Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Zimozielona wrote:Wow, ale kresek!!! Gratuluję!!! I zazdroszczę!
Ja dalej jeszcze z nadzieją że może pik się pojawi:) chociaż podchodzę na tyle na luzie że nawet po przytulankach nie nakręcam się z poduszkami i leżeniem bez ruchu. Już wychodzę z założenia że co ma być to będzie. Nie męczę męża tylko regularnie patrzę żeby było co 2-3dni. I nie sprawdzam szyjki. Jedynie zaczął się śluz powoli więc może coś się przesunie a może po jak endometrium bez pęcherzyka dominującego było 11mm. Więc po pół roku mam wewnętrzny chill i jak będzie mi dane to będzie. Okaże się 02.02:) więc czekam na wątek lutowy na testowanie:)farfalla92, Alexx.92, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Berry123 wrote:Ja właśnie w tym cyklu co teraz zaszłam to miałam taki wewnętrzny luz i nawet dużo się nie staraliśmy. Był to 7 miesiąc starań. Podeszłam na zasadzie będzie co będzie. Nie robiłam testów owulacyjnych w tym miesiącu ale jeśli miałam owulację tak jak zawsze w 14 dniu to był to 5 stycznia a zbliżenie było 3 stycznia i 7 stycznia. Leżenie po stosunku też sobie po kilku miesiącach darowałam. Dlatego nie ma co się spinać, wiem, łatwo się pisze ale coś w tym wyluzowaniu jest. ☺️
Zgadzam się, nasza głowa nas blokuje. Szkoda, ze nie da się jej tak łatwo wyłączyć. Ja jednak w lutym postaram się totalnie wyluzować. Myślę, żeby nawet nie zapisywać kiedy były przytulanki, po prostu na luzie sobie działać. W drugiej połowie lutego mamy urlop także chyba nawet nie będę testować przed czasem. Dopiero jak 🐒 się opóźniBerry123, Pati2804 lubią tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Hej dziewczyny,
Wczoraj (7dc) byłam na wizycie u ginekologa. Jestem kolejny cykl na letrozolu. Wczoraj na USG wyszły mi dwa pęcherzyki na prawym 9 i 7 mm, a na lewym dwa 8 i 9. Trochę się przerazilam że tak ich dużo. Pytanie do dziewczyn które monitorowały cykl od początku. Czy ilość pęcherzyków się zmienila u Was względem pierwszych dni cyklu i bliżej owulacji? Ostatnio 11dc na wizycie były tylko dwa na prawym 21 i 19mm. Czy do owulacji wzrasta już potem tylko któryś dominujący? Czy rwzrastaja wszystkie które były od początku. Wiem że już od 3 pęcherzykow lekarze wola nie podawać ovitrele. Dzięki z odpowiedziWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 11:42
Ona 28
On 31
Pierwsza ciąża , córeczka w niebie.😇
23.06 ||
21.02.23 Franek 3130, 54cm 💙
Kwiecień 2024 lekarz mówi że z męża wynikami nie mamy szans. Zapisuje nas na czerwiec na invitro.
24.04.24 cud! Dwie kreski 🫣
25.04. beta 27,89
27.04 beta 61,34 💙💙
7.05 poronienie samoistne 😭
05.06 udana kwalifikacja do invitro
09.06 🏥 zaczynamy procedurę 💗💙
27.06 transfer 💜💜
06.07 beta >0.10 😭
.....
20.07 transfer 5.1.1
24.07 || 😱
25.07 beta 20.370 🥹🥹🥹 trzymaj się kropeczku ❤️
27.07 102,800 😱😱🥹🥹
29.07 409,400 💜🔥
31.07 986,400 💜
08.08 USG 🏥 mamy pęcherzyk ❤️
16.08 26dpt mamy serduszko i 8mm człowieka ❤️❤️
❄️❄️ Czekają na swoją kolej.. -
Majuna wrote:Czy ja dobrze widzę w stopce?! Dwa pęcherzyki?! Wow! 🥺🥺🥺🤩🤩🤩
Doznałaś szoku? 😁
Tak 😅 wiedziałam czego mniej więcej szukać na USG, ja patrzę - a tam dwie plamy obok siebie. Zdążyłam tylko pomyśleć: Jezu, czy to... A wtedy lekarz: widzimy dwa pęcherzyki, przed chwilą mignął mi pecherzyk żółtkowy... Co co? 🤯
Po pół roku monitoringu, leczenia, IUI, ten jeden raz odpuściłam, okazało się że po Aromku z poprzedniego cyklu wyrosły i pękły dwa pęcherzyki. Na następnej wizycie sprawdzimy czy są serduszkaMajuna, Zimozielona, Alexx.92, Malamia, elektro96, MonReve96, Ewka9090, Dropsik, ultramaryna_, Pati2804, Mikea, MummyYummy, Sikoreczkaaa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Berry123 wrote:Ja właśnie w tym cyklu co teraz zaszłam to miałam taki wewnętrzny luz i nawet dużo się nie staraliśmy. Był to 7 miesiąc starań. Podeszłam na zasadzie będzie co będzie. Nie robiłam testów owulacyjnych w tym miesiącu ale jeśli miałam owulację tak jak zawsze w 14 dniu to był to 5 stycznia a zbliżenie było 3 stycznia i 7 stycznia. Leżenie po stosunku też sobie po kilku miesiącach darowałam. Dlatego nie ma co się spinać, wiem, łatwo się pisze ale coś w tym wyluzowaniu jest. ☺️
Nie sikam po gaciach kiedy testy będę robić itp bo wiem że test to jedno a usłyszeć serducho to dopiero uznam to za ciążę.
Więc jeśli będzie pik to włączę dupka i poczekam do 12dpo żeby raz siknąć i odstawić dupka:) -
Zdecydowanie coś w tym jest! Ja grudniowy cykl totalnie olałam, bo ani owulak mi nie wychodził, do tego byłam chora, potem ten okres...no i jednak zaszłam! A jeśli chodzi o leżenie po stosunku, to od razu po wstałam, bo synek się obudziłBerry123 lubi tę wiadomość
08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
farfalla92 wrote:Zdecydowanie coś w tym jest! Ja grudniowy cykl totalnie olałam, bo ani owulak mi nie wychodził, do tego byłam chora, potem ten okres...no i jednak zaszłam! A jeśli chodzi o leżenie po stosunku, to od razu po wstałam, bo synek się obudził
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 11:57
farfalla92, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
moooonaa wrote:Boże dziewczynki! Wczoraj podczas siku na papierze malutkie kropelki dosłownie 3 krwi, a bardziej nitki krwi.
7 dzień po owulacji. Myślicie że to to o czym myślę? 😍♥️08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
Zimozielona wrote:No ja robię te testy owu Żeby dupka włączyć o czasie żeby drugi raz z rzędu nie stracić kropka przez niski próg. Tak to powiem Wam że nawet bym nie robiła. W tym cyklu nic w apce nie zapisuje:) i nie wiem w jakie dni cyklu były przytulanki czy nie było.
Nie sikam po gaciach kiedy testy będę robić itp bo wiem że test to jedno a usłyszeć serducho to dopiero uznam to za ciążę.
Więc jeśli będzie pik to włączę dupka i poczekam do 12dpo żeby raz siknąć i odstawić dupka:) -
Witam Was Kochane w piątek, piąteczek, piątunio
@Truskawka18 gratulacje! Czekam na wyniki bety
@Pyśkaaa cudnie! Gratulacje
Przytulam za wszystkie biele i @.
@AnitaK - kiedy powtarzasz test?
Dobrze, że dziś piątek U mnie niestety sprawy się nieco skomplikowały, bo mam nowotwór.. Teraz tylko określenie czy łagodny czy złośliwy. Staram się nie załamywać, ale nie wygląda to kolorowo, a jeszcze dostanie się na jakiekolwiek badania - nawet prywatnie - to jest jakaś masakra. Nie mam chyba do tego aż tyle siły i determinacji nie spaliśmy z mężem prawie całą noc i nad ranem próbowaliśmy się pocieszyć, ale to też nie mogło być doskonałe, bo musieliśmy uważać. Akurat mam owulację, a że czeka mnie sporo badań, co do których ciąża jest przeciwwskazaniem, więc jak nie kijem dobiją to pałąPyśkaaa lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Witam Was Kochane w piątek, piąteczek, piątunio
Dobrze, że dziś piątek U mnie niestety sprawy się nieco skomplikowały, bo mam nowotwór.. Teraz tylko określenie czy łagodny czy złośliwy. Staram się nie załamywać, ale nie wygląda to kolorowo, a jeszcze dostanie się na jakiekolwiek badania - nawet prywatnie - to jest jakaś masakra. Nie mam chyba do tego aż tyle siły i determinacji nie spaliśmy z mężem prawie całą noc i nad ranem próbowaliśmy się pocieszyć, ale to też nie mogło być doskonałe, bo musieliśmy uważać. Akurat mam owulację, a że czeka mnie sporo badań, co do których ciąża jest przeciwwskazaniem, więc jak nie kijem dobiją to pałąPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dobrze, że dziś piątek U mnie niestety sprawy się nieco skomplikowały, bo mam nowotwór.. Teraz tylko określenie czy łagodny czy złośliwy. Staram się nie załamywać, ale nie wygląda to kolorowo, a jeszcze dostanie się na jakiekolwiek badania - nawet prywatnie - to jest jakaś masakra. Nie mam chyba do tego aż tyle siły i determinacji nie spaliśmy z mężem prawie całą noc i nad ranem próbowaliśmy się pocieszyć, ale to też nie mogło być doskonałe, bo musieliśmy uważać. Akurat mam owulację, a że czeka mnie sporo badań, co do których ciąża jest przeciwwskazaniem, więc jak nie kijem dobiją to pałąPrezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dobrze, że dziś piątek U mnie niestety sprawy się nieco skomplikowały, bo mam nowotwór.. Teraz tylko określenie czy łagodny czy złośliwy. Staram się nie załamywać, ale nie wygląda to kolorowo, a jeszcze dostanie się na jakiekolwiek badania - nawet prywatnie - to jest jakaś masakra. Nie mam chyba do tego aż tyle siły i determinacji nie spaliśmy z mężem prawie całą noc i nad ranem próbowaliśmy się pocieszyć, ale to też nie mogło być doskonałe, bo musieliśmy uważać. Akurat mam owulację, a że czeka mnie sporo badań, co do których ciąża jest przeciwwskazaniem, więc jak nie kijem dobiją to pałą
Nawet nie wiem co powiedzieć 😔 mam nadzieję że uda Ci się szybko pokonać dziada. Bądź dobrej myśliPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dobrze, że dziś piątek U mnie niestety sprawy się nieco skomplikowały, bo mam nowotwór.. Teraz tylko określenie czy łagodny czy złośliwy. Staram się nie załamywać, ale nie wygląda to kolorowo, a jeszcze dostanie się na jakiekolwiek badania - nawet prywatnie - to jest jakaś masakra. Nie mam chyba do tego aż tyle siły i determinacji nie spaliśmy z mężem prawie całą noc i nad ranem próbowaliśmy się pocieszyć, ale to też nie mogło być doskonałe, bo musieliśmy uważać. Akurat mam owulację, a że czeka mnie sporo badań, co do których ciąża jest przeciwwskazaniem, więc jak nie kijem dobiją to pałą
Kochana 😥 mocno przytulam 🫂 trzymaj się dzielnie. Oby to wszystko poszło jak najszybciej w niepamięć 😥Prezesoowa lubi tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Dziewczyny używacie aplikacji ovu? Dziś postanowiłam sobie ściągnąć, nawet szarpnęłam się od razu na premium na rok i ubolewam, bo nie mogę dodać pierwszego dc. Wg aplikacji dziś jest pierwszy dzień i koniec. W tym kalendarzu w historii próbuję dodać, mam wszystko na szaro, nie mogę wcisnąć. Kiedyś przy pierwszych staraniach wprowadzałam kilka cykli to w tamtym czasie mogę wybrać różne dni, a teraz nic się nie da edytować. Miała któraś podobną sytuację? Troszkę szkoda.20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Malamia wrote:Dziewczyny używacie aplikacji ovu? Dziś postanowiłam sobie ściągnąć, nawet szarpnęłam się od razu na premium na rok i ubolewam, bo nie mogę dodać pierwszego dc. Wg aplikacji dziś jest pierwszy dzień i koniec. W tym kalendarzu w historii próbuję dodać, mam wszystko na szaro, nie mogę wcisnąć. Kiedyś przy pierwszych staraniach wprowadzałam kilka cykli to w tamtym czasie mogę wybrać różne dni, a teraz nic się nie da edytować. Miała któraś podobną sytuację? Troszkę szkoda.
Korzystam z aplikacji, ale szczerze mówiąc moja "telefonowa" wydaje się być lepsza. Dziś ogólnie z apką jest jakiś problem, pomimo że nie wpisywałam żadnych parametrów to za każdym wejściem na wykres owulację mam w innym dniu określoną, więc może się wstrzymaj do wieczora albo do jutra i spróbuj jeszcze raz?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Malamia wrote:Dziewczyny używacie aplikacji ovu? Dziś postanowiłam sobie ściągnąć, nawet szarpnęłam się od razu na premium na rok i ubolewam, bo nie mogę dodać pierwszego dc. Wg aplikacji dziś jest pierwszy dzień i koniec. W tym kalendarzu w historii próbuję dodać, mam wszystko na szaro, nie mogę wcisnąć. Kiedyś przy pierwszych staraniach wprowadzałam kilka cykli to w tamtym czasie mogę wybrać różne dni, a teraz nic się nie da edytować. Miała któraś podobną sytuację? Troszkę szkoda.
-
Dobrze, że dziś piątek U mnie niestety sprawy się nieco skomplikowały, bo mam nowotwór.. Teraz tylko określenie czy łagodny czy złośliwy. Staram się nie załamywać, ale nie wygląda to kolorowo, a jeszcze dostanie się na jakiekolwiek badania - nawet prywatnie - to jest jakaś masakra. Nie mam chyba do tego aż tyle siły i determinacji nie spaliśmy z mężem prawie całą noc i nad ranem próbowaliśmy się pocieszyć, ale to też nie mogło być doskonałe, bo musieliśmy uważać. Akurat mam owulację, a że czeka mnie sporo badań, co do których ciąża jest przeciwwskazaniem, więc jak nie kijem dobiją to pałąPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
@Koalaa 🫂
@AnitaK apeluje o zdjęcie tych cieni! 😁 Z chęcią popatrzymy 😍
@@farfalla92 kciuki za udaną wizytę 🤞🍀
@Idaletka jesteś pod opieką osób, które najlepiej znają się w temacie, pracują w klinice 🙂 Wierzę, że zlecili Ci wszystko, co było trzeba, a Tobie pozostaje odpoczynek i pozytywne nastawienie się 🤞🍀 Może zadbaj o dobre odżywienie, relaks i komfort psychiczny? Na tym bym się skupiła 🙂
@Prezesoowa ale… jak to? 😭 Bardzo Ci współczuję. Pamiętaj, że jeśli jest to źle rokujące, lekarze dają teczkę DILO, tam wszystkie potrzebne badania masz od ręki…farfalla92, Koalaa, Idaletka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.