Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:A ja przyznaje się że nie zawsze chce mi się gotować 🙈 jak mam jakiś pomysł albo więcej czasu to coś staram się wymyślić, ale żeby takie wymyślne rzeczy albo codziennie to nie 🤪 czasami marzy mi się thermomix..
P.s. mąż sam sobie robi jedzonko 😅 No czasami ja jemu jak się spieszy albo robi coś innego 🙂
Ustawiłam się, że hej. Ale jako osoba, która niecierpi gotować zawsze gdzieś trafiałam na facetów, którzy to uwielbiają 😆Pati2804, farfalla92 lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Beta jedynie potwierdza ciąże w 100% i jeśli powtórzymy ją po 2-3 dniach i przyrosty są prawidłowe według przyjętych norm to oznacza to że na tym etapie ciąża rozwija się prawidłowo. Dla staraczek tylko tyle i aż tyle 🙂 ja zrobiłam bete gdy test ciążowy wyszedł mi bardzo blady i nie byłam pewna czy to ciąża czy nie i beta potwierdziła że na 100 % jest to ciąża.
Ahhh rozumiem, dla mnie to jasne, że to bardzo dużo może znaczyć, ale na razie mam wizytę 30.01. i postaram się wytrzymać do tego czasu, żeby gin już tam zerknął czy wszystko dobrze. Ale uff, fajnie tu być, poczytać wasze historie i dostawać wasz support. ❤️❤️❤️Pati2804, elektro96 lubią tę wiadomość
👩🦰29/🧔30
2012 👶💙
2019-2020 13 cykli, ostatni stymulowany- ❌
11.2023 usunięcie polipa trzonu macicy
12.2023 nie udało się ❌
19.01.2024 28dc 2x⏸️
29dc 1x ⏸️ -
Pati2804 wrote:Dzięki dziewczyny za radę, posłucham Was i poczekam do mojego hematologa I pójdę 5.02 😊 trudno, szykuje się już na wątek lutowy 😅 ale za Was pozostałe oczywiście trzymam kciuki ✊
Jeśli chodzi o suplementy to ja biorę
Rano:
gold omega3 d3 +k2 z OLIPM,
Best life z BESTLAB,
loggic60 probiotyk,
Popołudniu:
B-right z JARROW,
Wit C 200,
Folian Quatrefolic ze SWANSON,
Nac 600 ze SWANSON,
Wieczorem:
Chela-mag b6 z OLIMP,
Cynk z KFD,
Ashwagandha Ksm-66 z KFD
Mój mąż od dawna też się suplementuje , bierzemy podobne suple i od zawsze ma wyniki super więc liczę że i moje też się poprawią jak będę je regularnie suplementować razem z nim 🙂 on zawsze patrzy na skład więc wierzę mu na słowo ze są dobre bo ja się na tym nie znam 😅
No i zamówiliśmy ostropest z kfd bo ponoć też mają dobry skład, myślę że na dniach przyjdzie paczka 🙂
Czy coś jeszcze polecacie dziewczyny ? Może powinnam coś jeszcze "dorzucić" ? 🤭 A może Wy coś jeszcze bierzecie ? 🙂 -
Dropsik wrote:Dobrze rozumiem, że w tym B-right i w tym Swansonie są foliany? To chyba sporo na jeden dzień 🤔 Tak na szybko widziałam, że w Quatrefolic jest aż 800mg.
Ale faktycznie w b-right też jest folian 400 . Pytanie czy 800 jednostek to razem jest okej ?
https://ibb.co/3TyTHfhWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 22:22
-
Dropsik wrote:Ja sie przyznaje, że u nas w domu to mój mąż gotuje na co dzień a ja od święta 😁 Dzisiejsza lasagne to w sumie w większości jego dzieło. Ja rano zrobiłam część dyniową, a wieczorem mąż najpierw ogarniał synka i go położył, a potem dokończył danie, czyli zrobił sos i poskładał. Ja w tym czasie byłam na siłowni 😎
Ustawiłam się, że hej. Ale jako osoba, która niecierpi gotować zawsze gdzieś trafiałam na facetów, którzy to uwielbiają 😆 -
U mnie i ja i mąż lubimy gotować. 😋Ale to ja jestem szefową jak to mówi mój mąż i jak on coś gotuje to pyta się mnie czasem jak coś doprawić itp. 😅
Śpijcie dobrze dziewczyny, ja wczoraj coś słabo spałam dlatego zaraz gaszę. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 22:28
Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
-
Dobrej nocy 😴 ja tez lecę bo rano muszę wstać i ogarnąć się do gin 🙂 kciuki @ultramaryna za testowanie ✊ i za pozostałe testujące 🍀✊
Berry123, Majuna lubią tę wiadomość
-
U mnie przyrosty bety wyglądają póki co tak:
10.01.2024 (prawdopodobnie 10 dpo)
Beta-HCG 19,6 mIU/ml
12.01.2024 (prawdopodobnie 12 dpo)
Beta-HCG 79,6 mIU/ml
Progesteron 35,56 ng/ml
16.01.2024 (prawdopodobnie 16 dpo)
Beta-HCG 456,9 mIU/ml
22.01.2024 (prawdopodobnie 22 dpo)
Beta-HCG 4496,7 mIU/ml
Jutro mam pierwszą wizytę u ginekolożki, z jednej strony jestem mocno podekscytowana, z drugiej strony czuję stres 🙈 Bardzo bym chciała, aby wszystko było dobrze 🥹elektro96, Berry123, Pati2804, Rosalia_, KarolinaJ0702, Majuna, KejtKa, Malamia, Prezesoowa, Truskawka18, Zaczarowan, Alesiamum, Koalaa, Mikea, sernik_z_rodzynkami, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej trzymam kciuki @ultramaryna za testowanie i za pozostałe testujące dziewczyny 😍Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
NanaTasia wrote:Ahhh rozumiem, dla mnie to jasne, że to bardzo dużo może znaczyć, ale na razie mam wizytę 30.01. i postaram się wytrzymać do tego czasu, żeby gin już tam zerknął czy wszystko dobrze. Ale uff, fajnie tu być, poczytać wasze historie i dostawać wasz support. ❤️❤️❤️
Ginekolog na wizycie może pytać, czy beta była robiona z odstępem 48godz i czy przyrost był prawidłowy
Trzymam kciuki za testujące 🙏NanaTasia lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Hej dziewczyny 🙂
Witam serdecznie nowe staraczki ☺️
Trzymam kciuki za testujące 🤞🤞🤞
Ja jeszcze czekam za 🐒. Wczoraj miałam tylko delikatne różowe plamienie. Przepraszam, że zamilkłam, ale wczoraj jakiegoś doła złapałam 😔 -
Pati2804 wrote:Dzięki dziewczyny za radę, posłucham Was i poczekam do mojego hematologa I pójdę 5.02 😊 trudno, szykuje się już na wątek lutowy 😅 ale za Was pozostałe oczywiście trzymam kciuki ✊
Jeśli chodzi o suplementy to ja biorę
Rano:
gold omega3 d3 +k2 z OLIPM,
Best life z BESTLAB,
loggic60 probiotyk,
Popołudniu:
B-right z JARROW,
Wit C 200,
Folian Quatrefolic ze SWANSON,
Nac 600 ze SWANSON,
Wieczorem:
Chela-mag b6 z OLIMP,
Cynk z KFD,
Ashwagandha Ksm-66 z KFD
Mój mąż od dawna też się suplementuje , bierzemy podobne suple i od zawsze ma wyniki super więc liczę że i moje też się poprawią jak będę je regularnie suplementować razem z nim 🙂 on zawsze patrzy na skład więc wierzę mu na słowo ze są dobre bo ja się na tym nie znam 😅
No i zamówiliśmy ostropest z kfd bo ponoć też mają dobry skład, myślę że na dniach przyjdzie paczka 🙂
Czy coś jeszcze polecacie dziewczyny ? Może powinnam coś jeszcze "dorzucić" ? 🤭 A może Wy coś jeszcze bierzecie ? 🙂
Kochana ja tak tylko na szybko - nie łączymy cynku z magnezem, kiepsko się wchłaniają w swojej obecności 😔
Czekam pod kibelkiem
@AnitaK co się dzieje?
KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Cześć wszystkim 😊
Kciuki za testujące 🤞
@ultramaryna_ czekamy niecierpliwie
@AnitaK 🫂 rozkręciła się wredota? Czy jeszcze są jakieś nadzieje?
Jak zaczynam plamić przed 🐒 to zawsze się doszukuję czy może jeszcze są jakieś szanse, że jednak się udało. Później robię sobie wyrzuty za swoją naiwność. Ale czytam tutaj coraz częściej o takich przypadkach. Te plamienia, w terminie miesiączki na początku ciąży to jakaś plaga
Miłego dnia dziewczyny ☀️NanaTasia lubi tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Miłego dnia! Oby wredne 🐒🐒🐒 były już ostatni raz. Kciuki za testujące. ✊
Pati2804 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Cześć dziewczyny. U mnie nadal biel na teście. Temperatura powoli w dół. Czekam na @. Bardzo mnie zmęczył ten cykl. Chyba za mocno się nastawiłam. Plan na kolejny cykl jest taki żeby wyluzować. O ile to możliwe.
Dzisiaj mam wizytę u mojej gin. Dostałam ostatnio wyniki z pakietu na trombofilie i wyszła mi mutacja PAI 4G/4G w homozygocie. Ciekawa jestem co mi powie i jak teraz będziemy działać. Od kilku dni mam wszystkiego dość. Oby to był tylko chwilowy stan. -
Pati2804 wrote:W folianie quatrefolic ja mam 400 , może są różne wersje 🙂
Ale faktycznie w b-right też jest folian 400 . Pytanie czy 800 jednostek to razem jest okej ?
https://ibb.co/3TyTHfhPati2804 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny no właśnie nie wiem, co się dzieje. Zawsze, nawet ostatnie miesiące starań miałam krwisto czerwone plamienie ok 22, jak w zegarku. Następnego dnia okres. Wczoraj ok 12 dostałam różowego plamienia. Rano, też różowe plamienie. Brzuch mnie nie boli, tylko jajnik z którego była owulacja, potwierdzona u ginekologa. Sprawdziłam rano szyjkę, nie mogłam jej dosięgnąć. Ale temperatura mocno spadła. Tak jak wcześniej pisaliśmy, rozpoczynamy starania i nasz organizm świruje 😵💫
-
Heeeeej dziewczyny! Miłego dnia dla każdej ❤️ dzisiaj mam do pozna prace (18 ( )), mam nadzieje, że szybko zleci jak u was podobna sytuacja- to też mam taką nadzieje u was! :*
Ultramaryna czekamy pod kibelkiem!Koalaa lubi tę wiadomość
-
AnitaK wrote:Hej dziewczyny 🙂
Witam serdecznie nowe staraczki ☺️
Trzymam kciuki za testujące 🤞🤞🤞
Ja jeszcze czekam za 🐒. Wczoraj miałam tylko delikatne różowe plamienie. Przepraszam, że zamilkłam, ale wczoraj jakiegoś doła złapałam 😔
Co się dzieje kochana?
Edit: doczytałam 😦 organizm czasami robi nam takie jazdy, mój też dwa miesiące świrowal ostatnio, ale mam nadzieje ze zaraz to wróci do normy ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 08:17