Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:W środę mam HSG dziewczyny, boje się.. 😂😂 😢 Z drugiej strony czytałam, że często po HSG kobiety zachodzą w ciąże, ciekawa jestem efektu.
Będziemy na Ciebie czekać pod drzwiami! 🍀🤞🏻
Sikoreczkaaa wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was pije zioła ojca Sroki?
Myślałam czy nie zacząć pić po owulacji. A nóż pomoże.
Choć gdzieś na forum mi mignęło, że cokolwiek włączamy do diety/suplementacji to i tak da efekty dopiero po 3 miesiącach – czy faktycznie tak jest?
Pati2804 wrote:Czy są tutaj jakieś fanki Kina kobiet ? 😀 Ja osobiście chodzę jak tylko mogę Co miesiąc z przyjaciółką i strasznie nam się podoba 🙈
U mnie w mieście niestety nie ma Heliosa, ale z M w zeszłym roku mieliśmy karty Unlimited do Cinema city i chodziliśmy na wszystko jak leci.
AnitaK, Truskawka18, Pyśkaaa – tulę za biele🫂 ale dopóki @ nie przyszła dopóty cykl w grze. 8/10dpo może być jeszcze za wcześnie 🍀🤞🏻
telefon_w_rosole – a mierzyłaś może temperaturę? Był skok?
Kiti – myślę tak jak dziewczyny, warto powtórzyć, tak dla pewności.
AnitaK, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Mikea wrote:Myślałam czy nie zacząć pić po owulacji. A nóż pomoże.
Choć gdzieś na forum mi mignęło, że cokolwiek włączamy do diety/suplementacji to i tak da efekty dopiero po 3 miesiącach – czy faktycznie tak jest?
To wynika z tego, że proces "produkcji" komórek jajowych jak i proces spermatogenezy trwa 3 miesiące, więc zmiany w diecie/ suplementy, które wprowadzasz dziś, wychodzą dopiero w kwietniu np.bonassola, Mikea lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Melduję, że byłam dziś na becie i proga też zrobiłam. Jutro będą wyniki. ☺️
Prezesoowa, Mikea, Dropsik, AnitaK, Sarka94, ultramaryna_, Pati2804, Malamia lubią tę wiadomość
-
Kiti wrote:Dziewczyny, proszę poradźcie. Rano zrobiłam test z drugiego siku porannego bo wczoraj miałam dwie drzemki i tak mnie tknęło że może jednak zrobię test. Karmię piersią 8 razy dziennie minimum więc myślałam że szanse są nikłe. Po 5 minutach była biel i teraz po godzinie patrzę i takie coś.. co myślicie? (Z nerwów przyglądania się odrobinkę naddrapalam kreskę kontrolną )
-
@Kiti według mnie powtórz. Mi czasem ciemnieją testy owulacyjne pod wpływem czasu. Nie zaleca się odczytywać po czasie. Ale z kolei ciążowe nigdy mi po czasie nie ciemniały, więc wierzę mocno, że u Ciebie to będą dwie kreseczki. ✊
@Prezesoowa tak dokładnie! Czekam na wiosnę, moje ukochane lato i nową energię!
Co do starań, w końcu zawsze ma się jedyne, a może i aż, 30% szans. W rodzinie mojego męża wpadki, ja sama z siostra jesteśmy z wpadki. Moje siostry starały się z kolei jedna 6 miesięcy, a druga 15. Nie pytałam nigdy, ile w przypadku drugiego dziecka.
@magdalena321 powtarzaj, bo brzmi obiecująco 😁
@Maniaaa. Traktowałabym jako pozytyw. Niby na opakowaniach pisze, że tej samej barwy lub ciemniejsza. Ja mam jakieś testy z allegro i mi nigdy w zasadzie nie wybiła ciemniejsza niż kontrolna, maksymalnie taka sama, a owulka była, bo byłam przypadkowo na usg po owu i lekarz sam z siebie mi owulacje potwierdził, więc to nie zawsze musi być ciemniejsza. Teraz kupiłam sobie kilka testów innych firm, żeby zobaczyć, czy te kreski będą się mocniej wybarwiać.
@Berry123 czekam z niecierpliwością na wyniki. 🥰
Berry123 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Dzień dobry!
Tulę za wszystkie negatywy... I trzymam kciuki, nie poddajemy się! ♥️
Zaczarowan, za Ciebie też trzymam kciuki jutro ✊
Magdalena, no te zapachy są obiecujące 🤭 Także czekamy na wieści!
Dołączam do Dziewczyn w okresie po owulacji! 🎉 Wczorajszy test był proroczy i gdzieś przegapiłam pozytyw, bo wieczorem była bledsza kreska (ale sik rozwodniony), a dzisiaj już zgodnie z zaleceniami i też bledsza. Ale wczoraj działaliśmy 🔥 No i ewidentnie czuje objawy - mój, o dziwo, prawy jajnik daje czadu. I nigdy nie myślałam, że będę się cieszyć z bólu piersi z rana 😅 Przed AH był.to jasny sygnał, że jest już po.
Co ciekawe, to jest 27 DC, aplikacja mi tu o okresie przypomina 🤭 Także nie wiem, czego się spodziewać.
Któraś z Was pisała o warunkach atmosferycznych - u nas też białe szaleństwo ❄️ Na drogach dramat, Młodsza dzisiaj "tonęła" w zaspie na podjeździe, taka była zabawa 🤭 Starsza średnio zadowolona, bo spacerek ze szkoły to już spore wyzwanie przy takiej ilości śniegu na chodnikach 🙂alauda, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
1 cykl zaczęłam pić Fertistim i pik w 14 DC, a nie jak zawsze w 16. Myślicie, że ma to coś z tym wspólnego? 😊
Kochana Prowadząco zapisz mnie proszę na testowanie na 27 stycznia 12 dpo. Mam ochotę zaszaleć i siknąć 🤣Alysa, Sarka94, ultramaryna_, Pati2804, Malamia lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:1 cykl zaczęłam pić Fertistim i pik w 14 DC, a nie jak zawsze w 16. Myślicie, że ma to coś z tym wspólnego? 😊
Kochana Prowadząco zapisz mnie proszę na testowanie na 27 stycznia 12 dpo. Mam ochotę zaszaleć i siknąć 🤣
Coś w tym podobno jest. Tu już kilka opinii się przewijało, że te preparaty z inozytolem przyśpieszają owulki. Ja od kilku dni zaczęłam stosowac Prenacaps ovi. Zobaczymy, jaki będzie efekt. 🤗Marzycielka lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Marzycielka wrote:1 cykl zaczęłam pić Fertistim i pik w 14 DC, a nie jak zawsze w 16. Myślicie, że ma to coś z tym wspólnego? 😊
Kochana Prowadząco zapisz mnie proszę na testowanie na 27 stycznia 12 dpo. Mam ochotę zaszaleć i siknąć 🤣
Może działać na owulację, inozytol wpływa na dojrzewanie pęcherzyków, dlatego jest polecany przy pcosMarzycielka lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
bonassola wrote:Może działać na owulację, inozytol wpływa na dojrzewanie pęcherzyków, dlatego jest polecany przy pcos
Hej! Jak tam samopoczucie na początku ciążowej drogi? 😊😊😊👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Majuna wrote:Hej! Jak tam samopoczucie na początku ciążowej drogi? 😊😊😊
Oj dziwnie 😅 najtrudniej jest mi przestawić myślenie na ciążowe, czyli tego nie można jeść, tamtego pić... 😅 brzuch pobolewa tak okresowo, ciągle mi się odbija jak u jakiegoś ogra 😂 no i wczoraj zasnęłam o 19, obudziłam się nad ranem. Poza tym wszystko git. Mąż się nie może nadziwić że ładnie wyglądam, przekonany jest że będzie chłopak 😅 ja jeszcze ostrożnie podchodzę do tej ciąży, bardzo się boję pozamacicznej albo pustego jaja... Zobaczymy za 2 tygodnieZaczarowan, Marzycielka, Majuna, Rosalia_, ultramaryna_, Pati2804, Malamia lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
nick nieaktualnyHejka dziewczyny! Tulę za wszystkie biele i 🐒. Gratuluję kreseczek.
Prośba jakby gdzieś tu zajrzała Jagodecka poprosicie żeby wpadła na październikowy wątek?
Potrzebujemy ważnej edycji w pierwszym wpisie 🥺
Próbowałam ją gdzieś dorwać, ale nie widzę bieżących wpisów.Rosalia_ lubi tę wiadomość
-
Siknęłam na 20stke ale biało. Popołudniu zajadę do rosska po 10tki na dziś wieczorem i jutro rano. Znowu się nakręcam 🤦🏻♀️ gdybym chociaż wiedziała czy i kiedy była owulacja, kiedy mam się spodziewać mniej więcej 🐒 to przynajmniej bym miała jakiś zarys sytuacji a tak to nic nie wiem 🤷🏻♀️ zostaje testować i czekać
-
bonassola wrote:. Mąż się nie może nadziwić że ładnie wyglądam, przekonany jest że będzie chłopak 😅 ja jeszcze ostrożnie podchodzę do tej ciąży, bardzo się boję pozamacicznej albo pustego jaja... Zobaczymy za 2 tygodnie
Oj kochana.. wierze, że będzie z tego niezły kropek! 😍😍 -
bonassola wrote:Oj dziwnie 😅 najtrudniej jest mi przestawić myślenie na ciążowe, czyli tego nie można jeść, tamtego pić... 😅 brzuch pobolewa tak okresowo, ciągle mi się odbija jak u jakiegoś ogra 😂 no i wczoraj zasnęłam o 19, obudziłam się nad ranem. Poza tym wszystko git. Mąż się nie może nadziwić że ładnie wyglądam, przekonany jest że będzie chłopak 😅 ja jeszcze ostrożnie podchodzę do tej ciąży, bardzo się boję pozamacicznej albo pustego jaja... Zobaczymy za 2 tygodnie
Ja w ciąży z córcią wyglądałam przepięknie 😊 włosy lśniły, cera piękna i mocne paznokcie 😊
A z synami dramat 🤣 pryszcz na pryszczu, włosy masakra 😅
bonassola lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:Jeszcze mam pytanie czy ten Fertistim pić cały cykl? Czy tylko do owulacji? (Ale to chyba zioła ojca Sroki pije się tylko do owulacji)
Marzycielka lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%