X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWENNA STRACZEK
Odpowiedz

NOWENNA STRACZEK

Oceń ten wątek:
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzupełniłam listę :) Jeżeli kogoś niechcący pominęłam to krzyczcie głośno :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) marzyłam o tej emotce przy nicku :)

Kocia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    chyba ślepa jestem :) bo siebie nie widzę :D
    Już jesteś :)

hipisiątko lubi tę wiadomość

201701271765.png

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmeryy88 wrote:
    Czy któraś z Was modliła się do św. Dominika?
    ja się modliłam już nie pamiętam jak długo ;) ale wiem, że ok 8 cykli z paskiem a udało się jak pasek schowałam :P ale w modlitwie trwałam :) prócz tego modliłam się za wstawiennictwem św.JPII ale swoimi słowami plus modlitwa o dar macierzyństwa za pośrednictwem Marii :) i 10 różańca. Na początku modlitwy były tak teraz widzę to, że w formie prośby o ciążę i tak co wieczór..coś na zasadzie "daj bo ja chcę", ostatnie cykle już odpuściłam, ciągle modliłam się o dar macierzyństwa ale też o to bym umiała przyjąć Wolę Pana :) i każdego dnia zamiast tylko prosić dziękowałam za każdy dzień życia i wszystko oraz wszystkich którzy mnie otaczają, że nie jestem sama :) w 6 cs pp który był za równo 6 cyklem stymulowanym i ostatnim naturalnym miał być już nawet szukałam informacjo i inseminacji i ceny jakie są i jakie są mnie najbliżej kliniki chociaż ciągle mocno wierzyłam w to, że uda Nam się zajść naturalnie no prawie naturalnie bo z pomocą farmakologi ale bez pomocy "mechanicznej medycyny" i w najmniej oczekiwanym cyklu stał się CUD :) w śr. 5.11 ten CUD już mierzy 2,25cm, serducho pięknie biło <3 i wg. USG mamy już pełne 9tc :) kolejną wizytę mamy 27.11 w poradni genetycznej mam nadzieję, że Nasz długo wyczekiwany CUD rozwija się prawidłowo i rośnie sobie zdrowo :) każdego dnia dziękuję Bogu za ten dar :) i do tego dołożyłam modlitwę matek oczekujących za wstawiennictwem św. Dominia Savio plus w portfelu noszę tzw. Ubranko Dominika Savio (wygląda jak szkaplerz) i staram się mocno wierzyć, że już teraz będzie wszystko dobrze :)
    Dlatego Kochane warto walczyć <3 i po każdym upadku powstać <3 my walczyliśmy prawie 4 lata w między czasie jedną ciążę straciliśmy na wczesnym etapie myślę, że w ten sposób Bóg pokazał Nam, że potrafi wszystko tylko trzeba w Niego uwierzyć, uwierzyć tak prawdziwie w to, że każdego dnia jest obok Nas, poczuć Go a nie tylko mówić wierzę bo inni wierzą..
    Błogosławionego Dnia Kochane Wam życzę :) <3 <3
    ps: ciągle o Was pamiętam <3 i proszę nie zapominajcie o takiej jednej panikarze :P
    Buziaki <3

Drzwiona lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 cieszę się, że Twoje modlitwy zostały wysłuchane :)

Ja modlę się każdego dnia, do św. Dominika i NMP. Bardzo chętnie dołączę do Nowenny.

POZDRAWIAM!

vanessa lubi tę wiadomość

ganngox10a3bxdik.png
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to ja także pragnę się dołączyć. Ofiaruję codzienną modlitwę i także o nią proszę <3 (AM)

vanessa, sylwiunia, Kocia lubią tę wiadomość

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam... :) Moje inicjały to MK :)

ganngox10a3bxdik.png
  • Adelo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jutro wybieram się z mężem do Kalwarii na pielgrzymkę i na dróżki. W moich modlitwach będę pamiętać o Was <3 Pogoda ma być ładna, więc myślę, że będzie bardzo przyjemnie modlić się tam i kontemplować.

vanessa, sylwiunia, Kocia lubią tę wiadomość

"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Pamiętam o Was codziennie.
    Niedługo będę organizować rekolekcje i też tam wspólnie ze wszystkimi uczestniczkami oddajemy mszę w intencji wszystkich starających się.

Mam nadzieję, że i Wy o nas też pamiętacie.
    Tylko, że u nas trzeba się już modlić o umiejętność przyjęcia Bożej woli raczej co na te chwilę jest strasznie trudne.

Adelo, Wonderwall, sylwiunia, Kocia lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Tylko, że u nas trzeba się już modlić o umiejętność przyjęcia Bożej woli raczej co na te chwilę jest strasznie trudne.
    A co u Was zdiagnozowali że nie da sie tego leczyć?

201701271765.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was koleżanki! Ja też dużo się modlę i czekam na cud... Nie wiem czy znacie Nowennę do św. Ekspedyta i św. Anny, nowenna za dusze w czyśćcu jeśli się za nie modlimy to one pomagają nam.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    A co u Was zdiagnozowali że nie da sie tego leczyć?

Na razie brak prawidłowych plemników i mało nawet tych całkowicie uszkodzonych.
    Od razu powiedzieli ze jesli da sie uzyskać prawidłowe plemniki to raczej z biopsi i InVitro (a wlasciwie ICSI). A wiadomo co Kosciol mowi o IV.
    Wiecej w naszym pamiętniku - link w podpisie.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Witam Was koleżanki! Ja też dużo się modlę i czekam na cud... Nie wiem czy znacie Nowennę do św. Ekspedyta i św. Anny, nowenna za dusze w czyśćcu jeśli się za nie modlimy to one pomagają nam.

Moj W dzien w dzien modli sie za dusze czyśćcowe - jakos nie pomogły ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzeba wierzyc i nie ustawac w modlitwie, ja tez mam chwile zwatpienia i to coraz czesciej ostatnio...

• Kocia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu nic... :-(

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nasza koleżanka Inessa, myślę, że dobrze Wam znana, straciła swoje bliźniaki. Polećmy ją dzisiaj w modlitwie

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie miłąm napisac .. :( niedawno weszłąm na jej profil cciazowy i przeczytałam :(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 21:27

Kocia, vanessa lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Adelo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy cykl starań po Visanne nieudany. Nie przejmuję się tym :) Moja cierpliwość cały czas się uczy ;)

Kochane pamiętajcie o mnie w modlitwach. Ja o Was pamiętam <3

W Kalwarii było cudnie, zostawiłam tam prośby za Was i za siebie.

"Wbrew nadziei, uwierzył nadziei." - bo nam potrzeba wiary i nadziei jaką mieli Abraham i św. Józef, którzy wbrew logice uwierzyli, w to co się miało stać.

Za bliźniaki [*]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:30

"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelo, a po jakim czasie od odstawienia Visanne dostałaś @? Jestem w podonej sytuacji ale nie dostałam jeszcze pierwszej @

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ