Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Cześć! Nie wiem na razie gdzie się zatrzymać, więc pomyślałam, że póki jeszcze jest styczeń to będzie ok tutaj. Dostałam dzisiaj okres i jeżeli endokrynolog są zielone światło (ginekolog już dał) to od tego cyklu chcemy zacząć starania. Póki co na razie bez ciśnienia, bez testów owulacyjnych, po prostu przez pierwsze miesiące na spokojnie, dla przyjemności, uda się to fajnie, nie uda to trudno, a potem zobaczymy. :)
    Witamy 😊 i trzymam kciuki za spokojne starania, bez presji✊🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Cześć! Nie wiem na razie gdzie się zatrzymać, więc pomyślałam, że póki jeszcze jest styczeń to będzie ok tutaj. Dostałam dzisiaj okres i jeżeli endokrynolog są zielone światło (ginekolog już dał) to od tego cyklu chcemy zacząć starania. Póki co na razie bez ciśnienia, bez testów owulacyjnych, po prostu przez pierwsze miesiące na spokojnie, dla przyjemności, uda się to fajnie, nie uda to trudno, a potem zobaczymy. :)

Witaj! Oby szybko się udało i nie było potrzeby "zobaczyć co potem". ✊❤

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zobaczymy jak to będzie, bo jutro idę na badania hormonalna zlecone przed endokrynologa. 🙈

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Teddy93 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Cześć! Według mnie zawsze powinno być dla przyjemności, bez ciśnienia i presji ☺️ Nam się udało właśnie wtedy, kiedy „wyłączyłam głowę”, przestałam się nakręcać i irytować, pomyślałam sobie, że co ma być to będzie, na luzie ☺️

• Hach Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Powracam. Znów poobijana, bez sił i "serca", z nowym planem. Jako tako przynajmniej...

Z całego serducha gratuluję tym, co ujrzały na swoich testach ⏸ nudnych ciąż i zdrowego rosniecia.

Dla wszystkich ciezarnych dużo zdrowia ❤
    Teddy93 wrote:
    Cześć! Według mnie zawsze powinno być dla przyjemności, bez ciśnienia i presji ☺️ Nam się udało właśnie wtedy, kiedy „wyłączyłam głowę”, przestałam się nakręcać i irytować, pomyślałam sobie, że co ma być to będzie, na luzie ☺️
    A dlugo się starałaś? Widziałam, że w poprzednim poście napisałaś, z że już za sobą chyba pierwsza wizytę w ciąży 😍 gratulacje ❤

NanaTasia lubi tę wiadomość

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Witam się w ten wietrzny dzień :)

@Nieprzejrzysta tulę za biel i trzymam kciuki za kolejne testy! :)

@ultramaryna_ widać kreseczkę <3 tuptam z oczekiwaniem na wyniki!

@Teddy93 ekstra! Oby tak dalej :) Na kolejnej wizycie pewnie będzie już serduszko to będziecie mieć odrobinę spóźniony prezent na walentynki :)

Hej @Suzie :) witam Cię w naszym gronie :) owocnych starań :) oczekiwanie w grupie, która ma wspólny cel jest zdecydowanie przyjemniejsze :)

Myślałam, że będzie dziś dobry dzień, bo mam sporo energii, ale wkurzyłam się na męża, a do tego przesunęli mi tomograf, więc pozostaje mi się wyżyć w pracy :P

Suzie, Nieprzejrzysta, ultramaryna_, Pati2804, Dropsik, Teddy93 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

@Teddy93 ekstra! Oby tak dalej :) Na kolejnej wizycie pewnie będzie już serduszko to będziecie mieć odrobinę spóźniony prezent na walentynki :)

Hej @Suzie :) witam Cię w naszym gronie :) owocnych starań :) oczekiwanie w grupie, która ma wspólny cel jest zdecydowanie przyjemniejsze :)

Myślałam, że będzie dziś dobry dzień, bo mam sporo energii, ale wkurzyłam się na męża, a do tego przesunęli mi tomograf, więc pozostaje mi się wyżyć w pracy :P
    No właśnie tak pomyślałam, że w grupie zawsze raźniej, zwłaszcza, że mało kto wie, że co chcemy w najbliższych czasie próbować. :D

Wie o wstępnych planach tylko moja mama i przyjaciółka, które parę tygodni temu urodziła, ale nie będę przecież im szczegółów pisać. :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    No właśnie tak pomyślałam, że w grupie zawsze raźniej, zwłaszcza, że mało kto wie, że co chcemy w najbliższych czasie próbować. :D

Wie o wstępnych planach tylko moja mama i przyjaciółka, które parę tygodni temu urodziła, ale nie będę przecież im szczegółów pisać. :D

No jasne :) tu zawsze wysłuchamy, doradzimy, pocieszymy. Nic nam nie dziwne :D Dziewczyny mają potężną wiedzę, warto też korzystać :D

Suzie, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Cześć dziewczyny! Powracam. Znów poobijana, bez sił i "serca", z nowym planem. Jako tako przynajmniej...

Z całego serducha gratuluję tym, co ujrzały na swoich testach ⏸ nudnych ciąż i zdrowego rosniecia.

Dla wszystkich ciezarnych dużo zdrowia ❤

A dlugo się starałaś? Widziałam, że w poprzednim poście napisałaś, z że już za sobą chyba pierwsza wizytę w ciąży 😍 gratulacje ❤
    Witaj 🥰 najważniejsze to wstać po upadku i iść dalej ❤

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ojej a na kiedy Ci przesunęli tomograf ?

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No jasne :) tu zawsze wysłuchamy, doradzimy, pocieszymy. Nic nam nie dziwne :D Dziewczyny mają potężną wiedzę, warto też korzystać :D
    Potwierdzam że jest raźniej mierzyć się z tym z dziewczynami z forum 🥰 i żadne pytania nie są tutaj złe 😅 a dziewczyny mają naprawdę ogromną wiedzę 😊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ojej a na kiedy Ci przesunęli tomograf ?

Na szczęście tylko na poniedziałek, ale to też oznacza przesunięcie wyników, więc nawet te 4 dni mnie zbawią :P

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na szczęście tylko na poniedziałek, ale to też oznacza przesunięcie wyników, więc nawet te 4 dni mnie zbawią :P
    No rozumiem , każdy dzień jest cenny.. czy po tomografię będziesz już znała dokładne szczegóły? On będzie decydujący?

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    IMG-6077.jpg

Widać kreseczkę, wydaje się podobna jak wczoraj. Już siedzę w labie i czekam na badania…

Dzień dobry! 😘

Hej kochana :) trzymam kciuki! Patrzę na te kreseczkę i szczerze z całego serca Ci życzę upragnionej ciąży, ale wydaje mi się, że niestety to testowa.. poprzednie były ciemniejsze mam wrażenie :( ale to zdjecie może nie oddawać rzeczywistości

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    No rozumiem , każdy dzień jest cenny.. czy po tomografię będziesz już znała dokładne szczegóły? On będzie decydujący?

Dopiero jak dostanę płytę i opis, a to pewnie od badania 2-3 tygodnie niestety. Chciałam iść w inne miejsce, gdzie wyniki są szybciej, ale z kolei terminy były bardziej odległe i wyszłoby na to samo, a nie chcę ryzykować, że się rozchoruję albo wydarzy się coś innego, więc pozostanie mi czekać :)

@Zaczarowan jak się czujesz przed badaniem?

• tralalina Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultramaryna trzymam kciuki za wyniki!
    Szczerze mówiąc taka kreska by mnie kosztowała dużo nerwów 😅 myślałabym jakby tu czas przyspieszyć, żeby zrobić testy później 😂
    Ktoś wcześniej pytał o radę w sprawie zdrowej diety. Jestem zdania, że zanim cokolwiek się zmieni w diecie warto przez minimum tydzien, a najlepiej przez dwa tygodnie zapisywać dokładnie co się je. Jeść jak zwykle, ale zapisywać. Jest wiele apek do tego, ja używam Fitatu. Nie patrzeć na te całe kalorie itd tylko sprawdzić co tak naprawdę jemy. Pewnie po tych dwu tygodniach same będziecie widziały co wyeliminować, a co można zastąpić zdrowszym zamiennikiem. Nie zmieniajcie radykalnie diety, bez sensu to jest. Cierpliwość i konsekwencja i mega małe kroczki!
    Co do ashwaghandy - jestem wielką fanką. Przy stanach lękowych wyciszała bardzo dobrze. Nie tak jak Xanax, tzn nie doraźnie, ale po paru tygodniach stosowania u mnie działała dosyć szybko. Po drugim dziecku i kryzysie zawodowym musiałam przejść na sertraline i tam ashwaghanda nie jest zalecana. Za miesiąc będę schodzić z antydepresantu i biorę już Relaxane - ziołowe tabletki. Też spoko są, ale jednak ashwaghanda szybciej działała.

Mikea, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Ultramaryna trzymam kciuki za wyniki!
    Szczerze mówiąc taka kreska by mnie kosztowała dużo nerwów 😅 myślałabym jakby tu czas przyspieszyć, żeby zrobić testy później 😂
    Ktoś wcześniej pytał o radę w sprawie zdrowej diety. Jestem zdania, że zanim cokolwiek się zmieni w diecie warto przez minimum tydzien, a najlepiej przez dwa tygodnie zapisywać dokładnie co się je. Jeść jak zwykle, ale zapisywać. Jest wiele apek do tego, ja używam Fitatu. Nie patrzeć na te całe kalorie itd tylko sprawdzić co tak naprawdę jemy. Pewnie po tych dwu tygodniach same będziecie widziały co wyeliminować, a co można zastąpić zdrowszym zamiennikiem. Nie zmieniajcie radykalnie diety, bez sensu to jest. Cierpliwość i konsekwencja i mega małe kroczki!
    Co do ashwaghandy - jestem wielką fanką. Przy stanach lękowych wyciszała bardzo dobrze. Nie tak jak Xanax, tzn nie doraźnie, ale po paru tygodniach stosowania u mnie działała dosyć szybko. Po drugim dziecku i kryzysie zawodowym musiałam przejść na sertraline i tam ashwaghanda nie jest zalecana. Za miesiąc będę schodzić z antydepresantu i biorę już Relaxane - ziołowe tabletki. Też spoko są, ale jednak ashwaghanda szybciej działała.
    Super rada co do diety :) Jak sobie narzucimy presję to będzie jedno wielkie męczenie tyłka i nic z tego nie wyjdzie.
    Ja teraz jestem na etapie, że ograniczam słodycze. Nawet ładnie mi idzie z tym od początku roku ;p Jak chce coś zjeść to jem mniej, ale tego na co mam ochotę, a nie że zjem jabłko zamiast wafelka, bo to nie działa 😂 tylko faktycznie jem jednego wafelka lub pasek czekolady a nie pół tabliczki 🙈 Na dodatek jem też więcej warzyw, czyli zupy kremy, surówki, sałatki. Przemycam i dodaje gdzie tylko mogę. No i zaczęłam jeść tofu. Jest to nowość dla mnie, dzięki temu eksperymentuje w kuchni i mam poczucie, że jem coś nowego a nie w kółko to samo 🤡 Testuje też nowe przepisy, akurat głównie z TM, ale to właśnie daje takiej świeżości. Staram się szukać zawsze dań bogatych w warzywa z jakąś ciekawą nutą np. orientalną.

elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    @ultramaryna - trzymam kciuki za wyniki. Czekamy wszystkie na twoją betę 🤞☺️

U mnie podobnie. Mamy całą szafkę na "przekąski" i czipsy i popcorn tam nawet 24h nie poleżą, za to czekolada nawet 2 lata 😄 ostatnio musiałam powywalać jakieś bombonierki, bo mole się dorwały 🙄

@chmurka21 - a zmieniłaś coś w tym cyklu? Ja np drugi cykl biorę NAC i wiesiołka i w tym miesiącu od małpy non stop pobolewa mnie podbrzusze i kłują jajniki. A ile jesteś już po owu?

Pije acc, ale już drugi cykl. W poprzednim brzuch mnie bolał, ale bliżej @. Zreszta zacznijmy od tego, ze brzuch mnie zawsze boli między owulacja a @, ale nie aż tak szybko jqk teraz. Pije tez fertistim, ale już od listopada. Pije tylko do owulacji, potem przerzucam się na kwas foliowy.
    Dni po owu dzisiaj jestem 4 lub 5. Bol jest od 2-3 dni.
    Dziś obudziłam się tez z mega bólem. A wczoraj ledwo usnęłam, Apap nie pomógł, a nospy nie miałam.
    Boje się, ze to endometrioza, mam skierowanie na rezonans, ale odwlekam to, ze strachu przed diagnoza. Cała reszta niby w normie. Byłam już tyle razy u lekarza, ze głowa mała 😂

Tule dziewczyny za biele… i za @@@
    Trzymam kciuki za testujące czy to w kibelku czy w lab.
    Dobrego dnia 🥰

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Pije acc, ale już drugi cykl. W poprzednim brzuch mnie bolał, ale bliżej @. Zreszta zacznijmy od tego, ze brzuch mnie zawsze boli między owulacja a @, ale nie aż tak szybko jqk teraz. Pije tez fertistim, ale już od listopada. Pije tylko do owulacji, potem przerzucam się na kwas foliowy.
    Dni po owu dzisiaj jestem 4 lub 5. Bol jest od 2-3 dni.
    Dziś obudziłam się tez z mega bólem. A wczoraj ledwo usnęłam, Apap nie pomógł, a nospy nie miałam.
    Boje się, ze to endometrioza, mam skierowanie na rezonans, ale odwlekam to, ze strachu przed diagnoza. Cała reszta niby w normie. Byłam już tyle razy u lekarza, ze głowa mała 😂

Tule dziewczyny za biele… i za @@@
    Trzymam kciuki za testujące czy to w kibelku czy w lab.
    Dobrego dnia 🥰

A możesz powiedzieć dlaczego pijesz Fertisim tylko do owu? Spotkałam się z tym już, ale nigdzie nie znalazłam wyjaśnienia dlaczego.

Byłaś niedawno na wizycie/monitoringu? Bo te bóle mogą wynikać po prostu z wzmożonej pracy jajników po suplementach, ale mogą też być znakiem, że zrobiła się jakaś torbiel. Lepiej skontrolować i się nie martwić :)

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A możesz powiedzieć dlaczego pijesz Fertisim tylko do owu? Spotkałam się z tym już, ale nigdzie nie znalazłam wyjaśnienia dlaczego.

Byłaś niedawno na wizycie/monitoringu? Bo te bóle mogą wynikać po prostu z wzmożonej pracy jajników po suplementach, ale mogą też być znakiem, że zrobiła się jakaś torbiel. Lepiej skontrolować i się nie martwić :)

Pije do owulacji, bo właśnie czytałam, ze mogą powstawać torbiele. Ale ja mam na to inna koncepcje 😂 po prostu mi to nie smakuje i muszę mieć przerwę od tego 😂😂

28 grudnia miałam usg i tez miałam od Wigilii bóle jakieś, a wszystko ksiazkowo niby. Raczej to nie torbiel, miałam
    3 razy i bol był inny.

No może i wzmożona praca, nie wiem sama już co to jest, ale nnie mega irytuje …

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ