Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:a co do Twojego męża - niech się wybierze do urologa. USG i badanie per rectum i będzie wiedział na czym stoi. I niech nie zwleka, bo jak przechodzi infekcję to potem lubią się nawracać
No już jest umówiony za 2 tygodnie do urologa i do androloga, a zaraz ma zadzwonić internista, by skonsultować wyniki.
Niby w tym związku to ja jestem tą twardo stąpającą, M nawet na mnie mówi "Pragma", bo potrafię być pragmatyczna do bólu, ale też się tym wszystkim martwię i mi potem myśli galopują, ale oczywiście w najgorszym kierunku.Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Kil wrote:Cześć dziewczyny niewiem czy któraś z Was mnie pamięta => nie zapisywałam się na wątek bo byłam pewna, że nici w tym miesiącu - torbiele/mięśniak/brak owu wg ginekologa... ale laski - cuda się zdarzają! w 13 dpo "dla sportu" i potwierdzenia swojej pewności (bo w końcu już dobre ponad rok "bieli" za mną) siknęłam na test - a tam II ! Wczoraj beta - 189 Nie skreślajcie "odpuszczonych" cykli
Gratulacje! Zdrowej i spokojnej ciążyKil lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:@magdalena321 współczuję tego tekstu mamy.. Pewnie nie miała nic złego na myśli, ale jak się człowiek stara bezskutecznie to wszystko kole w oczy.
Mnie dziś od rana bombardują wszyscy - nawet szef w pracy mi pokazywał swoje wnuki, żebym się "zaraziła" popołudniu mam wizytę na usg brzucha z konsultacją to od razu pytanie rodziców czy to usg to może jakieś ciążowe. Ciągle jakieś podteksty i sugestie, rzygać się chce po prostu. Wystarczająco się stresuję samą wizytą, bo jak coś wyjdzie nie tak to będę mogła się pożegnać z marzeniem o dziecku to jeszcze każdy mnie dźga w żebraPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję i dla Was dziewczyny pięknych II
Prezesoowa, Majuna, Mikea, Alesiamum, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Możesz mi wpisać Alysa 🐒, przynajmniej się pojawiła królowa o czasie.
W ramach wdrożonego planu nowej suplementacji - zamówione NAC, Q10, Berberyna i inne kwiatki. Pół apteki moje, a zapomniałam o owulakach 🤦♀️Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Kil wrote:Cześć dziewczyny niewiem czy któraś z Was mnie pamięta => nie zapisywałam się na wątek bo byłam pewna, że nici w tym miesiącu - torbiele/mięśniak/brak owu wg ginekologa... ale laski - cuda się zdarzają! w 13 dpo "dla sportu" i potwierdzenia swojej pewności (bo w końcu już dobre ponad rok "bieli" za mną) siknęłam na test - a tam II ! Wczoraj beta - 189 Nie skreślajcie "odpuszczonych" cykli
-
Co myslicie ? Mam taki test owulacyjny. To jeszcze nie jest pozytyw? Jutro będzie pewnie pozytyw czy jeszcze dzisiaj robić drugi wieczorem?
https://zapodaj.net/plik-ApM1RlaPuPKolka lubi tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Liliowa wrote:Co myslicie ? Mam taki test owulacyjny. To jeszcze nie jest pozytyw? Jutro będzie pewnie pozytyw czy jeszcze dzisiaj robić drugi wieczorem?
https://zapodaj.net/plik-ApM1RlaPuP
Do pozytywnego moim zdaniem jeszcze chwila ja bym robiła jutroSarka94, AnitaK lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️ 27l.
Starania o pierwsze dziecko od 05.2023
💔 07.2023 - krwiak podkosmówkowy, 7tc
🤞 09.2023 - powrót do starań
✅ - zaleczone pociążowe zapalenie tarczycy - TSH 1,3; Letrox 50mg -
Liliowa wrote:Co myslicie ? Mam taki test owulacyjny. To jeszcze nie jest pozytyw? Jutro będzie pewnie pozytyw czy jeszcze dzisiaj robić drugi wieczorem?
https://zapodaj.net/plik-ApM1RlaPuP
Już taki całkiem całkiem, ale też bym robiła jutro.Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Czaicie, że się cieszę z @?
W lutym 2023 zmarła moja mama, co część babeczek stąd wie. Ale @ od lutego do września była, tak mi się zdaje, normalna.
Normalnie, przed wrześniem 2023 moje @ były co 28 dni (czasem dzień wcześniej, czasem dzień później). Jakbym brała tabletki hormonalne. Do września było ok, a potem się rozjechało - najpierw cykl 18 dniowy (pobiegłam do gina, stąd dowiedziałam się o AMH 0,39), potem 21 dniowy, potem 24-dniowe...
Gin mi powiedział, że patrząc na moje wyniki to nie ma pojęcia, bo ostry stres może wydłużyć czas na @, ale przewlekły nie powinien. Psychiatra moja z kolei złapała się za głowę i powiedziała, że przewlekły stres może i robi dokładnie to, rozwala cykl i całą masę rzeczy.
Rzuciłam palenie (paliłam szesnaście lat...) i nagle cykl wrócił w stare ramy! 28 dni, hurra. Koniec z krótką fazą lutealną!Sarka94, Mikea, KejtKa, Dropsik, AnitaK, Prezesoowa, bonassola, kasia97, JoKoKoJo, Berry123, Pati2804 lubią tę wiadomość
27.11.2023 - cień ⏸️ -
Hej dziewczyny tulę mocno za @, ale walczymy dalej razem.
@magdalena Ciebie szczególnie przytulam. Teksty rodzicielki tego typu są nie na miejscu. Dorosła osoba powinna wiedzieć że kie ważne kiedy dziecko się urodzi ale żeby było zdrowe.
Moja matka ostatnio walnęła do mnie równie mądrym tekstem. Wiedzą że się staramy od długiego czasu, wiedzą że wcześniej nie mogłam bo miałam operacje, leczenie, a teraz. Ostatnio mi napisała że mam jej podać powód dlaczego po 5 latach od ślubu nie mam dziecka, że czas leci, kiedy w końcu będziemy je mieli. Po czym się na mnie obraziła 🙄magdalena321 lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
telefon_w_rosole wrote:Czaicie, że się cieszę z @?
W lutym 2023 zmarła moja mama, co część babeczek stąd wie. Ale @ od lutego do września była, tak mi się zdaje, normalna.
Normalnie, przed wrześniem 2023 moje @ były co 28 dni (czasem dzień wcześniej, czasem dzień później). Jakbym brała tabletki hormonalne. Do września było ok, a potem się rozjechało - najpierw cykl 18 dniowy (pobiegłam do gina, stąd dowiedziałam się o AMH 0,39), potem 21 dniowy, potem 24-dniowe...
Gin mi powiedział, że patrząc na moje wyniki to nie ma pojęcia, bo ostry stres może wydłużyć czas na @, ale przewlekły nie powinien. Psychiatra moja z kolei złapała się za głowę i powiedziała, że przewlekły stres może i robi dokładnie to, rozwala cykl i całą masę rzeczy.
Rzuciłam palenie (paliłam szesnaście lat...) i nagle cykl wrócił w stare ramy! 28 dni, hurra. Koniec z krótką fazą lutealną!
Oby szybko kreski się pojawiły -
Alysa wrote:Hej dziewczyny tulę mocno za @, ale walczymy dalej razem.
@magdalena Ciebie szczególnie przytulam. Teksty rodzicielki tego typu są nie na miejscu. Dorosła osoba powinna wiedzieć że kie ważne kiedy dziecko się urodzi ale żeby było zdrowe.
Moja matka ostatnio walnęła do mnie równie mądrym tekstem. Wiedzą że się staramy od długiego czasu, wiedzą że wcześniej nie mogłam bo miałam operacje, leczenie, a teraz. Ostatnio mi napisała że mam jej podać powód dlaczego po 5 latach od ślubu nie mam dziecka, że czas leci, kiedy w końcu będziemy je mieli. Po czym się na mnie obraziła 🙄 -
telefon_w_rosole wrote:Czaicie, że się cieszę z @?
Rzuciłam palenie (paliłam szesnaście lat...) i nagle cykl wrócił w stare ramy! 28 dni, hurra. Koniec z krótką fazą lutealną!
Trzymam kciuki, aby to był Twój sposób na sukces i ta @, z której się cieszysz była tą pożegnalną w tym rokuWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Moja matka ostatnio walnęła do mnie równie mądrym tekstem. Wiedzą że się staramy od długiego czasu, wiedzą że wcześniej nie mogłam bo miałam operacje, leczenie, a teraz. Ostatnio mi napisała że mam jej podać powód dlaczego po 5 latach od ślubu nie mam dziecka, że czas leci, kiedy w końcu będziemy je mieli. Po czym się na mnie obraziła 🙄
Nie bez powodu mówią, że najgłębsze rany zadają te osoby, które powinny być nam najbliższe. Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało nie da się wyjaśnić, ani uzasadnić zachowania, które w normalnym świecie nie powinno mieć miejsca...When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Moja matka ostatnio walnęła do mnie równie mądrym tekstem. Wiedzą że się staramy od długiego czasu, wiedzą że wcześniej nie mogłam bo miałam operacje, leczenie, a teraz. Ostatnio mi napisała że mam jej podać powód dlaczego po 5 latach od ślubu nie mam dziecka, że czas leci, kiedy w końcu będziemy je mieli. Po czym się na mnie obraziła 🙄
Tule 🫂
Bardzo to przykre co Cię spotkało, tym bardziej ze strony własnej matki..
My o swoich staraniach nie powiedzieliśmy nikomu z rodziny i najbliższych, nie zniosłabym użalania się nad nami i różnych wywodów.
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
07.2023 - walczymy o rodzeństwo
🧑 36 🧒38
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja -
Przesyłam Ci ogromne wsparcie i zrozumienie w trudnej sytuacji, w jakiej się znalazłaś. To nie jest łatwa droga, a ty sobie naprawdę mądrze z nią radzisz.
Twoja matka może jest zaniepokojona i niestety nie potrafi wyrazić tego w inny sposób. Myślę też, że dla niektórych ze starszego pokolenia ważniejsze jest "co ludzie powiedzą" i stąd wypominanie ilości lat po ślubie.
To, że nie mogłaś wcześniej rozpocząć starania o dziecko z powodu problemów zdrowotnych, nie definiuje twojej wartości jako kobiety. Każdy ma swój indywidualny czas, a zdrowie jest priorytetem.
Nie jesteś sama, masz w nas wsparcie i zrozumienie. Każdy z nas ma swoją unikalną ścieżkę życiową, a Twoja historia jest jeszcze w trakcie pisania.
Nie trać wiary w siebie i w to, że życie przyniesie Ci piękne chwile.
Z serca życzę Ci ciepła, spokoju i siły 🫂Prezesoowa, MonReve96, Dropsik lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Bardzo wam współczuję dziewczyny. To bardzo trudne nie mieć wsparcia i zrozumienia od najbliższych. U mnie nikt z najbliższego otoczenia nie wie o staraniach. Możliwe, że się domyślają ale nigdy nie rozmawialiśmy o tym wprost. Wystarczy mi dobrych rad, jak po naszej stracie musiałam słuchać tekstów, że za mocno przeżywam i stratę powinnam przeżyć w ciszy a nie, że od razu po mnie widać że coś jest nie tak. No cóż... przynajmniej teraz wiem na kogo mogę liczyć.
-
@Alysa bardzo mi przykro z powodu tego, co usłyszałaś. Głęboko wierzę, że Twoją mamę najdzie refleksja i zrozumie, jaki ból Ci sprawiła, a co za tym idzie, to więcej się nie powtórzy. 🫂
Twoja stopka chwyta za serce... Spotka Cię to, czego pragniesz na pewno. 🥺
Przesyłam dużo cieplutkich i pozytywnych myśli. 🥰👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
W latach prl, w czasach naszych rodziców i dziadków, to chyba ich wychowanie i całe otoczenie dążyło do tego, aby po ślubie każdy od razu płodził dziecko. Teraz czasy się zmieniły i nasze zachowania tak samo.
Dodatkowo badania pokazują,że w ich czasach faceci mieli ponad 30% supermen plemników a teraz dobrze jak jest 4%.
Nie zdąrzę napisać reszty co chciałam bo spóźnię się na autobus miejski.Majuna lubi tę wiadomość