Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie młyn w pracy, więc dopiero teraz nadrabiam - cudnie się czyta te pozytywne wiadomości 😊
Kreski na testach, przyrastająca beta, kompetentni lekarze, pozytywne wyniki badań...czuć, że to był dobry dzień! 💕
Czule przytulam także wszystkie te które są w boleściach - oby zwiastowały pozytywne wieści albo szybko minęły 🫂Pati2804, KejtKa, Truskawka18, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Już mi lżej 🤣🤣🤣 dziękuje za wszystkie dobre słowa ❤️🤣
Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
MummyYummy wrote:@elektro96 z tym uczuciem zimna to przybijam piątkę 🙂 Chodzę w swetrze, a moi domownicy na krótki rękaw 🤭 Ale myślę, że u mnie to bardziej kwestia infekcji. Chociaż, co ciekawe, czuję się taka bardziej rozbita, jakby mnie rozwalało i rozwalić nie mogło.
@Pati z tymi płatkami w 10 dpo to rzeczywiście już konkretny objaw 🙂 Aczkolwiek mnie odrzuca na różne zapachy też przed okresem, także nie wiążę tego z ⏸️. Coraz bliżej czwartek, także niedługo się przekonam 😅MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:Nie no, nie nastawiaj się tak! 😅 Bo ja też tak zacznę myśleć i będzie mi źle... Zwłaszcza, że to mój pierwszy miesiąc starań.
I wątpię, żebym miała takie objawy wcześniej, bo już parę miesięcy wcześniej zaczęłam obserwować swoje ciało. No, ale co ma być to będzie, spróbuję jutro zatestować 🙈 Niby 11/ 12 dpo. Zobaczymy co pokaże.
A ty pierwszy raz miałaś takie coś?
Wiesz co, pierwszy chyba raz aż tak szybko po owulacji. Dziś 19dc wiec aż niewiarygodne, żeby już brzuch bolał
Jak na okres. Teraz mnie już mega ciągnie. Nie kupiłam sobie nospy i cierpię. Boli mnie tez krzyż.
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było to. 🥰 ja już staram się dobrych kilka miesięcy i przechodziłam stek różnych objawów i tez brak objawów dwa razy, wiec mam raczej umiarkowane emocje co do tego.
Mnie po prostu to martwi. Dlaczego mnie boli. Teraz mam bol w skali 6/10, a tyle dni do @….👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Hej dziewczyny, nie jestem pewna czy się zapisał mój post a nie umiem go znaleźć nie byłam bardzo aktywna na wątku, ale możecie mi wpisać ⚪️ na 1szej stronie:) czy już wiadomo kto będzie prowadził wątek w Lutym i jaka nazwa? postaram się tam być bardziej aktywna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 22:42
-
@Smerfetka
U mnie podobnie jak u nieprzejrzystej. Jajniki zakluly kilka razy, ale bol jest mega irytujący. Bol podbrzusza.
Myśle czy to nie na tle nerwowym. Bol o charakterze miesiączkowym👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Lola93 wrote:Hej dziewczyny, nie jestem pewna czy się zapisał mój post a nie umiem go znaleźć nie byłam bardzo aktywna na wątku, ale możecie mi wpisać ⚪️ na 1szej stronie:) czy już wiadomo kto będzie prowadził wątek w Lutym i jaka nazwa? postaram się tam być bardziej aktywna
Pamiętam że kilka propozycji tytułu było ale nie wiem kto to zapisywał i kto będzie prowadził okaże się jutro jak @ultramaryna ponowi test 😀 z tego co kojarzę 🙂Lola93 lubi tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:@Smerfetka
U mnie podobnie jak u nieprzejrzystej. Jajniki zakluly kilka razy, ale bol jest mega irytujący. Bol podbrzusza.
Myśle czy to nie na tle nerwowym. Bol o charakterze miesiączkowym
Ja dzisiaj od 18 do 23 miałam taki mocny nerwoból, podczas oddychania głębszego bolało mnie pod lewa piersią aż tak na wylot ze bolały mnie w tym miejscu też plecy .. nic nie pomagało a leżenie jeszcze pogarszało sytuację, wzięłam tabletkę i nic . Dopiero teraz powoli przechodzi 😪 -
Podczytuję Was cały czas dziewczyny, ale muszę przyznać, że chyba wzrosła aktywność tu na wątku i ciężko mi się odnaleźć w informacjach. Mam nadzieję, że u wszystkich z Was wszystko w porządku, nawet jeśli zawitały 🐒 lub zobaczyłyście ⚪ ❤ Ja mam testować w czwartek rano, ale coś dziś zaczęłam się okresowo czuć i się zastanawiam, czy mnie jutro nie uprzedzi królowa. 🤣 Wiadomo, wizyta jej nie jest mile widziana, ale jak już ma przyjść, to niech przyjdzie o czasie, bo tak rozjechany, dziwny cykl to miałam 5 lat temu i aż się przeraziłam, co to się tu nawyczyniało. Także głowa przynajmniej będzie spokojniejsza, że wróciło do normy wszystko. 😊👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Pati2804 wrote:Czy myślicie że w zdrowej diecie znajdzie się miejsce na świętowanie naczosami z tortilli ? 🥺
Bardzo je lubię i chyba zaraz pójdę je zrobić.. 😋
Jak to dobrze brzmi, czy to jakiś przepis tajemny? Podzielisz się? 😇😇😇👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Majuna wrote:Podczytuję Was cały czas dziewczyny, ale muszę przyznać, że chyba wzrosła aktywność tu na wątku i ciężko mi się odnaleźć w informacjach. Mam nadzieję, że u wszystkich z Was wszystko w porządku, nawet jeśli zawitały 🐒 lub zobaczyłyście ⚪ ❤ Ja mam testować w czwartek rano, ale coś dziś zaczęłam się okresowo czuć i się zastanawiam, czy mnie jutro nie uprzedzi królowa. 🤣 Wiadomo, wizyta jej nie jest mile widziana, ale jak już ma przyjść, to niech przyjdzie o czasie, bo tak rozjechany, dziwny cykl to miałam 5 lat temu i aż się przeraziłam, co to się tu nawyczyniało. Także głowa przynajmniej będzie spokojniejsza, że wróciło do normy wszystko. 😊
Majuna lubi tę wiadomość
-
AnitaK wrote:Zrobiłam test, oczywiście biało 😅
No i 🐒 się pojawiła, więc zaczynamy kolejny cykl.
Przykro mi. 🫂 Test to najlepszy przywoływacz 🐒. Kiedyś nie przyszła do mnie na 14 dzień po piku i 15 dnia wieczorem poszłam zrobić test. Biało. Wróciłam na kanapę i dosłownie kilka minut później przylazła. Taka wredna. 😡😡😡
@ultramaryna_ czekam jutro na Twoje ⏸✊
@Pyśkaaa cudownie, cieszę się z Tobą 🤩
@Zaczarowan trzymam kciuki, szybko zleciał czas oczekiwania chyba co? 😉
@Pati2804 doczytałam o udanej wizycie. Fantastycznie mieć zaufanego lekarza. 🥳🥳🥳 Ja niestety musiałam mojego porzucić. Chodziłam do niego od zawsze, ale niestety stał się tak wspaniały, że całe miasto do niego zaczęło chodzić i dodatkowo zaczął pracować w wielu miejscach, w różnych miastach, przez co w moim mieście jest pewnie z dwa razy w tygodniu i terminy zajęte na 2.5-3 miesiące w przód. Ja kiedy zaczynałam do niego chodzić był chyba na początku swojej drogi. Świetny, młody facet z zapałem do pracy, chęcią rozwoju i ogromną wiedzą. Chcę znaleźć kogoś bardziej dostępnego, szczególnie teraz, kiedy chciałabym zacząć dociekać co może być nie i tak i oczywiście pod kątem ciąży w przyszłości. I już od jakiegoś czasu umawiałam się przez pakiet medyczny do różnych osób, ale nikt mnie tak nie ujął jak tamten lekarz. Trafiłam ostatnio ba fajną kobietę i to z Luxmedu, która też ma praktykę w innym mieście, zleciła mi badania, kazała wrócić, ale niestety również lipa z terminami... Liczę, że znajdę kogoś w końcu.Pati2804 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Majuna wrote:Jak to dobrze brzmi, czy to jakiś przepis tajemny? Podzielisz się? 😇😇😇
Majuna lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Okresowo nie zawsze znaczy ze 🐒 przyjdzie 😊 trzymam kciuki za czwartek ✊🍀 ostatnio większość dziewczyny tu na wątku mówi że ich cykle są rozjechane , to chyba zbiorowy proces 🤯😅
No niby wiem, że nie zawsze znaczy 🐒, ale nie chcę się nakręcać. Już 10 miesięcy szukałam u siebie objawów i w końcu trochę w styczniu mi głowa zluzowała i bardzo bym chciała by tak zostało. 🙏
Tak, z tymi rozjechanymi to zdecydowanie zbiorowa przypadłość. Także zobaczymy, z jaką niespodzianką wjedzie nam luty. 🤣🤣🤣
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Majuna wrote:Przykro mi. 🫂 Test to najlepszy przywoływacz 🐒. Kiedyś nie przyszła do mnie na 14 dzień po piku i 15 dnia wieczorem poszłam zrobić test. Biało. Wróciłam na kanapę i dosłownie kilka minut później przylazła. Taka wredna. 😡😡😡
@ultramaryna_ czekam jutro na Twoje ⏸✊
@Pyśkaaa cudownie, cieszę się z Tobą 🤩
@Zaczarowan trzymam kciuki, szybko zleciał czas oczekiwania chyba co? 😉
@Pati2804 doczytałam o udanej wizycie. Fantastycznie mieć zaufanego lekarza. 🥳🥳🥳 Ja niestety musiałam mojego porzucić. Chodziłam do niego od zawsze, ale niestety stał się tak wspaniały, że całe miasto do niego zaczęło chodzić i dodatkowo zaczął pracować w wielu miejscach, w różnych miastach, przez co w moim mieście jest pewnie z dwa razy w tygodniu i terminy zajęte na 2.5-3 miesiące w przód. Ja kiedy zaczynałam do niego chodzić był chyba na początku swojej drogi. Świetny, młody facet z zapałem do pracy, chęcią rozwoju i ogromną wiedzą. Chcę znaleźć kogoś bardziej dostępnego, szczególnie teraz, kiedy chciałabym zacząć dociekać co może być nie i tak i oczywiście pod kątem ciąży w przyszłości. I już od jakiegoś czasu umawiałam się przez pakiet medyczny do różnych osób, ale nikt mnie tak nie ujął jak tamten lekarz. Trafiłam ostatnio ba fajną kobietę i to z Luxmedu, która też ma praktykę w innym mieście, zleciła mi badania, kazała wrócić, ale niestety również lipa z terminami... Liczę, że znajdę kogoś w końcu.
Ja na wizytę prywatna do tego czekałam 2 tygodnie wiec też tak średnio, ale tym będę się martwić później 😬
A z tym dociekaniem.. ja teraz zaczęłam i już jest to dla mnie męczące bo co chwilę trzeba krew oddawać i jeździć muszę do miasta 🙈 za dużo pracy przy tym, nie wiem jak ja znajdę czas jak wrócę do pracy od połowy lutego... 🤯Majuna lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Oczywiście że się podzielę, zresztą to bardzo proste 🙂 kroisz (ja zawsze tnę nożyczkami, mam takie typowo do kuchni 🤭 ) tortille na trójkąty takiej wielkości jakie będziesz chciała zjeść , ja wybieram zawsze pszenna tortille🙂 i później te trójkąty wkładam do miski i łącze z przyprawami i oliwa tak żeby przyprawy się przykleiły trochę do tortilli 😋 a przyprawy dajemy w zależności od gustu, ja najczęściej zioła prowansalskie , paprykę, ostatnio dałam też trochę chili 😊 no i że ja lubię słone to troszeczkę soli 😅 i rozkładam na blaszce tam że się za bardzo nie zasłaniały, 15 minut w 160 stopniach 😊 i gotowe 😁
Dziękuję! Zrobię w weekend. 🍴Ja nie ukrywam, że moja najglrsza słabość to chipsy, a takie naczosy to zdrowsza alternatywa.Pati2804 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Pati2804 wrote:Ojej , to faktycznie nie ciekawie masz z tymi lekarzami 😬 obyś trafiła w końcu na zaufanego i z dostępnymi terminami 😊
Ja na wizytę prywatna do tego czekałam 2 tygodnie wiec też tak średnio, ale tym będę się martwić później 😬
A z tym dociekaniem.. ja teraz zaczęłam i już jest to dla mnie męczące bo co chwilę trzeba krew oddawać i jeździć muszę do miasta 🙈 za dużo pracy przy tym, nie wiem jak ja znajdę czas jak wrócę do pracy od połowy lutego... 🤯
No niestety, te badania to człowieka wykończą. Nawet nie same badania, co latanie na nie i zgrywanie terminów, chociażby z pracą, jak wspominasz. Mi się teraz fartnęło akurat z laboratorium, bo mam niedaleko domu. 🙈 akurat pół roku temu się przeprowadzaliśmy i odkryłam nie tak dawno, że jest w okolicy. Ale to na tyle z plusów, życie toczy się po drugiej stronie miasta. 🤣 mam tutaj, co potrzeba, ale lekarzy itd. To trzeba szukać tam. 😁Pati2804 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Majuna wrote:No niby wiem, że nie zawsze znaczy 🐒, ale nie chcę się nakręcać. Już 10 miesięcy szukałam u siebie objawów i w końcu trochę w styczniu mi głowa zluzowała i bardzo bym chciała by tak zostało. 🙏
Tak, z tymi rozjechanymi to zdecydowanie zbiorowa przypadłość. Także zobaczymy, z jaką niespodzianką wjedzie nam luty. 🤣🤣🤣
Jednak wierzę że jeśli jest wszystko unormowane w naszym ciele i głowie, to niebawem ujrzymy II 🍀 czego Tobie życzę , jak i każdej tu z nas ❤Majuna lubi tę wiadomość
-
Majuna wrote:Dziękuję! Zrobię w weekend. 🍴Ja nie ukrywam, że moja najglrsza słabość to chipsy, a takie naczosy to zdrowsza alternatywa.
Więc przestałam i powiem ze wytrzymałam kilka dni już bez słodkiego 🥳 zastępuje je owocami świeżymi i suszonymi 😊Majuna lubi tę wiadomość