Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Ja dziś przegięłam totalnie z ilością 🍫. Dopadł mnie straszny ból miesiączkowy i było mi słabo. Słodycze mnie uratowały, bo moja energia była na poziomie zero.

Życzę dużo zdrowia... 🥺 Przeziębienia się teraz kręcą niestety. Te zmiany temperatur nie pomagają... U mnie raz było -12 a kolejnego dnia już na plusie. Takie wahania nie są korzystne. Co do gorączek, ostatnio nie mogłam zbić gorączki, brałam w kółko ibuprom lub coś do picia na bazie tego, 3 kreski w dół i koniec. Potem kobitka w aptece mężowi powiedziała, że mam spróbować wziąć coś na bazie aspiryny podobno na niektórych działa lepiej i dała mi do picia polopirynę. Jak ręką odjął, wypiłam, od razu poty i gorączka z głowy. Wychodzi na to, że leczyłam się tym co u mnie w gorączce nie działa. 🤷🏻‍♀
    Dziękuję za każdą dobra radę i podpowiedź ❤
    Dobrze ze Was mam, wszystko jest wtedy łatwiejsze 😊

Też mi się to przypomniało akropol choroby , mówiłam Wam ze jak byłam w ciąży to też na początku byłam chora jak się dowiedziałam o ciąży 🙂 wtedy miałam chore gardło i lekarka przepisała mi antybiotyk bo NIGDY gardlo nie przeszło mi bez antybiotyku , ale stał się chyba cud albo moja świadomość tego że jestem w ciąży i mam brać antybiotyk mi pomogła bo okazało się że dałam radę się wyleczyć bez antybiotyku i nawet nie było to takie ciężkie. 😊
    Myślę że bardzo dużo rzeczy jest w naszych głowach , innego wytłumaczenia nie ma ❤

Dropsik lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa12 wrote:
    No wiesz, tutaj to nie jest tak jak w Polsce albo mi o tym niewiadomo… w sensie że idę sobie do laboratorium których jest mnóstwo i robię badania jakie chce. Myślę że dowiem się więcej po wizycie która jest w czwartek. Zaczynamy działać bardziej, może też być problem taki, że za bardzo chcę 🫣. Już sama nie wiem…
    Noo ja też mieszkam w Niemczech I i tak o nie można se zrobić badania np progesteronu tylko trzeba mieć skierowanie od ginekologa🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 21:33

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • tralalina Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o mierzenie temperatury - pamiętam, że ważne było, żeby mieć termometr z dwoma miejscami po przecinku. Nie wiem, czy to nadal aktualne zalecenie.

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpijcie dobrze dziewczyny! 😘

Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wariuje. Dziś śluz płodny na serio książkowy, ból jajników, sutki mega wrażliwe, testy owu dalej pozytywne.
    Już nie rozumiem z tego cyklu. Zdazyly mi się owu w 11dc ale i w 17dc max ale nie w 20dc? Wtf?

Możliwe że skoro dwa pęcherzyki to wczoraj jeden a dziś drugi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 21:59

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    A ja wariuje. Dziś śluz płodny na serio książkowy, ból jajników, sutki mega wrażliwe, testy owu dalej pozytywne.
    Już nie rozumiem z tego cyklu. Zdazyly mi się owu w 11dc ale i w 17dc max ale nie w 20dc? Wtf?

Hmmm, pik już był, tak? Możliwe, że jeszcze poziom LH Ci nie spadł stąd nadal wychodzi pozytywny test owulacyjny, dlatego zaleca się je robić do piku, a potem już nie. Myślę, że dwa dni może po piku się utrzymywać wysokie stężenie LH.

tralalina lubi tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Ja bym nie robiła już testów owu, współżyj z mezem do końca cyklu co dwa dni minimum i czekaj na dzień testowania bo wytłumaczenia żadnego nie ma na to kiedy u Ciebie była faktycznie owu , no i naprawdę zwariujesz w końcu kochana 🙈 trzymam kciuki ✊🍀

Majuna, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Byliśmy z mężem na zakupach i miałam smaki na warzywa i mąż tak podejrzanie na mnie patrzył i rzucił tekstem "a Ty w ciąży nie jesteś? na pewno?" i patrzył takim radosnym wzrokiem :( zdałam sobie sprawę, że nie obawiam się diagnozy nowotworu, bo wiem, że sobie z tym poradzę, ale obawiam się najbardziej, że przez to stracę szansę na dziecko..
    Ja jestem typem katastroficznie myślącym, więc rozumiem Twoje obawy, ale posiłkujmy się tym co wiemy. A wiemy, że masz zaraz badanie, które da już jakiś pogląd na Twoją sytuację zdrowotną. W tej chwili jest coś podejrzanego, sprawdzisz to i może będzie wiele strachu o nic. Tego Ci życzę. Żeby lekarze po prostu dmuchali na zimne i okazało się, że to fałszywy alarm.
    Czytałam o tym jak babka zabezpieczyła swoje komórki jajowe przed leczeniem onkologicznym. Zawsze też można będzie to z lekarzem rozważyć, ale tym się będziesz martwić później, jeśli w ogóle.

Pati2804, Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Alexa12 Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Noo ja też mieszkam w Niemczech I i tak o nie można se zrobić badania np progesteronu tylko trzeba mieć skierowanie od ginekologa🫣
    W Polsce będę teraz dopiero w maju i jakos nie widzi mi się czekać aż tyle czasu żeby zrobić kolejne badania. Już sama nie wiem co robić. Chwilami mam ochotę po prostu wrócić do Polski… bo tam jednak jest łatwiej z takimi sprawami… naprawdę to jest strasznie dobijające.

KarolinaJ0702, Dropsik lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z mężem na zakupach i miałam smaki na warzywa i mąż tak podejrzanie na mnie patrzył i rzucił tekstem "a Ty w ciąży nie jesteś? na pewno?" i patrzył takim radosnym wzrokiem :( zdałam sobie sprawę, że nie obawiam się diagnozy nowotworu, bo wiem, że sobie z tym poradzę, ale obawiam się najbardziej, że przez to stracę szansę na dziecko..
    [/QUOTE]
    @prezesoowa

Kochana , popieram zdanie koleżanki która wypowiadała się wyżej, o tym będziesz myśleć jak będzie wynik , nie myśl teraz tak negatywnie.. jeszcze się okaże że to nic poważnego i za jakiś czas będziesz to wspominać.. 🙂
    Ja też zawsze wszystko analizuje i to nigdy nie wyszło mi na dobre , to złe myślenie. Żyjemy w takich czasach gdzie jest dużo opcji do wyboru, nawet jeśli okaże się najgorsze.. I powtarzam ponownie , dużo zależy od naszej głowy i naszego myślenia ❤ przesyłam sama pozytywną energię 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 22:27

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja bym nie robiła już testów owu, współżyj z mezem do końca cyklu co dwa dni minimum i czekaj na dzień testowania bo wytłumaczenia żadnego nie ma na to kiedy u Ciebie była faktycznie owu , no i naprawdę zwariujesz w końcu kochana 🙈 trzymam kciuki ✊🍀
    Bo właśnie z 3 razy miałam pik LH co jest strasznie dziwne. Dlatego testy owu robiłam. Koło 7dc, 12dc, 17dc. Ten śluz mnie myli a robię i sprawdzam bo muszę brać duphaston 1-3dni po owu. A co się ze mną dzieje nie mam pojęcia.
    Współżyję często więc się nie boję bo nie mam dużych okien ale też już bym chciała odpuścić na kilka dni a teraz jeszcze spróbujemy.
    Najwyżej ryzyk fizyk jutro dupek i co ma być to będzie. Sutki nie miałam tak wrażliwych od nigdy. Wiem że cykl po poronieniu ale zaczynam się irytować grrr

Pati2804 lubi tę wiadomość

preg.png
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa12 wrote:
    W Polsce będę teraz dopiero w maju i jakos nie widzi mi się czekać aż tyle czasu żeby zrobić kolejne badania. Już sama nie wiem co robić. Chwilami mam ochotę po prostu wrócić do Polski… bo tam jednak jest łatwiej z takimi sprawami… naprawdę to jest strasznie dobijające.
    Ja też dopiero w maju🫣 prowadzę ciążę u Rosjanki która mówi po Niemiecku. Nigdy nie chciałam mówić rodzinie o ciąży przez telefon no ale cóż nie mam wyjścia😅 do maja nie wytrzymam 😆 i zauważą na wideorozmowie🫣😅

Majuna lubi tę wiadomość

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Alexa12 Debiutantka

Wysłany: 27 stycznia, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Ja też dopiero w maju🫣 prowadzę ciążę u Rosjanki która mówi po Niemiecku. Nigdy nie chciałam mówić rodzinie o ciąży przez telefon no ale cóż nie mam wyjścia😅 do maja nie wytrzymam 😆 i zauważą na wideorozmowie🫣😅
    No pewnie tak będzie, że się zorientują 😄 albo i nie 😊. No ja to tylko do Polek chodziłam. Ale jak będzie trzeba i trzecia ginekolog okaże się taka sama jak poprzednie to chyba poszukam pomocy już u jakiejś Niemki. Albo częściej będę w Polsce, już sama nie wiem. Zobaczymy, na razie byle do czwartku…

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Wrzucam ankietę z tytułami 🙂 Głosujcie, wyniki we wtorek rano, a w środę nowy wątek ❤️

https://forms.gle/SV6qPsah6hZLpeuR8
    ⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️

Zagłosowane 😁

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🤗 Kciuki za dzisiejsze testujące 🤞🏼🍀

Pati2804 lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😊 kciuki za testujące ✊🍀

Nie miałam ani w nocy ani teraz rano gorączki , gardło nie boli więc uważam to za sukces 🥳
    Mam zatkany nos jedynie i boli mnie głowa z jednej strony więc pewnie mnie musiało gdzieś przewiać ostatnio 🙄 obym przeżyła dzisiejszy dzień bez bólu.. 🙏

Dropsik, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Miłego weekendu dziewczyny! Życzę testującym, żeby do końca miesiąca ujrzały dwie kreski 😍

Pati2804, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję biel 😥 12 dpo i spory już ból brzucha, więc to była w sumie formalność.
    Do zobaczenia na lutowym wątku 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Melduję biel 😥 12 dpo i spory już ból brzucha, więc to była w sumie formalność.
    Do zobaczenia na lutowym wątku 😉

Przytulam :(

Marzycielka lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😊
    Tulę za biele 🫂
    Kciuki za testujące 🤞🤞🤞
    Miłego weekendu Wam życzę 😊

Pati2804, JoKoKoJo, Marzycielka lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ