Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Wow, ale kresek!!! Gratuluję!!! I zazdroszczę!:)

Ja dalej jeszcze z nadzieją że może pik się pojawi:) chociaż podchodzę na tyle na luzie że nawet po przytulankach nie nakręcam się z poduszkami i leżeniem bez ruchu. Już wychodzę z założenia że co ma być to będzie. Nie męczę męża tylko regularnie patrzę żeby było co 2-3dni. I nie sprawdzam szyjki. Jedynie zaczął się śluz powoli więc może coś się przesunie a może po jak endometrium bez pęcherzyka dominującego było 11mm. Więc po pół roku mam wewnętrzny chill i jak będzie mi dane to będzie. Okaże się 02.02:) więc czekam na wątek lutowy na testowanie:)
    Ja właśnie w tym cyklu co teraz zaszłam to miałam taki wewnętrzny luz i nawet dużo się nie staraliśmy. Był to 7 miesiąc starań. Podeszłam na zasadzie będzie co będzie. Nie robiłam testów owulacyjnych w tym miesiącu ale jeśli miałam owulację tak jak zawsze w 14 dniu to był to 5 stycznia a zbliżenie było 3 stycznia i 7 stycznia. Leżenie po stosunku też sobie po kilku miesiącach darowałam. Dlatego nie ma co się spinać, wiem, łatwo się pisze ale coś w tym wyluzowaniu jest. ☺️

farfalla92, Alexx.92, Pati2804 lubią tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berry123 wrote:
    Ja właśnie w tym cyklu co teraz zaszłam to miałam taki wewnętrzny luz i nawet dużo się nie staraliśmy. Był to 7 miesiąc starań. Podeszłam na zasadzie będzie co będzie. Nie robiłam testów owulacyjnych w tym miesiącu ale jeśli miałam owulację tak jak zawsze w 14 dniu to był to 5 stycznia a zbliżenie było 3 stycznia i 7 stycznia. Leżenie po stosunku też sobie po kilku miesiącach darowałam. Dlatego nie ma co się spinać, wiem, łatwo się pisze ale coś w tym wyluzowaniu jest. ☺️

Zgadzam się, nasza głowa nas blokuje. Szkoda, ze nie da się jej tak łatwo wyłączyć. Ja jednak w lutym postaram się totalnie wyluzować. Myślę, żeby nawet nie zapisywać kiedy były przytulanki, po prostu na luzie sobie działać. W drugiej połowie lutego mamy urlop także chyba nawet nie będę testować przed czasem. Dopiero jak 🐒 się opóźni

Berry123, Pati2804 lubią tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Joll213 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wczoraj (7dc) byłam na wizycie u ginekologa. Jestem kolejny cykl na letrozolu. Wczoraj na USG wyszły mi dwa pęcherzyki na prawym 9 i 7 mm, a na lewym dwa 8 i 9. Trochę się przerazilam że tak ich dużo. Pytanie do dziewczyn które monitorowały cykl od początku. Czy ilość pęcherzyków się zmienila u Was względem pierwszych dni cyklu i bliżej owulacji? Ostatnio 11dc na wizycie były tylko dwa na prawym 21 i 19mm. Czy do owulacji wzrasta już potem tylko któryś dominujący? Czy rwzrastaja wszystkie które były od początku. Wiem że już od 3 pęcherzykow lekarze wola nie podawać ovitrele. Dzięki z odpowiedzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 11:42

Ona 28
    On 31
    Pierwsza ciąża , córeczka w niebie.😇

23.06 ||
    21.02.23 Franek 3130, 54cm 💙

Kwiecień 2024 lekarz mówi że z męża wynikami nie mamy szans. Zapisuje nas na czerwiec na invitro.

24.04.24 cud! Dwie kreski 🫣
    25.04. beta 27,89
    27.04 beta 61,34 💙💙
    7.05 poronienie samoistne 😭

05.06 udana kwalifikacja do invitro
    09.06 🏥 zaczynamy procedurę 💗💙
    27.06 transfer 💜💜
    06.07 beta >0.10 😭
    .....
    20.07 transfer 5.1.1
    24.07 || 😱
    25.07 beta 20.370 🥹🥹🥹 trzymaj się kropeczku ❤️
    27.07 102,800 😱😱🥹🥹
    29.07 409,400 💜🔥
    31.07 986,400 💜
    08.08 USG 🏥 mamy pęcherzyk ❤️
    16.08 26dpt mamy serduszko i 8mm człowieka ❤️❤️

❄️❄️ Czekają na swoją kolej..
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Czy ja dobrze widzę w stopce?! Dwa pęcherzyki?! Wow! 🥺🥺🥺🤩🤩🤩
    Doznałaś szoku? 😁

Tak 😅 wiedziałam czego mniej więcej szukać na USG, ja patrzę - a tam dwie plamy obok siebie. Zdążyłam tylko pomyśleć: Jezu, czy to... A wtedy lekarz: widzimy dwa pęcherzyki, przed chwilą mignął mi pecherzyk żółtkowy... Co co? 🤯
    Po pół roku monitoringu, leczenia, IUI, ten jeden raz odpuściłam, okazało się że po Aromku z poprzedniego cyklu wyrosły i pękły dwa pęcherzyki. Na następnej wizycie sprawdzimy czy są serduszka :)

Majuna, Zimozielona, Alexx.92, Malamia, elektro96, MonReve96, Ewka9090, Dropsik, ultramaryna_, Pati2804, Mikea, MummyYummy, Sikoreczkaaa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berry123 wrote:
    No ja robię te testy owu Żeby dupka włączyć o czasie żeby drugi raz z rzędu nie stracić kropka przez niski próg. Tak to powiem Wam że nawet bym nie robiła. W tym cyklu nic w apce nie zapisuje:) i nie wiem w jakie dni cyklu były przytulanki czy nie było.
    Nie sikam po gaciach kiedy testy będę robić itp bo wiem że test to jedno a usłyszeć serducho to dopiero uznam to za ciążę.

Więc jeśli będzie pik to włączę dupka i poczekam do 12dpo żeby raz siknąć i odstawić dupka:)

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Boże dziewczynki! Wczoraj podczas siku na papierze malutkie kropelki dosłownie 3 krwi, a bardziej nitki krwi.
    7 dzień po owulacji. Myślicie że to to o czym myślę? 😍♥️
    Trzymam kciuki!

preg.png
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berry123 wrote:

Zdecydowanie coś w tym jest! Ja grudniowy cykl totalnie olałam, bo ani owulak mi nie wychodził, do tego byłam chora, potem ten okres...no i jednak zaszłam! A jeśli chodzi o leżenie po stosunku, to od razu po wstałam, bo synek się obudził :D

Berry123 lubi tę wiadomość

08.2021 <3
    07.2023 <3

Starania o 3 dzieciątko <3

12.2023 - 1cs

06.1.2024 - II kreski!
    08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
    10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
    11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
    19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem! <3
    08.2.2024 - Wizyta
    07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka <3
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Zdecydowanie coś w tym jest! Ja grudniowy cykl totalnie olałam, bo ani owulak mi nie wychodził, do tego byłam chora, potem ten okres...no i jednak zaszłam! A jeśli chodzi o leżenie po stosunku, to od razu po wstałam, bo synek się obudził :D
    I powiem Wam jedno, jak ja w ogóle na luzie bez męczenia męża i gadania o tym to i mąż zaczął dawać radę i nie ma akcji że nie daję rady. Więc zobaczymy w lutym:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 11:57

farfalla92, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Boże dziewczynki! Wczoraj podczas siku na papierze malutkie kropelki dosłownie 3 krwi, a bardziej nitki krwi.
    7 dzień po owulacji. Myślicie że to to o czym myślę? 😍♥️
    Bardzo możliwe! 😍 Trzymam kciuki! ❤

08.2021 <3
    07.2023 <3

Starania o 3 dzieciątko <3

12.2023 - 1cs

06.1.2024 - II kreski!
    08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
    10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
    11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
    19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem! <3
    08.2.2024 - Wizyta
    07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka <3
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    No ja robię te testy owu Żeby dupka włączyć o czasie żeby drugi raz z rzędu nie stracić kropka przez niski próg. Tak to powiem Wam że nawet bym nie robiła. W tym cyklu nic w apce nie zapisuje:) i nie wiem w jakie dni cyklu były przytulanki czy nie było.
    Nie sikam po gaciach kiedy testy będę robić itp bo wiem że test to jedno a usłyszeć serducho to dopiero uznam to za ciążę.

Więc jeśli będzie pik to włączę dupka i poczekam do 12dpo żeby raz siknąć i odstawić dupka:)
    Bardzo dobre podejście. 😊Życzę powodzenia i szybkiego zobaczenia dwóch kresek. 😃

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane w piątek, piąteczek, piątunio :)

@Truskawka18 gratulacje! Czekam na wyniki bety :)

@Pyśkaaa cudnie! Gratulacje :)

Przytulam za wszystkie biele i @.

@AnitaK - kiedy powtarzasz test?

Dobrze, że dziś piątek :) U mnie niestety sprawy się nieco skomplikowały, bo mam nowotwór.. Teraz tylko określenie czy łagodny czy złośliwy. Staram się nie załamywać, ale nie wygląda to kolorowo, a jeszcze dostanie się na jakiekolwiek badania - nawet prywatnie - to jest jakaś masakra. Nie mam chyba do tego aż tyle siły i determinacji :P nie spaliśmy z mężem prawie całą noc i nad ranem próbowaliśmy się pocieszyć, ale to też nie mogło być doskonałe, bo musieliśmy uważać. Akurat mam owulację, a że czeka mnie sporo badań, co do których ciąża jest przeciwwskazaniem, więc jak nie kijem dobiją to pałą :P

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Dobrze, że dziś piątek :) U mnie niestety sprawy się nieco skomplikowały, bo mam nowotwór.. Teraz tylko określenie czy łagodny czy złośliwy. Staram się nie załamywać, ale nie wygląda to kolorowo, a jeszcze dostanie się na jakiekolwiek badania - nawet prywatnie - to jest jakaś masakra. Nie mam chyba do tego aż tyle siły i determinacji :P nie spaliśmy z mężem prawie całą noc i nad ranem próbowaliśmy się pocieszyć, ale to też nie mogło być doskonałe, bo musieliśmy uważać. Akurat mam owulację, a że czeka mnie sporo badań, co do których ciąża jest przeciwwskazaniem, więc jak nie kijem dobiją to pałą :P
    Strasznie mi przykro.😥Mam nadzieję, że to łagodna postać i uda się to jak najszybciej zwalczyć. Trzymaj się i nie poddawaj się.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️32

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸

preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Pewnie codziennie do 🐒 😅

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Nawet nie wiem co powiedzieć 😔 mam nadzieję że uda Ci się szybko pokonać dziada. Bądź dobrej myśli

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Kochana 😥 mocno przytulam 🫂 trzymaj się dzielnie. Oby to wszystko poszło jak najszybciej w niepamięć 😥

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używacie aplikacji ovu? Dziś postanowiłam sobie ściągnąć, nawet szarpnęłam się od razu na premium na rok i ubolewam, bo nie mogę dodać pierwszego dc. Wg aplikacji dziś jest pierwszy dzień i koniec. W tym kalendarzu w historii próbuję dodać, mam wszystko na szaro, nie mogę wcisnąć. Kiedyś przy pierwszych staraniach wprowadzałam kilka cykli to w tamtym czasie mogę wybrać różne dni, a teraz nic się nie da edytować. Miała któraś podobną sytuację? Troszkę szkoda.

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Dziewczyny używacie aplikacji ovu? Dziś postanowiłam sobie ściągnąć, nawet szarpnęłam się od razu na premium na rok i ubolewam, bo nie mogę dodać pierwszego dc. Wg aplikacji dziś jest pierwszy dzień i koniec. W tym kalendarzu w historii próbuję dodać, mam wszystko na szaro, nie mogę wcisnąć. Kiedyś przy pierwszych staraniach wprowadzałam kilka cykli to w tamtym czasie mogę wybrać różne dni, a teraz nic się nie da edytować. Miała któraś podobną sytuację? Troszkę szkoda.

Korzystam z aplikacji, ale szczerze mówiąc moja "telefonowa" wydaje się być lepsza. Dziś ogólnie z apką jest jakiś problem, pomimo że nie wpisywałam żadnych parametrów to za każdym wejściem na wykres owulację mam w innym dniu określoną, więc może się wstrzymaj do wieczora albo do jutra i spróbuj jeszcze raz?

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Ja mam, ale u mnie jest wszystko bez problemu. Może zainstaluj jeszcze raz aplikację?

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Bardzo mi przykro to czytać. Mam nadzieję, że dasz radę zrobić szybko badania i wynik będzie dla Ciebie dobry. Kciuki!

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Koalaa 🫂

@AnitaK apeluje o zdjęcie tych cieni! 😁 Z chęcią popatrzymy 😍

@@farfalla92 kciuki za udaną wizytę 🤞🍀

@Idaletka jesteś pod opieką osób, które najlepiej znają się w temacie, pracują w klinice 🙂 Wierzę, że zlecili Ci wszystko, co było trzeba, a Tobie pozostaje odpoczynek i pozytywne nastawienie się 🤞🍀 Może zadbaj o dobre odżywienie, relaks i komfort psychiczny? Na tym bym się skupiła 🙂

@Prezesoowa ale… jak to? 😭 Bardzo Ci współczuję. Pamiętaj, że jeśli jest to źle rokujące, lekarze dają teczkę DILO, tam wszystkie potrzebne badania masz od ręki…

farfalla92, Koalaa, Idaletka, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ