Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Truśka wrote:Ja mam dość małe nadzieje tez na ten cykl chociaż brzuch mam bardzo tkliwy i piersi tez ale równie dobrze to na okres 😅
Ja to mam ochotę już jutro sprawdzac ale to bez sensu przecież 🙈
Najgorsze jest to zawieszenie, nic już się nie da zrobić, albo się udało, albo nie, ale nie można sprawdzić20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
AnitaK wrote:Zrobiłam test, oczywiście biało 😅
No i 🐒 się pojawiła, więc zaczynamy kolejny cykl.
Przytulam :*
Ciekawe jak tam wizyta PatiAnitaK, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Musiałam wybyć na miasto z kilkoma sprawami i oczywiście zahaczyłam o Rossmanna 😝 Trzy paskowe facelle kupione, więc cieszę się @Sparky, że mówisz, że się lepiej wybarwiają! ❤️
Na betę, proga i tsh pójdę jutro, dziś nie wyrobiłabym się do godzin pobierania, więc zawitam rano. Dalej jestem dość sceptyczna, ten pink ledwo widoczny mi zamęt sieje 😉
@Zimozielona oby było tak, jak sobie wymarzysz! ❤️ Niech dzieje się magia 🎉
@Malamia. Kochana, faktycznie miałaś jakieś przeczucie! 😍 Dziękuję Ci bardzo za wsparcie 🫂
@Prezesoowa gratuluję super wyników! 🤞🍀
Jeszcze pojawiło się pytanie, jak liczymy dni po owulacji. Ja robię testy i przyjmuje, że owu to dzień po piku. Dziś jestem 11dpo 🙂 @Dropsik no musisz potestować, ten dreszczyk emocji 😝😅Prezesoowa, Dropsik, Malamia, MummyYummy, Pati2804, Sparky lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Malamia wrote:Najgorsze jest to zawieszenie, nic już się nie da zrobić, albo się udało, albo nie, ale nie można sprawdzić
Dokładnie ale tez wole za szybko nie zrobić żeby nie zawieźć się za szybko bo tak to zawsze jakaś nadzieja jest 😅
Można się podoszukiwac ciąży zawsze i jakichś objawów 😜
Ja wczoraj mega zmarzłam i zrobiłam kąpiel gorąca dopiero później uświadomiłam sobie ze nie powinnam może i wyszłam z wody także poproszę już 29 stycznia 🙈 -
Malamia wrote:Całe dwie sztuki w zapasie, oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dokupić, tylko strasznie boję tego rozczarowania bielą 🫣 mi to się żołądek przewraca jak widzę na wątku testy z jedną krechą
Malamia, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Truśka wrote:Dokładnie ale tez wole za szybko nie zrobić żeby nie zawieźć się za szybko bo tak to zawsze jakaś nadzieja jest 😅
Można się podoszukiwac ciąży zawsze i jakichś objawów 😜
Ja wczoraj mega zmarzłam i zrobiłam kąpiel gorąca dopiero później uświadomiłam sobie ze nie powinnam może i wyszłam z wody także poproszę już 29 stycznia 🙈elektro96, Malamia, MummyYummy, Truśka, Chmurka21, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Mnie ta nadzieja o doszukiwanie objawów mega nakręca i wolę jak okres mnie zaskoczy wcześniej niż później, bo wtedy te emocje tak schodzą od razu i można nowy cykl zacząć. A nawet jak wyjdzie negatywny test to i tak nie przeszkadza mi to się wkręcać dalej xD bo może za szybko zrobiony, może wadliwy test 🤡
Miałam tak w poprzednim cyklu.. No to tylko staraczka ma takie możliwościDropsik lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dropsik wrote:Mnie ta nadzieja o doszukiwanie objawów mega nakręca i wolę jak okres mnie zaskoczy wcześniej niż później, bo wtedy te emocje tak schodzą od razu i można nowy cykl zacząć. A nawet jak wyjdzie negatywny test to i tak nie przeszkadza mi to się wkręcać dalej xD bo może za szybko zrobiony, może wadliwy test 🤡
Dropsik lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96 wrote:Mam to samo 🙄 Za każdym razem przy negatywie wkręcam sobie, ze spoko, pewnie jeszcze za wcześnie albo sik nie był poranny i dlatego nic nie widać… I za każdym razem się zawodzę. Od 1,5 roku nie zobaczyłam na teście nawet cienia cienia 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 15:20
elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Pamiętam to z poprzednich starań, ależ to było męczące... Jeszcze rozbierałam testy ma części pierwsze i świeciłam na nie latarka z telefonu albo podchodziłam do okna, bo może jednak 🙈
Ale też miałam tak, że w tym szczęśliwym cyklu zrobiłam test zdecydowanie za wcześnie (7 dpo 😅) i oczywiście wyszedł negatyw, a ja po prostu wiedziałam, że jestem w ciąży i koniec. Najpierw to Mąż chodził i pukał się w czoło, a tydzień później to ja patrzyłam na niego z ciążową wyższością 😂Truśka lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Może lepiej że nie zobaczyłaś cienia jak nie byłaś. Ja 7miesiecy każdy cykl miałam cienie i to jest już za dużo do zniesienia. Nie wierzę testom. Tylko jak coś pink test i to kilka dni po terminie miesiączki będę robić. Cienie sa straszne. Brak radości zobaczenia II kresek. Bo w cyklu jak się udało to nie wierzyłam tym kreskom i akcje z dupkiem zaczęłam za późno…
Chodziło mi po prostu o to, ze przez tyle miesięcy nie dane jest mi zobaczyć dwie kreski. A mimo to łudzę się za każdym razem. Ten typ rozczarowania tez niestety boli.Zimozielona lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dziewczyny, czy któraś z was ma bóle miesiączkowe tak szybko po owulacji? Od dwóch dni boli mnie brzuch i plecy na dole. Jestem 3-4 dni po owu. Mam tego dość, chodziłam po lekarzach i nic. Niby wszystko w normie. To nie jest bol nie do wytrzymania, ale cmi cały czas.
Popłakałam się dziś, bo dotarło do mnie, ze na bank @ przyjdzie za tydzień skoro już mam bóle/pms.
Dobrego dnia👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Mam w końcu wyniki 🥹
Beta 304,2 ❤️
Progesteron 30,4 ❤️
Jestem w szoku cały czas 🤯🤯🤯🙉❤️elektro96, Nieprzejrzysta, Kolka, Chmurka21, Rosalia_, Prezesoowa, Zimozielona, ultramaryna_, bonassola, MonReve96, Dropsik, Malamia, Sikoreczkaaa, Pati2804, KejtKa, MummyYummy, Berry123, Zaczarowan, Mikea, Liyss🧚🏻, AnitaK, Majuna, Teddy93, Koalaa, Daga121222, Alysa lubią tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Pyśkaaa wrote:Mam w końcu wyniki 🥹
Beta 304,2 ❤️
Progesteron 30,4 ❤️
Jestem w szoku cały czas 🤯🤯🤯🙉❤️
Pięknie przyrasta ❤️ Gratulacje ❤️Pyśkaaa lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️ 27l.
Starania o pierwsze dziecko od 05.2023
💔 07.2023 - krwiak podkosmówkowy, 7tc
🤞 09.2023 - powrót do starań
✅ - zaleczone pociążowe zapalenie tarczycy - TSH 1,3; Letrox 50mg -
Chmurka21 wrote:Dziewczyny, czy któraś z was ma bóle miesiączkowe tak szybko po owulacji? Od dwóch dni boli mnie brzuch i plecy na dole. Jestem 3-4 dni po owu. Mam tego dość, chodziłam po lekarzach i nic. Niby wszystko w normie. To nie jest bol nie do wytrzymania, ale cmi cały czas.
Popłakałam się dziś, bo dotarło do mnie, ze na bank @ przyjdzie za tydzień skoro już mam bóle/pms.
Miałam to samo, 3-4 dni po owu ból w piersiach i ciągnący się brzuch, po tygodniu przeszło, ale obrzmiałe piersi zostały. Za 5 dni mam mieć okres, na razie cisza, coś mnie pokuje od czasu do czasu. Ale to nie jest tak uciążliwe jak przedtem.
Robiłaś jakieś testy?
Może pojawią się II kreski? 😁-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Malamia wrote:Dziewczyny pytanie do tych z was, które badają szyjkę. Kiedyś bazowałam na tym i nauczyłam się siebie na tyle, że w miarę ogarniałam położenie, twardość, długość. Gorzej z tym czy jest otwarta. Ale teraz to mam wrażenie jakby ona była wiecznie otwarta… może tak w ogóle być? Czytałam, że po porodzie szyjka niekiedy się nie domyka, tylko zastanawiam jak ma się to do ewentualnej ciąży. Czy jak już się uda to ona się całkiem nie zamknie? Czy po prostu jeśli jest otwarta to wiadomo, że nic z tego
Ma mam dokładnie takie same wątpliwości jak Ty, wczoraj szukałam info na ten temat, bo mam wrażenie jakby moja ciągle byla niedomknięta.
Ale z tego co wyczytałam to raczej to jest właśnie zamknięta. To nigdy nie będzie takie ściśnięcie na maksa.
Pisali że ogólnie to jest najtrudniejsze do rozpoznawania, żeby najpierw poznać jak szyjka wygląda w okresie płodnym i niepłodnym (wysokość i miękkość) a dopiero potem starać się wyczuć otwarcie 😊Malamia lubi tę wiadomość
👩🏻 27
👦🏻 33
Starania od 08.2023 🤞🏼
Podstawowe badania w normie.
Badania nasienia dobre
Jajowody drożne
Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran.