X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! ❄️ Widzę, że dzisiaj nikt nie sika, ale może później jakaś niespodzianka wpadnie 😁🤞

@Pati2804 kciuki za wizytę, daj znać! 🤞🍀

@magdalena321 na szczęście u facetów nie jest tak jak u kobiet i z dobrym stylem życia, suplementami mogą być dluuugo płodni 😉 A koleżanka niech się swoim zainteresuje.

magdalena321, Pati2804, Malamia lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, nadrobiłam! Musiałam trochę odpuścić pisanie, bo same smęty w głowie i nie chciałam was tym zadręczać.

Wirtuqlne tulasy za wszystkie biele, malpy i złe wiesci 🫂🫂🫂

Coś wcześnie mi owulaki wychodzą - już od 10 dc, pewnie przez NAC. Porobię jeszcze żeby się upewnić, że to było już. Na szczęście przytulanki były 😅 mam tylko nadzieję, że mi się tylko okres za mocno nie przesunie, bo mam endo-gina pod koniec stycznia.

Trzymam kciuki za testujące, proszę sypać dwoma kreskami i zarażac wiruskami!!!

• MonReve96 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witam się z wami po weekendzie i życzę udanego tygodnia. Oby posypały się kreseczki. Czy dla was też te dni po owulacji ciągną się najdłużej?

AnitaK, Depeche89, MummyYummy, Dropsik lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Truskawka18 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Miłego poniedziałku :)
    Trzymam kciuki za testujące !:)

AnitaK, Dropsik lubią tę wiadomość

🙍‍♀ 31 l.
    🙍‍♂ 33 l.

12.2023 - początek starań
    18.01 - ⏸️
    19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
    24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 dziewczyny wiem ,że test negatywny . Ale z waszego doświadczenia kiedy mogę spodziewać się owu ?
    IMG-20240115-094946166.jpg

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Ufff, nadrobiłam! Musiałam trochę odpuścić pisanie, bo same smęty w głowie i nie chciałam was tym zadręczać.

Wirtuqlne tulasy za wszystkie biele, malpy i złe wiesci 🫂🫂🫂

Coś wcześnie mi owulaki wychodzą - już od 10 dc, pewnie przez NAC. Porobię jeszcze żeby się upewnić, że to było już. Na szczęście przytulanki były 😅 mam tylko nadzieję, że mi się tylko okres za mocno nie przesunie, bo mam endo-gina pod koniec stycznia.

Trzymam kciuki za testujące, proszę sypać dwoma kreskami i zarażac wiruskami!!!
    Ja w tamtym cyklu miałam po NAC owu z 18 na 14dc przesunięta i akurat zaszłam w ciążę. Więc wierze w NAC że działa. Teraz po poronieniu brałam też NAC ale nie wiem co z tego będzie bo dość nieregularnie ja brałam. Ale i tak cykl będzie pewnie rozjechany. Czekam wciąż na PIK.

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Hej Dziewczyny, miłego dnia i kciuki na testujące :)

Jeśli chodzi o starania, to zawsze są jakieś obawy. Ja kilka razy w tygodniu mam myśli, że po co mi drugie dziecko. Już teraz mam czasami ochotę walnąć głową o ścianę. Ale kiedy taki mały dwuletni brzdąc się do mnie przytula i mówi "kofam mame" to jak tu nie chciec mieć ich więcej :)
    Ja w tym cyklu mam takie uczucia że niby chce ale z drugiej strony nie chce. Jakoś zmęczyły mnie ostatnie tygodnie i rollercoaster grudniowo-styczniowy. Teraz spokój ducha i w zależności od godziny chce albo nie chce. Cóż poradzić…

preg.png
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Odzywam się po przerwie już prawie zdrowa 😅❤️ powolutku dochodzę do siebie! Miałam na dziś termin sikania na patyk i normalnie byłby to mój 14 dpo ale mi się tak owulacja przesunęła, ze chyba jest to dopiero 6 dpo🙉 siknelam sobie tak dla sportu ale oczywiście biel, mimo wszystko mnie to nie smuci bo owulacja bardzo mi się przesunęła i poczekam jeszcze kilka dni będę sikac codziennie 😅

Maniaaa., alauda, ultramaryna_, Prezesoowa, AnitaK, Pati2804, farfalla92, Sarka94 lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Witajcie dziewczyny! Odzywam się po przerwie już prawie zdrowa 😅❤️ powolutku dochodzę do siebie! Miałam na dziś termin sikania na patyk i normalnie byłby to mój 14 dpo ale mi się tak owulacja przesunęła, ze chyba jest to dopiero 6 dpo🙉 siknelam sobie tak dla sportu ale oczywiście biel, mimo wszystko mnie to nie smuci bo owulacja bardzo mi się przesunęła i poczekam jeszcze kilka dni będę sikac codziennie 😅
    Ja mam dzisiaj 9dpo i też siknęłam. Oczywiście biel 😅 jutro powtórka ;)

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Ja mam dzisiaj 9dpo i też siknęłam. Oczywiście biel 😅 jutro powtórka ;)
    Ja będę sikać cały ten tydzień chyba bo tak dziwnego cyklu jeszcze nie miałam 😅

AnitaK, Pati2804 lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • tralalina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ja w tamtym cyklu miałam po NAC owu z 18 na 14dc przesunięta i akurat zaszłam w ciążę. Więc wierze w NAC że działa. Teraz po poronieniu brałam też NAC ale nie wiem co z tego będzie bo dość nieregularnie ja brałam. Ale i tak cykl będzie pewnie rozjechany. Czekam wciąż na PIK.

Dlaczego po NAC owulacja się przesuwa?

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dzień dobry 🙂 dziewczyny wiem ,że test negatywny . Ale z waszego doświadczenia kiedy mogę spodziewać się owu ?
    IMG-20240115-094946166.jpg
    Wydaje mi się, że pik może wyskoczyć szybko, jutro lub pojutrze 😁👍 Ale działać już możecie, lepiej żeby żołnierze czekali, a parę dni mogą wytrzymać 🤞🍀 kciuki!

Maniaaa. lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

O to rzeczywiście niezły rozjazd. Ja z zwykle miałam PIK 13/14 dc, a teraz już 10. Dzisjeszy test bladziutki więc już po. Trzymam kciuki, żeby szybko był inu Ciebie.

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Dziewczyny, a u mnie 26 dc, planowo za dwa dni okres i co? I testy owulacyjne zaczynają wychodzić 😂

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20240115-121521.jpg

Pozytyw to to jeszcze nie jest, ale ostatnio tak ciemny miałam przed AH, czyli dobre pół roku temu. W ogóle też ciężko mi będzie wytypować, czy to już po, czy jeszcze przed. Chciałam wysokać te testy z horienmedical, więc zrobiłam w sobotę i był chamski negatyw, drugiej kreski praktycznie nie było widać. Wczoraj zapomniałam, a dziś już taka sytuacja 🤔

• alauda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy, a zdarzają Ci się cykle różnej długości? Chociaz z tego co wywnioskowałam to raczej nie.....

A robiłaś test ciążowy? Czesto testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży ;)

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • Sajka Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam rollercoaster taki, że nawet w tym miesiącu odpuściłam testy ovu bo w jednym tygodniu nie dość że niefajne sytuacje w rodzinie (nie mialam glowy do niczego plus stres) to jeszcze miałam dwie ósemki wyrywane 🤣 więc kolejny stres i niezbyt dobre samopoczucie. I pojęcia nie mam czy miałam ovu w tamtym tygodniu czy jeszcze w poprzednim. Bo dwa razy mnie jajniki bolały. Plus jeszcze dowiedziałam się, że korzystanie z lubrykantów standardowych może utrudniać. Także już totalnie stwierdziłam, że nie ma szans w tym miesiącu. No... a od wczoraj pobolewa brzuch inaczej niż na @ po obu stronach przy jajnikach...plus rano wstałam z okrutnymi mdłościami. Co ciekawe jak zawsze przed @ bolą mnie piersi mocniej lub słabiej tak w tym miesiącu chyba pierwszy raz w życiu są miękkie jak nigdy. Ale boję się robić test bo za 1 szym miałam biochemiczną. I już mam flashbacki z tego i nie chce się na nic nastawiać. Podsumowując. Sporo osób mi opowiadało że zwykle udaje się wtedy kiedy nie ma się nadziei już I się odpuściło w głowie.

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od piątku czy soboty bolą jajniki 🤷‍♀️ No i weź tu zgadnij kiedy była lub będzie owulacja. Często mnie bolały tylko jeden dzień i było wiadomo mniej więcej. Boję się trochę, żeby się nie okazało, że jakaś torbiel się tworzy. Miałam w przeszłości problem z torbielami krwotocznymi. Raz było gdzieś napisane, że nie przeszkadza to w zapłodnieniu, a gdzieś, że przeszkadza 😔 Wkurza mnie to, ale miałam nie świrować to staram się nie nakręcać.

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    MummyYummy, a zdarzają Ci się cykle różnej długości? Chociaz z tego co wywnioskowałam to raczej nie.....

A robiłaś test ciążowy? Czesto testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży ;)

Do tej pory było maksymalnie 1-2 dni w jedną albo drugą stronę. Raz miałam spore opóźnienie, ale to była kwestia guza na jajniku, a tu wykluczam taką możliwość.

Też przeszło mi to przez myśl, ale ja się w ogóle nie czuję jak w ciąży. Zawsze miałam jakieś objawy, a tu sahara, nawet piersi mnie nie bolą, także to mało możliwe.

To mój pierwszy cykl po AH, więc może rzeczywiście moje jajniki dopiero wzięły się do roboty.

Ja na zdalnym, ale Mąż w pracy i ciekawe, czy do wieczora nie będzie już po wszystkim 🙄 Tyle dobrego, że w sobotę spontanicznie podziałaliśmy 💪🤭

Współczułam Wam tych zawirowań w cyklu, a teraz na własnej skórze widzę, jakie to może być irytujące 😔

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajka wrote:
    Polecam rollercoaster taki, że nawet w tym miesiącu odpuściłam testy ovu bo w jednym tygodniu nie dość że niefajne sytuacje w rodzinie (nie mialam glowy do niczego plus stres) to jeszcze miałam dwie ósemki wyrywane 🤣 więc kolejny stres i niezbyt dobre samopoczucie. I pojęcia nie mam czy miałam ovu w tamtym tygodniu czy jeszcze w poprzednim. Bo dwa razy mnie jajniki bolały. Plus jeszcze dowiedziałam się, że korzystanie z lubrykantów standardowych może utrudniać. Także już totalnie stwierdziłam, że nie ma szans w tym miesiącu. No... a od wczoraj pobolewa brzuch inaczej niż na @ po obu stronach przy jajnikach...plus rano wstałam z okrutnymi mdłościami. Co ciekawe jak zawsze przed @ bolą mnie piersi mocniej lub słabiej tak w tym miesiącu chyba pierwszy raz w życiu są miękkie jak nigdy. Ale boję się robić test bo za 1 szym miałam biochemiczną. I już mam flashbacki z tego i nie chce się na nic nastawiać. Podsumowując. Sporo osób mi opowiadało że zwykle udaje się wtedy kiedy nie ma się nadziei już I się odpuściło w głowie.

Z piersiami u mnie to samo, w ogóle mnie nie bolą, ale obstawiam, że to właśnie dlatego, że w planowanym czasie nie było owulacji i dopiero teraz będzie. Zaraz powinny zacząć dokuczać 🤭

No ale ten inny ból brzucha u Ciebie to taka ciekawostka 🤔 A na kiedy masz termin 🐒?

PS. Ósemek cholernie współczuję 😔 Ja normalnie mam traumę po tym zabiegu, a raczej kilku nieudanych próbach, które i tak skończyły się na usunięciu w znieczuleniu ogólnym 🙈

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ