NOWENNA STRACZEK
-
WIADOMOŚĆ
-
http://m.youtube.com/watch?v=8AkEUNHVw7EWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 18:49
Wonderwall lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Zaczynam dziś Nowennę, mam nadzieję, że wytrwam... A jak to z Wami było/jest? Jak znajdujecie czas, czy napotykacie jakieś przeciwności, które uniemożliwiają modlitwę? Słyszałam, że jak się przerwie nowennę, zapomni odmówić, zaśnie się w trakcie to trzeba ją zaczynać od początku.
-
W takim razie i ja się tu wpisuję modlę się każda tutaj dziewczynę aby zaszła w szczęśliwą ciążę, a potem nosiła ją w spokoju i ogła się cieszyć swoim dzieciątkiem co dziennie dziesiątek różańca i prosze również o modlitwę
wizażystka24 (LP)vanessa, Kocia lubią tę wiadomość
-
Witajcie Kobietki
Ofiaruję moją modlitwę za nas wszystkie za staraczki i ciężaróweczki Pokładajmy w Nim i w Maryi ufność, wtedy dzieją się cuda.
Sama również proszę o pamięć.
Adelo (MP)Kocia lubi tę wiadomość
"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl -
a największe cuda działa modlitwa wstawiennicza
dziewczyny pamiętam o Was i nie zapomnijcie proszę o mnie i Naszym Cudzie jutro mamy wizytę to będzie 8t+3dz (9tc) mam nadzieję, że Nasz Cud rozwija się prawidłowo i serduszko ciągle pika..ostatnio tyle dziewczyn straciło swoje szczęście.. nie chciałabym przechodzić przez to raz jeszcze...dzięki modlitwie myślę pozytywnie piękne są dzieła Pana !!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:52
Adelo, Kocia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:
jeśli moja skromna i krótka modlitwa się nadaje proszę o dopisanie do wątku: Nona (MP)
Uzupełnie liste jak znajde troche czasu ale jak juz nie raz wspominałam czy ktoś jest na liście czy jeszcze nie jest pełnoprawnym członkiem naszej wspólnoty modlitewnejNona lubi tę wiadomość
-
Malinkowe oczekiwanie wrote:Zaczynam dziś Nowennę, mam nadzieję, że wytrwam... A jak to z Wami było/jest? Jak znajdujecie czas, czy napotykacie jakieś przeciwności, które uniemożliwiają modlitwę? Słyszałam, że jak się przerwie nowennę, zapomni odmówić, zaśnie się w trakcie to trzeba ją zaczynać od początku.
Jenki dziewczyny!
Przestańcie!
Bóg to nie automat w któy wrzuca się 5 zł (modlitwę) a jak się wrzuci 4,88 zł to już nie działa.
Szczera krótka modlitwa z serca potrafi działac cuda a nowenna nawet dwudziestogodzinna bez wiary i nadzei nic.....vanessa, Malenq, ewwiel lubią tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Nona wrote:Ja to jestem taka szybka i chaotyczna więc nic nie obiecuję, ale spróbuję się czasem pomodlić się do Jana Pawła II widząc ten wątek. Może np codziennie w samochodzie w drodze do pracy odmówię coś krótkiego w stylu:
Kochany Ojcze święty! Bardzo Cie proszę o łaskę i dar macierzyństwa dla wszystkich staraczek z tego wątku. Wszystkie bardzo pragniemy dzieciątka, zdrowego, które wypełni nasze życie radością i szczęściem, wówczas będziemy mogły towrzyć prawdziwe pełne rodziny.
jeśli moja skromna i krótka modlitwa się nadaje proszę o dopisanie do wątku: Nona (MP)
"Kochany Ojcze Święty prosimy Cię o wstawiennictwo..."
Modlitwa piękna i z serca
Tylko, że modlimy się do Boga a Świętych prosimy o wstawinnictwovanessa, Malenq lubią tę wiadomość
Nasz Malutki Cud ma już 2,25cm i serducho pięknie bije na tym etapie jest wszystko dobrze wg. USG to równy 9tc badania wcześniej robione są bardzo dobre Mąż zadowolony z wizyty już zapowiedział, że na kolejną też idzie a to dopiero za 4tygodnie..jakoś dam radę no i powiedzieliśmy moim rodzicom o Cudzie byli pozytywnie zszokowani bo wiedzieli jak długo się staramy a w weekend powiemy rodzicom męża bo chcemy osobiście
dziękuję za wsparcieWonderwall, ewwiel lubią tę wiadomość
-
Lena83 wrote:Jenki dziewczyny!
Przestańcie!
Bóg to nie automat w któy wrzuca się 5 zł (modlitwę) a jak się wrzuci 4,88 zł to już nie działa.
Szczera krótka modlitwa z serca potrafi działac cuda a nowenna nawet dwudziestogodzinna bez wiary i nadzei nic.....
To mnie ukłułaś w samo serce jestem osobą wierzącą i do tej pory modliłam się normalnie, tak jak umiałam, tyle na ile miałam czasu, czasem z żalem, czasem z podziękowaniem Temu na górze i w życiu bym nie powiedziała, że Bóg działa ja automat jak to nazwałaś Nie modliłam się tą Nowenną zadałam więc pytanie z czystej ciekawości. Chciałam może usłyszeć czyjeś świadectwo, może to, że ktoś napotykał przeciwności losu, które pokonał, bo wytrwał w Nowennie. Przecież to takie ludzkie. Nowenna dwudziestogodzinna nie jest, ale zajmuje dużo czasu, trzeba to przyznać. Jeśli uraziłam - przepraszam, ale również poczułam się urażona, bo jestem osobą wierzącą, może nie biegam co niedziela do kościoła, ale z różańcem się nie rozstaje.hipisiątko lubi tę wiadomość
-
A mnie to jakoś uświadomiło czym jest modlitwa. Rozmowa z Bogiem a nie coś za coś. Ale takie nowenny są też potrzebna bo pomijając fakt wypraszania łask uczą systematyczności ale trzeba tez uważać aby nie wpaść w rutynę i po pewnym czasie nie odmawiać automatycznie.
Oczywiście kochanie nie twierdze że ktokolwiek traktuje modlitwę jak automat czy rutynę odmawiając nowennę tylko ten post koleżanki przypomniał mi właśnie czym powinna być modlitwa i czy jest to nowenna czy modlitwa własnymi słowami moim zdaniem ma taką samą wartość. Ważne by płynęła z serca i była odmawiana z wiarąAdelo lubi tę wiadomość
-
Na pewno płynie z serca, na pewno z wiarą i ufnością pokładam w Bogu nadzieję, że wysłucha moich próśb, chyba że ma dla mnie inny plan.... Jest tyle dzieci, które czekają na to, ażeby ktoś je pokochał.....
-
Jestem z Panem Bogiem blisko. W kryzysowym momencie życia kiedy jeszcze nie rozumiałam wiary itp., a życie nie mialo smaku, wtedy zwróciłam baczniejsza uwage na Pana Boga. Nie tylko od niedzieli do niedzieli gdzie Msza św była jakaś tam regułą. Postanowiłam wgłębić się w to wszystko. I zaczęłam między innymi modlić się o dobrego męża. I tak sobie go wymodlilam bo za mąż pójść nie chciałam kiedyś potem pojawiły się doświadczenia ale jak każde miały mnie uczyć zawsze czegoś. Jestem doświadczana bo widocznie Pan Bóg sobie mnie upodobał. Pamiętajcie żeby się modlić cały dzień. Chodzi o rozmowę, o podarowanie Panu Bogu to wszystko z czym się zmierzamy, jakie mamy radości i smutki. Polecam akty strzeliste, sformulowane samemu bądź zaczerpnięte z pisma św. Można i w ten sposób rozmawiać i polecać nas samych w każdej chwili, bez względu na to co się robi.Ja uwielbiam ten "i jest już w 6 miesiącu ta która uchodzi za nieplodna. Dla Boga bowiem nie ma nic niemozliwego". Albo np. "niech Ci udzieli czego w sercu pragniesz i wypełni każdy Twój zamysł. "Raduj się w Panu, a on spełni pragnienia Tego serca".
Polecam. WartoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:23
Magda_lena88, vanessa, Malenq, Nazja, Wonderwall, agnb6, Ewosińska lubią tę wiadomość
"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl -
Adelo piękne słowa aż mnie dreszczyk przeszył czytając te fragmenty z Pisma Sw. Myszę sobie je wypisać i powtarzać w ciągu dnia zwłaszcza w najtrudniejszych chwilach, które obecnie nie są mi obce.
Dziękuje za to świadectwoAdelo lubi tę wiadomość
-
Jak widać jest nas meeeeeega dużo a tym samym wzajemnej modlitwy o DAR poczęcia dla każdej z nas
1. MM madzianka.....................................51. -- Mili
2. AG zielarka....................................52. MF emdżej
3. MRz Manieczka86................................53. -- XxMoniaXx
4. BP Marion............................................54.JNŚ MOI
5. BP Drzwiona .......................................55. AM Macierzanka:)
6. AŁS Ania1986.....................................56. KS Madziara
7. SGD Nutka ....................................57. MEB ewelina27
8. KT Robotka1 ........................................58. AB AniaBe
9. JK Kierzynka.........................................59. APB staraczkaaga (Agata)
10. AM-W XYZ......................................60. AB An_Be
11. AB czekaja ..........................................61. AMM aga.just
12. AM-L Ania84.......................................62. MPG Pisellini
13. IS Iownka............................................63. ASK lithe123
14. JJ freya...............................................64. AEK olitka
15. MJM vanessa ......................................65. AS Nazja
16. IŚ Ita ...........................................66. MZ Milcia
17. KŁR Kaśka..........................................67. JMZ Chanela
18. AL aaaaga .........................................68. BM ChciałabymJuż
19. NK Strażaczka90 (Nicola)...................69. ATH maleńka29
20. ERP mycha28.....................................70. -- angel
21. ESZ Hope2.........................................71. -- sylwia1985
22. MKM Majka86 .....................................72. MMK migotka
23. EŻ Eweloka84.............................73. MZ Jakucja
24. EF edith2602......................................74. KPN Kati6685
25. DP Dosiasta........................................75. AS alka89
26. -- sylwiunia..........................................76. AW Fidelissa
27. -- madziallena..............................77. MP Lili
28. AM Sudala...........................................78. KS Kasiula09
29. UŁ Kulka41 ...................................79. -- malu
30. -- misia79 ............................................80. -- tercia
31. MW Magdalenna .............................81. -- Sylvka
32. -- inessa .................................................82. MAK Z.
33. -- lula88 .................................................83. HDB roletka
34. -- Wedmoczka.....................................84. MT Malenq
35. -- Kejti91 .............................................85. MŁ monaaa85
36. AM agm...............................................86. MB magdabalbina
37. JJV Judyta............................................87. AK ~Ania~
38. -- justysss............................................88.JP tajuta87
39. MG my dream.......................................89. JT Laura
40. -- frutka................................................90. JM dżona
41. -- karolaa ............................................91. AJM Anutka
42. -- Zemraa ..................................92. BKJ potforzasta
43. -- Doris-83 ....................................93. -- lemurek
44. --simcat86.............................................94. KB Kiniejka
45. JM-K justta ..........................................95. MB AmVormittag
46. -- Scrappy.............................................96. -- peppapig
47. BP beti97..............................................97. -- myszka123
48. KSZ Kasia*...........................................98. -- Nikonka
49. JS Giussta..........................................99. AŚG godaweri
50. AM liloe ...........................................100. -- asiaP
101. KK wodniczka13....................................102. AT Anulkaa
103. DK nikuś........................................104. M&GM Monique33
105. ER edyta..........................................106. EG Yasmin
107. KRz Tigana.......................................108. MO Magda_lena88
109. EW ewwiel.......................................110. -- yourself
111. -- anka30.......................................112. -- inezka
113. AW Ola89 ........................................114. KK karo_line
115. -- Ewelinkie....................................116. -- violijka
117. AK ASKAS3108...................................118. -- Blubery
119. -- Kocia.......................................120. -- Mycha22
121. -- [email protected]. -- tomania2806
123. -- katalina ..................................124. BA Balerina
125. -- sury_cat ..................................126. -- Anastazja
127. -- Biedroneczka83...........................128. AW Lena83
129. -- anusiaczek11............................130. -- under_the_snow
131. -- agaguga.................................132. -- rybka
133. KN Kala7777................................134. -- karola_aa
135. LP wizażystka..............................136. MP Adelo
137. MP Nona....................................138. -- Morisek28
139. -- hipisiątko..............................140. MK Mmeryy88
141. AM Ańdźka
W naszych modlitwach wspieramy każdą Staraczkę, szczególnie te które mają gorsze dni i chwile zwątpienia i pamiętamy w naszych modlitwach o tych Mamusiach które swoje Maleństwa mają już w Niebie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:30
Adelo, Z. lubią tę wiadomość