Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Majuna wrote:Ja dziś przegięłam totalnie z ilością 🍫. Dopadł mnie straszny ból miesiączkowy i było mi słabo. Słodycze mnie uratowały, bo moja energia była na poziomie zero.
Życzę dużo zdrowia... 🥺 Przeziębienia się teraz kręcą niestety. Te zmiany temperatur nie pomagają... U mnie raz było -12 a kolejnego dnia już na plusie. Takie wahania nie są korzystne. Co do gorączek, ostatnio nie mogłam zbić gorączki, brałam w kółko ibuprom lub coś do picia na bazie tego, 3 kreski w dół i koniec. Potem kobitka w aptece mężowi powiedziała, że mam spróbować wziąć coś na bazie aspiryny podobno na niektórych działa lepiej i dała mi do picia polopirynę. Jak ręką odjął, wypiłam, od razu poty i gorączka z głowy. Wychodzi na to, że leczyłam się tym co u mnie w gorączce nie działa. 🤷🏻♀
Dobrze ze Was mam, wszystko jest wtedy łatwiejsze 😊
Też mi się to przypomniało akropol choroby , mówiłam Wam ze jak byłam w ciąży to też na początku byłam chora jak się dowiedziałam o ciąży 🙂 wtedy miałam chore gardło i lekarka przepisała mi antybiotyk bo NIGDY gardlo nie przeszło mi bez antybiotyku , ale stał się chyba cud albo moja świadomość tego że jestem w ciąży i mam brać antybiotyk mi pomogła bo okazało się że dałam radę się wyleczyć bez antybiotyku i nawet nie było to takie ciężkie. 😊
Myślę że bardzo dużo rzeczy jest w naszych głowach , innego wytłumaczenia nie ma ❤Dropsik lubi tę wiadomość
-
Alexa12 wrote:No wiesz, tutaj to nie jest tak jak w Polsce albo mi o tym niewiadomo… w sensie że idę sobie do laboratorium których jest mnóstwo i robię badania jakie chce. Myślę że dowiem się więcej po wizycie która jest w czwartek. Zaczynamy działać bardziej, może też być problem taki, że za bardzo chcę 🫣. Już sama nie wiem…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 21:33
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
A ja wariuje. Dziś śluz płodny na serio książkowy, ból jajników, sutki mega wrażliwe, testy owu dalej pozytywne.
Już nie rozumiem z tego cyklu. Zdazyly mi się owu w 11dc ale i w 17dc max ale nie w 20dc? Wtf?
Możliwe że skoro dwa pęcherzyki to wczoraj jeden a dziś drugi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 21:59
-
Zimozielona wrote:A ja wariuje. Dziś śluz płodny na serio książkowy, ból jajników, sutki mega wrażliwe, testy owu dalej pozytywne.
Już nie rozumiem z tego cyklu. Zdazyly mi się owu w 11dc ale i w 17dc max ale nie w 20dc? Wtf?
Możliwe że skoro dwa pęcherzyki to wczoraj jeden a dziś drugi?
Hmmm, pik już był, tak? Możliwe, że jeszcze poziom LH Ci nie spadł stąd nadal wychodzi pozytywny test owulacyjny, dlatego zaleca się je robić do piku, a potem już nie. Myślę, że dwa dni może po piku się utrzymywać wysokie stężenie LH.tralalina lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Zimozielona wrote:A ja wariuje. Dziś śluz płodny na serio książkowy, ból jajników, sutki mega wrażliwe, testy owu dalej pozytywne.
Możliwe że skoro dwa pęcherzyki to wczoraj jeden a dziś drugi?Majuna, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:
Byliśmy z mężem na zakupach i miałam smaki na warzywa i mąż tak podejrzanie na mnie patrzył i rzucił tekstem "a Ty w ciąży nie jesteś? na pewno?" i patrzył takim radosnym wzrokiem zdałam sobie sprawę, że nie obawiam się diagnozy nowotworu, bo wiem, że sobie z tym poradzę, ale obawiam się najbardziej, że przez to stracę szansę na dziecko..
Czytałam o tym jak babka zabezpieczyła swoje komórki jajowe przed leczeniem onkologicznym. Zawsze też można będzie to z lekarzem rozważyć, ale tym się będziesz martwić później, jeśli w ogóle.Pati2804, Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
KarolinaJ0702 wrote:Noo ja też mieszkam w Niemczech I i tak o nie można se zrobić badania np progesteronu tylko trzeba mieć skierowanie od ginekologa🫣
KarolinaJ0702, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Byliśmy z mężem na zakupach i miałam smaki na warzywa i mąż tak podejrzanie na mnie patrzył i rzucił tekstem "a Ty w ciąży nie jesteś? na pewno?" i patrzył takim radosnym wzrokiem zdałam sobie sprawę, że nie obawiam się diagnozy nowotworu, bo wiem, że sobie z tym poradzę, ale obawiam się najbardziej, że przez to stracę szansę na dziecko..
[/QUOTE]
@prezesoowa
Kochana , popieram zdanie koleżanki która wypowiadała się wyżej, o tym będziesz myśleć jak będzie wynik , nie myśl teraz tak negatywnie.. jeszcze się okaże że to nic poważnego i za jakiś czas będziesz to wspominać.. 🙂
Ja też zawsze wszystko analizuje i to nigdy nie wyszło mi na dobre , to złe myślenie. Żyjemy w takich czasach gdzie jest dużo opcji do wyboru, nawet jeśli okaże się najgorsze.. I powtarzam ponownie , dużo zależy od naszej głowy i naszego myślenia ❤ przesyłam sama pozytywną energię 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 22:27
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja bym nie robiła już testów owu, współżyj z mezem do końca cyklu co dwa dni minimum i czekaj na dzień testowania bo wytłumaczenia żadnego nie ma na to kiedy u Ciebie była faktycznie owu , no i naprawdę zwariujesz w końcu kochana 🙈 trzymam kciuki ✊🍀
Współżyję często więc się nie boję bo nie mam dużych okien ale też już bym chciała odpuścić na kilka dni a teraz jeszcze spróbujemy.
Najwyżej ryzyk fizyk jutro dupek i co ma być to będzie. Sutki nie miałam tak wrażliwych od nigdy. Wiem że cykl po poronieniu ale zaczynam się irytować grrrPati2804 lubi tę wiadomość
-
Alexa12 wrote:W Polsce będę teraz dopiero w maju i jakos nie widzi mi się czekać aż tyle czasu żeby zrobić kolejne badania. Już sama nie wiem co robić. Chwilami mam ochotę po prostu wrócić do Polski… bo tam jednak jest łatwiej z takimi sprawami… naprawdę to jest strasznie dobijające.
Majuna lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
KarolinaJ0702 wrote:Ja też dopiero w maju🫣 prowadzę ciążę u Rosjanki która mówi po Niemiecku. Nigdy nie chciałam mówić rodzinie o ciąży przez telefon no ale cóż nie mam wyjścia😅 do maja nie wytrzymam 😆 i zauważą na wideorozmowie🫣😅
-
Dzień dobry dziewczyny 😊 kciuki za testujące ✊🍀
Nie miałam ani w nocy ani teraz rano gorączki , gardło nie boli więc uważam to za sukces 🥳
Mam zatkany nos jedynie i boli mnie głowa z jednej strony więc pewnie mnie musiało gdzieś przewiać ostatnio 🙄 obym przeżyła dzisiejszy dzień bez bólu.. 🙏Dropsik, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
-
Hej! Miłego weekendu dziewczyny! Życzę testującym, żeby do końca miesiąca ujrzały dwie kreski 😍
Pati2804, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Marzycielka wrote:Melduję biel 😥 12 dpo i spory już ból brzucha, więc to była w sumie formalność.
Do zobaczenia na lutowym wątku 😉
PrzytulamMarzycielka lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Dzień dobry dziewczyny 😊
Tulę za biele 🫂
Kciuki za testujące 🤞🤞🤞
Miłego weekendu Wam życzę 😊Pati2804, JoKoKoJo, Marzycielka lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
16.11.24 ⏸️