Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
@Ultramaryna_ 4 x ⏸️ na różnych testach to już nie może być przypadek. Ja bym robiła betę. Nadal trzymam za ciebie kciuki, miałam jakieś mega przeczucie co do Ciebie ☺️ zresztą dziś zdecydowanie bardziej widoczne i nawet na tym pinku widać 🥰
@Zimozielona pozostaje życzyć owocnych płodnych 😀 masz rację, jak nie dzisiaj to jutro, poprawiajcie ile się da 🤗ultramaryna_ lubi tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Ja to bym chyba dostała zawału jakbym miała spodziewać się podwójnej ciąży 🤣 z drugiej strony, gdybym miała wybór - bliźniacza, albo wcale to biorę w ciemno nawet trojaczki 😎
ultramaryna_, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Jak tak patrzę na stare zdjęcia swoich testów z biochema, to przy praktycznie niewidocznej kresce na pinku, na facelle paskowym było już ładnie widać bez przyglądania się.
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Malamia wrote:Ja to bym chyba dostała zawału jakbym miała spodziewać się podwójnej ciąży 🤣 z drugiej strony, gdybym miała wybór - bliźniacza, albo wcale to biorę w ciemno nawet trojaczki 😎
Malamia, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Dawaj znać koniecznie.
A cieszyłabyś się z podwójnej?
Ja w sumie trochę podjarana jestem tym że dwa pęcherzyki były powyżej 10 i czuję raz jeden jajnik i raz drugi. Chciałabym bliźniaki mimo że to skrajnie nieodpowiedzialne z mojej strony ze względu na szereg moich problemów zdrowotnych.
Ale jakby się okazało kiedyś że bliźniaki to chyba bym i tak wpadła w panikę i pozamiatany mój entizjazm.
Ogólnie ten cykl jest tak dziwny i porąbany że podchodzę do niego pół żartem pół serio:)
Pewnie że się boje bliźniaków ale w sumie czemu nie 🙂 Zawsze chciałam mieć troje dzieci więc to by załatwiło sprawę 😆
Boje się tylko że jak będę się ekscytować i liczyć na ten cykl to znów będzie klapa...
Plus jest taki że mąż zmienia pracę i kończą się delegację, będzie w domu codziennie 😁👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
07.2023 - walczymy o rodzeństwo
🧑 36 🧒38
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja -
Dziewczyny tulę za biele
Trzymam kciuki za kolejne dni tych, które małpy jeszcze nie dostały.
A tym z II !!! Jak ja się cieszę! Uwielbiam śledzić te ciemniejące kreski i wyniki bety. Trzymam kciuki za też za wszystkie owulacje, te pojedyncze i podwójne!
Zapisałam się na testowanie 28.01, a apka mówi, żeby testować 30.01. 28.01 będzie 10dpo i może nie powinnam jeszcze wtedy sikać… boję się bieli. Ale jeśli będzie cień cienia będę podekscytowana na bank! No i tak biję się z myślami, jak pewnie niejedna z Was…Truśka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
tralalina wrote:Zapisałam się na testowanie 28.01, a apka mówi, żeby testować 30.01. 28.01 będzie 10dpo i może nie powinnam jeszcze wtedy sikać… boję się bieli. Ale jeśli będzie cień cienia będę podekscytowana na bank! No i tak biję się z myślami, jak pewnie niejedna z Was…
Biję się dokładnie z tymi samymi myślami, też jestem zapisana na 28 stycznia i u mnie też to będzie 10/11 dpo 🙈 Zawsze testuję w 12 dpo, bo lubię mieć jasną sytuację, nie lubię się doszukiwać cieni. No ale zapisywałam się na początku miesiąca, na swoje urodziny i już przy tym pozostanę, trudno 💁🏼♀️🙃tralalina lubi tę wiadomość
-
Ale się zrobiła cisza
Co do bliźniąt to aplikacja Ovu kiedyś mi wrzuciła taki komunikat, że jeśli marzę o ciąży bliźniaczej to jest odpowiedni moment, bo po 35 roku życia wzrastają szanse na ciążę mnogą powiedziałam to mężowi to zzieleniał i mówił, że nie wie czy jedno ogarnie, a co dopiero dwa
Pojawiły się moje wynik badań i nie jest źle, chyba jednak nie będę umierać TSH mi bardzo ładnie spadło z 6.8 do 1.8, więc pilnowanie odstępu od jedzenia i kawy jest kluczowe, potwierdzam na swoim przykładzie
Przy okazji kolejnych badań muszę zrobić wit. B12, żelazo i ferrytynę, powtórzę też kwas foliowy, bo miałam ładny, ale sprawdzić trzeba
Gorzej, ze po tych wszystkich "wspaniałych" wiadomościach poluzowałam dietę i pojadłam słodyczy i kebsik też wpadł daję sobie luz dla psychiki do soboty, a od niedzieli wracam na dobre tory teraz to pilnuję tylko, żeby śniadanie wpadło z min. 25 g białka, chociaż przez wizyty lekarskie i badania to śniadania zjadałam i 3 godziny po obudzeniu..Dropsik, ultramaryna_, Berry123, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
MummyYummy wrote:Hmm, trochę teraz się zmieszałam z tymi testami, bo oczywiście w domu same Pinki 🤭 A mam zamiar testować 10 dpo... Mam jeszcze jeden w drodze, ale z jakieś randomowej firmy, bo dobierałam do zamówienia.
MummyYummy, ultramaryna_, bonassola lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Ale się zrobiła cisza
Co do bliźniąt to aplikacja Ovu kiedyś mi wrzuciła taki komunikat, że jeśli marzę o ciąży bliźniaczej to jest odpowiedni moment, bo po 35 roku życia wzrastają szanse na ciążę mnogą powiedziałam to mężowi to zzieleniał i mówił, że nie wie czy jedno ogarnie, a co dopiero dwa
Pojawiły się moje wynik badań i nie jest źle, chyba jednak nie będę umierać TSH mi bardzo ładnie spadło z 6.8 do 1.8, więc pilnowanie odstępu od jedzenia i kawy jest kluczowe, potwierdzam na swoim przykładzie
Przy okazji kolejnych badań muszę zrobić wit. B12, żelazo i ferrytynę, powtórzę też kwas foliowy, bo miałam ładny, ale sprawdzić trzeba
Gorzej, ze po tych wszystkich "wspaniałych" wiadomościach poluzowałam dietę i pojadłam słodyczy i kebsik też wpadł daję sobie luz dla psychiki do soboty, a od niedzieli wracam na dobre tory teraz to pilnuję tylko, żeby śniadanie wpadło z min. 25 g białka, chociaż przez wizyty lekarskie i badania to śniadania zjadałam i 3 godziny po obudzeniu..
To dobre wiadomości ♥️ A TSH to w ogóle petarda! Napiszesz coś więcej o odstępach pomiędzy jedzeniem i kawą? U mnie kubek kawusi zawsze wjeżdża do śniadania 😬
A dietą się nie przejmuj, raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi 😉 -
MummyYummy wrote:To dobre wiadomości ♥️ A TSH to w ogóle petarda! Napiszesz coś więcej o odstępach pomiędzy jedzeniem i kawą? U mnie kubek kawusi zawsze wjeżdża do śniadania 😬
A dietą się nie przejmuj, raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi 😉
Ogólnie powinno się zażywać lewotyroksynę popijając wodą i odczekać 1 godzinę z jedzeniem, a z kawą 2 godziny. U mnie zadziałało
Dotychczas już wpadłam w rutynę i jadłam śniadanie nawet 15 minut po zażyciu tabletki, czasem nawet popijałam kawąWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Ogólnie powinno się zażywać lewotyroksynę popijając wodą i odczekać 1 godzinę z jedzeniem, a z kawą 2 godziny. U mnie zadziałało
Dotychczas już wpadłam w rutynę i jadłam śniadanie nawet 15 minut po zażyciu tabletki, czasem nawet popijałam kawą
Aaaa, rozumiem, dopiero zobaczyłam w stopce, że bierzesz Letrox. Ja jakieś półtora roku temu robiłam pakiet tarczycowy i było ok, a pół roku temu samo TSH i miałam 1,51, także całkiem przyzwoicie.