Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju... Dopiero 21dc dzisiaj 🙃 tak liczę, że 6-8 dni do okresu. Jak żyć?
    W następnym cyklu będę robić owulaki, ale to będą emocje 😂

tralalina, Sikoreczkaaa, ultramaryna_, Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Truśka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głupie pytanie ale.. jak liczycie to 12 dp? Rozumiem że robiłyście testy owu bo tak to ciężko dokładnie stwierdzić

rocznik '90
    Synek 16.12.2014r.
    Synek 13.07.2016r.
    starania o 3 od 2024 :)
    01.11.2024r. II
    preg.png
  • sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    IMG-6069.jpg
    A na pinku prawie nic nie widać…

Widać wyraźniej niż wczoraj, trzymam kciuki żeby ciemniała 🤞

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truśka wrote:
    Dziewczyny głupie pytanie ale.. jak liczycie to 12 dp? Rozumiem że robiłyście testy owu bo tak to ciężko dokładnie stwierdzić

Tak, ja liczę na podstawie pozytywnego testu owulacyjnego, który miałam 15.01. Nie wiem, czy pik był tego dnia, czy dzień wcześniej, w każdym razie dzień później miałam klasyczny ból jajników przy każdym kroku i ból piersi (u mnie to są objawy owulacji), więc liczę sobie właśnie ten 15.01.

Niektóre Dziewczyny kierują się objawami albo temperaturą, można też bazować na badaniu szyjki macicy. Ja jestem słaba w te klocki, także sikam na testy 🤭

Ogólnie to owulacja w teorii powinna wystąpić mniej więcej w środku cyklu, ale na tym wątku było już wiele historii, które pokazują, że teoria a praktyka to dwie odległe planety. U mnie na przykład to jest 34 dc. Po AH owulacja wystąpiła mniej więcej na dwa dni przed spodziewaną 🐒. Według aplikacji mam 6 dni spóźnienia 😅

Majuna lubi tę wiadomość

preg.png
  • tralalina Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truśka wrote:

Apka mi mówi. Flo samo sobie prognozuje, Premom prognozuje na podstawie zdjęć testów owulacyjnych.

age.png

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truśka wrote:

Tak, ja bazuje na testach, więc nie jest to wiarygodne w 100%. Nie umiem odczytywać do końca u siebie objawów owulacji. Testuję się od 12 dc ze względu na wahania kilkudniowe w długości cykli. I pik u mnie potrafi być od 14 dc do nawet 19 dc. Od piku owulacja niby następuje w przeciągu 24-48h. Niektóre źródła podają też 12-36h lub 24-40h. Więc zakładam, że od piku kolejnego dnia jest. Planuję wybrać się kiedyś na monitoring i to sobie porównać. Choć kiedyś po owu bazując na testach byłam na badaniu i gin potwierdził, że rzeczywiści była te kilka dni temu. No i w sumie zawsze jak w zegareczku na 14 dzień od piku czeka za rogiem 🐒🐒🐒.

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Jeju... Dopiero 21dc dzisiaj 🙃 tak liczę, że 6-8 dni do okresu. Jak żyć?
    W następnym cyklu będę robić owulaki, ale to będą emocje 😂

Łączę się w bólu, u mnie 24 dc i miotam się czy na pewno w piątek testować 🙄

Dropsik lubi tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truśka wrote:

Bazuję na testach owu i objawach, mam dość charakterystyczne. Przy staraniach o pierwsze dziecko mierzyłam jeszcze temperaturę, ale teraz to nie ma sensu przy nieregularnym trybie życia i przerywanym spaniu.

Martwiłam się, że nie uda mi się zbadać proga 7dpo przez zmianę godzin otwarcia mojej diagnostyki w tym tygodniu... Okazało się, że w przychodni pod moim blokiem, w której nigdy nie byłam, jest punkt pobrań czynny do 19. Z tym, że trzeba się zapisywać. No to się zapisałam na czwartek po pracy 😀 Cieszę się bardzo, bo w sumie nie mam żadnego potwierdzenia, że do owulacji faktycznie dochodzi. A tak to będzie jakiś trop 🧐

Dropsik, Majuna, Malamia lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Aaaa, rozumiem, dopiero zobaczyłam w stopce, że bierzesz Letrox. Ja jakieś półtora roku temu robiłam pakiet tarczycowy i było ok, a pół roku temu samo TSH i miałam 1,51, także całkiem przyzwoicie.

Tak, leczę się od 13 lat z różnym skutkiem :P
    Super, że nie masz problemów z tarczycą, to akurat bardzo ważne :)
    Truśka wrote:

U mnie to przede wszystkim obserwacja organizmu. Mam dość odczuwalne bóle owulacyjne i czuję zwiększające się natężenie, które ustępuje jakby ręką odjął i wiem, że to wtedy :)

Wiadomo, że to jest metoda tak na oko, nie jest niezawodna, ale oprócz monitoringu usg to nic nie jest pewne. Myślałam też o testach owu, ale przy kilku schorzeniach, np. przy PCOS testy owulacyjne mogą dawać różne wyniki, w tym fałszywie pozytywne :)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Łączę się w bólu, u mnie 24 dc i miotam się czy na pewno w piątek testować 🙄
    A masz więcej testów czy tylko jeden? :) Jak jeden to czekaj do soboty, a jak więcej to codziennie szukaj ;p

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Malamia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A masz więcej testów czy tylko jeden? :) Jak jeden to czekaj do soboty, a jak więcej to codziennie szukaj ;p

Całe dwie sztuki w zapasie, oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dokupić, tylko strasznie boję tego rozczarowania bielą 🫣 mi to się żołądek przewraca jak widzę na wątku testy z jedną krechą

Rosalia_ lubi tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Truśka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Apka mi mówi. Flo samo sobie prognozuje, Premom prognozuje na podstawie zdjęć testów owulacyjnych.
    To ja mam flo tylko tak nie do końca ufam chociaż 🐒 jak w zegarku z flo

rocznik '90
    Synek 16.12.2014r.
    Synek 13.07.2016r.
    01.11.2024r. II
    preg.png
  • Truśka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czyli wg mojej apki mam jutro 10 dp i 24 dc 🙈 w poniedziałek okres wiec już tuż tuż. Ja po sobie czuje bardzo dni płodne niż owulacje bo ból piersi to miałam w 8dc (zaznaczam na aplikacji)
    Ogólnie trochę do dupy bo się jeszcze przeziębiłam a w szkole u chłopaków panuje wirus / grypa itd
    Kto testuje w piątek ? Może tak zatestuje wcześniej 🙈😅

rocznik '90
    Synek 16.12.2014r.
    Synek 13.07.2016r.
    01.11.2024r. II
    preg.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie do tych z was, które badają szyjkę. Kiedyś bazowałam na tym i nauczyłam się siebie na tyle, że w miarę ogarniałam położenie, twardość, długość. Gorzej z tym czy jest otwarta. Ale teraz to mam wrażenie jakby ona była wiecznie otwarta… może tak w ogóle być? Czytałam, że po porodzie szyjka niekiedy się nie domyka, tylko zastanawiam jak ma się to do ewentualnej ciąży. Czy jak już się uda to ona się całkiem nie zamknie? Czy po prostu jeśli jest otwarta to wiadomo, że nic z tego

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truśka wrote:
    Ok czyli wg mojej apki mam jutro 10 dp i 24 dc 🙈 w poniedziałek okres wiec już tuż tuż. Ja po sobie czuje bardzo dni płodne niż owulacje bo ból piersi to miałam w 8dc (zaznaczam na aplikacji)
    Ogólnie trochę do dupy bo się jeszcze przeziębiłam a w szkole u chłopaków panuje wirus / grypa itd
    Kto testuje w piątek ? Może tak zatestuje wcześniej 🙈😅

Pewnie ja, chociaż nie mam nadziei na ten cykl, to jak żadnych plamien do tego czasu nie będzie to pewnie siknę dla sportu

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • tralalina Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truśka wrote:
    To ja mam flo tylko tak nie do końca ufam chociaż 🐒 jak w zegarku z flo

Flo to jak kalendarzyk stereotypowy 🤪😅

age.png

age.png
  • Truśka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Pewnie ja, chociaż nie mam nadziei na ten cykl, to jak żadnych plamien do tego czasu nie będzie to pewnie siknę dla sportu

Ja mam dość małe nadzieje tez na ten cykl chociaż brzuch mam bardzo tkliwy i piersi tez ale równie dobrze to na okres 😅
    Ja to mam ochotę już jutro sprawdzac ale to bez sensu przecież 🙈

rocznik '90
    Synek 16.12.2014r.
    Synek 13.07.2016r.
    01.11.2024r. II
    preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test, oczywiście biało 😅
    No i 🐒 się pojawiła, więc zaczynamy kolejny cykl.

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    202507277252.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truśka wrote:
    Ja np. Robiłam testy w tym cyklu jak szalona i wychwyciłam pik.
    Ale wiem teraz po czasie:)
    Wczoraj ciemny ale dalej nie do końca pozytyw koło 20.00
    Czyli: 16dc 22:00 prawie pozytyw ale już zarejestrowany skok LH
    17dc: 7:00 pozytyw, 10:00 pozytyw, 14:00 negatyw.
    Czyli pik miałam gdzieś w nocy. I gdybym nie robiła jak szalona testów co chwilę to bym teraz pisała że Piku nie miałam;) a miałam w nocy.

Od wczoraj ból jajnika raz jednego raz drugiego ale dziś czuję już że mam owulację. Leje się ze mnie masakrycznie czyli mega wodnisty śluz, jajniki uczucie nie bolu a napuchnięcia mega. Wypryszczylo mnie od wczoraj rana, wczoraj piersi zabolały. Więc owu dzisiaj ale o której? Nie mam pojęcia:)

Szyjka dzis tak wysoko i miękka i otwarta. Więc wyczułam że to dziś.

Dużo się składa na to a na pewno obserwacja swojego ciała od dobrych kilku miesięcy.

Także dziś muszę dopaść męża:) i od czwartku dupek.

Truśka, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Truśka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Zrobiłam test, oczywiście biało 😅
    No i 🐒 się pojawiła, więc zaczynamy kolejny cykl.

Przykro mi ale trzymam kciuki za luty ✊️✊️

AnitaK, Pati2804 lubią tę wiadomość

rocznik '90
    Synek 16.12.2014r.
    Synek 13.07.2016r.
    01.11.2024r. II
    preg.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ