Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWENNA STRACZEK
Odpowiedz

NOWENNA STRACZEK

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego tygodnia Kochane 1533345xcnw09g7xt.gif
    Ps: proszę wspomnijcie o mnie w swoich modlitwach <3 na tyle na ile to możliwe staram się czekać do czw. i na powtórne hcg oby przyrost był dobry..<3 Musi być :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak się bałam, że objawy mi zelżały i trochę poznikały, że dla własnego dobra sobie przyspieszyłam badanie hcg i zamiast w pt zrobiłam dziś po 6 dniach od ostatniego i taki wynik mamy : HCG-beta ilościowo 2082,10 mIU/ml - jestem spokojniejsza <3
    podsyłam wiruski 433974gp1poj7g3d.gif
    i wszystko ma się tak:
    30.09 (26dc) = hcg 40,81 mlU/ml
    02.10 (28dc) = 185, 23 mlU/ml
    08.10 (34dc - 6 dni później) = 2080,10 mUl/ml
    chyba przyrost jest ok :)

Lena83 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    A ja tak się bałam, że objawy mi zelżały i trochę poznikały, że dla własnego dobra sobie przyspieszyłam badanie hcg i zamiast w pt zrobiłam dziś po 6 dniach od ostatniego i taki wynik mamy : HCG-beta ilościowo 2082,10 mIU/ml - jestem spokojniejsza <3
    podsyłam wiruski 433974gp1poj7g3d.gif
    i wszystko ma się tak:
    30.09 (26dc) = hcg 40,81 mlU/ml
    02.10 (28dc) = 185, 23 mlU/ml
    08.10 (34dc - 6 dni później) = 2080,10 mUl/ml
    chyba przyrost jest ok :)
    Szukalam cie :-). Zniknelas na forum 88 :-)

magdaP82 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a co tutaj taka cisza :O
    Ciągle o Was pamiętam w modlitwach :) i proszę nie zapominajcie o mnie :)
    w pn 13.10 mam pierwszą wizytę to będzie 6tc czyli 5t+3dni nie liczę, że na USG zobaczę zarodka i serducho chociaż chciałabym już :) lecz wiem, że może być za wcześnie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze jak na ten etap ciąży :)
    Błogosławionego i pełnego Łask Bożych dnia Wam życzę <3

Drzwiona, Kocia, kot_bury, sylwiunia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no nie udalo nam sie. Czekam az @ pójdzie i od nowa zaczynamy. Ostatnio miałam totalne załamanie ze po co przed ołtarzem slubowalam z mężem ze przyjmiemy potomstwo jak Bóg nie chce nam go dać.

• An_Be Debiutantka

Wysłany: 13 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W całego serca proszę o modlitwę, jestem przestraszona..
    Proszę o modlitwę za zdrową ciążę..
    Jestem na liście jako AnBe, niedawno zlikwidowałam konto aby odpocząć od ovuF, aby się psychicznie odblokować...

Dziękuję <3

rybka, Wonderwall lubią tę wiadomość

Rozpakowana :-)
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a ja po Naszej pierwszej wizycie i tak o to Nasza Dzidzia ( w sumie jeszcze zarodek bo serduszka nie było jeszcze)
    246ti4j.jpg
    Zdjęcie trochę kiepskie ale tak jest pęcherzyk o wym. 1,13cm no i ta jasna kreseczka to Nasza Dzidzia o wym. 0,17mm jeszcze kruszynka i jeszcze nie było widać serduszka bo ogólnie ciąża jest młodsza bo wg. OM powinien być 5t+3dz a jest 4t+6dz czyli jakieś 3/4dni a poza tym lekarz mnie uspokoił, że przy moich rozjechanych cyklach (raz 45dni raz 30dni) ciąża ma prawo być młodsza i na tym etapie jest wszystko elegancko <3 <3 Kazał się nie przemęczać, oszczędzać i relaksować :P zapisał dalej dup-ka i kolejna wizyta 22.10.br. (za 10dni) i będziemy wypatrywać serduszka, które już powinno być - nie ma innej opcji !! Bo będzie !! <3 <3 dziękuję Wam za pamięć i każde ciepło słowo :) Buziaki <3
    Kochane w dalszym ciągu proszę szepnijcie w Naszej intencji chociaż jedno "Zdrowaś" by w śr za te 10 dni już było piękne serduszko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 18:48

Drzwiona, Kaśka, Malenq lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, proszę o modliwtwę o wytrwałość dla mojego mężą i o to, żeby się nie załamał i był dla nas obojga wsparciem. Dziś kolejny cykl, który nie wyszedł.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Drzwiona Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wspaniale wiadomosci i przecudna Dzidzia :) <3 bedzie dobrze!!! na nastepnej wizycie bedzie serduszko :) pamietam w modlitwie <3

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid <3
    <3 mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
    <3 mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
    Św. Dominiku czuwaj nad nami...
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś wątek spada...ale nadal się modlimy,prawda?!? jeszcze nie wszystkie zaszły w ciążę i urodziły zdrowe bobasy ;)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modlimy się pewnie że tak :-)
    Jestem na liście ale coś nie zagladalam sorki dziewczyny, ale modlę się za wszystkie staraczki i zafasolkowane :-)
    Zaczęłam też nowenne pompejska czy któraś tak wymodlila swoja fasolkę?

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cały czas zaglądam i pamiętam :) odmawiałam nowennę kilka miesięcy temu, ale nadal czekam i ... próbujemy :)

Kaśka lubi tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie udzielam się specjalnie na forum, ale codziennie o Was pamiętam i dalej będę. Po różnych rozterkach zdecydowałam się na starania z pomocą medyczną (IUI). Mimo wszystko wierzę, że nie zwróci się to przeciwko mnie. Myślę, że Wy zrozumiecie - mam nadzieję, że ON również. Pozdrawiam!

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj można zacząć odmawiać nowenne do sw. Judy Tadeusza, trwa ona 9 dni i zakonczy sie 28 października czyli w święto tego świętego. :-) a jest to patron w sprawach beznadziejnych i trudnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 23:02

Kaśka lubi tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteśmy po wizycie i tak. Maluszek nadrobił i jesteśmy wg. USG w 6t+3d (7tc) i ma 0,64cm :) Nasza Kruszynka <3 no i pięknie bijące serduszko :) póki co na tym etapie wszystko jest dobrze :) w lewym jajniku mam torbiel ale to ponoć normalna reakcja surowiczna przy stymulacji i z czasem powinna maleć ale odpukać ciągle będzie pod obserwacją. Najważniejsze, że nie zagraża ciąży. Dostałam całą listę badań do wykonania i kolejna wizyta za 2 tyg. to będzie 9tc i będzie USG i jak wszystko będzie oki to zakładamy kartę ciąży :)
    Buziaki <3 <3 <3

Malenq lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również pamiętam o Was w modlitwie i proszę o wsparcie :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również pamiętam, modlę się i proszę o modlitwę:)
    Buziaki

Kocia, Wonderwall lubią tę wiadomość

• godaweri Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja tez pamietam o Was w modlitwie i ofiaruje za Was swoje cierpienie. Proszę o modlitwę i za mnie i za mojego meza. Oboje mamy problemy ze zdrowiem, które jak na razie uniemożliwiają nam poczęcie, ale ufamy!

Kocia, Adelo lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny kto może niech drukuje, podpisuje i daje znajomym do podpisu.

Zbieramy podpisy między innymi o zmianę ustawy obniżającej wiek szkolny. Nie chcemy żeby 6 latki musiałam rozpoczynać edukację w Polskiej szkole. Chcemy żeby decyzję o wcześniejszym wysłaniu dziecka, pozostawiono rodzicom.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30aaf6b85b4.png

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja o Was ciągle pamiętam 973807akam7fskhn.gif i zapewniam w dalszym ciągu modlitwę i proszę o to samo bo najwięcej może zdziałać z tego co widać modlitwa wstawiennicza <3
    My teraz wizytę mamy dopiero 5 listopada to jeszcze tyle czasu .. w między czasie musze wykonać masę badań no i 5.11 jak wszystko na USG będzie dobrze - a nie ma innej opcji zakładamy kartę ciąży :) bo to już będzie 9tc <3

Wonderwall lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ