Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskawka18 wrote:Dziewczyny,
Pisałam tutaj chyba wczoraj że małpa nadal nie przyszła (już 4 dzień opóźnienia) z racji że jutro mam wolne i jedziemy na weekend do znajomych, uznałam że zatestuje tak asekuracyjnie.
Ja też z racji operacji tarczycy i braku lewego płata jestem pod opieką endo i mam ustalone, że jak tylko będę wiedzieć to muszę się z nim skonsultować aby dostowac dawkę euthyroxu.
Wiem powinno się testować rano ale już nie mogłam się powstrzymać.
Dodam, że testowałam w pon albo wtorek( już nie pamiętam) i było biało.
I nie wiem czy dobrze widzę czy nie ale coś tam widać:
Pierwszy raz wrzucam tu zdjęcie więc coś może nie działać 🙈
Jutro rano mam zamiar powtórzyć.Truskawka18 lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:W moim przypadku tez nie wie o naszych problemach nikt z rodziny. Wiedzą tylko dwie koleżanki z pracy. Z jedną z nich zaczęłyśmy się właściwie starać równocześnie. Ona zdążyła już urodzić. To był dla mnie cios 🥺 oczywiście cieszę się jej szczęściem, ale mimo wszystko w głowie siedzi pytanie dlaczego nie ja…
elektro96 lubi tę wiadomość
-
@Truskawka18 piękne kreseczki! Bardzo się cieszę, że kolejna z nas może się pochwalić! Serdecznie gratuluję!
@Alexx.92 witaj! Zostań z nami koniecznie! ❤
Dobrej nocy dziewczyny! 💤💤💤Truskawka18, Alexx.92 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
@Mikea
O każdej mojej stracie wie najbliższa rodzina czyli mama i rodzeństwo
W głębi duszy i serca zawsze gdy dzieje się źle czy dobrze w naszym życiu zawsze mogliśmy na siebie liczyć od nich zawsze mam ogromne wsparcie moge płakać i wyrazac swój bol i potrzebne emocje bez udawania myślę że tak powinna wyglądać relacje w rodzinie czy dobrze czy źle zawsze razem... Nie zadają pytań nie naciskają poprostu są obok zawsze to jest mega motywujące a druga sprawa uważam że powinni to wiedzieć bo zabieg łyżeczkowania które przechodziłam zawsze jest ryzyko np się coś pójdzie nie tak i wiem że nigdy by mi nie wybaczyli że im nie powiedziałam że na ten zabieg idę i wiem że w razie w najgorszym przypadku pomogą mojemu mężowi wychować mojego syna i że nie zostanie sam ponieważ on już nie ma nikogo oprócz mnie i syna i mojej rodziny wiem pomyslicie wariatka wyolbrzymia i wgl ale ja wole ich przygotować na każdą ewentualność teraz swiat jest niczego pewny lekarze to ludzie jednen błąd i może cię już nie być idąc na zabieg zawsze miałam stylu głowy że moje chłopaki są w dobrych rękach i będą mieli wsparcie moich najbliższych....
Oprócz rodzinny wie jedna przyjaciółka z liceum ogromnie mnie wspiera i przezywa zemną każdą stratę i zawsze mówi że jest wściekła ze mnie to spotyka bo ja zasługuje na to żeby zostać mama bo wie że zawsze chciałam 3 dzieci...
Nawet jakby nie patrzeć moja siostra starsza i ja mielismy by dzieci miesiąc różnicy ona ma synka ja niestety ta ciąże straciłam i gdy powiedziałam że byłam w ciąży idę na zabieg to ona długo się nie przyznała ze tez jest w ciąży i oczekuje dziecka nie potrafiła... Po kilku miesiącach gdy brzuszek był widoczny odważyła się na rozmowę że mną... Płakałam z radości ze jej się udało pomimo że to była jej 3 ciąża i Kinder niespodzianka powiedziałam jej że szczerze z całego serca się cieszę z nią i będę ja wspierać i może na mnie liczyć zaszła w ciążę mając 38 lat ciąża nie była łatwa ale wiedziała że ma moje wsparcie dziś jej syn Wojtus ma 3 lata chodzi i cieszę się że jest z nami jest wspaniały czasem podczas jego urodzin myślę o tym że moje dzieciątko też miesiąc wcześniej by miało urodzinki ale to chwila takich ponurych myśli które zaraz odchodzą.... Jest jak jest ktoś mądry powiedział bog daje ci tyle ile możesz udźwignąć... Ciekawe ile jeszcze muszę nieść bagażu doświadczeń aby zostać mama... Koniec myślenia jutro beta 3 z kolei, 30.01 wizyta u ginekologa i co by nie było dźwignę to bo mam swojego kochanego synka w domu i dla niego muszę dać radę on jest moja motywacja aby przetrwać wszystko on daje mi siłę -
Truskawka18 wrote:Dzięki! @MimiM29 i @AnitaK ♥️
Staram się nie ekscytować jeszcze i poczekać na jutro.
Jeśli jutro rano się potwierdzi to jeszcze przed wyjazdem uda mi się zrobić TSH więc i betę zrobię przy okazji.
Lec na betę i tsh!Truskawka18 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Dobranoc dziewczyny 😴 rano wstaje o 7.15 także trzymam kciuki za testujące i za II ✊🍀
-
Dzień dobry! Trzymam kciuki za dzisiejsze testujące! 😊
Powiedzcie mi czy jest sens 8 dni po owulacji robić betę? Mam iść jutro na krew z witaminami i zastanawiam się czy sobie nie spuścic na to krwi? 😅 Pokaże coś?-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Nieprzejrzysta wrote:Dzień dobry! Trzymam kciuki za dzisiejsze testujące! 😊
Powiedzcie mi czy jest sens 8 dni po owulacji robić betę? Mam iść jutro na krew z witaminami i zastanawiam się czy sobie nie spuścic na to krwi? 😅 Pokaże coś? -
Dzień dobry dziewczyny 😌
Chyba do końca moje żale nie zostały „wylane” i wczoraj trochę chamsko odezwałam się do męża.. Poszliśmy spać bez słowa do siebie, cały wieczór spędziliśmy w milczeniu.
Mam taką ochotę wyluzować ale nie umiem. Myślę cały czas o tym że może gdybym wcześniej postarała się o tą drugą ciążę to może wtedy byłoby łatwiej, wtedy by wyszło. Tysiące myśli w głowie 🤯 mam jakiś kryzys wielki.
Z tego wszystkiego kupiłam sobie wczoraj storczyka na pocieszenie i zamówiłam nowe oprawki do okularów, muszę pomyśleć o sobie, zrobić coś dla siebie w końcu a nie dla innych 😊 jeszcze cały przyszły tydzień szkoły i na ferie pojadę z młodą do moich rodziców, może trochę głowa odpocznie 🥲
Co u Was dzisiaj? Czujecie że piąteczek? 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 07:34
-
Dzień dobry dziewczyny 😊
Ja w nocy męczyłam się z bólem głowy, okazało się, że nie mam żadnej tabletki przeciwbólowej 😩 i rozkręciło mi się w migrenę..nie wiem jak w pracy wytrzymam 😩
Rano testowałam, widać cień, ale to pewnie testowa. Jutro spróbuję jeszcze raz chyba, że 🐒 przyjdzie.
Miłego dnia ☺️ -
Dzień dobry! Piątek złego początek... 😅 A tak serio to udanego piątku i weekendu 🍀
@Nieprzejrzysta według mnie za wcześnie.
@magdalena321 nie ma co gdybać, co by było...Ja zawsze wychodzę z założenia, że po coś tak miało właśnie być, że na coś zdecydowaliśmy się później, a nie wcześniej. Co do męża, to przykro mi... Na pewno się dogadacie... Czasem ciężko się pierwszemu odezwać, ale na pewno warto. Mi mój dzisiaj zarzucił, że mu nie mówię o badaniach itd., a jak mówiłam, to było że się nakręcam i w kółko o tym gadam, także niech się w końcu określi... 😀 super, że robisz coś dla siebie, to bardzo ważne! No i udanych ferii!
@AnitaK trzymam kciuki, żeby ten cień się zaróżowił ✊🥺magdalena321, AnitaK, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
AnitaK, Truskawka18, Kasia111, bonassola, Nieprzejrzysta, Mikea, elektro96, Koalaa, MummyYummy, kasia97, Ewka9090, Sparky, Dropsik, Malamia, Berry123, Alexx.92, Prezesoowa, Rosalia_, Pati2804, ultramaryna_, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Hej dziewczyny,
Dziękuję za wszystkie gratulacje, nie wiem jakieś mam takie podejście, że wolę podchodzić na spokojnie
Dzisiejszy test rano też pokazał II kreski, więc sprawdzam jeszcze betę i czekam na wynik 😊
Trzymam kciuki za wszystkie testujące, a te które zobaczyły biel tulę 🫂 . Następny cykl będzie wasz♥️
@magdalena321 - wspieram 🫂 Dobrze zrobiłaś kupując coś dla siebie. W momentach stresujących u mnie dobrze działa aktywność fizyczna, spacer/joga od razu później mam lepszy humor i bardziej pozytywnie podchodzę do wszystkiego. W grudniu jak miałam sporo stresów w pracy to zaczęłam robić na drutach
szalik - dla mnie bardzo relaksujące 🙃
@Koalaa - może za wcześnie jeszcze? Póki nie ma okresu szansa jest 😊🙍♀ 31 l.
🙍♂ 33 l.
12.2023 - początek starań
18.01 - ⏸️
19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m -
@Pyśkaaa ale cudownie! Gratuluję! ❤Jeszcze kilka dni temu pisałaś tu o bieli na teście! Rzeczywiście chyba owulka musiała być później. 😊😊😊 takie zmiany akcji to my tu lubimy 😅
Pyśkaaa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Pyśkaaa wrote:
Pyśkaaa lubi tę wiadomość
-
Majuna wrote:@Pyśkaaa ale cudownie! Gratuluję! ❤Jeszcze kilka dni temu pisałaś tu o bieli na teście! Rzeczywiście chyba owulka musiała być później. 😊😊😊 takie zmiany akcji to my tu lubimy 😅🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Pyśkaaa wrote:
Widać ! ♥️ Trzymam kciuki!Pyśkaaa lubi tę wiadomość
🙍♀ 31 l.
🙍♂ 33 l.
12.2023 - początek starań
18.01 - ⏸️
19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m -
@Nieprzejrzysta według mnie za wcześnie.
Trochę szkoda, ale przeżyje 🙃
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Koalaa wrote:Hejka , gratulacje II kresek
Ja wczoraj siknełam i biało brzuch boli jak na okres , także pewnie nic z tego nie miałam nastroju wczoraj żeby pisać ... jakoś taka nastawiona byłam na ten cykl a tu chyba zonk jednak
Miłego piątunia 😘
Koalaa lubi tę wiadomość