Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ale się zrobiła cisza :)

Co do bliźniąt to aplikacja Ovu kiedyś mi wrzuciła taki komunikat, że jeśli marzę o ciąży bliźniaczej to jest odpowiedni moment, bo po 35 roku życia wzrastają szanse na ciążę mnogą :P powiedziałam to mężowi to zzieleniał i mówił, że nie wie czy jedno ogarnie, a co dopiero dwa :D

Pojawiły się moje wynik badań i nie jest źle, chyba jednak nie będę umierać :P TSH mi bardzo ładnie spadło z 6.8 do 1.8, więc pilnowanie odstępu od jedzenia i kawy jest kluczowe, potwierdzam na swoim przykładzie :D
    Przy okazji kolejnych badań muszę zrobić wit. B12, żelazo i ferrytynę, powtórzę też kwas foliowy, bo miałam ładny, ale sprawdzić trzeba :)

Gorzej, ze po tych wszystkich "wspaniałych" wiadomościach poluzowałam dietę i pojadłam słodyczy i kebsik też wpadł :/ daję sobie luz dla psychiki do soboty, a od niedzieli wracam na dobre tory :) teraz to pilnuję tylko, żeby śniadanie wpadło z min. 25 g białka, chociaż przez wizyty lekarskie i badania to śniadania zjadałam i 3 godziny po obudzeniu..
    Kochana gratuluję dobrych wyników 🥰 mówiłam że jesteś silna I zawzięta 🙂 i miał rację! Tak poprawić wynik to coś pięknego 🥳

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Pamiętam to z poprzednich starań, ależ to było męczące... Jeszcze rozbierałam testy ma części pierwsze i świeciłam na nie latarka z telefonu albo podchodziłam do okna, bo może jednak 🙈

Ale też miałam tak, że w tym szczęśliwym cyklu zrobiłam test zdecydowanie za wcześnie (7 dpo 😅) i oczywiście wyszedł negatyw, a ja po prostu wiedziałam, że jestem w ciąży i koniec. Najpierw to Mąż chodził i pukał się w czoło, a tydzień później to ja patrzyłam na niego z ciążową wyższością 😂
    Wiecie że ja nigdy nie wpadłam na pomysł żeby rozbierać test ciążowy na części pierwsze ? 🤣 nawet nie wiedziałam że może to się udać 🤭

MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    Pamietam Twoja historie z poprzednim cyklem i chyba zamiast dupka bralabym luteine dopochwowa, dupek jest strasznie slaby, a skoro mialas takie krwawienia to znaczy prawdopodobnie ze moze byc to za malo dla Ciebie
    Wiem, ale bede słuchać jednego ginekologa bo boję się już sama na własną rękę brać leków… mi tłumaczył gin że trzeba wystartować od czegoś. I jedyny który chciał ratować. Ale oglądał zdjęcia i prawie jest przekonany że tamten kropek umieścił się w bliźnie po cc. I mówi że priorytetem będzie od razu po teście ciążowym sprawdzić jak wygląda blizna po cc a nie szukać pęcherzyka ciążowego. Ufam mu i muszę iść z jedną osobą przez to bo boję się już na własną rękę wziąć inne leki…

Marzy mi się dziewczyny żeby zatestowac tak normalnie bez plamien, krwawień w 12dpo, zobaczyć wyraziste kreski, zrobić betę i żeby urosła po 48h i potem nie spadła tylko normalnie ucieszyć się z ciąży. Takie mam marzenie żeby bylo normalnie…

Dziś owulacja z apki, obserwacji, testów owu. Zaciągnę ostatni raz męża jeszcze dziś i spokojnie puszczę się w wir pracy z dupkiem przy sobie:) żeby przetrwać z dupkiem 12/15 dni i zatestowac. Raz a dobrze..

elektro96, Dropsik lubią tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Wiem, ale bede słuchać jednego ginekologa bo boję się już sama na własną rękę brać leków… mi tłumaczył gin że trzeba wystartować od czegoś. I jedyny który chciał ratować. Ale oglądał zdjęcia i prawie jest przekonany że tamten kropek umieścił się w bliźnie po cc. I mówi że priorytetem będzie od razu po teście ciążowym sprawdzić jak wygląda blizna po cc a nie szukać pęcherzyka ciążowego. Ufam mu i muszę iść z jedną osobą przez to bo boję się już na własną rękę wziąć inne leki…

Marzy mi się dziewczyny żeby zatestowac tak normalnie bez plamien, krwawień w 12dpo, zobaczyć wyraziste kreski, zrobić betę i żeby urosła po 48h i potem nie spadła tylko normalnie ucieszyć się z ciąży. Takie mam marzenie żeby bylo normalnie…

Dziś owulacja z apki, obserwacji, testów owu. Zaciągnę ostatni raz męża jeszcze dziś i spokojnie puszczę się w wir pracy z dupkiem przy sobie:) żeby przetrwać z dupkiem 12/15 dni i zatestowac. Raz a dobrze..
    Trzymam kciuki za Ciebie ✊🍀 nasza intuicja jest niesamowita , czasami zaskakuje mnie też 🙂 wiec jeśli to jest w zgodzie z tym co czujesz to rób tak i będzie dobrze 😊 wierzę ze Twój lekarz zna się na rzeczy i skoro próbował wtedy ratować sytuację to będzie dobrym lekarzem , sama mówisz że mu ufasz więc to najważniejsze 🙂 ja też jestem w trakcie owulacji wiec będziemy testować podobnie z terminem 🤭 ja planuje 10dpo czyli 2 lutego bo to będą urodziny męża 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Rosalia_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Tak D3 suplementuje. Ferrytyne jak mogę podnieść? Tylko żelazem?

Polecam Ci profil na instagramie @food_medicine_mk ona dużo mówi o prawidłowych wynikach, przygotowań do ciąży i właśnie ferrytynie, jak podnieść itp.
    Na pewno pierwsze co trzeba zmienić to dietę 😊

Sikoreczkaaa, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏻 27
    👦🏻 33

Starania od 08.2023 🤞🏼
    Podstawowe badania w normie.
    Badania nasienia dobre
    Jajowody drożne

Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran.
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzisiaj się dowiedziałam od lekarza że zalecana dawka kwasu foliowego to 800 jednostek 🙂 tak mi powiedział

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady dziewczyny! :) idę czytać jak zdrowiej żyć :)

Zaczarowan, Rosalia_ lubią tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Trzymam kciuki za Ciebie ✊🍀 nasza intuicja jest niesamowita , czasami zaskakuje mnie też 🙂 wiec jeśli to jest w zgodzie z tym co czujesz to rób tak i będzie dobrze 😊 wierzę ze Twój lekarz zna się na rzeczy i skoro próbował wtedy ratować sytuację to będzie dobrym lekarzem , sama mówisz że mu ufasz więc to najważniejsze 🙂 ja też jestem w trakcie owulacji wiec będziemy testować podobnie z terminem 🤭 ja planuje 10dpo czyli 2 lutego bo to będą urodziny męża 🙂
    No ja miałam testować 08 lutego ale pewnie zatestuje w niedzielę 04.02 to będzie 12dpo i 10dni na dupku. Zobaczymy. Trzymam mocno za Ciebie kciuki!!

Pati2804 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, wiecie co! 😂ja np jestem dzisiaj 12 dc i o dziwo nie czuje jajników :) No może lekkie zakłucie, zobaczymy jutro na wizycie co wyhodowałam. Aaaa i jutro o 18 mam drożność! 😂😎 wiec trzymajcie kciuki. Gadałam z lekarzem, podobno ma nie bolec :)

Pati2804, Dropsik, elektro96, Zimozielona, MummyYummy, ultramaryna_, Mikea, Malamia, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Nusia28 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu nasze starania muszą być takie trudne i pełne obaw...
    Ja w tym cyklu totalnie odpuściłam bo wysokie TSH nawet test owu zrobiłam jeden tylko niby były dwie kreski ale później już nie robiłam bo mąż nocki a ja na rano więc się mijaliśmy, raz nam się tylko udało jakies przytulasy spontanicznie ale nawet nie myślałam o testowaniu w tym cyklu, a dziś 6 dpo i pojawił się dziwny śluz brązowy ale tak bardzo mało i trochę mnie podbrzusze pobolewa i znów się załącz w głowie mętlik i jakaś nadzieja i już nie wiem co o tym myśleć.

👩28
    👨31
    💒2018
    🤱🧑‍🍼2019 Amelia

Starania wrzesień 2023
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalistki od temperatur. W momencie jak temperatura wzrośnie to pierwszy dzień wzrostu temperatury = owulacja? Czy kiedy to dokładnie następuje?

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    No ja miałam testować 08 lutego ale pewnie zatestuje w niedzielę 04.02 to będzie 12dpo i 10dni na dupku. Zobaczymy. Trzymam mocno za Ciebie kciuki!!
    Ja za Ciebie też trzymam kciuki ✊🍀 ten miesiąc musi się dobrze zacząć chociaż u Ciebie 😊 u mnie może być różnie bo nie nastawiłam się na starania 😬

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Jejku, wiecie co! 😂ja np jestem dzisiaj 12 dc i o dziwo nie czuje jajników :) No może lekkie zakłucie, zobaczymy jutro na wizycie co wyhodowałam. Aaaa i jutro o 18 mam drożność! 😂😎 wiec trzymajcie kciuki. Gadałam z lekarzem, podobno ma nie bolec :)
    Kochana trzymamy jutro kciuki za Ciebie i żeby wszystko przebiegło bezboleśnie ✊🍀 oby były ładne pęcherzyki 😊

Zaczarowan lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Kciuki, oby nie bolało:)

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalia_ wrote:
    Polecam Ci profil na instagramie @food_medicine_mk ona dużo mówi o prawidłowych wynikach, przygotowań do ciąży i właśnie ferrytynie, jak podnieść itp.
    Na pewno pierwsze co trzeba zmienić to dietę 😊
    Też lubię tę babkę. Super dużo info :)

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia28 wrote:
    Dziewczyny czemu nasze starania muszą być takie trudne i pełne obaw...
    Ja w tym cyklu totalnie odpuściłam bo wysokie TSH nawet test owu zrobiłam jeden tylko niby były dwie kreski ale później już nie robiłam bo mąż nocki a ja na rano więc się mijaliśmy, raz nam się tylko udało jakies przytulasy spontanicznie ale nawet nie myślałam o testowaniu w tym cyklu, a dziś 6 dpo i pojawił się dziwny śluz brązowy ale tak bardzo mało i trochę mnie podbrzusze pobolewa i znów się załącz w głowie mętlik i jakaś nadzieja i już nie wiem co o tym myśleć.
    To czekanie jest wredne, rozumiem Cię, bo u mnie podobnie z tymi wkrętkami. Taka faza cyklu, że się człowiek nastawia i czeka. Oby to była piękna niespodzianką

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 8dpo i mam wrażenie, ze wkręcam sobie już cała listę objawów. Ja chyba w końcu oszaleje 😤

Zaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 stycznia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja za Ciebie też trzymam kciuki ✊🍀 ten miesiąc musi się dobrze zacząć chociaż u Ciebie 😊 u mnie może być różnie bo nie nastawiłam się na starania 😬
    Ja też nie nastawiam się. Bardziej eksperymentuję z pierwszym cyklu po poronieniu. Jakby owu była koło 10dnia to olewka ale że trochę czasu minęło to z każdym dniem czuję się lepiej i szkoda mi przepuścić okazję teraz podczas owulacji. Zatestuje 12dpo bo nie chce widzieć cienia. Chce albo zobaczyć biało albo II kreski ale żadnych cieni itp. Dlatego 12dpo test:)

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Trzymam mocno!!!

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Wiecie że ja nigdy nie wpadłam na pomysł żeby rozbierać test ciążowy na części pierwsze ? 🤣 nawet nie wiedziałam że może to się udać 🤭

Da się, tylko przy płytkowych trzeba uważać, bo można się ochlapać 😂😂😂

preg.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ