Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, nie chcę Ci wmawiać ciąży, chyba nie ma nic gorszego niż nakręcanie się :) Ale ja mam złe doświadczenia z testami z allegro (owulacyjnymi). Testowałam od 11 dc, miałam już śluz płodny, ale uwierzyłam w ich negatywne wyniki. Jakie było moje zdziwienie, kiedy @ przyszła prawie tydzień wcześniej. Akurat wtedy zdarzył mi się cykl 27-dniowy i najzwyczajniej się spóźniliśmy. Dlatego ogólnie już nie robię testów, a staramy się, żeby serducha były od 11,12 dc.

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymam tej niepewności więc po pracy pędzę na krew :) Trzymajcie kciuki żebym dzisiaj już nie płakała ;) mam w sklepie taki piękny torcik :p ale chyba się nie skuszę, bo nawet jak beta wyjdzie to nic pewnego jeszcze... Wole nie zapeszać...

Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna...
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Augusia trzymam kciuki! Może jeszcze za wcześnie było na test?

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś temperatura spadła i rano zauważyłam brązowy śluz więc @ się rozkręca, ale byłam na to przygotowana w tym cyklu więc luz:) teraz czas zacząć następny.

justi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mocne kciuki za betę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, szkoda, ale ważne że jesteś pozytywnie nastawiona.
    Ja to nie wiem kiedy łaskawa @ raczy mnie teraz nawiedzić. Przez te infekcje wszystko się poprzewracało do góry nogami i nic nie wiem. Mierzenie temperatury i obserwowanie śluzu nic nie da przez te antybiotyki. Będę musiała pójść do gina po coś na wywołanie, jak długo jeszcze nie przyjdzie.

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki :) własnie pojawił się śluz...mętny nie biały tylko kremowy? Żołty? I ciagnacy sie konsystencji galaretkowatej... Hmm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 10:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia tez mam problem z nadmiernym owlosieniem na twarzy, do tego pod pepkiem linia, i na brodawkach ;/ testosteron mam w normie oraz DHEAS tez w normie. myslisz ze to przez prolaktyne moze byc?

Agusia a ktory masz dzien cyklu? nieraz testy wychodza pozno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 tez mam na brodawkach i pod pępkiem, ale na twarzy najbardziej dokucza ;/ Właśnie prolaktyna może być przyczyną. Trochę o tym poczytałam. Powiem, że mnie to trochę pocieszyło, bo miałam podejrzenie pcos. Z dwojga złego jednak wolę tą prolaktynę. Ja przy normie do 29 miałam 65 :/ To było rok temu. Po bromocornie spadła do 8 po miesiącu, a jak przestałam brać to poszło do 55. Muszę się niedługo wybrać skontrolować. DHEAS jeszcze nie badałam.

• justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej przeszkadza owłosienie na rękach. Oby to było od prolaktyny. A od czego jeszcze może być?
    jakie hormony powinnam jeszcze zbadać?

justi
  • agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia89 dzisiaj 27dc już okres powinnam mieć jego ani śladu...i jeszcze nigdy w życiu nie miałam takiego bólu miednicy na okres :( ale pozostaje mi tylko na niego czekać bo beta <0,1... chciałaby dostać tel z labo,że pomylili probówki albo coś ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 14:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia:( bardzo mi przykro:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi90 wrote:
    Mi najbardziej przeszkadza owłosienie na rękach. Oby to było od prolaktyny. A od czego jeszcze może być?
    jakie hormony powinnam jeszcze zbadać?

na rekach tez mam ale to mi az tak nie przeszkadza, gorzej jest na twarzy. oby to od prolaktyny wlasnie ;) niewiem od czego inego.

Agusia przykro mi ale nie zalamuj sie, proszę Cię.

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko się nie załamywać jak się tak pragnie :( aż zaniedbałam męża... nie zrobiłam obiadu przyleciał z pracy bo musiałam mu pokazać mapkę i usytuowanie naszego przyszłego domu i tylko jabłko chwycił i poleciał jeszcze robotać... teraz mam wyrzuty sumienia i myślę co by tu na szybko z piersi wyczarować,żeby miał jak wróci za jakiś czas :(

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dałyście mi do myślenia z tą prolaktyną, bo ręce depiluje, na nogach jak ogole a nie wyrwe to na 2 dzień już widać co nie co, wąsik musze depilować bo nie lubię na niego patrzeć w lustrze... nawet na palcach mam włoski które czasem gole... idę na badania! 22 czerwca mam wizytę u ginki to może akurat wyjdzie,że będę potrzebowała recepty...Tylko doradźcie na prawdę nie ma znaczenia kiedy ją zrobie? Jak nie dostałam jeszcze @ to moge jutro z rana?to na czczo?jak to się bada...

Doczytałam :)
    "Na badanie należy zgłosić się wyspanym, na czczo, najlepiej między godziną 8. a 12. (w innych godzinach wyniki mogą nie być miarodajne, bo poziom prolaktyny zmienia się w ciągu doby). W dniu poprzedzającym analizę niedozwolony jest zbyt duży wysiłek (także ćwiczenia), nie wolno jeść obfitej kolacji ani współżyć. "
    To może zaraz będę ścielić łożko na wszelki wypadek gdybym spać nie mogła :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 18:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, Jutro bym Ci odradzała iść, ze względu na dzisiejszy stres. Będziesz miała zawyżony wynik. Zrób po okresie, na spokojnie. Nie musisz być na czczo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie inne zalecenia, ale lepiej iść na czczo jak się nie jest pewnym. No i najważniejsze to spokój :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to i ja się zmartwilam ta prolaktyna.

Ogólnie jakieś mam zmartwienia co do zdrowia.
    Ponad 2 lata bez zabezpieczenia (unikanie dni plodnych) i bez wpadki.
    Dzisiaj jestem na 8 dni przed @ a od 2 dni mam jakieś bóle jakby okresowe.
    Ehh :(

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia masz 100% racji, a ja dzisiaj nie myślę racjonalnie...pół dnia przepłakałam a jutro pojdę się badać :-| a ja już chałkę wcisnęłam żeby nic więcej później nie jeść :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia kochana, jak masz wizytę u gina 22 czerwca to spokojnie zdążysz jeszcze się przebadać i jak będzie trzeba to dostaniesz receptę. A teraz musisz się trochę zrelaksować:) co tam upichciłaś dla męża z tej piersi?:)

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ