Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Już czas na mnie w końcu spać 😴
Trzymam kciuki rano za testujące, ✊🍀
chyba tylko @ultramaryna 🙈
może ktoś jeszcze się pokusi 🤪
Oby mój rytm dobowy wrócił do normy , od jutra kładę się szybciej spać, nowe postanowienie ! 😅Majuna lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja pozytywne myślenie nie traktuje na razie jako nakręcania ze względu na mój czas starań , chociaz zaczelismy starać się od lipca po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, ale jak ktoś tak jak Ty stara się 10 cykl i nic to faktycznie może być to przytłaczające 😬
Jednak wierzę że jeśli jest wszystko unormowane w naszym ciele i głowie, to niebawem ujrzymy II 🍀 czego Tobie życzę , jak i każdej tu z nas ❤
Z początku bardzo pozytywnie myślałam, po pół roku wraz z jesienią za rogiem przyszła załamka. Ale jest lepiej dużo i myślę, że musiałam przejść tą drogę podłamania, żeby właśnie teraz mieć "lżejsze myśli". I pięknie napisałaś o tym unormowaniu i ujrzeniu II. Mnie to bardzo podnosi na duchu, jak skacze tutaj po różnych tematach na forum i widzę, że dziewczyny, które udzielały się na wielu wątkach, wiele miesięcy, mają w końcu w stopkach wzmianki o swoich pociechach. Aż się serducho raduje. 🥰🥰🥰
Aaaa słodyczem też nie pogardzę... 😅 ale na ten moment chipsy>słodycze 😅 oj tak, takie słodycze, chipsy to potrafią zastąpić posiłek. U mnie częściej kolację niż obiad, ale mężu też krzywo patrzy, że kolacji nie zjem, tylko coś niezdrowego, albo ze podjem przed obiadem. Dzięki Wam dziewczyny wrócę chyba do zdrowych nawyków. Zawsze razem raźniej. Od kilku dni wróciłam do jedzenia owsianki na skyrze z białkiem. Jadłam bez przerwy codziennie rano przez 2 lata prócz weekendów (wtedy pozwalam sobie na jakieś kanapeczki, tortille z czymś lub parówki. 😅 i tak mi się przejadła, że kilka miesięcy nie tknęłam. Naczytałam się tutaj u Was, że wprowadzacie zdrowe nawyki i mówię no nie, wracam. Jeszcze tylko odstawić trochę przekąski i będę zadowolona.
Dobrej nocy życzę! I melduję się rano oczekując u kogoś II!Pati2804 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Oby tak było, ze się w tym roku uda nam wszystkim !
Aktualnie jestem w 16 dniu cyklu, wczoraj kul mnie prawy jajnik, alw ledwo wyczuwalnie a zawssze mam tak, ze boli tak ze ledwo chodzę. Jakaś zmiana w organizmie zaszła… mam nadzieje, ze na plus
Mam pytanie, zawsze miałam płodny śluz, odrazu szło go rozpoznać jednak ten cykl jest inny
Śluz płodny jest jedynie w środku? W ściance ? A zawsze miałam tak ze „ po całości”, Mysliscie ze to jakiś znak ?👩💼30 🏋️30
👫8
Starania od październik 2021 -
Któraś napisała o plamieniu i zastanawiała się czy na ciążę czy na 🐒. Ja byłam przekonana że te plamienia implantacyjne dotyczy 1-2% osób, przy pierwszej ciąży nic takiego nie miałam, a tutaj jaka niespodzianka.. dostałam "okresu" (kropla krwi poprzedzona bólem identycznym jak na okres), a następnie 3 dni brązowawego i różowawego śluzu aż wyszły 3 pozytywne testy.. jak mogę dodać tutaj zdjęcie?👩🦰29/🧔30
2012 👶💙
2019-2020 13 cykli, ostatni stymulowany- ❌
11.2023 usunięcie polipa trzonu macicy
12.2023 nie udało się ❌
19.01.2024 28dc 2x⏸️
29dc 1x ⏸️ -
Dzień dobry babeczki 😊
Melduje zrobienie mojego pierwszego testowania 🙈
No niestety biel, ale dopiero to 12 dpo. Więc trzymajcie kciuki za dalsze testowanie 🙃
Miłego dnia i powodzenia dla reszty dziewczyn! 😊-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Widać kreseczkę, wydaje się podobna jak wczoraj. Już siedzę w labie i czekam na badania…
Dzień dobry! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 07:24
KejtKa, bonassola, Zimozielona, Mikea, elektro96, Marzycielka, Pati2804, Prezesoowa, Malamia lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Trzymam kciuki. O której będą wyniki?💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualny@ultramaryna, i jak tam? Stoję pod kibelkiem.
A dobra już widzę post. To czekam pod labo
Co do przekąsek to ja kocham nachosy z sosem z serowym i pringles octowe i te jasnozielone 😆 słodycze zjem, ale raczej bez szału, muszę nie mieć nic innego na chacie i wielki głód. Tak to tabliczka czekolady może miesiąc leżeć nieruszona i prędzej stary się do niej dorwie niż ja 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 07:27
ultramaryna_, Pati2804, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Wiesz co, pierwszy chyba raz aż tak szybko po owulacji. Dziś 19dc wiec aż niewiarygodne, żeby już brzuch bolał
Jak na okres. Teraz mnie już mega ciągnie. Nie kupiłam sobie nospy i cierpię. Boli mnie tez krzyż.
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było to. 🥰 ja już staram się dobrych kilka miesięcy i przechodziłam stek różnych objawów i tez brak objawów dwa razy, wiec mam raczej umiarkowane emocje co do tego.
Mnie po prostu to martwi. Dlaczego mnie boli. Teraz mam bol w skali 6/10, a tyle dni do @….
No to faktycznie podejrzane, oby to nie było nic poważniejszego 🥺 I jeszcze ten ból krzyża... Oby Ci to szybko przeszło. I oby to nie była mega wścieknięta 🐒
Mi już ból przeszedł po tygodniu, teraz cisza i nawet piersi nie czuje,i chyba okres mi się zbliża...-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
@ultramaryna - trzymam kciuki za wyniki. Czekamy wszystkie na twoją betę 🤞☺️
KejtKa wrote:Co do przekąsek to ja kocham nachosy z sosem z serowym i pringles octowe i te jasnozielone 😆 słodycze zjem, ale raczej bez szału, muszę nie mieć nic innego na chacie i wielki głód. Tak to tabliczka czekolady może miesiąc leżeć nieruszona i prędzej stary się do niej dorwie niż ja 🤣
U mnie podobnie. Mamy całą szafkę na "przekąski" i czipsy i popcorn tam nawet 24h nie poleżą, za to czekolada nawet 2 lata 😄 ostatnio musiałam powywalać jakieś bombonierki, bo mole się dorwały 🙄
@chmurka21 - a zmieniłaś coś w tym cyklu? Ja np drugi cykl biorę NAC i wiesiołka i w tym miesiącu od małpy non stop pobolewa mnie podbrzusze i kłują jajniki. A ile jesteś już po owu?
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
@Nieprzejrzysta kciuki! 🤞🍀
@koktajlowa usłyszałam, że po 15 być powinny, wcześniej i tak sprawdzić nie będę miała możliwości 🙂 Robiłam w Alabie, z nimi to różnie bywa 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 08:56
Nieprzejrzysta, koktajlowa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Gratulacje za wszystkie kreseczki!
Wczoraj miałam wizytę u ginekolożki, jest piękny pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy ☺️ Kolejna wizyta 15 lutego, powinna być tydzień wcześniej, ale lekarki w tym czasie nie będzie, więc nieco się przesunie 🙈elektro96, Marzycielka, Pati2804, Alesiamum, Mikea, Prezesoowa, MummyYummy, NanaTasia, Liyss🧚🏻, Sikoreczkaaa, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Teddy93 wrote:Gratulacje za wszystkie kreseczki!
Wczoraj miałam wizytę u ginekolożki, jest piękny pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy ☺️ Kolejna wizyta 15 lutego, powinna być tydzień wcześniej, ale lekarki w tym czasie nie będzie, więc nieco się przesunie 🙈Teddy93 lubi tę wiadomość
-
Kwiecista94 wrote:Oby tak było, ze się w tym roku uda nam wszystkim !
Aktualnie jestem w 16 dniu cyklu, wczoraj kul mnie prawy jajnik, alw ledwo wyczuwalnie a zawssze mam tak, ze boli tak ze ledwo chodzę. Jakaś zmiana w organizmie zaszła… mam nadzieje, ze na plus
Mam pytanie, zawsze miałam płodny śluz, odrazu szło go rozpoznać jednak ten cykl jest inny
Śluz płodny jest jedynie w środku? W ściance ? A zawsze miałam tak ze „ po całości”, Mysliscie ze to jakiś znak ?
A przez to że jak zaszłam w ciążę było zupełnie inaczej, to już nie jestem w stanie przewidywać czy inny znaczy dobrze czy inny to właśnie niedobrze.
Pamiętam jedno:
Jak zaszłam w ciążę to miałam ból na okres od 3dpo.Kwiecista94 lubi tę wiadomość
-
NanaTasia wrote:Któraś napisała o plamieniu i zastanawiała się czy na ciążę czy na 🐒. Ja byłam przekonana że te plamienia implantacyjne dotyczy 1-2% osób, przy pierwszej ciąży nic takiego nie miałam, a tutaj jaka niespodzianka.. dostałam "okresu" (kropla krwi poprzedzona bólem identycznym jak na okres), a następnie 3 dni brązowawego i różowawego śluzu aż wyszły 3 pozytywne testy.. jak mogę dodać tutaj zdjęcie?
NanaTasia lubi tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:Dzień dobry babeczki 😊
Melduje zrobienie mojego pierwszego testowania 🙈
No niestety biel, ale dopiero to 12 dpo. Więc trzymajcie kciuki za dalsze testowanie 🙃
Miłego dnia i powodzenia dla reszty dziewczyn! 😊 -
Cześć! Nie wiem na razie gdzie się zatrzymać, więc pomyślałam, że póki jeszcze jest styczeń to będzie ok tutaj. Dostałam dzisiaj okres i jeżeli endokrynolog są zielone światło (ginekolog już dał) to od tego cyklu chcemy zacząć starania. Póki co na razie bez ciśnienia, bez testów owulacyjnych, po prostu przez pierwsze miesiące na spokojnie, dla przyjemności, uda się to fajnie, nie uda to trudno, a potem zobaczymy.
Majuna, Teddy93, elektro96, Prezesoowa, ultramaryna_, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Sikoreczkaaa, AnitaK lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Trzymam kciuki za wyniki ✊🍀 tylko dziwne ze ta kreska nie ciemnieje z dnia na dzień coraz bardziej
-
Teddy93 wrote:Gratulacje za wszystkie kreseczki!
Wczoraj miałam wizytę u ginekolożki, jest piękny pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy ☺️ Kolejna wizyta 15 lutego, powinna być tydzień wcześniej, ale lekarki w tym czasie nie będzie, więc nieco się przesunie 🙈Teddy93 lubi tę wiadomość