nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę wątek dla mnie Jakiś czas temu postanowiliśmy postarać się o maleństwo i w sumię się nie staraliśmy bo za pomocą testów owu udało się za 1 razem, ale niestety cp... Musiałam odczekać i po przerwie to jest nasz 3cs. Jutro testowanie marzę o 2 kreseczkach Dziewczyny a o co chodzi z tą prolaktyną? Jak to się objawia? Skąd mam wiedzieć czy nie mam z tym problemu? Gosia89 możesz mi powiedzieć coś o hsg? Widzę,że miałaś robione, jak to wyglądało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 19:04
Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna... -
agusia0104 wrote:Widzę wątek dla mnie Jakiś czas temu postanowiliśmy postarać się o maleństwo i w sumię się nie staraliśmy bo za pomocą testów owu udało się za 1 razem, ale niestety cp... Musiałam odczekać i po przerwie to jest nasz 3cs. Jutro testowanie marzę o 2 kreseczkach Dziewczyny a o co chodzi z tą prolaktyną? Jak to się objawia? Skąd mam wiedzieć czy nie mam z tym problemu? Gosia89 możesz mi powiedzieć coś o hsg? Widzę,że miałaś robione, jak to wyglądało?
Ja jak miałam kiedyś podwyższoną to bolała mnie głowa, pozatym nic , ale może być też wyciek z piersi , zatrzymanie owulacji, może też nie być żadnych objawów.. najlepiej to zrobić badanie z krwi -
Agusia, ja badałam prolaktynę razem z LH i FSH w 3dc. Robiłam w laboratorium, na życzenie. Koszt 26zł za jeden hormon. Warto zrobić LH i FSH, dla własnego spokoju Stosunek LH do FSH powinien wynosić ok 1. Mi akurat te hormony wyszły w normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 20:08
-
U mnie wysoka prolaktyna objawiała się bolącymi piersiami i nieregularnymi cyklami. Do badania trzeba też się przygotować inaczej wynik jest nieprawdziwy. Ja miałam prolaktynę 1200 gdzie norma była do 600. W pierwszym cyklu z bromergonem udało mi się zajść w ciąże!
Edit.
prolaktynę można badać obojętnie w którym dniu, ja badałam na początku cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 20:21
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
anuschka wrote:Hej, to może i wątek dla mnie. Jestem chyba tutaj najmłodsza To jest nasz pierwszy cykl starań po poronieniu. Obecnie 12dc, więc jeszcze przed ovu W lipcu mamy pierwszą rocznicę ślubu i są moje urodziny. To byłby najlepszy prezent jaki moglibyśmy dostać. Strach że sytuacja może się powtórzyć, ale chcemy spróbować jeszcze raz.
A ile kochana masz latek ? -
nick nieaktualnymisia_ wrote:Chodzisz do jakiegoś lekarza od niepłodności czy zwykłego gin ? Zbijesz prolaktynę i zobaczysz że zaskoczy
chodzilam na poczatku do zwyklego gin, potem do prywatnej. nastepnie do gina od nieplodnosci i on stwierdzil mi nieplodnosc idiopatyczna (niewiadomego pochodzenia) Według niego sa 3 przyczyny nieplodnisci. 1.problemy z owulacja, 2.niedrozne jajowody, 3.zle wyniki nasienia u partnera. U mnie wykluczono te trzy punkty. I on mi zaproponowal juz tylko inseminacje lub in-vitro. Jak zbije prolaktyne i nadal nie zajde w ciaze to sie zdecyduje na inseminacje.
Anuschka ja tez mam pierwsza rocznice w lipcu. dokladnie to 10 lipca a Ty? mnie tez raz sie udalo 3 lata temu i od tamtej pory nic...
Agusia0104 tak miałam hsg. dostalam skierowanie od gina. mialam na nfz w szpitalu. sam zabieg trwa jakies 5 minut i boli jak ostry bol miesiaczkowy. do przezycia. lekarz wprowadza dopochwowo kontrast i jesli przejdzie to jajniki sa drozne, gin obserwuje to na monitorze.
Jeśli chcesz wiedziec czy nie masz problemu z prolaktyna musisz zrobic badanie z krwi w obojetnie ktorym dniu cyklu. wazne zeby bylo to rano i dzien przed nie mozna współżyć. Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie -
Cześć. Pozwolę sobie dołączyć do waszego wątku.
Mam 25 lat, staramy się z mężem o drugie dziecko od października , niestety na razie z marnym skutkiem. 15 dc, już po owulacji, czekam na efektyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 21:53
-
nick nieaktualnyJa to nie wiem od kiedy mam zbyt wysoka prolaktynę, ale u mnie objawia się nieregularnymi cyklami, brakiem owulacji, owłosieniem nadmiernym, wyciek z piersi (już teraz nie). Ten wyciek pogonił mnie do na zbadanie prolaktyny. Badanie można robić obojętnie w którym dniu cyklu, tylko trzeba być spokojnym i nie współżyć poprzedniego dnia. Stres też podnosi jej poziom.
-
nick nieaktualny
-
Biała Azlia wrote:Ja to nie wiem od kiedy mam zbyt wysoka prolaktynę, ale u mnie objawia się nieregularnymi cyklami, brakiem owulacji, owłosieniem nadmiernym, wyciek z piersi (już teraz nie). Ten wyciek pogonił mnie do na zbadanie prolaktyny. Badanie można robić obojętnie w którym dniu cyklu, tylko trzeba być spokojnym i nie współżyć poprzedniego dnia. Stres też podnosi jej poziom.
A mogę spytać gdzie to nadmierne owłosienie występuje? -
Marciaa - w tym roku 22 )
gosia89 - My 13 lipca, a 18 mam urodziny i też tego dnia się przeprowadziliśmy Same okazje do świętowania. Też się bardzo boję ,że teraz będzie ciężej zajść w ciąże. Poprzednim razem staraliśmy się 5 miesięcy.Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki u mnie 13 zaczął się od rana chciałam zatestować i pojemniczek mi się przechylił i cały mocz wylał się do umywalki....ledwo coś pociągnęłam do pipetki i wynik negatywny... Nie wiem czy to przez to czy test z allegro do d...czy sobie wmawiam i Wy mi wmawiacie ciąże? Ehh na dodatek dzisiaj bolą mnie kości miednicowe jakbym wczoraj jeździła rowerem i od siodełka tak wiecie o co chodzi? ;( czemu to nie może być prostsze i szybsze?Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna...