń?❤️ Rany, będę czekać i czekać na nowe wieści, tak się cieszę!

Róża- czytałam Twój post kilka razy i wiesz co? Jesteś kobietą, której historie tak bardzo chciałabym poznać!❤️ Jeśli oczywiście chcesz mówić o tym - jak było z adopcja, ile lat miał syn jak go adoptowaliscie? On wie o tym? I córeczki - cud, który spotkał dobrą kobietę za uratowanie jednego życia i danie miłości Twojemu synowi❤️ Wzruszyłam się! I tak bardzo kibicuje, żeby i ten czwarty cud się pojawił. Inspirujące to. Zostań tu z nami( oczywiście aż do kolejnej ciąży, której życzę Ci jak najszybciej)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 21:06

Anamaya, Sisi27, blackdeer lubią tę wiadomość

• Anamaya Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :D Pozytywnego dnia życzę :)
    Za oknem szaro i smętnie ale myślę pozytywnie :D Myślałam, że po CLO będę miała cykl normalny 28 hahah ale jak widać mój organizm woli swoje i jedziemy dalej z odliczaniem do @...

Sisi27 lubi tę wiadomość

• Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    Ja z rana wstać nie mogę mimo przespanej nocy w pracy między 12-14 się rozbudzam i znów spadek... I hmmm no nie wiem dalej brak @ a temperaturę z rana 37.. może? haha

Też tak mam 😃 przespie noc 🌃, prawie 8h a i tak nie mogę i nie chce wstać 😂

Może coś jest na rzeczy 🤩

Anamaya lubi tę wiadomość

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    Cześć dziewczyny :D Pozytywnego dnia życzę :)
    Za oknem szaro i smętnie ale myślę pozytywnie :D Myślałam, że po CLO będę miała cykl normalny 28 hahah ale jak widać mój organizm woli swoje i jedziemy dalej z odliczaniem do @...

Dziękuję i równiez samych wspaniałości życzę 😍

U mnie ładne takie malinowo- pomarańczowe niebo było jak jechałam do pracy, ale chodzę jak stary paralityk 😂😂

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Blackdeer - mój opis Twojej sytuacji jest taki - wyszła tęcza po długiej burzy! Ale się cieszę! Cały dzień czekałam na informacje i doczekałam się😍 Ale bym chciała żebyśmy się doczekały obie ciąż w przyszłych cyklach!! Kto wie, może nasze spotkanie tu nie było przypadkowe😍 co do kasy- jest to minus, ale z drugiej strony na co wydać, jak nie na spełnienie marzeń?❤️ Rany, będę czekać i czekać na nowe wieści, tak się cieszę!

Róża- czytałam Twój post kilka razy i wiesz co? Jesteś kobietą, której historie tak bardzo chciałabym poznać!❤️ Jeśli oczywiście chcesz mówić o tym - jak było z adopcja, ile lat miał syn jak go adoptowaliscie? On wie o tym? I córeczki - cud, który spotkał dobrą kobietę za uratowanie jednego życia i danie miłości Twojemu synowi❤️ Wzruszyłam się! I tak bardzo kibicuje, żeby i ten czwarty cud się pojawił. Inspirujące to. Zostań tu z nami( oczywiście aż do kolejnej ciąży, której życzę Ci jak najszybciej)

Dziekuje (CappuccinoBoo) kochana za tak piękne słowa tak mi w sercu lepiej się zrobiło! To prawda i zawsze każdemu powtarzam że mamy trzy zdrowe śliczne Cuda ❤️❤️❤️! Życie jest bardzo ciężkie! Czasami nie układa się tak jak tego chcielibyśmy! Ale może to jakiś znak Boży 🌹! Jesteśmy rodziną wierząca! Ja bardzo dużo się modlę gdyż modlitwa daje mi ukojenie siłę wiarę a także nadzieję 🙂! Synka naszego zaadoptowaliamy gdy miał 2 miesiace! Prosto ze szpitala zabraliśmy go do domku! W nocy nie spałam nie mogłam na niego się napatrzec ❤️ byliśmy 5 lat po ślubie ❤️ życie toczyło się dalej było bardzo ciężko gdyż mieszkamy z tesciami! Po 15 latach małżeństwa w Styczniu bardzo źle się czułam okresu nie miałam ale koleżanka namówiła żebym poszła do ginekologa! Doznałam szoku doktor powiedział 8 tydzień ciąży i słyszałam bijące serduszko! Myślałam że serce mi wyskoczy! Wszyscy byli w szoku! Zanim dowiedziałam się o ciąży byliśmy w Częstochowie bardzo prosiłam Matkę Bożą o Cud płakałam strasznie! I stał się Cud! Następna ciąża była stymulowana clostilbegyt brałam i do tego inofolic pomógł w pierwszym cyklu! Zawsze chcieliśmy przynajmniej piątkę dzieciaczków ale nie dane było w młodym wieku! Bardzo dziękujemy Bogu i Matce Bożej🌹 za te nasze Cuda ❤️❤️❤️! Codziennie się modlę za dzieci! Chcielibyśmy i teraz spróbować przed 40 ale czy będzie dane niewiadomo to zależy jak zapisane jest tam w górze 🌹❤️🙏W marcu poroniłam i nasz aniołek jest w niebie ❤️25845cb577788bafb9fc0120f1354b9f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 10:09

Sisi27 lubi tę wiadomość

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ