Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    W sumie dziewczyny, mówiłyście rodzinie/przyjaciołom, że się staracie?
    Ja chyba dopiero po 3 czy 4 cyklu bez efektu wspomniałam o tym paru przyjaciółkom, dopiero po 6 się przyznałam siostrze. Ogólnie o naszych staraniach wie może 6 osób. Teściowa się może domyślać, bo M ma długi jęzor.
    Ale własnej matce na bank nie powiem, bo zaleje mnie deszcz złotych rad albo kąśliwości pod adresem partnera (mamunia jest na niego cięta).
    My z mężem zawsze mówiliśmy, że chcielibyśmy więcej dzieci, zresztą nawet kupiliśmy większe mieszkanie 😉 Ale tak oficjalnie, że działamy to nie mówiłam i nie mam zamiaru. Właśnie ze względu na tę presję. Dopytywanie się ucięło, bo chyba już za dużo czasu minęło od pierwszego dziecka i w sumie nikt nie pyta 😅👍
    W ogóle już jakiś czas temu doszłam do wniosku, że za dużo gadam i się żalę bliskim mi osobom, co w sumie raczej zawsze później obróci się przeciwko mnie… Teraz bardziej się kontroluję i gryzę w język 🙂

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx.92 wrote:
    Hej,
    Jestem upartą klempą i dopiero teraz, dziś, dopuściłam do siebie myśl, że wcale nie muszę być sama z tym wszystkim, robić wszystko sama i dusić w sobie dramat prób, badań, wyczekiwań I testów. Za mną drugi cykl stymulowany Clo i ovitrelle, pęcherzyk był piękny, pękł kiedy każdy tego oczekiwał. Dzisiaj 26 dc, zrobiłam rano bete, która pokazała wielkie nic, popołudniu plamiłam, a potem przeleżałam z płaczem na kanapie kilka godzin. Weszłam na forum, poczytałam trochę. Jesteście wielkie, macie ogromne serca, dużo siły i wiele serdeczności. Podbudowałam się trochę i jestem gotowa na kolejny cykl z clo i ovitrelle. Dziękuję Wam bardzo za dodanie otuchy, posiedzę sobie tutaj trochę z Wami jak pozwolicie 😌
    Cześć, witaj! 🖐️ Powodzenia w kolejnym cyklu 🫂🤞🍀 Tulę za 🐵 i rozczarowanie, każda z nas to czuła 🫂
    Tylko nie smuć się za długo, bo czas działać i szykować się do kolejnego cyklu 😉💪

Alexx.92 lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Sofie Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam kryzys. Niby ten cykl na luzie, czekamy do drugiej połowy lutego na kontrolę nasienia... Owulacja najpewniej 12.01. Wczoraj wypiłam jednego drinka, wieczorem trochę lekko różowego śluzu. Dziś rano (7dpo) świeża krew, ale tylko trochę rano. Potem zupełnie nic. Już gdzieś narobiłam sobie głupia nadziei, że to implantacja. Ale teraz to się rozkręciło, więc pewnie to miesiączka (trzy miesiące temu miałam podobnie).
    Lekarz zlał moje plamienia, bo większość zaczyna się 10dpo, progesteron w normie, nie spada w trakcie tych plamień. Ale przecież krwawienie 7dpo to nie jest normalne. I nie dość że plemników mamy mało to coś z zagnieżdżeniem może być nie tak.

• Mikea Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja jestem prawie pewna, że to torbiel, bo zgadza się okolica owu plus miałam tych torbieli w ostatnich latach co najmniej kilka.

Dropsiku, dziś ki akurat mignął post o torbielach, może się przyda
    https://www.instagram.com/p/C2MTWGNIkdb/?igsh=cHR3N3lsY2x2aTNr

Dropsik lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx.92 wrote:
    Hej,
    Jestem upartą klempą i dopiero teraz, dziś, dopuściłam do siebie myśl, że wcale nie muszę być sama z tym wszystkim, robić wszystko sama i dusić w sobie dramat prób, badań, wyczekiwań I testów. Za mną drugi cykl stymulowany Clo i ovitrelle, pęcherzyk był piękny, pękł kiedy każdy tego oczekiwał. Dzisiaj 26 dc, zrobiłam rano bete, która pokazała wielkie nic, popołudniu plamiłam, a potem przeleżałam z płaczem na kanapie kilka godzin. Weszłam na forum, poczytałam trochę. Jesteście wielkie, macie ogromne serca, dużo siły i wiele serdeczności. Podbudowałam się trochę i jestem gotowa na kolejny cykl z clo i ovitrelle. Dziękuję Wam bardzo za dodanie otuchy, posiedzę sobie tutaj trochę z Wami jak pozwolicie 😌

Siadaj, rozgaszczaj się, nie musisz dźwigać wszystkiego sama na barkach, mamy tu sporo ramion na których można się oprzeć lub wypłakać 🫂

Alexx.92 lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mikea my nikomu nie mówimy o staraniach. Chcę żebyś to było między nami. Zabezpieczam się przed niechcianymi radami typu „odpuścić w głowie” i zajdziesz xD

ale jak ktoś mnie wkurzy jakimś pytaniem to może powiem dla świetego spokoju, że to nie jest takie proste i niech się odwali.

No mam nadzieję i będę się starać z całych sił być najlepszą mamą 🥹 mam nadzieję, że dziecko nie będzie nadawać na mnie na forum a mówić o mnie, że ma super wspierającą mamą. To moje marzenie wychować dziecko na dobrego, wrażliwego i empatycznego człowieka, który będzie mi na tyle ufać, że zwróci się do mnie zawsze po pomoc i nie będzie się bać moich reakcji 🥹

Mikea, KejtKa, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofie wrote:
    Dziewczyny mam kryzys. Niby ten cykl na luzie, czekamy do drugiej połowy lutego na kontrolę nasienia... Owulacja najpewniej 12.01. Wczoraj wypiłam jednego drinka, wieczorem trochę lekko różowego śluzu. Dziś rano (7dpo) świeża krew, ale tylko trochę rano. Potem zupełnie nic. Już gdzieś narobiłam sobie głupia nadziei, że to implantacja. Ale teraz to się rozkręciło, więc pewnie to miesiączka (trzy miesiące temu miałam podobnie).
    Lekarz zlał moje plamienia, bo większość zaczyna się 10dpo, progesteron w normie, nie spada w trakcie tych plamień. Ale przecież krwawienie 7dpo to nie jest normalne. I nie dość że plemników mamy mało to coś z zagnieżdżeniem może być nie tak.

Jak próg w normie to może jednak to nie jest @? Farfalla miała podobny przypadek i u niej skończyło się II

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    No mam nadzieję i będę się starać z całych sił być najlepszą mamą 🥹 mam nadzieję, że dziecko nie będzie nadawać na mnie na forum a mówić o mnie, że ma super wspierającą mamą. To moje marzenie wychować dziecko na dobrego, wrażliwego i empatycznego człowieka, który będzie mi na tyle ufać, że zwróci się do mnie zawsze po pomoc i nie będzie się bać moich reakcji 🥹
    Na pewno tak będzie ! ❤️❤️❤️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Sofie Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Jak próg w normie to może jednak to nie jest @? Farfalla miała podobny przypadek i u niej skończyło się II

Raczej nie. W październiku miałam podobnie. Ślad krwi 7dpo. Potem znów 10-14dpo plamienie raz mniejsze raz większe i rozkręcił się okres. Robiłam testy domowe, ujemne.

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzinie też nie powiedziałam o staraniach. Wiedzą tylko moje dwie przyjaciółki i dwie koleżanki z pracy. Rodzicom moim zamierzam powiedzieć jak już będzie serduszko.

Dziewczyny ściskam Was mocno za te przykre słowa, które usłyszałyście🫂🫂🫂

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku tez nie wie o naszych problemach nikt z rodziny. Wiedzą tylko dwie koleżanki z pracy. Z jedną z nich zaczęłyśmy się właściwie starać równocześnie. Ona zdążyła już urodzić. To był dla mnie cios 🥺 oczywiście cieszę się jej szczęściem, ale mimo wszystko w głowie siedzi pytanie dlaczego nie ja…

Alexx.92, Dropsik lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 stycznia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Pisałam tutaj chyba wczoraj że małpa nadal nie przyszła (już 4 dzień opóźnienia) z racji że jutro mam wolne i jedziemy na weekend do znajomych, uznałam że zatestuje tak asekuracyjnie.
    Ja też z racji operacji tarczycy i braku lewego płata jestem pod opieką endo i mam ustalone, że jak tylko będę wiedzieć to muszę się z nim skonsultować aby dostowac dawkę euthyroxu.
    Wiem powinno się testować rano ale już nie mogłam się powstrzymać.
    Dodam, że testowałam w pon albo wtorek( już nie pamiętam) i było biało.

I nie wiem czy dobrze widzę czy nie ale coś tam widać:
    IMG-8996.jpg

Pierwszy raz wrzucam tu zdjęcie więc coś może nie działać 🙈
    Jutro rano mam zamiar powtórzyć.

elektro96, MimiM29, JoKoKoJo, AnitaK, Sofie, Alesiamum, Alexx.92, Mikea, bonassola, Pati2804, Dropsik, Majuna, kasia97, ultramaryna_, Berry123, Rosalia_, aśś, KejtKa, MummyYummy, Malamia, Zimozielona, Prezesoowa lubią tę wiadomość

🙍‍♀ 31 l.
    🙍‍♂ 33 l.

12.2023 - początek starań
    18.01 - ⏸️
    19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
    24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka18 wrote:
    Dziewczyny,

Pisałam tutaj chyba wczoraj że małpa nadal nie przyszła (już 4 dzień opóźnienia) z racji że jutro mam wolne i jedziemy na weekend do znajomych, uznałam że zatestuje tak asekuracyjnie.
    Ja też z racji operacji tarczycy i braku lewego płata jestem pod opieką endo i mam ustalone, że jak tylko będę wiedzieć to muszę się z nim skonsultować aby dostowac dawkę euthyroxu.

IMG-8996.jpg

Gratulacje 🥰

Truskawka18 lubi tę wiadomość

Starania od : 10.2021
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka18 wrote:
    Dziewczyny,

IMG-8996.jpg

Wow 🤩 gratulacje ❤️❤️❤️

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • Truskawka18 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! @MimiM29 i @AnitaK ♥️

Staram się nie ekscytować jeszcze i poczekać na jutro.
    Jeśli jutro rano się potwierdzi to jeszcze przed wyjazdem uda mi się zrobić TSH więc i betę zrobię przy okazji.

AnitaK lubi tę wiadomość

🙍‍♀ 31 l.
    🙍‍♂ 33 l.

12.2023 - początek starań
    18.01 - ⏸️
    19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
    24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m
  • Alesiamum Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka18 wrote:
    Dziewczyny,

IMG-8996.jpg

Gratulacje 🥰

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka18 wrote:
    Dziewczyny,

IMG-8996.jpg

Widać, że hoho! 😍

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Alexx.92 Nowa

Wysłany: 18 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka18 wrote:
    Dziewczyny,

IMG-8996.jpg

Pięknie widać ☺️ gratulacje ❤️

18 miesięcy bez antykoncepcji
    2 cykl stymulowany Clo + Ovitrelle
  • tralalina Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takich dwu kresek życzę wszystkim! Gratuluję!
    @Sofie krótki cykl? 10-14 dpo to chyba nie jest zły czas na okres? Czy to raczej zbyt krótka druga połowa cyklu?
    Dziewczyny, wsparcia tu jest bardzo dużo, ale i szacunku. Jak starałam się o pierwsze ponad 8 lat temu, też byłam na forum. Nasza grupa rozpadła się z hukiem, bo każda wiedziała lepiej i narzucała swoje opinie. Tutaj nie ma w ogóle takich akcji i to się ceni!

Alexx.92, Truskawka18, Pati2804, Mikea, Dropsik, ultramaryna_, Sikoreczkaaa, Majuna, KejtKa, MummyYummy, Malamia, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 nadrabiam Was po całym dniu bo u mnie było dziś dość intensywnie. Od rana poza domem, później małe przemeblowanie w komórce w której jest wszystko począwszy od jedzenia do sprzętów kuchennych 🙈 przyszły nowe regały i składaliśmy je a później układaliśmy i w końcu jest porządek. 😆
    Rano krew pobrana na badania myślałam że mi cała krew spuszczą tyle fiolek było 🙈 chyba 8 sztuk 🤣 ale cieszę się że udało się zrobić je wszystkie, teraz czekam na wyniki , będą za 2,5,7 i 11 dni bo niektóre będą dopiero tak późno czyli wszystkie powinny dotrzeć do 11 dnia roboczego ,ale liczę że będą szybciej 🤔🤭

I dziękuję za kciuki @MummyYummy @Majuna @ultramaryna_ @Mikea ❤

@AnitaK przytulam za straszne sny, dobrze że to tylko sny, nie przejmuj się mi też czasem śnią się głupoty 🫂

@Nowanna oby przeziębienie ustąpiło 😘 ja poszłam na zwolnienie od razu jak się dowiedziałam o ciąży ale u mnie było to wskazane ze względu na pracę fizyczną (nawet 30 kg) no i dlugi czas pracy 12h na nogach.. bez siedzenia 😬 nie sugeruj się innymi tylko zrob to co uważasz za słuszne bo szkoda się męczyć na siłę jak nie jesteś w stanie 😘

@Zaczarowan przytulam..jakieś działania w tym kierunku są wskazane bo nie znam się na PCOS 🥺 i kciuki za wyniki ! 🫂✊🍀

@magdalena321 przytulam.. niektórzy nawet bardzo bliscy nie zdają sobie sprawy jaka przykrość nam sprawiają.. 🫂

@Majuna ja odbieram to podobnie , ja też zawsze myślę chłodno i jest w tym dużo pesymizmu a mój mąż to jakby z innej planety 🤣 mowi że będzie dobrze.. bo co niby ma pójść nie tak.. ? Ehh 🤣

@telefon_w_rosole nowy cykl przed Tobą, oby owocny ✊🍀I gratulacje bo rzucić palenie to naprawdę duża sprawa 😊

@tralalina rozmowy są bardzo ważne, super że mąż Cię rozumie i wspiera 🙂

@Mikea nie znam się na tych męskich sprawach ale myślę ze warto skonsultować to z lekarzem , ale trzymam kciuki aby to u męża nie było nic groźnego ✊
    mój jak jest chory to umiera.. 🙈 wiem że guzki to co innego ale czasami faceci przesadzają to fakt. 😬 oni zawsze wiedzą lepiej 🤣
    O staraniach wie tylko moja przyjaciółka 🙂 po poronieniu pewnie reszta się domyśla ale nie pytają a ja nie mówię.

@Liyss ja teraz miałam taki okres że 2 dni był później dzien przerwy i znowu dzień byl I koniec 🤷‍♀️ tylko ze to mój pierwszy po zabiegu a u Ciebie nie wiem dlaczego tak było 🤔 oby to nic niepokojącego..

@Prezesowa ten tekst że masz szukać nowego męża.. 🤣🤣 umarłam ze śmiechu 🤣

@Kil gratulacje 😊

@Sarka94 przytulam za 🐒🫂

@Alysa przytulam bo wiem że takie teksty od najbliższych rania najbardziej...🥺 dużo wytrwałości 🫂

@MimiM29 trzymam kciuki aby 🐒 nie przyszła tylko II 🍀 🙂

@Sikoreczkaaa ja na pewno od razu idę na l4 jak zajde w ciaze 🙂

@Alexx.92 witamy 🥰 przytulam za wszystkie trudności które Cię spotykają 🫂 to forum jest po to aby wspierać i radzić się w trudnych chwilach ale też i tych pięknych 🥰 razem damy radę ❤

@Sofie radzę moze pójść do innego lekarza który zareaguje na to co dzieje się u Ciebie , bo skoro czujesz że coś jest nie tak i tak nie powinno być , to powinnaś spróbować u kogoś innego zobaczyc co się dzieje albo zasięgnąć opini innego po prostu 🫂

@Truskawka18 gratulacje🥰 trzymam kciuki za ponowny test rano a najlepiej zrob bete to będziesz pewna 🥰😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 21:56

ultramaryna_, Truskawka18, Alexx.92, AnitaK, MummyYummy, Sarka94, Prezesoowa lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ