Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ultramaryna_ 4 x ⏸️ na różnych testach to już nie może być przypadek. Ja bym robiła betę. Nadal trzymam za ciebie kciuki, miałam jakieś mega przeczucie co do Ciebie ☺️ zresztą dziś zdecydowanie bardziej widoczne i nawet na tym pinku widać 🥰

@Zimozielona pozostaje życzyć owocnych płodnych 😀 masz rację, jak nie dzisiaj to jutro, poprawiajcie ile się da 🤗

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chyba dostała zawału jakbym miała spodziewać się podwójnej ciąży 🤣 z drugiej strony, gdybym miała wybór - bliźniacza, albo wcale to biorę w ciemno nawet trojaczki 😎

ultramaryna_, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak patrzę na stare zdjęcia swoich testów z biochema, to przy praktycznie niewidocznej kresce na pinku, na facelle paskowym było już ładnie widać bez przyglądania się.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Ja to bym chyba dostała zawału jakbym miała spodziewać się podwójnej ciąży 🤣 z drugiej strony, gdybym miała wybór - bliźniacza, albo wcale to biorę w ciemno nawet trojaczki 😎
    Hah mnie totalnie przeraża wizja bliźniaków 🙈 my i trójka dzieci na naszym metrażu... 🤪 To chyba już by była ostateczna motywacja, żeby szukać czegoś większego 🙈

Malamia, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Alesiamum Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dawaj znać koniecznie.

A cieszyłabyś się z podwójnej?

Ja w sumie trochę podjarana jestem tym że dwa pęcherzyki były powyżej 10 i czuję raz jeden jajnik i raz drugi. Chciałabym bliźniaki mimo że to skrajnie nieodpowiedzialne z mojej strony ze względu na szereg moich problemów zdrowotnych.

Ale jakby się okazało kiedyś że bliźniaki to chyba bym i tak wpadła w panikę i pozamiatany mój entizjazm.

Ogólnie ten cykl jest tak dziwny i porąbany że podchodzę do niego pół żartem pół serio:)

Pewnie że się boje bliźniaków ale w sumie czemu nie 🙂 Zawsze chciałam mieć troje dzieci więc to by załatwiło sprawę 😆
    Boje się tylko że jak będę się ekscytować i liczyć na ten cykl to znów będzie klapa...
    Plus jest taki że mąż zmienia pracę i kończą się delegację, będzie w domu codziennie 😁

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna 😍😍 super kreski! Robisz betę?

• tralalina Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tulę za biele
    Trzymam kciuki za kolejne dni tych, które małpy jeszcze nie dostały.
    A tym z II !!! Jak ja się cieszę! Uwielbiam śledzić te ciemniejące kreski i wyniki bety. Trzymam kciuki za też za wszystkie owulacje, te pojedyncze i podwójne!
    Zapisałam się na testowanie 28.01, a apka mówi, żeby testować 30.01. 28.01 będzie 10dpo i może nie powinnam jeszcze wtedy sikać… boję się bieli. Ale jeśli będzie cień cienia będę podekscytowana na bank! No i tak biję się z myślami, jak pewnie niejedna z Was…

Truśka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna, piękna druga kreska 🥰 Super!

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Zapisałam się na testowanie 28.01, a apka mówi, żeby testować 30.01. 28.01 będzie 10dpo i może nie powinnam jeszcze wtedy sikać… boję się bieli. Ale jeśli będzie cień cienia będę podekscytowana na bank! No i tak biję się z myślami, jak pewnie niejedna z Was…

Biję się dokładnie z tymi samymi myślami, też jestem zapisana na 28 stycznia i u mnie też to będzie 10/11 dpo 🙈 Zawsze testuję w 12 dpo, bo lubię mieć jasną sytuację, nie lubię się doszukiwać cieni. No ale zapisywałam się na początku miesiąca, na swoje urodziny i już przy tym pozostanę, trudno 💁🏼‍♀️🙃

tralalina lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, trochę teraz się zmieszałam z tymi testami, bo oczywiście w domu same Pinki 🤭 A mam zamiar testować 10 dpo... Mam jeszcze jeden w drodze, ale z jakieś randomowej firmy, bo dobierałam do zamówienia.

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zrobiła cisza :)

Co do bliźniąt to aplikacja Ovu kiedyś mi wrzuciła taki komunikat, że jeśli marzę o ciąży bliźniaczej to jest odpowiedni moment, bo po 35 roku życia wzrastają szanse na ciążę mnogą :P powiedziałam to mężowi to zzieleniał i mówił, że nie wie czy jedno ogarnie, a co dopiero dwa :D

Pojawiły się moje wynik badań i nie jest źle, chyba jednak nie będę umierać :P TSH mi bardzo ładnie spadło z 6.8 do 1.8, więc pilnowanie odstępu od jedzenia i kawy jest kluczowe, potwierdzam na swoim przykładzie :D
    Przy okazji kolejnych badań muszę zrobić wit. B12, żelazo i ferrytynę, powtórzę też kwas foliowy, bo miałam ładny, ale sprawdzić trzeba :)

Gorzej, ze po tych wszystkich "wspaniałych" wiadomościach poluzowałam dietę i pojadłam słodyczy i kebsik też wpadł :/ daję sobie luz dla psychiki do soboty, a od niedzieli wracam na dobre tory :) teraz to pilnuję tylko, żeby śniadanie wpadło z min. 25 g białka, chociaż przez wizyty lekarskie i badania to śniadania zjadałam i 3 godziny po obudzeniu..

Dropsik, ultramaryna_, Berry123, Pati2804 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hmm, trochę teraz się zmieszałam z tymi testami, bo oczywiście w domu same Pinki 🤭 A mam zamiar testować 10 dpo... Mam jeszcze jeden w drodze, ale z jakieś randomowej firmy, bo dobierałam do zamówienia.
    Pinki nie oszukują, jak jest kreska to jest ciąża, i to jest ich niezaprzeczalna zaleta 😀

MummyYummy, ultramaryna_, bonassola lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @tralalina, @Sparky, przybijam piąteczki za testy w 10 dpo 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 12:47

Prezesoowa, tralalina, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Pinki nie oszukują, jak jest kreska to jest ciąża, i to jest ich niezaprzeczalna zaleta 😀

Ok, czyli jednak mają w sobie jakieś pozytywy, dzięki 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 12:47

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    420088566-771244738372746-7496812455210794350-n.jpg

:D

MummyYummy, Majuna, Malamia, Truśka, ultramaryna_, KejtKa, bonassola, Pati2804, Mikea, Koalaa lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ale się zrobiła cisza :)

Co do bliźniąt to aplikacja Ovu kiedyś mi wrzuciła taki komunikat, że jeśli marzę o ciąży bliźniaczej to jest odpowiedni moment, bo po 35 roku życia wzrastają szanse na ciążę mnogą :P powiedziałam to mężowi to zzieleniał i mówił, że nie wie czy jedno ogarnie, a co dopiero dwa :D

Pojawiły się moje wynik badań i nie jest źle, chyba jednak nie będę umierać :P TSH mi bardzo ładnie spadło z 6.8 do 1.8, więc pilnowanie odstępu od jedzenia i kawy jest kluczowe, potwierdzam na swoim przykładzie :D
    Przy okazji kolejnych badań muszę zrobić wit. B12, żelazo i ferrytynę, powtórzę też kwas foliowy, bo miałam ładny, ale sprawdzić trzeba :)

Gorzej, ze po tych wszystkich "wspaniałych" wiadomościach poluzowałam dietę i pojadłam słodyczy i kebsik też wpadł :/ daję sobie luz dla psychiki do soboty, a od niedzieli wracam na dobre tory :) teraz to pilnuję tylko, żeby śniadanie wpadło z min. 25 g białka, chociaż przez wizyty lekarskie i badania to śniadania zjadałam i 3 godziny po obudzeniu..

To dobre wiadomości ♥️ A TSH to w ogóle petarda! Napiszesz coś więcej o odstępach pomiędzy jedzeniem i kawą? U mnie kubek kawusi zawsze wjeżdża do śniadania 😬

A dietą się nie przejmuj, raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi 😉

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    420088566-771244738372746-7496812455210794350-n.jpg

:D

Mam tego koteła w folderze z memami na poprawę humoru 🤪

Prezesoowa, Malamia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    To dobre wiadomości ♥️ A TSH to w ogóle petarda! Napiszesz coś więcej o odstępach pomiędzy jedzeniem i kawą? U mnie kubek kawusi zawsze wjeżdża do śniadania 😬

A dietą się nie przejmuj, raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi 😉

Ogólnie powinno się zażywać lewotyroksynę popijając wodą i odczekać 1 godzinę z jedzeniem, a z kawą 2 godziny. U mnie zadziałało :)

Dotychczas już wpadłam w rutynę i jadłam śniadanie nawet 15 minut po zażyciu tabletki, czasem nawet popijałam kawą :P

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FB-IMG-1675777631664.jpg

Ja też się podzielę 🤭

Prezesoowa, Malamia, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ogólnie powinno się zażywać lewotyroksynę popijając wodą i odczekać 1 godzinę z jedzeniem, a z kawą 2 godziny. U mnie zadziałało :)

Dotychczas już wpadłam w rutynę i jadłam śniadanie nawet 15 minut po zażyciu tabletki, czasem nawet popijałam kawą :P

Aaaa, rozumiem, dopiero zobaczyłam w stopce, że bierzesz Letrox. Ja jakieś półtora roku temu robiłam pakiet tarczycowy i było ok, a pół roku temu samo TSH i miałam 1,51, także całkiem przyzwoicie.

preg.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ