Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! ❄️ Widzę, że dzisiaj nikt nie sika, ale może później jakaś niespodzianka wpadnie 😁🤞

@Pati2804 kciuki za wizytę, daj znać! 🤞🍀

@magdalena321 na szczęście u facetów nie jest tak jak u kobiet i z dobrym stylem życia, suplementami mogą być dluuugo płodni 😉 A koleżanka niech się swoim zainteresuje.

magdalena321, Pati2804, Malamia lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, nadrobiłam! Musiałam trochę odpuścić pisanie, bo same smęty w głowie i nie chciałam was tym zadręczać.

Wirtuqlne tulasy za wszystkie biele, malpy i złe wiesci 🫂🫂🫂

Coś wcześnie mi owulaki wychodzą - już od 10 dc, pewnie przez NAC. Porobię jeszcze żeby się upewnić, że to było już. Na szczęście przytulanki były 😅 mam tylko nadzieję, że mi się tylko okres za mocno nie przesunie, bo mam endo-gina pod koniec stycznia.

Trzymam kciuki za testujące, proszę sypać dwoma kreskami i zarażac wiruskami!!!

• MonReve96 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witam się z wami po weekendzie i życzę udanego tygodnia. Oby posypały się kreseczki. Czy dla was też te dni po owulacji ciągną się najdłużej?

AnitaK, Depeche89, MummyYummy, Dropsik lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Truskawka18 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Miłego poniedziałku :)
    Trzymam kciuki za testujące !:)

AnitaK, Dropsik lubią tę wiadomość

🙍‍♀ 31 l.
    🙍‍♂ 33 l.

12.2023 - początek starań
    18.01 - ⏸️
    19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
    24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 dziewczyny wiem ,że test negatywny . Ale z waszego doświadczenia kiedy mogę spodziewać się owu ?
    IMG-20240115-094946166.jpg

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Ufff, nadrobiłam! Musiałam trochę odpuścić pisanie, bo same smęty w głowie i nie chciałam was tym zadręczać.

Wirtuqlne tulasy za wszystkie biele, malpy i złe wiesci 🫂🫂🫂

Coś wcześnie mi owulaki wychodzą - już od 10 dc, pewnie przez NAC. Porobię jeszcze żeby się upewnić, że to było już. Na szczęście przytulanki były 😅 mam tylko nadzieję, że mi się tylko okres za mocno nie przesunie, bo mam endo-gina pod koniec stycznia.

Trzymam kciuki za testujące, proszę sypać dwoma kreskami i zarażac wiruskami!!!
    Ja w tamtym cyklu miałam po NAC owu z 18 na 14dc przesunięta i akurat zaszłam w ciążę. Więc wierze w NAC że działa. Teraz po poronieniu brałam też NAC ale nie wiem co z tego będzie bo dość nieregularnie ja brałam. Ale i tak cykl będzie pewnie rozjechany. Czekam wciąż na PIK.

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Hej Dziewczyny, miłego dnia i kciuki na testujące :)

Jeśli chodzi o starania, to zawsze są jakieś obawy. Ja kilka razy w tygodniu mam myśli, że po co mi drugie dziecko. Już teraz mam czasami ochotę walnąć głową o ścianę. Ale kiedy taki mały dwuletni brzdąc się do mnie przytula i mówi "kofam mame" to jak tu nie chciec mieć ich więcej :)
    Ja w tym cyklu mam takie uczucia że niby chce ale z drugiej strony nie chce. Jakoś zmęczyły mnie ostatnie tygodnie i rollercoaster grudniowo-styczniowy. Teraz spokój ducha i w zależności od godziny chce albo nie chce. Cóż poradzić…

preg.png
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Odzywam się po przerwie już prawie zdrowa 😅❤️ powolutku dochodzę do siebie! Miałam na dziś termin sikania na patyk i normalnie byłby to mój 14 dpo ale mi się tak owulacja przesunęła, ze chyba jest to dopiero 6 dpo🙉 siknelam sobie tak dla sportu ale oczywiście biel, mimo wszystko mnie to nie smuci bo owulacja bardzo mi się przesunęła i poczekam jeszcze kilka dni będę sikac codziennie 😅

Maniaaa., alauda, ultramaryna_, Prezesoowa, AnitaK, Pati2804, farfalla92, Sarka94 lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Witajcie dziewczyny! Odzywam się po przerwie już prawie zdrowa 😅❤️ powolutku dochodzę do siebie! Miałam na dziś termin sikania na patyk i normalnie byłby to mój 14 dpo ale mi się tak owulacja przesunęła, ze chyba jest to dopiero 6 dpo🙉 siknelam sobie tak dla sportu ale oczywiście biel, mimo wszystko mnie to nie smuci bo owulacja bardzo mi się przesunęła i poczekam jeszcze kilka dni będę sikac codziennie 😅
    Ja mam dzisiaj 9dpo i też siknęłam. Oczywiście biel 😅 jutro powtórka ;)

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Ja mam dzisiaj 9dpo i też siknęłam. Oczywiście biel 😅 jutro powtórka ;)
    Ja będę sikać cały ten tydzień chyba bo tak dziwnego cyklu jeszcze nie miałam 😅

AnitaK, Pati2804 lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • tralalina Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ja w tamtym cyklu miałam po NAC owu z 18 na 14dc przesunięta i akurat zaszłam w ciążę. Więc wierze w NAC że działa. Teraz po poronieniu brałam też NAC ale nie wiem co z tego będzie bo dość nieregularnie ja brałam. Ale i tak cykl będzie pewnie rozjechany. Czekam wciąż na PIK.

Dlaczego po NAC owulacja się przesuwa?

age.png

age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dzień dobry 🙂 dziewczyny wiem ,że test negatywny . Ale z waszego doświadczenia kiedy mogę spodziewać się owu ?
    IMG-20240115-094946166.jpg
    Wydaje mi się, że pik może wyskoczyć szybko, jutro lub pojutrze 😁👍 Ale działać już możecie, lepiej żeby żołnierze czekali, a parę dni mogą wytrzymać 🤞🍀 kciuki!

Maniaaa. lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

O to rzeczywiście niezły rozjazd. Ja z zwykle miałam PIK 13/14 dc, a teraz już 10. Dzisjeszy test bladziutki więc już po. Trzymam kciuki, żeby szybko był inu Ciebie.

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Dziewczyny, a u mnie 26 dc, planowo za dwa dni okres i co? I testy owulacyjne zaczynają wychodzić 😂

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20240115-121521.jpg

Pozytyw to to jeszcze nie jest, ale ostatnio tak ciemny miałam przed AH, czyli dobre pół roku temu. W ogóle też ciężko mi będzie wytypować, czy to już po, czy jeszcze przed. Chciałam wysokać te testy z horienmedical, więc zrobiłam w sobotę i był chamski negatyw, drugiej kreski praktycznie nie było widać. Wczoraj zapomniałam, a dziś już taka sytuacja 🤔

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy, a zdarzają Ci się cykle różnej długości? Chociaz z tego co wywnioskowałam to raczej nie.....

A robiłaś test ciążowy? Czesto testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży ;)

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Sajka Znajoma

Wysłany: 15 stycznia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam rollercoaster taki, że nawet w tym miesiącu odpuściłam testy ovu bo w jednym tygodniu nie dość że niefajne sytuacje w rodzinie (nie mialam glowy do niczego plus stres) to jeszcze miałam dwie ósemki wyrywane 🤣 więc kolejny stres i niezbyt dobre samopoczucie. I pojęcia nie mam czy miałam ovu w tamtym tygodniu czy jeszcze w poprzednim. Bo dwa razy mnie jajniki bolały. Plus jeszcze dowiedziałam się, że korzystanie z lubrykantów standardowych może utrudniać. Także już totalnie stwierdziłam, że nie ma szans w tym miesiącu. No... a od wczoraj pobolewa brzuch inaczej niż na @ po obu stronach przy jajnikach...plus rano wstałam z okrutnymi mdłościami. Co ciekawe jak zawsze przed @ bolą mnie piersi mocniej lub słabiej tak w tym miesiącu chyba pierwszy raz w życiu są miękkie jak nigdy. Ale boję się robić test bo za 1 szym miałam biochemiczną. I już mam flashbacki z tego i nie chce się na nic nastawiać. Podsumowując. Sporo osób mi opowiadało że zwykle udaje się wtedy kiedy nie ma się nadziei już I się odpuściło w głowie.

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od piątku czy soboty bolą jajniki 🤷‍♀️ No i weź tu zgadnij kiedy była lub będzie owulacja. Często mnie bolały tylko jeden dzień i było wiadomo mniej więcej. Boję się trochę, żeby się nie okazało, że jakaś torbiel się tworzy. Miałam w przeszłości problem z torbielami krwotocznymi. Raz było gdzieś napisane, że nie przeszkadza to w zapłodnieniu, a gdzieś, że przeszkadza 😔 Wkurza mnie to, ale miałam nie świrować to staram się nie nakręcać.

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    MummyYummy, a zdarzają Ci się cykle różnej długości? Chociaz z tego co wywnioskowałam to raczej nie.....

A robiłaś test ciążowy? Czesto testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży ;)

Do tej pory było maksymalnie 1-2 dni w jedną albo drugą stronę. Raz miałam spore opóźnienie, ale to była kwestia guza na jajniku, a tu wykluczam taką możliwość.

Też przeszło mi to przez myśl, ale ja się w ogóle nie czuję jak w ciąży. Zawsze miałam jakieś objawy, a tu sahara, nawet piersi mnie nie bolą, także to mało możliwe.

To mój pierwszy cykl po AH, więc może rzeczywiście moje jajniki dopiero wzięły się do roboty.

Ja na zdalnym, ale Mąż w pracy i ciekawe, czy do wieczora nie będzie już po wszystkim 🙄 Tyle dobrego, że w sobotę spontanicznie podziałaliśmy 💪🤭

Współczułam Wam tych zawirowań w cyklu, a teraz na własnej skórze widzę, jakie to może być irytujące 😔

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajka wrote:
    Polecam rollercoaster taki, że nawet w tym miesiącu odpuściłam testy ovu bo w jednym tygodniu nie dość że niefajne sytuacje w rodzinie (nie mialam glowy do niczego plus stres) to jeszcze miałam dwie ósemki wyrywane 🤣 więc kolejny stres i niezbyt dobre samopoczucie. I pojęcia nie mam czy miałam ovu w tamtym tygodniu czy jeszcze w poprzednim. Bo dwa razy mnie jajniki bolały. Plus jeszcze dowiedziałam się, że korzystanie z lubrykantów standardowych może utrudniać. Także już totalnie stwierdziłam, że nie ma szans w tym miesiącu. No... a od wczoraj pobolewa brzuch inaczej niż na @ po obu stronach przy jajnikach...plus rano wstałam z okrutnymi mdłościami. Co ciekawe jak zawsze przed @ bolą mnie piersi mocniej lub słabiej tak w tym miesiącu chyba pierwszy raz w życiu są miękkie jak nigdy. Ale boję się robić test bo za 1 szym miałam biochemiczną. I już mam flashbacki z tego i nie chce się na nic nastawiać. Podsumowując. Sporo osób mi opowiadało że zwykle udaje się wtedy kiedy nie ma się nadziei już I się odpuściło w głowie.

Z piersiami u mnie to samo, w ogóle mnie nie bolą, ale obstawiam, że to właśnie dlatego, że w planowanym czasie nie było owulacji i dopiero teraz będzie. Zaraz powinny zacząć dokuczać 🤭

No ale ten inny ból brzucha u Ciebie to taka ciekawostka 🤔 A na kiedy masz termin 🐒?

PS. Ósemek cholernie współczuję 😔 Ja normalnie mam traumę po tym zabiegu, a raczej kilku nieudanych próbach, które i tak skończyły się na usunięciu w znieczuleniu ogólnym 🙈

preg.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ