Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
bonassola wrote:Oj dziwnie 😅 najtrudniej jest mi przestawić myślenie na ciążowe, czyli tego nie można jeść, tamtego pić... 😅 brzuch pobolewa tak okresowo, ciągle mi się odbija jak u jakiegoś ogra 😂 no i wczoraj zasnęłam o 19, obudziłam się nad ranem. Poza tym wszystko git. Mąż się nie może nadziwić że ładnie wyglądam, przekonany jest że będzie chłopak 😅 ja jeszcze ostrożnie podchodzę do tej ciąży, bardzo się boję pozamacicznej albo pustego jaja... Zobaczymy za 2 tygodnie
Strach jest normalny, ale uwierz, że to się dzieje wszystko będzie dobrze! Domyślam się, że w takiej sytuacji 2 tygodnie to jak wiecznośćWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dziewczyny mam pytanko 🙉 dlaczego aplikacja mi przesunęła owulację z 21dc na 22? Nie bardzo rozumiem dlaczego 🤯Starania 5 lat
🙎🏻♀️28
🙎🏼38
Wyniki M super✅
Lewy jajowód nie drożny ❗️
22.11.23-laparoskopia
Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀 -
Robaczeekkk wrote:Dziewczyny mam pytanko 🙉 dlaczego aplikacja mi przesunęła owulację z 21dc na 22? Nie bardzo rozumiem dlaczego 🤯23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Czasami apka tak wariuje, może wpisałaś jakiś dodatkowy objaw który zmienił jej wyliczenia?Starania 5 lat
🙎🏻♀️28
🙎🏼38
Wyniki M super✅
22.11.23-laparoskopia
Nie wiem czy to już czas na propozycje 🤣
Ale wpadło mi coś takiego do głowy na wątek lutowy 😊
W lutym zakładamy ciepłe buty 👢👢 przez śnieg maszerujemy 🌨️ bo 2 kreski zobaczyć chcemy ⏸️ 🙏Mikea, Prezesoowa, Majuna, KejtKa, Koalaa, Sarka94, ultramaryna_, Depeche89, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
magdalena321 wrote:A jak to jest z tym plamieniem implantacyjnym? Każda je ma? Ja nie pamiętam jak było z córką, czy miałam czy nie 😬
Ja, tak jak Marzycielka, nie miałam w żadnej ciąży plamienia implantacyjnego, to nie reguła 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 12:47
Marzycielka, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Robaczeekkk wrote:Dziewczyny mam pytanko 🙉 dlaczego aplikacja mi przesunęła owulację z 21dc na 22? Nie bardzo rozumiem dlaczego 🤯
Zapewne na podstawie uzupełnianych objawówWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
magdalena321 wrote:A jak to jest z tym plamieniem implantacyjnym? Każda je ma? Ja nie pamiętam jak było z córką, czy miałam czy nie 😬
Nie każda kobieta ma plamienie implantacyjne - jedna nie będzie miała wcale, a inna krwawienie podobne do okresowegoWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Zapewne na podstawie uzupełnianych objawówStarania 5 lat
🙎🏻♀️28
🙎🏼38
Wyniki M super✅
22.11.23-laparoskopia
Marzycielka wrote:Nie wiem czy to już czas na propozycje 🤣
Ale wpadło mi coś takiego do głowy na wątek lutowy 😊
W lutym zakładamy ciepłe buty 👢👢 przez śnieg maszerujemy 🌨️ bo 2 kreski zobaczyć chcemy ⏸️ 🙏Marzycielka lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Robaczeekkk wrote:Zrobiłam dzisiaj progesteron, nie jest za wcześnie na to badanie? Skoro mi aplikacja przesunęła owu.?
Nie powinno być za wcześnie, można badać proga 6-8 dpo, ale ten 7dpo uznaje się za najbardziej wiarygodny, bo wtedy prog jest naj-naj-wyzszy♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Robaczeekkk wrote:Zrobiłam dzisiaj progesteron, nie jest za wcześnie na to badanie? Skoro mi aplikacja przesunęła owu.?
Raczej nie, progesteron najlepiej zbadać 6-8 dpo, ale pamiętaj, że dane w aplikacji są orientacyjne, jeśli nie są potwierdzone monitoringiem u ginaDropsik, bonassola lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Marzycielka ja już w tam tym tygodniu wymyśliłam poniższy tytuł. Ale mówię do lutego jeszcze tyle czasu, że poczekam z tym 🤭🙈
Z Walentym fiku-miku🔥 by bawić dziecię w październiku🩵🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 13:51
Mikea, magdalena321, Prezesoowa, Majuna, Dropsik, Koalaa, Sarka94, Marzycielka, KejtKa, Rosalia_, Truskawka18, Pati2804, Sofka88, elektro96, ultramaryna_, Malamia, Liyss🧚🏻, NinaB lubią tę wiadomość
-
aśś wrote:Fertistim caly cykl (chociaz ja polecam proovulin, bo ma lepszy sklad), a ziola ojca sroki tez pije caly cykl (3 cykle potem 1 cykl przerwy).
-
Anne89 wrote:Hej, co masz na myśli mówiąc, że lepszy sklad? porownałam i proovulin ma mniej inozytolu i nie ma wit d ale poza tym tak samo?Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Walentynki słodkie jak miód, za dziewięć miesięcy przywitamy nowy ród.
Majuna, Prezesoowa, Dropsik, Mikea, Marzycielka, Adirella, KejtKa, Zaczarowan, Pati2804, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, NinaB lubią tę wiadomość