Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Kochana ja tak tylko na szybko - nie łączymy cynku z magnezem, kiepsko się wchłaniają w swojej obecności 😔
Czekam pod kibelkiem
@AnitaK co się dzieje?
A co u Ciebie ? 😘
Edit:
Przerzuciłam cynk na popołudnie 😅oby teraz było dobrze 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 08:30
-
MonReve96 wrote:Cześć dziewczyny. U mnie nadal biel na teście. Temperatura powoli w dół. Czekam na @. Bardzo mnie zmęczył ten cykl. Chyba za mocno się nastawiłam. Plan na kolejny cykl jest taki żeby wyluzować. O ile to możliwe.
Dzisiaj mam wizytę u mojej gin. Dostałam ostatnio wyniki z pakietu na trombofilie i wyszła mi mutacja PAI 4G/4G w homozygocie. Ciekawa jestem co mi powie i jak teraz będziemy działać. Od kilku dni mam wszystkiego dość. Oby to był tylko chwilowy stan.MonReve96 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dzięki dziewczyny za radę, posłucham Was i poczekam do mojego hematologa I pójdę 5.02 😊 trudno, szykuje się już na wątek lutowy 😅 ale za Was pozostałe oczywiście trzymam kciuki ✊
Jeśli chodzi o suplementy to ja biorę
Rano:
gold omega3 d3 +k2 z OLIPM,
Best life z BESTLAB,
loggic60 probiotyk,
Popołudniu:
B-right z JARROW,
Wit C 200,
Folian Quatrefolic ze SWANSON,
Nac 600 ze SWANSON,
Wieczorem:
Chela-mag b6 z OLIMP,
Cynk z KFD,
Ashwagandha Ksm-66 z KFD
Mój mąż od dawna też się suplementuje , bierzemy podobne suple i od zawsze ma wyniki super więc liczę że i moje też się poprawią jak będę je regularnie suplementować razem z nim 🙂 on zawsze patrzy na skład więc wierzę mu na słowo ze są dobre bo ja się na tym nie znam 😅
No i zamówiliśmy ostropest z kfd bo ponoć też mają dobry skład, myślę że na dniach przyjdzie paczka 🙂
Czy coś jeszcze polecacie dziewczyny ? Może powinnam coś jeszcze "dorzucić" ? 🤭 A może Wy coś jeszcze bierzecie ? 🙂
Też sobie zapisuję te suple 😊 A jak oceniasz działanie Ashwaganhy? Widziałam, że kilka z Was ją łyka, są jakieś efekty w kwestii samopoczucia? -
Dropsik wrote:Ktoś tu pisał, że dla osób z nadwagą 800 jest polecane, a za normalną typową dawkę dla staraczek przyjmuje się 400. Badałaś lub będziesz badać poziom kwasu foliowego?
Edit:
Jak poziom kwasu foliowego będzie za wysoki to odstawie go i będę brała tylko kompleks Wit b 😊 ale pytanie czy mozna przedobrzyć? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 08:34
-
Hej dziewczyny,
Trzymam kciuki za testujące ☺️
@Monreve96 - przytulam za biel 🫂 który masz dzień dpo?
@AnitaK - może to jest się już nie rozkręci i warto zatestować?
🙍♀ 31 l.
🙍♂ 33 l.
12.2023 - początek starań
18.01 - ⏸️
19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m -
AnitaK wrote:Dziewczyny no właśnie nie wiem, co się dzieje. Zawsze, nawet ostatnie miesiące starań miałam krwisto czerwone plamienie ok 22, jak w zegarku. Następnego dnia okres. Wczoraj ok 12 dostałam różowego plamienia. Rano, też różowe plamienie. Brzuch mnie nie boli, tylko jajnik z którego była owulacja, potwierdzona u ginekologa. Sprawdziłam rano szyjkę, nie mogłam jej dosięgnąć. Ale temperatura mocno spadła. Tak jak wcześniej pisaliśmy, rozpoczynamy starania i nasz organizm świruje 😵💫
A który to DC? Pamiętam, że testowałaś już w tym miesiącu, tak? A zmieniłaś coś w tym cyklu? Włączyłaś nową suplementację czy coś? -
MummyYummy wrote:Też sobie zapisuję te suple 😊 A jak oceniasz działanie Ashwaganhy? Widziałam, że kilka z Was ją łyka, są jakieś efekty w kwestii samopoczucia?
MummyYummy lubi tę wiadomość
-
@MonReve96 przytulam i trzymam kciuki za wizytę, obyś dostała jasny plan działania i tym samym motywację
@AnitaK może zagnieżdżenie i dlatego spadek? Czekamy na rozwój sytuacji 🤞 jeszcze jakiś czas temu te plamienia nie napawały optymizmem, ale jak pisałam wcześniej, teraz chyba więcej dziewczyn ma plamienia na początku ciąży niż ich nie ma
@Zaczarowan spokojnej pracy ☺️ ja też dziś dyżur do 18:00Zaczarowan, MonReve96 lubią tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
AnitaK wrote:Dziewczyny no właśnie nie wiem, co się dzieje. Zawsze, nawet ostatnie miesiące starań miałam krwisto czerwone plamienie ok 22, jak w zegarku. Następnego dnia okres. Wczoraj ok 12 dostałam różowego plamienia. Rano, też różowe plamienie. Brzuch mnie nie boli, tylko jajnik z którego była owulacja, potwierdzona u ginekologa. Sprawdziłam rano szyjkę, nie mogłam jej dosięgnąć. Ale temperatura mocno spadła. Tak jak wcześniej pisaliśmy, rozpoczynamy starania i nasz organizm świruje 😵💫
A dołożyłaś jakieś suple w tym cyklu?
U mnie ta ostatnia miesiączka była taka specyficzna, bo zwykle mam plamienie max 2 dni, potem ból brzucha i się rozkręca. Teraz miałam 3 dni ból brzucha i dopiero potem się rozkręciło, bez żadnych plamień. Dziwnie się czuję z tym, że już nie znam swojego organizmu
@MonReve96 tulę za biel :*When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
@ultramaryna kciuki za test ✊🍀 stoję pod kibelkiem !
Nawet ja dzisiaj szybciej wstałam 😅 szok, idę myć głowę I jeść śniadanko , dzisiaj robię jajecznice z pokrojoną szynką, szczypiorkiem i tosty 🙂 -
Pati2804 wrote:Dzięki za poradę, zanotuje ! 🙂
A co u Ciebie ? 😘
U mnie chyba dobrze zadaniowo oddałam dziś wiadro krwi i czekam na wyniki. Najbardziej jestem ciekawa TSH, bo w grudniu było wysokie, ale pilnowałam przerw od jedzenia i kawy, zobaczymy czy to wystarczy, żeby spadło co prawda nawet babeczka od TK mi mówiła, że TSH mogło polecieć w kosmos od tej wątroby. No mam nadzieje, że dziś się przekonam
O której masz wizytę?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:U mnie chyba dobrze zadaniowo oddałam dziś wiadro krwi i czekam na wyniki. Najbardziej jestem ciekawa TSH, bo w grudniu było wysokie, ale pilnowałam przerw od jedzenia i kawy, zobaczymy czy to wystarczy, żeby spadło co prawda nawet babeczka od TK mi mówiła, że TSH mogło polecieć w kosmos od tej wątroby. No mam nadzieje, że dziś się przekonam
O której masz wizytę? -
Pati2804 wrote:To kciuki za dobre wyniki ✊ ja o 11.40 mam ginekologa 🙂 jestem dobrej myśli, chociaż stres jest 🤭 czuje się jakbym pierwszy raz szła do gin 😅
Dziękuję :*
stresik przed wizytą jest normalny, mam to za każdym razem, trzymam kciuki i jak tylko wyjdziesz to dawaj znać! )Pati2804 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Koalaa wrote:@ultramaryna oczywiście w lutym też będziemy się starać ale chyba spróbuję trochę odpuścić... bez żadnej spiny...
Trzymam dziś kciuki za Ciebie 😁Koalaa lubi tę wiadomość
-
@Prezesowa na początku cyklu brałam 3 dni NAC. Nie doczytałam, że trzeba brać od 3dc i zaczęłam od 5dc. Zaczęłam też brać DHA i metylowany kwas foliowy.
@MummyYummy dzisiaj już 32 dc, 15 dpo. Testowałam od 9 dpo do 12 dpo i była biel. Dzisiaj przyjdą mi testy, które miały przyjść w zeszłym tygodniu i zatestuję.
@Truskawka18 byłoby fajnie, pozostaje mi tylko czekanie -
bonassola, Malamia, Mikea lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
No tu ewidentnie mocna krecha 😁
Pokaz pinka 😊 my dojrzymy 😎♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Kochana , coś widać ale chyba tak samo jak wczoraj , planujesz bete ? 😘
Edit :
Przejrzałam zdjecie z wczoraj i dzisiaj widac mocniej ! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 08:55