Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Alesiamum Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzięki za wasze historie o badaniu nasienia, poczytam mężowi że to nic strasznego, bo też chłopak jest strasznie spięty i się miga od kilku miesięcy 🤪

Mój też się migał aż w końcu ustaliliśmy że jak w grudniu się nie uda to idzie i koniec kropka.
    Nie było gadania poszedł 😅
    Do androloga umówił się dosłownie na drugi dzień jak wyniki dostał

Majuna, notsobadd lubią tę wiadomość

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż właśnie w sobotę się udaje na badanie nasienia. Sam znalazł sobie jakieś miejsce, o którym pierwsze słyszę. Co gorsza, nie chce mnie zabrać ze sobą... 🤣🤣🤣 Powiedział, że źle mu będzie z tą świadomością, że czekam poza pokoikiem, a on działa. 😂

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alesiamum wrote:
    Mój też się migał aż w końcu ustaliliśmy że jak w grudniu się nie uda to idzie i koniec kropka.
    Nie było gadania poszedł 😅
    Do androloga umówił się dosłownie na drugi dzień jak wyniki dostał

Oni to potrzebują czasem takiego kopa np. W postaci niezadowalających wyników, żeby zacząć działać. Mój cały nasz związek na plecy swoje mi narzekał. Jak go strzeliło 4 lata temu, że wstać nie mógł z ziemi to pierwszy obdzwaniał lekarzy, a na masaże to popylał 3 razy w tygodniu. 😂 Teraz jak ma opcję to się od razu zapisuje i łazi.

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Alexa12 Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Co jakiś czas wchodzę poczytać trochę… Trochę o mnie… mieszkam za poza granicą Polski, mam 29 lat. Rozmowa o ciąży zaczęła się w listopadzie 2022, od tamtej pory nie zabezpieczamy się w ogóle, niejednokrotnie robiłam już testy owulacyjne, w zeszłym roku w kwietniu robiłam bardziej rozszerzone badania, kiedy byliśmy na urlopie w Polsce, bo tu ginekolog nie zlecił mi żadnych, tylko każe czekać rok czasu, a wiadomo czas leci i nic się nie zmienia. znalazłam jeszcze jedną Panią doktor do której idę w następnym tygodniu pierwszy raz… mieszkam w Niemczech. Zdecydowaliśmy, że w końcu czas na badania dokładniejsze obydwóch stron. Moje cykle trwają 31 dni, to, a to co zauważyłam, odkąd nie stosujemy żadnego zabezpieczenia mam różne dziwne dolegliwości, zaraz po powiedzmy owulacji, strasznie bolą mnie piersi, aż nie mogę znieść chwilami bólu. Jest to strasznie uciążliwe bo trwa zazwyczaj około 2 tygodnie. Nie powiem, co miesiąc przechodzę rozczarowanie ogromne, miałam w zeszłym roku dużo stresu, ze względu na ciężką pracę, która zmieniłam we wrześniu. Ta praca również nie okazała się jakaś odskocznią w spokój… moje miesiączki są dość skąpe i płaczliwe. Po prostu zaczyna dobijać mnie, że to wszystko tak długo trwa.
    Pozdrawiam Was wszystkie !

Majuna, Suzie, Dropsik, Prezesoowa, Pati2804, Alesiamum, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• Ewka9090 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/QdGGqd9
    O to mój Mały (a już duży) Człowieczek z bijącym ❤️
    Wszystko dobrze 🥰
    Maleństwo z USG ma 8t a ostatniej miesiączki 7t.
    Rośnie jak na drożdżach 🥰

Dziękuję dziewczyny za wsparcie i kciuki 🤞✊🥰🥰🥰

Zaczarowan, Suzie, elektro96, Dropsik, tralalina, Zimozielona, farfalla92, Nieprzejrzysta, Truskawka18, Prezesoowa, Pati2804, Majuna, koktajlowa, KarolinaJ0702, ultramaryna_, Sparky, AnitaK, notsobadd, Liyss🧚🏻, Mikea, Malamia, MummyYummy, bonassola lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧔33 l.
    👩‍❤️‍👨 09.2020r. 💒 06.2022r.

Starania od 01.2023r.
    05.01 ⏸️ 13cs
    05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
    08.01 beta 902mlU/ml
    10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
    26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
    01.03 kolejna wizyta i USG płodu
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alesiamum wrote:
    Wyniki średnie, m.in. morfologia 2%
    Androlog zalecił 3 mce kurację i później powtórzyć badania chyba że się nam uda
    Mój twierdzil że mały pokoik, zero filmików🤣 dobrze że miał tel🤣 i już tam nie chce iść 🤣
    O nie, to słabe warunki. Też bym była rozczarowana na jego miejscu 🙈

Majuna, Alesiamum lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka9090 wrote:
    Wszystko dobrze 🥰

Super 😍

Ewka9090 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ja akurat jestem na nie na te testy , już kiedyś przerabiałam temat 🙂 Ale nad tą temperaturą pomyślę 😉
    A Ty pewnie spróbuj będziesz miała porównanie 👌🏻
    Mi testy Kiedyś też nie wychodziły,więc się nie nastawiam na super współpracę tym razem. Zobaczymy. W każdym razie owulację miałam, a testy słabo wybarwione 🤷‍♀️ Może kiepskiej firmy miałam te testy.

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Jestem tu nowa. Razem z mężem staramy się o pierwsze wspólne dziecko ( ja mam 10letnią córkę ).
    To jest nasz drugi cykl starań odkąd odstawiłam tabletki na początku grudnia.
    Byłam dziś na USG , w prawym jajniku pęcherzyk 22 mm i endometrium 7,9 mm. Lekarz twierdzi , że do owulacji może dojść nawet dziś.
    Jakie Wy macie doświadczenia ?

PS. Trzymam kciuki za każdą z nas, która czeka na te dwie upragnione kreseczki 🤞🏼🍀💚
    Witaj 😊 powodzenia i obyś szybko ujrzała II kreseczki ✊🍀

Coconut lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Wcześniej 6 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, teraz to była moja druga miesiączka od odstawienia. Nie mam żadnych objawów owulacji, wczoraj robiłam test owulacyjny i nawet cienia drugiej kreski 🤷🏻‍♀️ Przypadkowo złożyło się , że dziś byłam umówiona na kontrolne USG jak co roku i lekarz powiedział, że pęcherzyk może pęknąć nawet dziś dlatego warto działać. Gdyby nie ta wizyta nawet bym dziś nie celowała w staranko bo aplikacja pokazuje mi owulację dopiero na środę😉 Także czeka nas dziś miły wieczór 😅
    Ja ostatnio byłam na usg I też gin mówił że pęcherzyk już może peknac a mial 20 mm , a robiłam testy owu I też nie było Piku co mnie zmyliło i myślałam że fo owulacji daleko , ale z usg wyszło że czeka za rogiem 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 16:31

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa12 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Co jakiś czas wchodzę poczytać trochę… Trochę o mnie… mieszkam za poza granicą Polski, mam 29 lat. Rozmowa o ciąży zaczęła się w listopadzie 2022, od tamtej pory nie zabezpieczamy się w ogóle, niejednokrotnie robiłam już testy owulacyjne, w zeszłym roku w kwietniu robiłam bardziej rozszerzone badania, kiedy byliśmy na urlopie w Polsce, bo tu ginekolog nie zlecił mi żadnych, tylko każe czekać rok czasu, a wiadomo czas leci i nic się nie zmienia. znalazłam jeszcze jedną Panią doktor do której idę w następnym tygodniu pierwszy raz… mieszkam w Niemczech. Zdecydowaliśmy, że w końcu czas na badania dokładniejsze obydwóch stron. Moje cykle trwają 31 dni, to, a to co zauważyłam, odkąd nie stosujemy żadnego zabezpieczenia mam różne dziwne dolegliwości, zaraz po powiedzmy owulacji, strasznie bolą mnie piersi, aż nie mogę znieść chwilami bólu. Jest to strasznie uciążliwe bo trwa zazwyczaj około 2 tygodnie. Nie powiem, co miesiąc przechodzę rozczarowanie ogromne, miałam w zeszłym roku dużo stresu, ze względu na ciężką pracę, która zmieniłam we wrześniu. Ta praca również nie okazała się jakaś odskocznią w spokój… moje miesiączki są dość skąpe i płaczliwe. Po prostu zaczyna dobijać mnie, że to wszystko tak długo trwa.

Hej Alexa! Z nami na pewno będzie Ci lżej :) robiłaś jakieś badania hormonów, mikroelementów itp.? Bolesność piersi i skąpe miesiączki mogą być spowodowane przez wahania hormonalne.
    Czy nie ma gdzieś w Twojej okolicy polskiego ginekologa, który przyjmuje prywatnie? Wiem, że polscy lekarze często praktykują również za granicą, właśnie ze względu na podejście lokalnych lekarzy. Mój swego czasu latał do WB :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 16:38

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka9090 wrote:
    Wszystko dobrze 🥰

Piękny ten Twój cud! Zdrowia i spokoju kochana :*

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa12 wrote:
    Hej 🙂 życzę aby nowy rok był dla Was bardziej łaskawy 🍀✊ co wyszło u Was po badaniach ?

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka9090 wrote:
    Wszystko dobrze 🥰

Cudowna wiadomość ❤

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu Was nadrobiłam dziewczyny 🙈

Jak każdego dnia są cudowne informacje i te gorsze niestety też😐 przytulam każda z Was 🫂

Ja od dwóch dni po owulacji miałam dziwne dolegliwości, bolały mnie jajniki i strasznie plecy na dole.. w nocy dzisiaj zobaczyłam dużo śluzu rozciągliwego z małymi nitkami krwi. Pierwszy raz tak miałam 😱 więcej się to nie powtórzyło i plecy I brzuch dzisiaj już nie bolą. Nie wiem co to było ale dziwne to.
    No i dzisiaj obudziłam się z katarem.. pieką mnie oczy i bolą zatoki .. 😩🤧 temperatury nie mierzyłam bo wzięłam tabletki ale czuję że coś mnie rozklada..
    Jutro świętujemy urodziny mojego męża i teścia a ja oczywiście chora.. 😔 oby do jutra było mi lepiej bo się wkurzę. 😅

Ps. Polecicie coś żeby grypa się nie rozwinęła? Jakieś sprawdzone sposoby na juz? 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 16:50

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Jak każdego dnia są cudowne informacje i te gorsze niestety też😐 przytulam każda z Was 🫂

Ja od dwóch dni po owulacji miałam dziwne dolegliwości, bolały mnie jajniki i strasznie plecy na dole.. w nocy dzisiaj zobaczyłam dużo śluzu rozciągliwego z małymi nitkami krwi. Pierwszy raz tak miałam 😱 więcej się to nie powtórzyło i plecy I brzuch dzisiaj już nie bolą. Nie wiem co to było ale dziwne to.
    No i dzisiaj obudziłam się z katarem.. pieką mnie oczy i bolą zatoki .. 😩🤧 temperatury nie mierzyłam bo wzięłam tabletki ale czuję że coś mnie rozklada..
    Jutro świętujemy urodziny mojego męża i teścia a ja oczywiście chora.. 😔 oby do jutra było mi lepiej bo się wkurzę. 😅

Ps. Polecicie coś żeby grypa się nie rozwinęła? Jakieś sprawdzone sposoby na juz? 🥺

Pati trzymam kciuki mocno zaciśnięte, bo wszystkie dziewczyny, którym się udało mowiły, że przeziębienie to dobry znak <3

Na zatoki parówka z rumianku, na przeziębienie dużo wit. C i cynku, herbata rozgrzewająca z cynamonem, imbirem i dużo cytryny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 16:51

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pati trzymam kciuki mocno zaciśnięte, bo wszystkie dziewczyny, którym się udało mowiły, że przeziębienie to dobry znak <3
    Dziękuję kochana ❤ wiem, ja też ostatnio byłam chora i dowiedziałam się o ciąży właśnie podczas przeziębienia 🥺 ale też boję się bo jestem przed wizytą u hematologa.. niby wyniki są dobre ale wolę zeby on to potwierdził.. I wtedy będę spokojna 🙏
    Edit :
    Robiłam plukanie zatok . Zaraz wypije herbatę i wezmę większą dawkę cynku , a ile jest zalecane cynku? Że nie przesadzić.. 😬 Wit C też wezmę i moze wit D wezmę jeszcze jedna ? Mam inhalator może zrobię inhalacje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 16:55

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja ostatnio byłam na usg I też gin mówił że pęcherzyk już może peknac a mial 20 mm , a robiłam testy owu I też nie było Piku co mnie zmyliło i myślałam że fo owulacji daleko , ale z usg wyszło że czeka za rogiem 😅
    I bądź tu człowieku mądry 😂 Przekonałam się , że chyba nie warto inwestować w te testy owulacyjne i działać cały miesiąc chociaż co drugi dzień bo aplikacja również chciała mnie zrobić w ciula 😂

Pati2804, Dropsik lubią tę wiadomość

• koktajlowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nieprzejrzysta Ja jestem przykładem, że nie reguluje cyklu. Ale na mnie żaden inozytol nie wpłynął w kwestii cyklu. Pozostało ci wypróbować. U każdego inaczej. Możliwe, że u Ciebie wyreguluje.

@Joll213 Tak, dziś pik. Ja dzisiaj też wyłapałam pik.

@MonReve96 Może tak też być, że nie wypisze wtedy zmieniłabym lekarza.

Ech może dziś uda się poserduszkować. Może jest jeszcze szansa 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 17:08

Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

A może ta krew to plamienie to zagnieżdżenie zarodka ? Podobno niektóre kobiety tak mają.
    Jeżeli chodzi o zatrzymanie choroby to : witamina C ( ja mam tą w proszku) w dużych dawkach, witamina D w większych dawkach i ja z polecenia mojego taty stosuje jeszcze propolis( działa przeciwzapalnie) , dostaje od niego taką magiczną miksturkę 😃

Pati2804 lubi tę wiadomość

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ