Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Truskawka18 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowałam i też biel. Wczoraj miała przyjść miesiączka i póki co nie nadchodzi.
    Co ciekawe wcześniej zanim zaczęłam starania okres miałam zawsze idealnie, zero spóźnień .
    A teraz coś się przesuwa, w poprzednim cyklu 4 dni później, teraz też się spóźnia.

Trzymam kciuki za pozostałe testujące 🙃

🙍‍♀ 31 l.
    🙍‍♂ 33 l.

12.2023 - początek starań
    18.01 - ⏸️
    19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
    24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    @Dropsik, mówisz o tych? https://klinikainvicta.pl/wspieranie-plodnosci/diagnostyka-kobiety/
    Jeśli przez trzy lata się nie zmieniły to tak.

KejtKa lubi tę wiadomość

• Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję biel, jestem chyba 8 dpo a już mam ból brzucha jakbym dziś/jutro miała dostać okres 😭 owulacje miałam jakoś 20 dnia cyklu, ja już nie ogarniam swojego organizmu… było tak dobrze przed staraniami a teraz wszystko się tak poprzykręcalo 😥

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Tulę za biele... 🫂

Kobietki, jak tu się starać i nie oszaleć, jak nawet sny przypominają o staraniach. Aczkolwiek sama się uśmiałam... 😅 Śniło mi się, że znalazłam kasę na ulicy. Zbierałam ją i sama do siebie powiedziałam, że przynajmniej się zwróciło za owulaki z rossmanna. 🤣🤣🤣

Prezesoowa, Mikea, Dropsik, Pati2804, Sikoreczkaaa, Malamia, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten śnieżny poranek!

U mnie w mieście dramat, drogi białe, tiry utknęły, wypadek na wypadku. Cud, że dojechałam. Jak zwykle zima w styczniu zaskoczyła kierowców :P uważam, że powinni wprowadzić obowiązkowe szkolenia dla kierowców odnośnie jazdy w trudnych warunkach, przede wszystkim w krajach, w których takie warunki występują :/

@AnitaK - może być jeszcze za wcześnie, powtarzaj jutro - trzymam kciuki :)

@magdalena321 - takie dziwne sny mogą być spowodowane przez wzrost progesteronu, więc testuj nawet tą 20! :)

@Truskawka18 - przytulam za biel, a ile jesteś dpo? Może warto jeszcze powtórzyć test jutro lub pojutrze?

Truskawka18, AnitaK lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Rob sikacza, a się przekonasz! 😍

Apropos rozczarowania (przynajmniej u mnie) miałam tak, że pierwsze pół roku na luzie, a od niedawna.. przeżywam ten biel na teście 😂 oczywiście można by rzec, że to dopiero rok starań, ale wiecie sam fakt.. Nie możemy się poddawać, przyjdzie ten czas na każda z nas. Ba! Wierze, że nasze dzieciątka już się szykują.. 😍😍

U mnie to samo... Te pierwsze miesiące były bardzo okej. Była ta nadzieja i podekscytowanie, że niedługo będzie nas więcej. A potem przyszła jesień i smutek, że zleciało tyle czasu, a tu nic. :(

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Ja też melduję biel, jestem chyba 8 dpo a już mam ból brzucha jakbym dziś/jutro miała dostać okres 😭 owulacje miałam jakoś 20 dnia cyklu, ja już nie ogarniam swojego organizmu… było tak dobrze przed staraniami a teraz wszystko się tak poprzykręcalo 😥

8dpo to jeszcze bardzo wcześnie i test ma prawo nie wyjść, niektórym wychodzi dopiero 14 -16 dpo. A badałaś kiedyś progesteron?
    Pamiętaj, że pierwsze objawy ciąży nie muszą się niczym różnić od objawów @ :)

• Kiti Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę poradźcie. Rano zrobiłam test z drugiego siku porannego bo wczoraj miałam dwie drzemki i tak mnie tknęło że może jednak zrobię test. Karmię piersią 8 razy dziennie minimum więc myślałam że szanse są nikłe. Po 5 minutach była biel i teraz po godzinie patrzę i takie coś.. co myślicie? (Z nerwów przyglądania się odrobinkę naddrapalam kreskę kontrolną )

IMG-4501.jpg

AnitaK lubi tę wiadomość

👩🏽👨🏼‍🦲34 35

👶30.06.2023

Choroba Gravesa-Basedowa

27.05.2024 - ⏸️ beta 112,48 11dpo
    29.05.2024 - beta 379,94
    05.06.2024 - pierwsza wizyta
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    U mnie to samo... Te pierwsze miesiące były bardzo okej. Była ta nadzieja i podekscytowanie, że niedługo będzie nas więcej. A potem przyszła jesień i smutek, że zleciało tyle czasu, a tu nic. :(

To też na pewno jesień tak wpływa na nastroje :) ale już niedługo wiosna i będziemy mieć więcej nadziei i energii, wierzę w to!

Jeśli dobrze pamiętam to wczoraj pisałyście o długości starań w najbliższym otoczeniu - wśród naszych znajomych to albo są wpadki albo dłuższe starania. Zdrowe pary starały się tak 9-10 miesięcy, więc wygląda na to, że to nie takie hop siup. Mamy też jedną parę, która się stara już prawie 5 lat :(

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti wrote:
    Dziewczyny, proszę poradźcie. Rano zrobiłam test z drugiego siku porannego bo wczoraj miałam dwie drzemki i tak mnie tknęło że może jednak zrobię test. Karmię piersią 8 razy dziennie minimum więc myślałam że szanse są nikłe. Po 5 minutach była biel i teraz po godzinie patrzę i takie coś.. co myślicie? (Z nerwów przyglądania się odrobinkę naddrapalam kreskę kontrolną )

IMG-4501.jpg

Witaj :)
    A masz jeszcze jeden test? Ja bym powtórzyła dla pewności :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti wrote:

IMG-4501.jpg

Ja bym na Twoim miejscu zrobiła jeszcze jeden test a później betę, jeśli znów pojawi się jakaś kreska. Trochę dziwnie on wyglądą, więc może był wadliwy?

Znam wiele przypadków ciąż, kiedy kobiety karmiły piersią. Mi owulacja wróciła zanim jeszcze zaczęłam rozszerzać dziecku dietę, więc Młoda tez była tylko na cycu.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

U mnie w mieście dramat, drogi białe, tiry utknęły, wypadek na wypadku. Cud, że dojechałam. Jak zwykle zima w styczniu zaskoczyła kierowców :P uważam, że powinni wprowadzić obowiązkowe szkolenia dla kierowców odnośnie jazdy w trudnych warunkach, przede wszystkim w krajach, w których takie warunki występują :/

@magdalena321 - takie dziwne sny mogą być spowodowane przez wzrost progesteronu, więc testuj nawet tą 20! :)

@Truskawka18 - przytulam za biel, a ile jesteś dpo? Może warto jeszcze powtórzyć test jutro lub pojutrze?

Kusi ale teraz po 2 kawach i herbacie to chyba będzie za bardzo rozrzedzony sik 😬 poczekam do tego jutra na spokojnie, rano siknę 👍🏻

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Truskawka18 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Z tym śniegiem to co roku to samo u mnie też widzę, że jest paraliż drogowy.

Właśnie jestem 15 dpo, więc gdyby coś było na rzeczy powinno wyjść.

🙍‍♀ 31 l.
    🙍‍♂ 33 l.

12.2023 - początek starań
    18.01 - ⏸️
    19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
    24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m
  • telefon_w_rosole Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26 dc, ile dpo - nie wiem, może z 12? Trudno powiedzieć.
    Nadal brak @, nawet w cyklu, który ostatnio wynosił 24 dni, czyli spóźnia się o 2 dni. Test bielszy od śniegu.
    Zgłupiałam O_O

27.11.2023 - cień ⏸️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Kusi ale teraz po 2 kawach i herbacie to chyba będzie za bardzo rozrzedzony sik 😬 poczekam do tego jutra na spokojnie, rano siknę 👍🏻

Nie pij teraz przez jakiś czas i sikaj! :D

Ta awersja do wody po goleniu męża daję dużo do myślenia ;)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, przepraszam ale nie było mnie kilka dni, miałam pod opieką dwóch synów szwagra i totalnie nie miałam kiedy Wam odpisywać.

@Berry moje gratulację, czekamy na wynik bety ;)

@magdalena321 tak jak mówi @alauda postaraj sie teraz nie pić i siknij, objawy są obiecujace ;)

Wszystkie które ujrzały biel albo przyszły wredne @ tule, zaczniemy razem nowy miesiac ;)

@telefon_w_rosole może po prostu owulka była później? Trzymam kciuki żeby jednak @ już nie przyszła i zebyć ujrzała te ⏸

Berry123 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • telefon_w_rosole Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa: No tak właśnie myślę. Zanim ten cykl rozjechał się w okolicach października to wcześniej trwał jakieś 28 dni i owulka była zawsze koło 16 dnia. Odzwyczaiłam się od tego w tych nierównych cyklach. Nic, będę obserwować.

27.11.2023 - cień ⏸️
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Nie pij teraz przez jakiś czas i sikaj! :D

Ta awersja do wody po goleniu męża daję dużo do myślenia ;)

Też mi to dało do myślenia chyba jako jedyne. Bo za męskie perfumy i wody po goleniu dałabym się pokroić tak uwielbiam 😄 jak jestem gdzieś na zakupach w centrum handlowym to zamiast iść wąchać damskie to ja lecę na męskie 😂 no ale sama nie wiem. Odczekam trochę i siknę ale skoro @ miałaby być 21/22 stycznia to dziś 26dc. Patrzę wdg tamtego miesiąca ale miałam biochema i wtedy przyszła te 3 dni później (wtedy cykle co 28dni). Dlatego tym razem kompletnie nie wiem kiedy co i jak 🤷🏻‍♀️

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka18 wrote:
    Z tym śniegiem to co roku to samo u mnie też widzę, że jest paraliż drogowy.

Właśnie jestem 15 dpo, więc gdyby coś było na rzeczy powinno wyjść.

A nie ma szans, że owulacja się przesunęła?

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:
    26 dc, ile dpo - nie wiem, może z 12? Trudno powiedzieć.
    Nadal brak @, nawet w cyklu, który ostatnio wynosił 24 dni, czyli spóźnia się o 2 dni. Test bielszy od śniegu.
    Zgłupiałam O_O

A miałaś jakieś objawy owu, żeby w przybliżeniu ocenić kiedy mogła być?

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ