Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Ale się zrobiła cisza
Co do bliźniąt to aplikacja Ovu kiedyś mi wrzuciła taki komunikat, że jeśli marzę o ciąży bliźniaczej to jest odpowiedni moment, bo po 35 roku życia wzrastają szanse na ciążę mnogą powiedziałam to mężowi to zzieleniał i mówił, że nie wie czy jedno ogarnie, a co dopiero dwa
Pojawiły się moje wynik badań i nie jest źle, chyba jednak nie będę umierać TSH mi bardzo ładnie spadło z 6.8 do 1.8, więc pilnowanie odstępu od jedzenia i kawy jest kluczowe, potwierdzam na swoim przykładzie
Przy okazji kolejnych badań muszę zrobić wit. B12, żelazo i ferrytynę, powtórzę też kwas foliowy, bo miałam ładny, ale sprawdzić trzeba
Gorzej, ze po tych wszystkich "wspaniałych" wiadomościach poluzowałam dietę i pojadłam słodyczy i kebsik też wpadł daję sobie luz dla psychiki do soboty, a od niedzieli wracam na dobre tory teraz to pilnuję tylko, żeby śniadanie wpadło z min. 25 g białka, chociaż przez wizyty lekarskie i badania to śniadania zjadałam i 3 godziny po obudzeniu..Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Pamiętam to z poprzednich starań, ależ to było męczące... Jeszcze rozbierałam testy ma części pierwsze i świeciłam na nie latarka z telefonu albo podchodziłam do okna, bo może jednak 🙈
Ale też miałam tak, że w tym szczęśliwym cyklu zrobiłam test zdecydowanie za wcześnie (7 dpo 😅) i oczywiście wyszedł negatyw, a ja po prostu wiedziałam, że jestem w ciąży i koniec. Najpierw to Mąż chodził i pukał się w czoło, a tydzień później to ja patrzyłam na niego z ciążową wyższością 😂MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
aśś wrote:Pamietam Twoja historie z poprzednim cyklem i chyba zamiast dupka bralabym luteine dopochwowa, dupek jest strasznie slaby, a skoro mialas takie krwawienia to znaczy prawdopodobnie ze moze byc to za malo dla Ciebie
Marzy mi się dziewczyny żeby zatestowac tak normalnie bez plamien, krwawień w 12dpo, zobaczyć wyraziste kreski, zrobić betę i żeby urosła po 48h i potem nie spadła tylko normalnie ucieszyć się z ciąży. Takie mam marzenie żeby bylo normalnie…
Dziś owulacja z apki, obserwacji, testów owu. Zaciągnę ostatni raz męża jeszcze dziś i spokojnie puszczę się w wir pracy z dupkiem przy sobie:) żeby przetrwać z dupkiem 12/15 dni i zatestowac. Raz a dobrze..
elektro96, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Wiem, ale bede słuchać jednego ginekologa bo boję się już sama na własną rękę brać leków… mi tłumaczył gin że trzeba wystartować od czegoś. I jedyny który chciał ratować. Ale oglądał zdjęcia i prawie jest przekonany że tamten kropek umieścił się w bliźnie po cc. I mówi że priorytetem będzie od razu po teście ciążowym sprawdzić jak wygląda blizna po cc a nie szukać pęcherzyka ciążowego. Ufam mu i muszę iść z jedną osobą przez to bo boję się już na własną rękę wziąć inne leki…
Marzy mi się dziewczyny żeby zatestowac tak normalnie bez plamien, krwawień w 12dpo, zobaczyć wyraziste kreski, zrobić betę i żeby urosła po 48h i potem nie spadła tylko normalnie ucieszyć się z ciąży. Takie mam marzenie żeby bylo normalnie…
Dziś owulacja z apki, obserwacji, testów owu. Zaciągnę ostatni raz męża jeszcze dziś i spokojnie puszczę się w wir pracy z dupkiem przy sobie:) żeby przetrwać z dupkiem 12/15 dni i zatestowac. Raz a dobrze.. -
Sikoreczkaaa wrote:Tak D3 suplementuje. Ferrytyne jak mogę podnieść? Tylko żelazem?
Polecam Ci profil na instagramie @food_medicine_mk ona dużo mówi o prawidłowych wynikach, przygotowań do ciąży i właśnie ferrytynie, jak podnieść itp.
Na pewno pierwsze co trzeba zmienić to dietę 😊Sikoreczkaaa, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏻 27
👦🏻 33
Starania od 08.2023 🤞🏼
Podstawowe badania w normie.
Badania nasienia dobre
Jajowody drożne
Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran. -
A i dzisiaj się dowiedziałam od lekarza że zalecana dawka kwasu foliowego to 800 jednostek 🙂 tak mi powiedział
-
Pati2804 wrote:Trzymam kciuki za Ciebie ✊🍀 nasza intuicja jest niesamowita , czasami zaskakuje mnie też 🙂 wiec jeśli to jest w zgodzie z tym co czujesz to rób tak i będzie dobrze 😊 wierzę ze Twój lekarz zna się na rzeczy i skoro próbował wtedy ratować sytuację to będzie dobrym lekarzem , sama mówisz że mu ufasz więc to najważniejsze 🙂 ja też jestem w trakcie owulacji wiec będziemy testować podobnie z terminem 🤭 ja planuje 10dpo czyli 2 lutego bo to będą urodziny męża 🙂
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Jejku, wiecie co! 😂ja np jestem dzisiaj 12 dc i o dziwo nie czuje jajników No może lekkie zakłucie, zobaczymy jutro na wizycie co wyhodowałam. Aaaa i jutro o 18 mam drożność! 😂😎 wiec trzymajcie kciuki. Gadałam z lekarzem, podobno ma nie bolec
Pati2804, Dropsik, elektro96, Zimozielona, MummyYummy, ultramaryna_, Mikea, Malamia, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czemu nasze starania muszą być takie trudne i pełne obaw...
Ja w tym cyklu totalnie odpuściłam bo wysokie TSH nawet test owu zrobiłam jeden tylko niby były dwie kreski ale później już nie robiłam bo mąż nocki a ja na rano więc się mijaliśmy, raz nam się tylko udało jakies przytulasy spontanicznie ale nawet nie myślałam o testowaniu w tym cyklu, a dziś 6 dpo i pojawił się dziwny śluz brązowy ale tak bardzo mało i trochę mnie podbrzusze pobolewa i znów się załącz w głowie mętlik i jakaś nadzieja i już nie wiem co o tym myśleć.👩28
👨31
💒2018
🤱🧑🍼2019 Amelia
Starania wrzesień 2023 -
Specjalistki od temperatur. W momencie jak temperatura wzrośnie to pierwszy dzień wzrostu temperatury = owulacja? Czy kiedy to dokładnie następuje?💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Zimozielona wrote:No ja miałam testować 08 lutego ale pewnie zatestuje w niedzielę 04.02 to będzie 12dpo i 10dni na dupku. Zobaczymy. Trzymam mocno za Ciebie kciuki!!
-
Zaczarowan wrote:Jejku, wiecie co! 😂ja np jestem dzisiaj 12 dc i o dziwo nie czuje jajników No może lekkie zakłucie, zobaczymy jutro na wizycie co wyhodowałam. Aaaa i jutro o 18 mam drożność! 😂😎 wiec trzymajcie kciuki. Gadałam z lekarzem, podobno ma nie bolec
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Jejku, wiecie co! 😂ja np jestem dzisiaj 12 dc i o dziwo nie czuje jajników No może lekkie zakłucie, zobaczymy jutro na wizycie co wyhodowałam. Aaaa i jutro o 18 mam drożność! 😂😎 wiec trzymajcie kciuki. Gadałam z lekarzem, podobno ma nie bolec
-
Nusia28 wrote:Dziewczyny czemu nasze starania muszą być takie trudne i pełne obaw...
Ja w tym cyklu totalnie odpuściłam bo wysokie TSH nawet test owu zrobiłam jeden tylko niby były dwie kreski ale później już nie robiłam bo mąż nocki a ja na rano więc się mijaliśmy, raz nam się tylko udało jakies przytulasy spontanicznie ale nawet nie myślałam o testowaniu w tym cyklu, a dziś 6 dpo i pojawił się dziwny śluz brązowy ale tak bardzo mało i trochę mnie podbrzusze pobolewa i znów się załącz w głowie mętlik i jakaś nadzieja i już nie wiem co o tym myśleć. -
U mnie dziś 8dpo i mam wrażenie, ze wkręcam sobie już cała listę objawów. Ja chyba w końcu oszaleje 😤
Zaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Pati2804 lubi tę wiadomość
-