nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
Matkoooo, wczoraj się dowiedziałam, że kuzyn będzie miał dziecko. Trzecia ciąża w rodzinie w ciągu ostatnich kilku dni.
marzymisie mam dokładnie tak samo. W czasie okołoowulacyjnym to nawet sobie myślę, że nie jestem aż taka gruba. Sex bomba normalnie ha ha ha.
U mnie 27dc. nie mogę przestac myśleć o tym, czy będzie @ czy nie. Wydaje mi się, że brzuch mnie boli, potem znowu że jednak nie. Ech... najgorsze to czekanie. -
Nya wrote:Matkoooo, wczoraj się dowiedziałam, że kuzyn będzie miał dziecko. Trzecia ciąża w rodzinie w ciągu ostatnich kilku dni.
marzymisie mam dokładnie tak samo. W czasie okołoowulacyjnym to nawet sobie myślę, że nie jestem aż taka gruba. Sex bomba normalnie ha ha ha.
U mnie 27dc. nie mogę przestac myśleć o tym, czy będzie @ czy nie. Wydaje mi się, że brzuch mnie boli, potem znowu że jednak nie. Ech... najgorsze to czekanie.
u mnie też27dc xD -
Powiem Wam, że miałam wczoraj chwile zwątpienia. Niby zbliżają się płodne i czuję się "fajnie" to przez chwile pomyślało mi się, że co z tego że mam humor, że to wszystko nic niewarte bo pewnie i tak się nie uda i takie tam...
Niby wieczorem miałam powera. Poświęciłam czas tylko sobie, wypindrzyłam się itd, nawet poprasowałam zaległe rzeczy i zebrało mi się na myślenie podczas tego.
No ale chyba każda z nas miewa takie pesymistyczne myśli. Odgoniłam je od siebie. Pewnie wrócą tuż przed planowanym terminem małpiszona.
-
Agar88 wrote:Witam wszystkie dziewczyny.
Jestem tutaj nowa. 6 cykl starań, niby wyniki wychodzą ok, a dzidziusia nie ma. Ten cykl bezowulacyjny - sprawdzany na monitoringu cyklu u pani gin.
25 dc - dziś powinna przyjść @
to krótkie masz cykle
6 cykli to jeszcze nie tragedia, tymbardziej że trafił się bezowulacyjny.
tylko zbadaj sobie czy aby na pewno masz w ogóle owulkę -
Ja ma 3 miesiąc starań i też nic. Do tego mam problem.
Zawsze podczas brania tabletek miałam regularny okres. Kiedy je ostawiłam nie miałam już normalnego okresu tylko czarne plamienia (ciemne brudy zamiast krwi) Nie wiem czy mam to zaliczyć pod okres czy nie. Staram się od 3 miesięcy od dzidzię i nic. Cykle mam nieregularne po odstawieniu tabsow. Może zgłosić się do lekarza z tym plamieniem. Tylko żeby mnie nie spławił, że dopiero 3 miechy po odstawieniu tabsów.
"Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
21.03.2022 transfer 2AA
5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
7.06.22 prenetralne, synek
18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
15.02.2020 transfer 3AA
6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
26 dpt ❤️ 12.03.2020
18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
19.06.2020 pierwsze ruchy💗
21.07.2020 25+1 waga 776 g
21.08.2020 29+5 gene 1502g
09.09.2020 waga 1944g
34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍 -
Ja w ogóle uważam, że czasem lekarzowi trzeba kłamać. Jak mówię ginekolog, że staramy się 2 miesiące to ona na to że dopiero jak rok nie wychodzi trzeba się porządnie pobadać - tylko ja się pytam po co czekać?
Idę dzisiaj do endo i chyba nakłamie żeby inaczej spojrzał na moje wyniki bo tak to znowu usłyszę, że mam mnóstwo czasu przecież na zostanie mamą
Esperanza Mia ja bym poszła do lekarza choć ja ostatnio panikara jestem w tych sprawach a niedawno jeszcze siłą by mnie do ginekologa nawet nie zaciagnęliFilipek - 09.03.17 -
marzymisie wrote:Chava, jak tam?
Piszę na szybko bo w pracy jestem a dziś jest naprawdę zwariowany dzień. Beta niska 1,25. Skorzystałam z porady naszych lekarzy i znów nic nie potwierdzone ani wykluczone, bo zdarzają się takie przypadki ble ble ble.... też padało podejrzenie ciąży ektopowej-normalnie mam już dość. -
Gakin wrote:marzymisie to wpływ tego prasowania - ja tego nie lubie zawsze wtedy trzeba pomyśleć o dziewczynach które starają się już np. 2 lata i nie załamywać
Chava to masakra jakas!ale trzymam kciuki
Marzymisie ten cykl bedzie twoj
Chava lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Esperanza idź do lekarza, będziesz spokojniejsza.
Gakin, ja też ostatnio się nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku, że okłamię lekarza. Jeśli za parę dni się okaże, że jednak się nie udało, wybieram się do gina. Powiem, że staramy się od roku. W sumie duzo nie nakłamie, bo to już 8 cykl starań
-
Demsik wrote:To ja starajac sie szesc lat nie powinnam prasowac wcale
)
Co do starań mam nadzieję, że Cię nie uraziłam. Chodziło mi o to, że ja ktoś się naprawdę długo już stara to jest to zupełnie inna sytuacja niż np. moja gdzie ja dopiero zaczynam a jak się nie uda 2 czy 3 razy to oczywiście będę zawiedziona. Starając się 6 lat trzeba mieć naprawdę mocną psychikę żeby przetrwać. Ja podziwiam takie osoby.
Filipek - 09.03.17 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Jestem tu nowa mam 23 lata, staramy sie z mezem o dziecko od 2 meisiecy w zasadzie pierwszy miesiac sie nie zabezpieczalismy a w tym miesiacu tylko sugerowalam sie apka w telefonie ;P wiec malo w tym powagi... Nigdy nie mialam regularnych miesiaczek i obawiam sie ze przez to moze to dlugo potrwac.. ale jestem dobrej mysli .. miesiaczke mam co 26-31dni czasem sie nawet sponiala 2 tyg... . Wiec latwo nie bedzie. Moj maz jest starszy ode mnie o 10 lat byc moze to ma jakies znaczenie. Bardzo bym prosila o odp jak z ta tempereaturka jest?? jesli jest wyzsza to znaczy ze to owulacja? kompletnie sie w tym pogubilam.. Niby planowo miesiaczke powinnam dostac za 3 dni ale sama nie wiem... od soboty robilam testy poniewaz mam mole jajnikow i biale uplawy ale wszystkie negatywne.. Jestem mega niecierpliwa... mam nadzieje ze nie zwariuje!
3mam za wszystkie kciuki :*
Buziolki -
Gakin wrote:Demsik - za duży skrót myślowy zrobiłam chodziło mi o to, że na mnie np. prasowanie działa dołująco bo nie lubię.
Co do starań mam nadzieję, że Cię nie uraziłam. Chodziło mi o to, że ja ktoś się naprawdę długo już stara to jest to zupełnie inna sytuacja niż np. moja gdzie ja dopiero zaczynam a jak się nie uda 2 czy 3 razy to oczywiście będę zawiedziona. Starając się 6 lat trzeba mieć naprawdę mocną psychikę żeby przetrwać. Ja podziwiam takie osoby.Demsik
hormony ok
-
nya co zrobisz nie przeskoczysz pewnych informacji- mam nadzieję, że niebawem dołączysz do grona rodzinnych ciężarnych. tego ci życzę
marcia, nya- testowanko juz niebawem
witajcie nowe laski;)Demsik
hormony ok
-
Demsik wrote:nya co zrobisz nie przeskoczysz pewnych informacji- mam nadzieję, że niebawem dołączysz do grona rodzinnych ciężarnych. tego ci życzę
marcia, nya- testowanko juz niebawem
witajcie nowe laski;)
o ile w ogóle :d
bo boli brzuch i coś czuje że @ tuż za rogiem