Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
AnitaK wrote:Pięknie ❤️ jedziesz na betę?
AnitaK, Dropsik lubią tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
tralalina wrote:@Sofie krótki cykl? 10-14 dpo to chyba nie jest zły czas na okres? Czy to raczej zbyt krótka druga połowa cyklu?
Cykle są prawidłowej długości. W drugiej połowie cyklu plamie średnio 4-5 dni przed miesiączką, z różnym nasileniem. Zwykle rano lub wieczorem jest większa ilość, pomiędzy nic. I jak to się zaczyna koło 10dpo to jestem w stanie uznać, że okres się zapowiada. Ale ten 6dpo już mnie martwi. Dziś na razie cisza. Test rano biel bieli (7dpo). Nie spodziewam się ciąży bo wyglądało już to kiedyś tak samo. Po prostu musiałam się gdzieś wygadać, bo siedzę sama w domku
Jesteśmy po pierwszej wizycie u lekarza w klinice leczenia niepłodności. Wizytę mamy w marcu, po badaniach M. I od jego wyników zależy co dalej, ale będę naciskać żeby spróbować wyjaśnić przyczyny tych moich plamień. Także na razie znów muszę czekać...
tralalina, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki!
Tule za biele i gratuluje dwóch kreseczek!
Jakiś czas mnie tutaj nie było i mam sporo do nadrobienia, ale planuje wieczorkiem Was poczytać, żeby być na bieżąco ❤
Ja dzisiaj idę na 17 do ginekologa sprawdzić czy pojawił się zarodek. 🙏tralalina, Malamia, Prezesoowa, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
tralalina wrote:Pyska, trzymam mocno kciuki! Anita, czy Twój test wygląda podobnie?
-
Część dziewczyny!
Wczoraj miałam punkcję i jak już wcześniej pisałam za późno bo część pęcherzyków pękła... Przy moim AMH każdy jest na wagę złota.
Mam 5 komórek
4 dojrzałe
W sobotę będą dzwonić. Czy się zapłodniły.
Transfer w lutym ze względu na zbyt wysoki progesteron- tak twierdzi lekarz.
Pozostało czekanie i 1000000 myśli w głowie co będzie.
A może macie jakieś rady przed transferem?
Może oznaczyć jakieś witaminy,prolaktynę czy coś innego?
Podzielcie się proszę doświadczeniami, sugestiami za każde będę wdzięczna.ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
MummyYummy, MonReve96, Ewka9090, kasia97, Nieprzejrzysta, Truskawka18, Mikea, tralalina, elektro96, farfalla92, Sparky, Dropsik, Malamia, bonassola, Berry123, Koalaa, Alexx.92, AnitaK, Rosalia_, Alesiamum, Pati2804, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Gratulacje ❤️ trzymam kciuki za CiebiePyśkaaa lubi tę wiadomość
-
Pyśkaaa lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧔33 l.
👩❤️👨 09.2020r. 💒 06.2022r.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
08.01 beta 902mlU/ml
10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
01.03 kolejna wizyta i USG płodu -
Cześć Dziewczyny 😍
Widzę pojawiły się kolejne ⏸️ i nowe piękne bety 💪 gratulacje 🥰🎉🥰. 🫂 Za ⚪i 🐒
I też myślę, że nigdy nie można jeszcze przed 🐒 spisywać cykl na straty, bo ja też spisywałam na straty ten szczęśliwy cykl 🤣.
Staram się dziewczyny być na bieżąco ale jest mi bardzo ciężko. Chodzę ostatnio jak zombie... Cały czas chcę mi się spać ale jeszcze muszę pochodzić trochę do pracy. Jeszcze najgorsze jest to że droga do i z pracy zajmuje mi 2g45min. Także jak wracam do domu to obiadokolacja, prysznic i spanko. A mimo to w pracy jestem i tak senna i non stop ziewam.🧑 33 l. 🧔33 l.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
08.01 beta 902mlU/ml
AniaAndziaAnika wrote:@Mikea
O każdej mojej stracie wie najbliższa rodzina czyli mama i rodzeństwo…
Dziękuję za podzielenie się tymi emocjami. Jesteśmy zawsze tutaj dla Ciebie i gotowe służyć wsparciem, jakiego tylko potrzebujesz. 🫂
Twoje słowa o wsparciu, jakie znajdujesz w swojej najbliższej rodzinie i przyjaciółce, są bardzo poruszające. To piękne, jak możesz na nich zawsze liczyć, niezależnie od tego, czy jest dobrze czy źle.
Twoja miłość do syna jest niewątpliwie niesamowita i budująca. On z pewnością ma niesamowitą matkę, a Twoja miłość do niego przyniesie Ci siłę do przetrwania każdego trudnego momentu.
Trzymam kciuki za wynik bety i mam nadzieję, że wizyta u ginekologa przebiegnie pomyślnie.
Nieprzejrzysta wrote:Dzień dobry! Trzymam kciuki za dzisiejsze testujące! 😊
Powiedzcie mi czy jest sens 8 dni po owulacji robić betę? Mam iść jutro na krew z witaminami i zastanawiam się czy sobie nie spuścic na to krwi? 😅 Pokaże coś?
Szkoda jeszcze wydawać pieniądze na betę, bo implantacja może się zdarzyć między 7 a 12dpo. Samo „wkopywanie się” w endo może trwać 2 dni. I dopiero po tym jak już się wczepi w ściany endometrium to wtedy zaczyna się wydzielać HCG (beta).
Także 8dpo zarodek może się jeszcze kulać w kierunku macicy i bety we krwi nie wykryje 🔍
magdalena321 wrote:Z tego wszystkiego kupiłam sobie wczoraj storczyka na pocieszenie i zamówiłam nowe oprawki do okularów, muszę pomyśleć o sobie, zrobić coś dla siebie w końcu a nie dla innych 😊 jeszcze cały przyszły tydzień szkoły i na ferie pojadę z młodą do moich rodziców, może trochę głowa odpocznie 🥲
Moim zdaniem warto skupić się na sobie i zadbać o siebie, bo inaczej ten czas, który pochłonęły starania, po prostu przeminie niezauważony. Czas i tak upływa, więc równie dobrze możemy go wykorzystać na robienie rzeczy, które naprawdę nas cieszą. 🌸
Idaletka wrote:Może oznaczyć jakieś witaminy,prolaktynę czy coś innego?
Podzielcie się proszę doświadczeniami, sugestiami za każde będę wdzięczna.
hej, może dziewczyny na wątku IVF styczeń 2024 Ci pomogą? Tam na pewno jest więcej dziewczyn z doświadczeniem w tych sprawach 🥚
Ewka9090 wrote:Jeszcze najgorsze jest to że droga do i z pracy zajmuje mi 2g45min. Także jak wracam do domu to obiadokolacja, prysznic i spanko. A mimo to w pracy jestem i tak senna i non stop ziewam.
Bardzo współczuję takiego długiego dojazdu, to przecież pół dnia łącznie spędzone tylko na dojazdach ! Trzymam kciuki by faza zombi przeszła 🧟♀️ 🤪 Jest może szansa na L4 czy raczej nie?
@Koalaa przytulam 🫂
@AnitaK – trzymam kciuki 🍀 🤞🏻
@Pyśkaaa – gratki! Jak już dwa testy to pokazują to nie ma wątpliwości! 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 10:24
Koalaa, AnitaK lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Ewka9090 wrote:Cześć Dziewczyny 😍
Widzę pojawiły się kolejne ⏸️ i nowe piękne bety 💪 gratulacje 🥰🎉🥰. 🫂 Za ⚪i 🐒
I też myślę, że nigdy nie można jeszcze przed 🐒 spisywać cykl na straty, bo ja też spisywałam na straty ten szczęśliwy cykl 🤣.
Staram się dziewczyny być na bieżąco ale jest mi bardzo ciężko. Chodzę ostatnio jak zombie... Cały czas chcę mi się spać ale jeszcze muszę pochodzić trochę do pracy. Jeszcze najgorsze jest to że droga do i z pracy zajmuje mi 2g45min. Także jak wracam do domu to obiadokolacja, prysznic i spanko. A mimo to w pracy jestem i tak senna i non stop ziewam.
Mam dokładnie takie same objawy...senność na maaaaaxa. Jak tylko mogę to śpię, a że nie mogę w ciągu dnia, a w nocy wstaje miliion razy na karmienie, tulenie i podawanie picia, to jest jak jest 🙈 Dzisiaj mam wizytę. Jednak jej nie przełożyłam.08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
@Mikea -myślę, że mogłabym iść na L4, ale planuję chodzić do pracy tak do końca lutego może połowy marca. Z racji dojazdu na pewno już do tej pracy nie wrócę po porodzie 😎
@farfalla92- super, że masz dziś wizytę i będziesz mogła zerknąć jak maleństwo, koniecznie daj znać po wizycie 🥰 z dwoma małymi Brzdącami na pewno jest ciężko znaleźć czas na drzemkę. Podobnie jak Ty planuję iść za ciosem i od razu będę walczyć o rodzeństwo 😍
🧑 33 l. 🧔33 l.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
08.01 beta 902mlU/ml
@magdalena321 ehh ciężko usłyszeć taki tekst, tym bardziej od mamy. Kiedyś już poruszaliśmy tutaj temat „planowania” daty porodu. Jakbyśmy sobie tak mogły wybierać to nie byłoby tego forum
@telefon_w_rosole z takim entuzjazmem można rozpoczynać nowy cykl, przytulam za wstrętna 🐒, ale dajmy jej ostatnie 5 minut 😀
@Liyss a myślałaś, żeby zrobić test? Tutaj wszystko jest możliwe. Jeśli to nie to to pozostaje ginekolog, tym bardziej jak wcześniej nie zdarzały ci się plamienia w środku cyklu. A jeśli to to, to tym bardziej lekarz! 10 dc to może być związane z owulacją. Daj znać jak się sytuacja rozwija
@Kil takie przypadki jak twój dają mnóstwo nadziei ❤️ gratuluję 🥰
@Alysa ogromnie mi przykro, przytulam. Brak zrozumienia ze strony najbliższych osób jest najtrudniejszy. Przyjdzie szczęście do Ciebie, oby szybciej niż się spodziewasz ❤️
@Alexx.93 witaj 🙋🏻♀️
@Truskawka18 wow, gratuluję! Piękne kreski 😍
@Pyśkaaa gratuluję! Ale pięknie posypały się ⏸️❤️ aż miło ☺️
@AnitaK apeluję o osikańca z cieniem! Chcemy go zobaczyć, może to to ❤️
@Farfalla92 powodzenia na wizycie! Czekamy pod gabinetem na wieści 🥰Truskawka18, Alexx.92, Pyśkaaa lubią tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Śniło mi się dziś, że przyszła do mnie 🐒. Co prawda już jakieś bóle małpowe odczuwam, ale ma jeszcze dobry tydzień. Jak weszłam na forum to miałam w głowie, że muszę zaktualizować stopkę, bo to już 10 cs się zaczął 😂😂 także troszkę się chciałam pospieszyć. Z drugiej strony, wolałabym, zeby już przyszla, nawet tydzień wcześniej. Niech się zaczyna nowy cykl 😪20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Wow, ale kresek!!! Gratuluję!!! I zazdroszczę!
Ja dalej jeszcze z nadzieją że może pik się pojawi:) chociaż podchodzę na tyle na luzie że nawet po przytulankach nie nakręcam się z poduszkami i leżeniem bez ruchu. Już wychodzę z założenia że co ma być to będzie. Nie męczę męża tylko regularnie patrzę żeby było co 2-3dni. I nie sprawdzam szyjki. Jedynie zaczął się śluz powoli więc może coś się przesunie a może po jak endometrium bez pęcherzyka dominującego było 11mm. Więc po pół roku mam wewnętrzny chill i jak będzie mi dane to będzie. Okaże się 02.02:) więc czekam na wątek lutowy na testowanie:)Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Idaletka wrote:Część dziewczyny!
Wczoraj miałam punkcję i jak już wcześniej pisałam za późno bo część pęcherzyków pękła... Przy moim AMH każdy jest na wagę złota.
Mam 5 komórek
4 dojrzałe
W sobotę będą dzwonić. Czy się zapłodniły.
Transfer w lutym ze względu na zbyt wysoki progesteron- tak twierdzi lekarz.
Pozostało czekanie i 1000000 myśli w głowie co będzie.
A może macie jakieś rady przed transferem?
Może oznaczyć jakieś witaminy,prolaktynę czy coś innego?
Podzielcie się proszę doświadczeniami, sugestiami za każde będę wdzięczna.
Poziom wit D możesz sobie zmierzyć, jesli jeszcze tego nie robiłaś. Wit D minimum 2tys j. a najlepiej 4tys j. + omega 3 + koenzym q10 to taka podstawa przy in vitro. Słyszałam że kliniki w ogóle nie zlecają suplementacji, a to podstawa podstaw do przygotowań do zabiegu. Trzymam kciuki 🙏Idaletka lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Alexx.92 wrote:Hej,
Jestem upartą klempą i dopiero teraz, dziś, dopuściłam do siebie myśl, że wcale nie muszę być sama z tym wszystkim, robić wszystko sama i dusić w sobie dramat prób, badań, wyczekiwań I testów. Za mną drugi cykl stymulowany Clo i ovitrelle, pęcherzyk był piękny, pękł kiedy każdy tego oczekiwał. Dzisiaj 26 dc, zrobiłam rano bete, która pokazała wielkie nic, popołudniu plamiłam, a potem przeleżałam z płaczem na kanapie kilka godzin. Weszłam na forum, poczytałam trochę. Jesteście wielkie, macie ogromne serca, dużo siły i wiele serdeczności. Podbudowałam się trochę i jestem gotowa na kolejny cykl z clo i ovitrelle. Dziękuję Wam bardzo za dodanie otuchy, posiedzę sobie tutaj trochę z Wami jak pozwolicie 😌
Hej witaj razem zawsze raźniej!Alexx.92 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
bonassola wrote:Poziom wit D możesz sobie zmierzyć, jesli jeszcze tego nie robiłaś. Wit D minimum 2tys j. a najlepiej 4tys j. + omega 3 + koenzym q10 to taka podstawa przy in vitro. Słyszałam że kliniki w ogóle nie zlecają suplementacji, a to podstawa podstaw do przygotowań do zabiegu. Trzymam kciuki 🙏
Czy ja dobrze widzę w stopce?! Dwa pęcherzyki?! Wow! 🥺🥺🥺🤩🤩🤩
Doznałaś szoku? 😁bonassola lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀