Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
JoKoKoJo wrote:Cześć Kochane 😊
Dawno mnie tu nie było, jakiś dołek dopadł po drodze... 😥 ale mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej 🙏
Wczoraj pik na teście owu więc wychodzi na to, że aktualnie jestem w trakcie owulacji 😊 podziałane było przed, a i dziś będzie poprawione 😈🔥❤
Gratuluje każdej z Was, której dane było ujrzeć ⏸ oraz tulę za wszystkie ⚪ i wstrętne 🐒
Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie 🤞
Miłego wieczoru i dobrego tygodnia - niech owocuje w kolejne ⏸ 🤰JoKoKoJo lubi tę wiadomość
-
Idaletka wrote:Dziewczyny, pomóżcie!
Dziś miałam kolejny monitoring przed in vitro
Endo,super 👍
Pęcherzyki- są 👍
Estradiol-2323 👍
Progesteron 1.23😭😭😭dlaczego???
Lekarka powiedziała że progesteron za wysoki że zarodek się nie zagnieździ. Że tylko punkcja i mrożenie w tym cyklu ...
Jestem załamana, myślałam że progesteron tez jest ważny.
Dziś 12dc
Jutro kolejna wizyta i wyznaczenie terminu punkcji niby ma być czwartek,ale jestem dziś tak nabuzowana że ledwo wytrzymuje.😡
Macie jakieś rady? Sugestie?
🙏🙏🙏Proszę napiszcie coś ja tu jestem nowa ale z tego co czytam na forum wiele z was ma spore doświadczenie.😁 -
Zaczarowan wrote:W środę mam HSG dziewczyny, boje się.. 😂😂 😢 Z drugiej strony czytałam, że często po HSG kobiety zachodzą w ciąże, ciekawa jestem efektu.
Zaczarowan, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Do lekarzy chodzę prywatnie bo na nfz to dużo czasu bym straciła czekając na wizytę..
Ooo dzięki za podpowiedź 🥰 tylko nie wiem czy w tym przyszpitalnym robią takie szczegółowe badania.. w rozpisce nic nie było 😬
Rozumiem, hematolog na NFZ jest zresztą chyba nierealny… 😝😂
@Idaletka niestety nie pomogę 😥 nie mam żadnego doświadczenia z cyklami stymulowanymi. Ale zapewniam kciuki, aby było po Twojej myśli 🤞🍀Pati2804 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Zaczarowan wrote:W środę mam HSG dziewczyny, boje się.. 😂😂 😢 Z drugiej strony czytałam, że często po HSG kobiety zachodzą w ciąże, ciekawa jestem efektu.
U mnie nie pomogło, ale też słyszałam dużo pozytywnych historii z happy endem 💚 Nie jest tak źle. A masz pod USG czy RTG czy jak? Znieczulenie będzie czy bez? Ja miałam bez sono- Hsg. W jednym momencie był silny ból, jakby okresowy, ale potem szybko puściło i już było ok. Inna dziewczyna miała tego samego dnia i ją strasznie bolało w trakcie i po. Nie ma reguły.Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Dropsik wrote:Podobno przez 3-6 m-cy jest zwiększona szansa na zapłodnienie 🔥
U mnie nie pomogło, ale też słyszałam dużo pozytywnych historii z happy endem 💚 Nie jest tak źle. A masz pod USG czy RTG czy jak? Znieczulenie będzie czy bez? Ja miałam bez sono- Hsg. W jednym momencie był silny ból, jakby okresowy, ale potem szybko puściło i już było ok. Inna dziewczyna miała tego samego dnia i ją strasznie bolało w trakcie i po. Nie ma reguły.
O kurczę… ale mnie zdziwilas teraz. Zapisałam się na wizytę: sono HSG, tylko tyle wiem 😂 -
@KejtKa wpadaj nawet ze smutami, posmucimy się razem i wspomożemy dobrym słowem. w kupie raźniej. ❤
@MonReve96 taaak, a jak ma się dłuższe cykle to już w ogóle... W sumie to wszystko mi się dłuży... 😂
@Zimozielona Twoje odczucia po tych przykrych wydarzeniach są jak najbardziej normalne. Daj sobie czas na swoje smutki i wątpliwości. Życzę Ci dużo siły i spokoju. 🫂
@Zaczarowan jesteśmy z Tobą w środę. Plus też słyszałam o tych zajściach, także pozostaje mi życzyć, by u Ciebie tak było!
Dziewczyny, które testowały tulę za biele. Mam nadzieję, że przerodzą się w dwie kreseczki jeszcze, jak zawsze za każdego trzymam kciuki. 🥰
Zaczarowan, _ine, KejtKa lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Dziewczyny, dziś mam 5dc. Mam dość długie cykle, ok. 34 dni, a owulacje zazwyczaj koło 20dc (przynajmniej tak wynikało z mojej obserwacji)
Coś mnie podkusiło żeby zrobić test owulacyjny. Pierwszy cykl biorę NAC i zioła ojca sroki. Czy to możliwe żebym miała tak wcześnie owulacje? 😳 Test to domowe laboratorium
-
Zaczarowan wrote:O kurczę… ale mnie zdziwilas teraz. Zapisałam się na wizytę: sono HSG, tylko tyle wiem 😂
-
luśka wrote:Dziewczyny, dziś mam 5dc. Mam dość długie cykle, ok. 34 dni, a owulacje zazwyczaj koło 20dc (przynajmniej tak wynikało z mojej obserwacji)
Coś mnie podkusiło żeby zrobić test owulacyjny. Pierwszy cykl biorę NAC i zioła ojca sroki. Czy to możliwe żebym miała tak wcześnie owulacje? 😳 Test to domowe laboratorium
-
Dropsik wrote:Sono to pod USG sprawdzają. A robisz prywatnie czy w jakimś szpitalu? Najczęściej bez znieczulenia robią lub tylko coś dożylnie. Czasem każą w domu łyknąć tabletki. Ja nic nie brałam i poszło. Na plus, że badanie trwa na prawdę chwilkę.
Prywatnie robię, wiesz.
Kurczę, dziękuje Dropsik! 😍 tak jak mówisz- dobrze, że nie trwa to zbyt długo. A czy robiłaś jakieś badania przed drożnością? -
luśka wrote:Dziewczyny, dziś mam 5dc. Mam dość długie cykle, ok. 34 dni, a owulacje zazwyczaj koło 20dc (przynajmniej tak wynikało z mojej obserwacji)
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Kurcze, a powiedzcie jak to oceniacie? Ja co prawda robie testy dopiero od zeszłego cyklu, wcześniej robiłam clearblue ale po wyciągnięciu z czytnika jeden pasek był mocny, drugi bardzo blady. Teraz mam dwie dość mocne kreski 🤔 Zgłupiałam 😂
-
Idaletka wrote:Dziewczyny, pomóżcie!
Dziś miałam kolejny monitoring przed in vitro
Endo,super 👍
Pęcherzyki- są 👍
Estradiol-2323 👍
Progesteron 1.23😭😭😭dlaczego???
Lekarka powiedziała że progesteron za wysoki że zarodek się nie zagnieździ. Że tylko punkcja i mrożenie w tym cyklu ...
Jestem załamana, myślałam że progesteron tez jest ważny.
Dziś 12dc
Jutro kolejna wizyta i wyznaczenie terminu punkcji niby ma być czwartek,ale jestem dziś tak nabuzowana że ledwo wytrzymuje.😡
Macie jakieś rady? Sugestie?
🙏🙏🙏Proszę napiszcie coś ja tu jestem nowa ale z tego co czytam na forum wiele z was ma spore doświadczenie.😁
Może na wątku o ivf Ci pomogą?
Ja tam zaglądam bo sama rozpoczęłam procedurę (odwołana przez covid) i ostatnio był tam podobny przypadek. Akurat dziewczyna była na cyklu sztucznym i trochę sie zamotała bo wzięła jedną tabletkę proga kilka dni za wcześnie. Prog wynosił ponad 1. Transfer odwołany. Prog powyżej 1 świadczy, że endo może być już “przedojrzale” i nie przyjmie zarodka.
Nie wiem czy to samo jest na cyklu naturalnym ale napisz na IVF styczeń, dziewczyny na pewno pomogą☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 20:36
Dropsik lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Berry, gratulacje🎉🩷 Nareszcie kolejne dwie kreski ☺️
Ja kiedyś pisałam też o korelacji infekcji i ciąży. Doświadczyłam tego dwa razy 😉 teraz też jestem chora więc pokładam nadzieje w tym cyklu …. chociaż pewnie inne ważniejsze warunki zaważą jednak, że się nie uda😞Berry123 lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu