Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
Odpowiedz

NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)

Oceń ten wątek:
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignoruje takie teksty. Czasami myślę że one nie doceniają tego co mają.
    Mój mąż często mówi że możemy mieć 3 dzieci. Ja wtedy mu odpowiadam że najpierw miejmy jedno a będę szczesliwa.
    To bardzo dobrze że jesteś optymistka. Ja dzisiaj mialam mały dołek psychiczny ale po twoim wpisie podniosłam się na duchu i myślę optymistycznie.
    Ten cykl zaprzepascilam ale trudno w nastepnym się lepiej postaram. :-)
    Ja chyba źle przyjmuje ten progesteron. :-( lekarz mi kazał od 16 dc nic nie mówił o owulacji dlatego brałam od 16 w 14 DC miałam płodny śluz ( wtedy byliśmy u rodziców na weekend więc nie było ❤️)ale temp dopiero skoczyła w 20 DC więc już na nic nie liczę :-(
    Czekam na @ i zaczniemy od nowa 😊

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    11.02 - pozytywny test ❤️😍💪
    12.02 - 12 dpo beta HCG 31,84
    14.02 - 14 dpo beta HCG 77,98 ❤️
    Progesteron 21,20
    20.02 - 20 dpo beta HCG 1003,00 💪❤

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Karolkya Ekspertka

Wysłany: 23 października 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą ciążę poroniłam potem miałam pół roku przerwy po łyżeczkowaniu. A potem chyba w drugim cyklu zaskoczyło. Więc w sumie szybciorem bez problemów. A teraz już dwa lata i nic...

f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Ignoruje takie teksty. Czasami myślę że one nie doceniają tego co mają.
    Mój mąż często mówi że możemy mieć 3 dzieci. Ja wtedy mu odpowiadam że najpierw miejmy jedno a będę szczesliwa.
    To bardzo dobrze że jesteś optymistka. Ja dzisiaj mialam mały dołek psychiczny ale po twoim wpisie podniosłam się na duchu i myślę optymistycznie.
    Ten cykl zaprzepascilam ale trudno w nastepnym się lepiej postaram. :-)
    Ja chyba źle przyjmuje ten progesteron. :-( lekarz mi kazał od 16 dc nic nie mówił o owulacji dlatego brałam od 16 w 14 DC miałam płodny śluz ( wtedy byliśmy u rodziców na weekend więc nie było ❤️)ale temp dopiero skoczyła w 20 DC więc już na nic nie liczę :-(
    Czekam na @ i zaczniemy od nowa 😊

Tez wydaje mi się, ze niekorzy nie doceniają tego, co mają niestety. Ale gdyby nie ta sytuacja to tez bym pewnie była nastawiona „ chce mieć 3 dzieci i koniec!”, a tak to docenię chociaż jedno i będę spełniona na pewno!
    Z tym moim optymizmem to różnie bywało, bo w pewnym momencie zrozumiałam, ze nie wszyscy są tak miło nastawieni jak ludzie, z którymi zawsze trzymałam. Udało mi się coś w pracy, to zrobili ze mnie najgorsza bez żadnych skrupułów. To jest w ogóle skomplikowana sytuacja, ale na pewno nie zasluzylam na to. Wtedy tez się obudziłam, ze nie dla każdego będę pomocna i będę zarażać optymizmem i od jakiegoś czasu tego się trzymam i jestem bardzo szczęśliwa i znowu mam siły! Nie ma to jak odciąć się od toksycznych ludzi❤️ Długo mi to zajęło, ale w końcu się udało i wróciły pokłady optymizmu! Swoją droga po tamtych akcjach w pracy ludzie mnie przepraszali po roku z obniżona głową, wiec karma wróciła. Oczywiście wybaczyłam, ale dostałam cenna lekcje i już nie jestem taka naiwna jak byłam i przez to mam sile pomagać ludziom, którzy na to zasługują❤️

Cieszę się wiec, ze Ci chociaż trochę rozjaśniłam dzień! Czasami takie trochę wystarczy! Tez miałam kilka cykli, które „zepsułam”, a kilka w których czas miałam idealny i wszystko cudownie, a i tak nic nie wyszło, wiec nie ma reguły na to. Wiec już przestałam się przejmować aż tak tym.

O rany, dzisiaj wizyta laseczki! Ale się boje- będę miała po raz pierwszy ginekologa pana- zawsze miałam Panią. Ale z drugiej strony już chyba dojrzałam do tego, ze przecież to lekarz i nie można się wstydzić. Zaraz zrobię listę kilku rzeczy, żebym nie zapomniała zapytać. Już miałam sen, ze zapomniałam wyników badań i byłam tam bez niczego😂 Trzymajcie kciuki, jestem ciekawa co tam lekarz wymyśli i jakie będzie miał podejście.

MałaMi24 lubi tę wiadomość

• blackdeer Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki ☺️

U mnie znów mgliście i śpiącoooo ledwo z łóżka się podniosłam.
    A teraz w pracy z nosem na biurku zasypiam prawie.
    Cappucino - trzymam kciuki za wizytę ! Ja ostatnio tez trafiam do Panów i są lepsi - ale też się wstydziłam 😁

Miłego dnia ❤️

Starania od 12.2018

👩‍🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
    🧔🏻słabe wyniki MSOME

•27.11.2019 Konsultacja w sprawie InVitro AMH 2,33.
    •Gonapeptyl Daily na wyciszenie endometriozy.
    •14.02.2020 - Menopur + Puregon
    •19.02.2020 - Ovitrelle
    •21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
    •24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
    •03.03.2020 - II kreski
    •04.03 BTHCG -41,7
    •06.03 135,4
    •09.03 403,00
    •12.03 pęcherzyk 9mm
    •20.03 mała pulsująca kropka
    •01.04 14 mm szczęścia i serduszko
    •11.2020 Córka 🎀

• 15.01.2022 II kreski
    • 17.01 BTHCG 110
    • 19.01 BTHCG 282
    • 21.01 BTHCG 610
    • 25.01 pęcherzyk żółtkowy
    • 03.02 serduszko ❤️
  • Karolkya Ekspertka

Wysłany: 24 października 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cappucino faceci są lepsi moim zdaniem. Ja juz od wielu lat chodzę do mojego ginekologa mężczyzny. wcześniej jak mialam styczność z kobietami to mam złe wspomnienia.... Będzie dobrze :)

f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia !:-) zapytaj o wszystko i daj znać jak poszło !:-) Ja też chodziłam do faceta ale dla mnie to bez znaczenia ważne żeby był dobry i mi pomógł ☺️

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Addka Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) można dołączyć? Wracam do staran o pierwsze dzieciątko

CappuccinoBoo, MałaMi24, blackdeer lubią tę wiadomość

b53fe4642b.png
  • Karolkya Ekspertka

Wysłany: 24 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka wrote:

hej hej witamy :)

f2w3rjjgk1a9x4nj.png

Wysłany: 24 października 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka wrote:

Opowiedz więcej o sobie, o staraniach❤️ Wygodnie jest w stopce napisać z czym i ile się borykasz bo jest łatwiej wtedy nam sobie przypomnieć i pomoc❤️

Ja już czekam w klinice, ładnie się denerwuje 😂 ale oby wszystko było dobrze❤️ Wierze, ze tutaj wyspecjalizowany lekarz zobaczy jak coś jest nie tak bardzo szybko, zleci odpowiednie badania, a nie każe czekać. Zdam relacje! Po badaniu idę na Pumpkin Spice latte i Wam napisze

• Addka Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin spice latte 😍 mniam . Przypomniałaś mi że mąż w bagażniku od kilku dni wozi dynie, muszę ja zabrać i zrobić ulubiony krem z dyni .
    Mam 24 lata, staramy się o pierwszego malucha jakoś od lutego . Nie jestem pewna bo wcześniej się nie zabezpieczaliśmy i jakoś specjalnie nie uważaliśmy. Wyniki badań ktore do tej pory robiłam są okej, jedynie biorę tabletki na zbicie poziomu tarczycy . Ginekolog na wizytach potwierdzała owulacje . Mąż w tym miesiącu ma zrobić badanie nasienia . Odpuściliśmy na jeden miesiąc bo te całe starania trochę siadały mi już na głowę, wiec od tego cyklu nie mierzyłam już temperatury, nie robiłam testów owu i starałam się o tym jak najmniej myśleć :D niestety moja ginekolog jest zdania że szersza diagnostyke, badania możemy zacząć robić dopiero od nowego roku i tak czekam licząc że do stycznia się uda i będzie miła niespodzianka :D

CappuccinoBoo lubi tę wiadomość

b53fe4642b.png
  • Aga1994 Nowa

Wysłany: 24 października 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😘 ja staram się z mężem o pierwsze dziecko już 7 miesięcy i bez skutecznie. Ok 2 lata temu zaszłam w ciążę z mężem nieplanowaną ale poroniłam .

• MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witamy 😊

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • blackdeer Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

Cappucino czy już coś wiadomo?

MałaMi24 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2018

👩‍🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
    🧔🏻słabe wyniki MSOME

•27.11.2019 Konsultacja w sprawie InVitro AMH 2,33.
    •Gonapeptyl Daily na wyciszenie endometriozy.
    •14.02.2020 - Menopur + Puregon
    •19.02.2020 - Ovitrelle
    •21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
    •24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
    •03.03.2020 - II kreski
    •04.03 BTHCG -41,7
    •06.03 135,4
    •09.03 403,00
    •12.03 pęcherzyk 9mm
    •20.03 mała pulsująca kropka
    •01.04 14 mm szczęścia i serduszko
    •11.2020 Córka 🎀

• 15.01.2022 II kreski
    • 17.01 BTHCG 110
    • 19.01 BTHCG 282
    • 21.01 BTHCG 610
    • 25.01 pęcherzyk żółtkowy
    • 03.02 serduszko ❤️
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeczytał gdzieś że po 30 minutach po stosunku kobieta powinna za pomocą mięśni Kegla wypuścić pozostałe nasienie , ponieważ jeśli takie nasienie zostanie to może zalepić wejście szyjki macicy i może to przeszkodzić w dostaniu się plemników przy następnym wspolzyciu. Ja szczerze mówiąc staram się trzymać je jak najdłużej kilka razy byłam zdziwiona że nic nie wylecialo. A Wy jak robicie ?

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Addka Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi dobre pytanie, tyle porad już się naczytałam na forach na ten temat :D ja zawsze po seksie leżę jakieś 10-15 minut, wstaje a to co wyleci wycieram papierem . Dopiero jak pójdę do łazienki na siku to cała reszta wylatuje :D na którymś wątku dziewczyny pisały, że ponoć założenie kubeczka menstruacyjnego ułatwia zajście bo dzięki temu nic nie wylatuje, ponoć leżenie nogami do góry tez pomaga ale kiedyś w jednym z wpisów mamyginekolog(pewnie kojarzycie)napisane było że nie ma dowodów potwierdzających że to działa

b53fe4642b.png

Wysłany: 24 października 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Myślałam, ze uda mi się zdać relacje zaraz po, ale trochę zajęło w klinice, wiec kawę piłam już w aucie, a nie zrelaksowana w kawiarni😂
    A wiec mega pozytywnie! Bardzo polecam iść do ginekologa przed okresem, ja już teraz wiem, ze okresem się nie załamie, bo mam plan działania! Ale od początku- najpierw spotkanie z koordynatorka, która będzie tak jakby naszym kontaktem. Myślałam, ze to będzie bardziej bliskie, a to w sumie była głównie papierologia. Później badanie przez ginekologa- myślałam, ze będzie taka grobowa atmosfera- u mojej pani gin zawsze tak było, taka oficjalna wizyta, a tutaj taki luz😂 oczywiście się zbłaźnilam wiedzą, ale o tym już zapomnijmy😂 pan gin mnie zbadał, ale bardzo szybko, aż byłam w szoku- moja pani gin tak dokładnie wszystko sprawdzała. Ale powiedzial, ze wszystko prawidłowe, żadnych torbieli czy mięśniaków- ufff. No i co dalej? Sono HSG! Większość badań do tego miałam i są jeszcze aktualne ( bo pół roku ważne), a kilka musiałam dorobić. Najbardziej jestem ciekawa badania AMH, czyli rezerwy jajnikowej. No i w kolejny poniedziałek, albo wtorek badanie drożności! Jak już będę po badaniu, a mąż po kolejnych badaniach nasienia ( koniec listopada), to mamy przyjść i zobaczymy co dalej. Lekarz powiedział, ze tak jak wszystko będzie Ok to za pół roku można spróbować inseminacji- a ja ohhh Ok pół roku taka smutna, a on „ ale spokojnie, możemy tez po 3 miesiącach, wszystko jest kwestia dogadania!”. Wiec może faktucznie jak nasienie się bardzo polepszy to chyba odpuścimy jeszcze ta inseminacje do stycznia/lutego i postaramy się naturalnie. Jestem pełna nadziei i szczęśliwa, ze mam plan działania😍

Ps. Cud się nie stał i lekarz nie powiedział mi „ ale Pani jest w ciąży!!”😂 ale jestem również szczęśliwa, pełna optymizmu i gotowa do działania!

Obawiałam się tez, ze mi powiedzą „jeszcze całego roku się nie staracie” albo, ze młodzi jesteśmy- nic z tych rzeczy, profesjonalne podejście i konkretne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 18:30

Wysłany: 24 października 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Dziewczyny przeczytał gdzieś że po 30 minutach po stosunku kobieta powinna za pomocą mięśni Kegla wypuścić pozostałe nasienie , ponieważ jeśli takie nasienie zostanie to może zalepić wejście szyjki macicy i może to przeszkodzić w dostaniu się plemników przy następnym wspolzyciu. Ja szczerze mówiąc staram się trzymać je jak najdłużej kilka razy byłam zdziwiona że nic nie wylecialo. A Wy jak robicie ?

Pierwsze słyszę o tym, ale może tak w sumie być... nie zaszkodzi na pewno ten sposób! Ja tak samo jak Ty- zazwyczaj leżę z 15 minut, chyba, ze mogę dłużej😂

Wysłany: 24 października 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka wrote:
    Pumpkin spice latte 😍 mniam . Przypomniałaś mi że mąż w bagażniku od kilku dni wozi dynie, muszę ja zabrać i zrobić ulubiony krem z dyni .
    Mam 24 lata, staramy się o pierwszego malucha jakoś od lutego . Nie jestem pewna bo wcześniej się nie zabezpieczaliśmy i jakoś specjalnie nie uważaliśmy. Wyniki badań ktore do tej pory robiłam są okej, jedynie biorę tabletki na zbicie poziomu tarczycy . Ginekolog na wizytach potwierdzała owulacje . Mąż w tym miesiącu ma zrobić badanie nasienia . Odpuściliśmy na jeden miesiąc bo te całe starania trochę siadały mi już na głowę, wiec od tego cyklu nie mierzyłam już temperatury, nie robiłam testów owu i starałam się o tym jak najmniej myśleć :D niestety moja ginekolog jest zdania że szersza diagnostyke, badania możemy zacząć robić dopiero od nowego roku i tak czekam licząc że do stycznia się uda i będzie miła niespodzianka :D

Już Ci Odpisywalam, prawie skończyłam i musiałam wyjśc ze strony i usunęło mi komentarz:-( ale witamy serdecznie! Czuje, ze idealnie się tutaj wpasujesz w nasze skromne grono, chociaż życzę Ci jak najszybszego opuszczenia Staraczek! Każdej z nas tego życzę🙈 trochę jakbym czytała o nas- z różnica wieku o rok, z miesiącem starań o miesiąc wcześniej i już po badaniach nasienia. Moja ginekolog tez była tego zdania, ze szersza diagnostyka dopiero po roku, ale badania nasienia akurat poleciła i nie żałuje- przynajmniej coś zaczęliśmy robić z tym wynikiem, a tez się nie spodziewaliśmy. Także polecam na pewno:-)

Cuda się zdarzają, była wśród nas jeszcze niedawno Mimi- ona starała się 11 cykli i się udało- a tez była gotowa już, żeby zacząć diagnostykę, wiec zdarza się i tak❤️ Ja jednak już zaczęłam działać- czy to dobrze czy źle to podejrzewam, ze się nie dowiem tak szybko, o ile w ogóle😂 ale przynajmniej mam poczucie, ze coś robię i to mnie uspokaja!

Addka lubi tę wiadomość

• MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cappuccino to super wiadomości 🤗 trzeba działać jak najszybciej bardzo się cieszę Twoim szczęściem że coś się dzieje :-) trzeba być dobrej myśli :-) ja też liczę na kolejny cykl :-) @ powinna być w sobotę i zaczynamy działać. :-) Będę mierzyć temperaturę i tym razem dopiero jak skoczy wezmę progesteron :-)
    Jeśli chodzi o tą metodę z nasieniem to artykuł chyba czytałam na flo. Może dziewczyny w tym jest problem ? Za długo trzymamy te nasienie w sobie i one robi się gęste i zalepia nam wejście szyjki macicy i przy kolejnym ❤️ bliżej ovu nie może dostać się do jajeczka. Ostatnio jak próbowałam ( oczywiście nieudolnie , nadal nie umiem tego robić ) badać szyjkę to faktycznie były takie grudki. Muszę więcej o tym poczytać.

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny artykuł jest z ovufriend " Pomagając szczęściu....." Cytuję :
    "Często lekarze sugerują, aby po około 20 – 30 minut po stosunku kobieta za pomocą mięśni kegla pozbyła się całości nasienia zalegającego w pochwie. W ten sposób starsze nasienie nie obklei i tym samym nie zablokuje wejścia do macicy „świeżym” plemnikom podczas następnego współżycia."
    Ile w tym prawdy ? Nie wiem ale może coś w tym jest i to nie nasza psychika.
    Jak ja współżyje z mężem wieczorem to tak leże lekko się umyje i idę spac. Więc może za długo je mam w sobie. Hmmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 19:33

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ