Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Alexa12 wrote:Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Co jakiś czas wchodzę poczytać trochę… Trochę o mnie… mieszkam za poza granicą Polski, mam 29 lat. Rozmowa o ciąży zaczęła się w listopadzie 2022, od tamtej pory nie zabezpieczamy się w ogóle, niejednokrotnie robiłam już testy owulacyjne, w zeszłym roku w kwietniu robiłam bardziej rozszerzone badania, kiedy byliśmy na urlopie w Polsce, bo tu ginekolog nie zlecił mi żadnych, tylko każe czekać rok czasu, a wiadomo czas leci i nic się nie zmienia. znalazłam jeszcze jedną Panią doktor do której idę w następnym tygodniu pierwszy raz… mieszkam w Niemczech. Zdecydowaliśmy, że w końcu czas na badania dokładniejsze obydwóch stron. Moje cykle trwają 31 dni, to, a to co zauważyłam, odkąd nie stosujemy żadnego zabezpieczenia mam różne dziwne dolegliwości, zaraz po powiedzmy owulacji, strasznie bolą mnie piersi, aż nie mogę znieść chwilami bólu. Jest to strasznie uciążliwe bo trwa zazwyczaj około 2 tygodnie. Nie powiem, co miesiąc przechodzę rozczarowanie ogromne, miałam w zeszłym roku dużo stresu, ze względu na ciężką pracę, która zmieniłam we wrześniu. Ta praca również nie okazała się jakaś odskocznią w spokój… moje miesiączki są dość skąpe i płaczliwe. Po prostu zaczyna dobijać mnie, że to wszystko tak długo trwa.
Pozdrawiam Was wszystkie !
Zrób badania hormonalne, miałam tę samą przypadłość. Piersi przed okresem (tak z 10 dni przed) bolały mnie tak że nie dotykać, nawet ubranie stanika było bolesne. Gin od razu skierował mnie na badanie prolaktyny i wyszła hiperprolaktynemia, teraz biorę dostinex jedna tabletkę na tydzień i wyniki sa idealne. No i mogę funkcjonować normalnie bo piersi już tak nie bolą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 17:30
👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
07.2023 - walczymy o rodzeństwo
🧑 36 🧒38
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja -
Coconut wrote:I bądź tu człowieku mądry 😂 Przekonałam się , że chyba nie warto inwestować w te testy owulacyjne i działać cały miesiąc chociaż co drugi dzień bo aplikacja również chciała mnie zrobić w ciula 😂
Coconut lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:W końcu Was nadrobiłam dziewczyny 🙈
Jak każdego dnia są cudowne informacje i te gorsze niestety też😐 przytulam każda z Was 🫂
Ja od dwóch dni po owulacji miałam dziwne dolegliwości, bolały mnie jajniki i strasznie plecy na dole.. w nocy dzisiaj zobaczyłam dużo śluzu rozciągliwego z małymi nitkami krwi. Pierwszy raz tak miałam 😱 więcej się to nie powtórzyło i plecy I brzuch dzisiaj już nie bolą. Nie wiem co to było ale dziwne to.
No i dzisiaj obudziłam się z katarem.. pieką mnie oczy i bolą zatoki .. 😩🤧 temperatury nie mierzyłam bo wzięłam tabletki ale czuję że coś mnie rozklada..
Jutro świętujemy urodziny mojego męża i teścia a ja oczywiście chora.. 😔 oby do jutra było mi lepiej bo się wkurzę. 😅
Ps. Polecicie coś żeby grypa się nie rozwinęła? Jakieś sprawdzone sposoby na juz? 🥺Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, zrobię dzisiaj wszystko co mogę żeby tylko to zahamować 🙂 po tej herbacie z imbirem, gozdzikami, miodem , cytryna i gałka cynamonu czuje ze zaczynam się pocić więc to chyba działa 🙂
Odnośnie tych nitek krwi też pierwsze co tak pomyślałam ale to tylko gdybanie.. 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 18:53
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Ja bym chyba szła w paracetamol, dużo soku z malin 100%, jeść owoce i wszędzie dodawać warzyw, bo to najlepsze witaminy. Ciepłe herbatki, wyleżeć się pod kołdrą o tyle. Pamiętaj, że choroba sprzyja zapłodnieniu 🤡 Taki to efekt uboczny Kciuki za ten cykl!
Nie dziękuję żeby nie zapeszyć 🤭 ale też nie nastawiam się zbytnio bo to tak naprawdę 50 % szans że się udało 🙂
Jeśli się uda i będę w ciąży to choroba będzie na pierwszy miejscu jako pierwszy objaw ciąży 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 18:05
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o tytuł na wątek lutowy to podoba mi się ostatni ale zmieniłabym na :
Walentynki słodkie jak miód 🍯 , za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱elektro96, Prezesoowa, Olaura, Sikoreczkaaa, Majuna, KarolinaJ0702, Liyss🧚🏻, Marzycielka, Ewka9090, Malamia lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Akurat nie mam soku , a do sklepu dzisiaj nie dam rady jechać a mąż jedzie do pracy właśnie wiec też mi nie kupi 😔 a wiem ze pomaga bardzo sok z malin !
Nie dziękuję żeby nie zapeszyć 🤭 ale też nie nastawiam się zbytnio bo to tak naprawdę 50 % szans że się udało 🙂
Jeśli się uda i będę w ciąży to choroba będzie na pierwszy miejscu jako pierwszy objaw ciąży 🤣
Jutro zrobię ankietę, jeszcze czekam na Wasze pomysły tytułów 💪Pati2804 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Pati2804 wrote:Dziękuję kochana ❤ wiem, ja też ostatnio byłam chora i dowiedziałam się o ciąży właśnie podczas przeziębienia 🥺 ale też boję się bo jestem przed wizytą u hematologa.. niby wyniki są dobre ale wolę zeby on to potwierdził.. I wtedy będę spokojna 🙏
Edit :
Robiłam plukanie zatok . Zaraz wypije herbatę i wezmę większą dawkę cynku , a ile jest zalecane cynku? Że nie przesadzić.. 😬 Wit C też wezmę i moze wit D wezmę jeszcze jedna ? Mam inhalator może zrobię inhalacje ?
Przy infekcji można nawet 80-90 mg cynku, jakby się zaczęły jakieś biegunki to trzeba odstawić
Witamina D też nie zaszkodzi. Inhalacje też na pewno nie
Widziałam, że herbatka działa! Trzeba wierzyć, że nas organizm wie co robi i jeśli to jednak bobas to tak ma być, nie martw się na zapas, będzie wszystko dobrze
Szkoda, że nie ma męża żeby Cię wygrzać w nocyPati2804 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
He dziewczyny 🙂 troszkę ostatnio zamilkłam, bo jakoś bardziej przeżyłam, że kolejny raz się nie udało. Dodatkowo dzisiaj rano miałam mocno podwyższony cukier, bo 126 więc czas na dietę. Możliwe, że nie uda mi się opanować w ciągu dwóch tygodni tego cukru, no ale muszę zadbać o siebie. Mój mąż też jakoś bardziej przeżył to, że się nie udało 😔 Jakiś plan działania jest, chyba zacznę mierzyć temperaturę, bo coś owu mi się przesuwa. Ewka gratulacje ❤️
Ściskam za biele 🫂🫂🫂Ewka9090 lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
16.11.24 ⏸️
18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
22.11.24 beta 348,15 ❤️
Rośnij maluszku ❤️❤️❤️ -
@ultramaryna_ Dla mnie ten plan mojej ginekolog też mnie trochę przeraził mam taki sam jak ty strach ma wielkie oczy jak już się pragnie byc mama to tonący chwyta się wszystkiego
Od pozytywnego testu i bety dokładnie od 15.01 przyjmuje ten sam plan co tobie ginekolog ułożył... Zastrzyki wcale nie są straszne dopiero po pierwszym opakowaniu zaczęły mi się robić minimalne siniaczki...
Wizyta kontrolna 30.01 więc zobaczymy czy się wszystko poukłada jakbym marzyła pełna nadzieji i obaw ale muszę walczyć o moje upragnione jedno małe marzenie ❤️ Głową do góry będzie tylko lepiej
@Ewka9090 przepiękne wiadomości gratulacje ja wizyta 30.01 obym też zobaczyla co chce na usg 🥺 trzymaj kciuki jak mogę prosić
@KarolinaJ0702 Przepiękna wzruszająca historia ja wierzę ci i gdzieś to też głęboko wierzę, moja mama mówi zawsze gdy ktoś odchodzi po to aby ktoś mógł przyjść z na ten świat tylko że u nas nie udało się do końca. ALE szczerze wam gratuluję . Wiesz ze na dzień baci i dziadka odwiedziłam na cmatarzu z starszym synkiem jego dziadków i babcie i mojego tatę i braci i wszystkich którzy odeszli aby czuwali nad naszym maleństwem i aby wizyta u lekarza 30.01 przyniosła tylko łzy szczęścia aby narescie nam się udało... Juz pomocy szuka się wszędzie nawet w modlitwie 🥺
Za wszystkie starające nadal bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie owu, romantyczne pracowite pracę z mężem 😂 za wszystkie dziewczyny testujące i czekające na wizyty u lekarza na pierwsze usg
Wszystkim gratulacje całym sercem pozytywnych testów i czekam na kolejne piękne zdjęcia i piękne wiadomościCoconut, Prezesoowa, Majuna, Truskawka18, Pati2804, KarolinaJ0702, Ewka9090 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Hej Alexa! Z nami na pewno będzie Ci lżej robiłaś jakieś badania hormonów, mikroelementów itp.? Bolesność piersi i skąpe miesiączki mogą być spowodowane przez wahania hormonalne.
Czy nie ma gdzieś w Twojej okolicy polskiego ginekologa, który przyjmuje prywatnie? Wiem, że polscy lekarze często praktykują również za granicą, właśnie ze względu na podejście lokalnych lekarzy. Mój swego czasu latał do WB
Byłam już u dwóch Polek, kilka razy, olewały wszystko i kazały tylko czekać. Bo rok to jest „normalny czas”. Potem odpuściłam do końca roku, przestałam o tym myśleć, no i tak minął kolejny miesiąc i odbyła się rozmowa na ten temat, dlatego chcę spróbować do 3 Polki, która jest bardzo „polecana”. Zobaczymy. W następny czwartek mam termin. Robiłam ogólnie badania krwi, mocz, tarczyca, hormony też, ale to było w kwietniu. Wszystko w porządku. Wróciłam do testów owulacyjnych, zobaczymy. Mam nadzieję, że w końcu trafię na kogoś, kto zacznie inaczej na to wszystko patrzeć. A nie „pacjent” przyjęty i papa.Dropsik lubi tę wiadomość
-
Alesiamum wrote:Zrób badania hormonalne, miałam tę samą przypadłość. Piersi przed okresem (tak z 10 dni przed) bolały mnie tak że nie dotykać, nawet ubranie stanika było bolesne. Gin od razu skierował mnie na badanie prolaktyny i wyszła hiperprolaktynemia, teraz biorę dostinex jedna tabletkę na tydzień i wyniki sa idealne. No i mogę funkcjonować normalnie bo piersi już tak nie bolą.
-
Wrzucam ankietę z tytułami 🙂 Głosujcie, wyniki we wtorek rano, a w środę nowy wątek ❤️
https://forms.gle/SV6qPsah6hZLpeuR8
⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 20:48
elektro96, Pati2804, Prezesoowa, JoKoKoJo, Dropsik, Sparky, Majuna, AnitaK, Marzycielka, KejtKa, Alysa, MonReve96 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
elektro96, Pati2804, Majuna, Prezesoowa, Dropsik, Nieprzejrzysta, Coconut, Malamia lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Przy infekcji można nawet 80-90 mg cynku, jakby się zaczęły jakieś biegunki to trzeba odstawić
Witamina D też nie zaszkodzi. Inhalacje też na pewno nie
Widziałam, że herbatka działa! Trzeba wierzyć, że nas organizm wie co robi i jeśli to jednak bobas to tak ma być, nie martw się na zapas, będzie wszystko dobrze
Szkoda, że nie ma męża żeby Cię wygrzać w nocy
Inhalacje zrobię rano bo teraz przed spaniem nie bardzo 🙈
Mąż jak ja jestem chora to trzyma się z daleka bo ode mnie się może szybko zarazić a jest kierowcą zawodowym więc lepiej żeby chory nie był bo nie wyobrażam go sobie jeżdżącego w nocy i w dodatku chorego, gdzie czujność jest wtedy zaburzona i łatwiej przysnąć.. jak jest chory to zawsze każe mu od razu iść na wolne bo mógłby stworzyć niebezpieczna sytuacje na drodze 🤷♀️ zawsze najpierw psioczy że po co , nic mu nie jest a później dziękuje że mnie posłuchał bo czuje się coraz gorzej i wie że nie dałby rady..
Z facetami jak z dziećmi 🙄🤣 -
Alexa12 wrote:Byłam już u dwóch Polek, kilka razy, olewały wszystko i kazały tylko czekać. Bo rok to jest „normalny czas”. Potem odpuściłam do końca roku, przestałam o tym myśleć, no i tak minął kolejny miesiąc i odbyła się rozmowa na ten temat, dlatego chcę spróbować do 3 Polki, która jest bardzo „polecana”. Zobaczymy. W następny czwartek mam termin. Robiłam ogólnie badania krwi, mocz, tarczyca, hormony też, ale to było w kwietniu. Wszystko w porządku. Wróciłam do testów owulacyjnych, zobaczymy. Mam nadzieję, że w końcu trafię na kogoś, kto zacznie inaczej na to wszystko patrzeć. A nie „pacjent” przyjęty i papa.
Przykro mi, że Cię to spotkało. Trzymam kciuki za czwartkową wizytę
Co do wyników badań to warto pamiętać, że są dwa rodzaje norm - laboratoryjne i funkcjonalne (optymalne). Widziałam, że ktoś dziś nawet wrzucił ściągawkę od prze-zdolnych dziewczyn z wątku Winiar
Byliśmy z mężem na zakupach i miałam smaki na warzywa i mąż tak podejrzanie na mnie patrzył i rzucił tekstem "a Ty w ciąży nie jesteś? na pewno?" i patrzył takim radosnym wzrokiem zdałam sobie sprawę, że nie obawiam się diagnozy nowotworu, bo wiem, że sobie z tym poradzę, ale obawiam się najbardziej, że przez to stracę szansę na dziecko..
@Ultramaryna - dziękuję za ankietę, ja już oddałam głosultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
O nieee. U mnie takim razie zamiast komórki będzie 🍫🤣Maj.a, Dropsik, Coconut lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:O nieee. U mnie takim razie zamiast komórki będzie 🍫🤣
Moja temp. 37,3 także coś jest na rzeczy a kilka godzin temu wzięłam tabletkę.. 🤧☹ -
Idę spać 😴😴😴
Dobranoc dziewczyny 🥰
Kciuki za testujące rano , oby to był dobry dzień i końcówka miesiąca ✊🍀🍀
Majuna, Zaczarowan, Dropsik, JoKoKoJo, Marzycielka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Wcześniej napisałabym to samo ale teraz nie jem słodyczy więc uff 😅 u mnie będzie owocem bo zaczelam ich więcej jeść bo dostarczają mi cukier którego mimo wszystko potrzebuje 🤣
Moja temp. 37,3 także coś jest na rzeczy a kilka godzin temu wzięłam tabletkę.. 🤧☹
Ja dziś przegięłam totalnie z ilością 🍫. Dopadł mnie straszny ból miesiączkowy i było mi słabo. Słodycze mnie uratowały, bo moja energia była na poziomie zero.
Życzę dużo zdrowia... 🥺 Przeziębienia się teraz kręcą niestety. Te zmiany temperatur nie pomagają... U mnie raz było -12 a kolejnego dnia już na plusie. Takie wahania nie są korzystne. Co do gorączek, ostatnio nie mogłam zbić gorączki, brałam w kółko ibuprom lub coś do picia na bazie tego, 3 kreski w dół i koniec. Potem kobitka w aptece mężowi powiedziała, że mam spróbować wziąć coś na bazie aspiryny podobno na niektórych działa lepiej i dała mi do picia polopirynę. Jak ręką odjął, wypiłam, od razu poty i gorączka z głowy. Wychodzi na to, że leczyłam się tym co u mnie w gorączce nie działa. 🤷🏻♀Pati2804 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀