X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ultramaryna_ 4 x ⏸️ na różnych testach to już nie może być przypadek. Ja bym robiła betę. Nadal trzymam za ciebie kciuki, miałam jakieś mega przeczucie co do Ciebie ☺️ zresztą dziś zdecydowanie bardziej widoczne i nawet na tym pinku widać 🥰

@Zimozielona pozostaje życzyć owocnych płodnych 😀 masz rację, jak nie dzisiaj to jutro, poprawiajcie ile się da 🤗

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

21 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chyba dostała zawału jakbym miała spodziewać się podwójnej ciąży 🤣 z drugiej strony, gdybym miała wybór - bliźniacza, albo wcale to biorę w ciemno nawet trojaczki 😎

ultramaryna_, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

21 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak patrzę na stare zdjęcia swoich testów z biochema, to przy praktycznie niewidocznej kresce na pinku, na facelle paskowym było już ładnie widać bez przyglądania się.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Ja to bym chyba dostała zawału jakbym miała spodziewać się podwójnej ciąży 🤣 z drugiej strony, gdybym miała wybór - bliźniacza, albo wcale to biorę w ciemno nawet trojaczki 😎
    Hah mnie totalnie przeraża wizja bliźniaków 🙈 my i trójka dzieci na naszym metrażu... 🤪 To chyba już by była ostateczna motywacja, żeby szukać czegoś większego 🙈

Malamia, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Alesiamum Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dawaj znać koniecznie.

A cieszyłabyś się z podwójnej?

Ja w sumie trochę podjarana jestem tym że dwa pęcherzyki były powyżej 10 i czuję raz jeden jajnik i raz drugi. Chciałabym bliźniaki mimo że to skrajnie nieodpowiedzialne z mojej strony ze względu na szereg moich problemów zdrowotnych.

Ale jakby się okazało kiedyś że bliźniaki to chyba bym i tak wpadła w panikę i pozamiatany mój entizjazm.

Ogólnie ten cykl jest tak dziwny i porąbany że podchodzę do niego pół żartem pół serio:)

Pewnie że się boje bliźniaków ale w sumie czemu nie 🙂 Zawsze chciałam mieć troje dzieci więc to by załatwiło sprawę 😆
    Boje się tylko że jak będę się ekscytować i liczyć na ten cykl to znów będzie klapa...
    Plus jest taki że mąż zmienia pracę i kończą się delegację, będzie w domu codziennie 😁

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
    07.12.2024 transfer ❄️ 5.1.1 👎
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna 😍😍 super kreski! Robisz betę?

• tralalina Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tulę za biele
    Trzymam kciuki za kolejne dni tych, które małpy jeszcze nie dostały.
    A tym z II !!! Jak ja się cieszę! Uwielbiam śledzić te ciemniejące kreski i wyniki bety. Trzymam kciuki za też za wszystkie owulacje, te pojedyncze i podwójne!
    Zapisałam się na testowanie 28.01, a apka mówi, żeby testować 30.01. 28.01 będzie 10dpo i może nie powinnam jeszcze wtedy sikać… boję się bieli. Ale jeśli będzie cień cienia będę podekscytowana na bank! No i tak biję się z myślami, jak pewnie niejedna z Was…

Truśka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna, piękna druga kreska 🥰 Super!

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Zapisałam się na testowanie 28.01, a apka mówi, żeby testować 30.01. 28.01 będzie 10dpo i może nie powinnam jeszcze wtedy sikać… boję się bieli. Ale jeśli będzie cień cienia będę podekscytowana na bank! No i tak biję się z myślami, jak pewnie niejedna z Was…

Biję się dokładnie z tymi samymi myślami, też jestem zapisana na 28 stycznia i u mnie też to będzie 10/11 dpo 🙈 Zawsze testuję w 12 dpo, bo lubię mieć jasną sytuację, nie lubię się doszukiwać cieni. No ale zapisywałam się na początku miesiąca, na swoje urodziny i już przy tym pozostanę, trudno 💁🏼‍♀️🙃

tralalina lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, trochę teraz się zmieszałam z tymi testami, bo oczywiście w domu same Pinki 🤭 A mam zamiar testować 10 dpo... Mam jeszcze jeden w drodze, ale z jakieś randomowej firmy, bo dobierałam do zamówienia.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zrobiła cisza :)

Co do bliźniąt to aplikacja Ovu kiedyś mi wrzuciła taki komunikat, że jeśli marzę o ciąży bliźniaczej to jest odpowiedni moment, bo po 35 roku życia wzrastają szanse na ciążę mnogą :P powiedziałam to mężowi to zzieleniał i mówił, że nie wie czy jedno ogarnie, a co dopiero dwa :D

Pojawiły się moje wynik badań i nie jest źle, chyba jednak nie będę umierać :P TSH mi bardzo ładnie spadło z 6.8 do 1.8, więc pilnowanie odstępu od jedzenia i kawy jest kluczowe, potwierdzam na swoim przykładzie :D
    Przy okazji kolejnych badań muszę zrobić wit. B12, żelazo i ferrytynę, powtórzę też kwas foliowy, bo miałam ładny, ale sprawdzić trzeba :)

Gorzej, ze po tych wszystkich "wspaniałych" wiadomościach poluzowałam dietę i pojadłam słodyczy i kebsik też wpadł :/ daję sobie luz dla psychiki do soboty, a od niedzieli wracam na dobre tory :) teraz to pilnuję tylko, żeby śniadanie wpadło z min. 25 g białka, chociaż przez wizyty lekarskie i badania to śniadania zjadałam i 3 godziny po obudzeniu..

Dropsik, ultramaryna_, Berry123, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hmm, trochę teraz się zmieszałam z tymi testami, bo oczywiście w domu same Pinki 🤭 A mam zamiar testować 10 dpo... Mam jeszcze jeden w drodze, ale z jakieś randomowej firmy, bo dobierałam do zamówienia.
    Pinki nie oszukują, jak jest kreska to jest ciąża, i to jest ich niezaprzeczalna zaleta 😀

MummyYummy, ultramaryna_, bonassola lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @tralalina, @Sparky, przybijam piąteczki za testy w 10 dpo 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 12:47

Prezesoowa, tralalina, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Pinki nie oszukują, jak jest kreska to jest ciąża, i to jest ich niezaprzeczalna zaleta 😀

Ok, czyli jednak mają w sobie jakieś pozytywy, dzięki 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 12:47

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    420088566-771244738372746-7496812455210794350-n.jpg

:D

MummyYummy, Majuna, Malamia, Truśka, ultramaryna_, KejtKa, bonassola, Pati2804, Mikea, Koalaa lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ale się zrobiła cisza :)

Co do bliźniąt to aplikacja Ovu kiedyś mi wrzuciła taki komunikat, że jeśli marzę o ciąży bliźniaczej to jest odpowiedni moment, bo po 35 roku życia wzrastają szanse na ciążę mnogą :P powiedziałam to mężowi to zzieleniał i mówił, że nie wie czy jedno ogarnie, a co dopiero dwa :D

Pojawiły się moje wynik badań i nie jest źle, chyba jednak nie będę umierać :P TSH mi bardzo ładnie spadło z 6.8 do 1.8, więc pilnowanie odstępu od jedzenia i kawy jest kluczowe, potwierdzam na swoim przykładzie :D
    Przy okazji kolejnych badań muszę zrobić wit. B12, żelazo i ferrytynę, powtórzę też kwas foliowy, bo miałam ładny, ale sprawdzić trzeba :)

Gorzej, ze po tych wszystkich "wspaniałych" wiadomościach poluzowałam dietę i pojadłam słodyczy i kebsik też wpadł :/ daję sobie luz dla psychiki do soboty, a od niedzieli wracam na dobre tory :) teraz to pilnuję tylko, żeby śniadanie wpadło z min. 25 g białka, chociaż przez wizyty lekarskie i badania to śniadania zjadałam i 3 godziny po obudzeniu..

To dobre wiadomości ♥️ A TSH to w ogóle petarda! Napiszesz coś więcej o odstępach pomiędzy jedzeniem i kawą? U mnie kubek kawusi zawsze wjeżdża do śniadania 😬

A dietą się nie przejmuj, raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi 😉

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    420088566-771244738372746-7496812455210794350-n.jpg

:D

Mam tego koteła w folderze z memami na poprawę humoru 🤪

Prezesoowa, Malamia lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    To dobre wiadomości ♥️ A TSH to w ogóle petarda! Napiszesz coś więcej o odstępach pomiędzy jedzeniem i kawą? U mnie kubek kawusi zawsze wjeżdża do śniadania 😬

A dietą się nie przejmuj, raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi 😉

Ogólnie powinno się zażywać lewotyroksynę popijając wodą i odczekać 1 godzinę z jedzeniem, a z kawą 2 godziny. U mnie zadziałało :)

Dotychczas już wpadłam w rutynę i jadłam śniadanie nawet 15 minut po zażyciu tabletki, czasem nawet popijałam kawą :P

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FB-IMG-1675777631664.jpg

Ja też się podzielę 🤭

Prezesoowa, Malamia, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ogólnie powinno się zażywać lewotyroksynę popijając wodą i odczekać 1 godzinę z jedzeniem, a z kawą 2 godziny. U mnie zadziałało :)

Dotychczas już wpadłam w rutynę i jadłam śniadanie nawet 15 minut po zażyciu tabletki, czasem nawet popijałam kawą :P

Aaaa, rozumiem, dopiero zobaczyłam w stopce, że bierzesz Letrox. Ja jakieś półtora roku temu robiłam pakiet tarczycowy i było ok, a pół roku temu samo TSH i miałam 1,51, także całkiem przyzwoicie.

preg.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ