Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • Nya Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Paulinaa nie chcę Cię martwić, ale u mnie ostatnio tez tak było. Okres bez żadnych objawów, do tego bardzo skąpy, a zawsze miałam obfite i długie. Już miałam nadzieję, ze może to ciąża, ale niestety nie.

Demsik, dzięki za miłe słowa. Ja też mam nadzieję, chociaż z cyklu na cykl jest coraz mniejsza.

marciaa u mnie to samo. Brzuch mnie pobolewa, czuję się wzdęta jak balon. Chyba kolejny cykl starań przed nami :-(

Dziewczyny, tak się zastanawiam. Od przyszłego tygodnia zaczynam urlop. Jutro lub w piątek powinnam dostać @. Chcę iść do lekarza i nie wiem, czy lepiej poczekać, aż @ się skończy, czy iść w trakcie?

• Gakin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nya wrote:
    Hejka

Paulinaa nie chcę Cię martwić, ale u mnie ostatnio tez tak było. Okres bez żadnych objawów, do tego bardzo skąpy, a zawsze miałam obfite i długie. Już miałam nadzieję, ze może to ciąża, ale niestety nie.
    Też tak często mam - jeden dzień góra półtora i plamienia tylko. Nigdy to nie była ciąża. Ale taka widać moje uroda, krótko i tak boleśnie że funkcjonować normalnie się nie da.
    Byłam wczoraj u endo ... wyśmiał mnie jak zapytałam czy moje tsh nie powinno być niższe skoro chce być w ciąży i wszędzie tak piszą. Nie pomogło nawet kłamstwo, że się staram prawie rok. I wiecie co? Tradycyjnie - pani jest młoda, zdrowo, rok starań to nie dużo, trzeba czekać.
    :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • Chava Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nya myślę, że to już od Ciebie zależy. Monitoring wykonuje się na początku cyklu, czyli w pierwszych dniach @.
    marciaa wrote:
    moźe dla męża to też trudne i w ten sposób na to reaguje?

Wiem, że starsz się jakoś pocieszyć i pokazać drugą stronę. Zdaję sobie sprawę że dla męża może to być trudne, ale jesteśmy małżeństwem już prawie 11lat, potrafię rozpoznać kiedy mu zależy a kiedy nie.

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chava, współczuję bo siła plotki jest ogromna. Ktoś coś powie, drugi powtórzy trzeciemu a ten przekazując czwartemu coś doda i już idzie w świat podkoloryzowana wieść, która potem wraca do głównego bohatera i wprawia go w osłupienie. Człowiek dowiaduje się wtedy zupełnie nowych rzeczy na swój temat.

Ja odpuszczam starania. Wczoraj okazało się, że mąż ma bakterie w jelicie i antybiotyk przez prawie miesiąc będzie trzeba brać a potem 3miesiace czekać ze staraniami.
    Oczywiście się poryczałam wczoraj. Po prostu jak nie urok to...

Jutro mamy badanie nasienia, bo już wcześniej był umówiony. Odwoływać nie będziemy i je zrobimy mimo wszystko ale starać się nie powinniśmy. Być może to jest przyczyną naszych niepowodzeń. Kto wie.
    Tak mi było przykro. Czułam taki żal do losu, że kolejne 4 miesiące mogę zapomnieć o dwóch kreskach na teście :(

Będę do Was zaglądać od czasu do czasu bo mi to weszło w krew ale nic nie wniose od siebie niestety.

Życzę wszystkim powodzenia i witam nowe koleżanki ;)

Chava lubi tę wiadomość

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie - nie martw się, przytulam Cię mocno! Co się odwlecze to nie uciecze, zobaczysz, ze jak wyleczycie bakterie to od razu się uda :) Może właśnie po to są te 4 miesiące, żeby po nich udało się od razu...

zaglądaj koniecznie i pisz co słychać! no i zdrówka dla męża!

f2w343r82gqzimgw.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzymisie będzie dobrze, i nie zamartwiaj się bo nie warto :-) :-* wszystko się ułoży z czasem, przyjdzie i na Ciebie pora. Będzie w porządku mówię Ci :-) :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chava wrote:
    Koleżanki w sumie nic takiego nie powiedziały, ktoś puścił plotkę więc zaczeły mi gratulować ciąży - rozwaliło mnie to na łopatki. A teraz postawa mojego męża...na początku był jakiś bardziej zaangażowany, bez problemu poszedł na badanie nasienia. Teraz jednak tak się zachowuje jakby to była nie jego sprawa. Jest mi bardzo smutno, a powodów do tego jest wiele.
    Nie wiem czy dam radę się tu udzielać. To trudne...

Trzymam za Was kciuki, oby Wam się wszystkim udało.

chava bardzo dobrze cię rozumien, u mnie jest tak samo.jego nasienie jest super wiec sie nie angazuje teraz zupelnie- po co mi monitoring, po co jakies testy owulacyjne, latam z termometrem jak popieprzona!!!dał mi do zrozumienia ze zachowuję się jak gówniara, bo i jeszcze na forum wszystkim rozgaduje co u nas...kłótnia była taka, że zamiast serduszkować bo chata wolna to ja siedziałam w salonie a on w pokoju i pojechal do pracy na popoludnie.i tyle w temacie,

a to moj test owu z wczoraj

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c847fc65d93.jpg

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie przytulam...

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie nie smuć się. Za 4 miesiące będą 2 kreski, zobaczysz!

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demski ja już bym brała ten wynik za negatywny. Miałam taki sam, a już było po ovu. Z ciekawości zrobiłam za 3 dni i mi znowu wyszły 2 krechy, jedna ciemniejsza.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze mam owu ok 16 dc i pozniej wiec liczę na to, że to dopiero zaczątek ze się organizm szykuje do owu, dzis zrobie kolejny i zobaczymy

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik ja taki wynik miałam od 9dc. Myślałam początkowo, że to pozytyw ale chyba jednak nie. W 16 i 17dc miałam grubą ciemną krechę więc to chyba wtedy było pozytywne. Ovu nie zanzaczyło mi owulacji mimo to.

• Demsik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14dc
    url=https://naforum.zapodaj.net/17153f63dc7b.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17153f63dc7b.jpg[/url]

15dc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7c7cc1b0879.jpg

dzisiejszy chyba lepszy?nie mam z testami zbytniego doświadczenia

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z mojego wykresu wynika ze dopiero bedzie owu albo nie bedzie jej wcale

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik te dzisiejszy jak dla mnie 100% pozytywny :)

Demsik lubi tę wiadomość

• Nya Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze z tymi testami powinno być tak, że albo sa dwie kreski albo jest jedna i juz. A nie, potem sie człowiek zastanawia nad tym, czy jest pozytywny, czy nie.

• Demsik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie ale ja mysle, że owu będzie jutro tak czuje;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Chava Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulać Was dziewczyny mocno.
    Marzymisię to smutne że musisz tyle czekać, wiem jak bardzo pragniesz dzidziusia. Może te problemy są związane z tą bakteria i po wyłączeniu od razu będzie strzał w dziesiątkę. Będę tu dopóki nie zafasolkujesz.

Demsik uwierz, że wolałabym być tą jedynką którą mąż zlewa. Przykro że to u Ciebie tak wygląda. Znam ten smutek kiedy z serduszkowania nic nie wychodzi - przytulam Cię mocno. Mój mi się przyznał że zlał temat. Dla mnie jest to jasne bo jemu bardziej zależało na dzisziusiu - dziwna odmiana... Odpuszczam bez wyżutów, co miałam wypłacać wypłakałam. Już mam pomysł na życie - grunt to myśleć pozytywnie.

A Wy dziewczyny fasolkujcie szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 16:44

• Demsik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chava nie zostawiaj nas...

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie test powinien pokazywać wynik dodatni i tyle. Bez żadnych domysłów.
    Demsik skoro Ty jeszcze prowadzisz wykres to orientujesz się lepiej czy owu będzie :-) :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ