Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Mój też ma pracę siedzącą i sporo w jeansach, ale stara się często wstawać i się przejść - to głównie siedzenie grzeje kuper ;) no i laptopa nie powinno się trzymać na brzuchu/kolanach.
    Ponadto wprowadził (po wizycie u androloga): w domu dresy, luźne spodnie. Zmiana slipów na luźniejsze bokserki. Do tego rezygnacja z sauny, gorących kąpieli - teraz tylko prysznice, ale nie wrzątek.
    Poszedł nawet o krok dalej i zaczął spać nago, a w weekendy potrafi pół dnia latać bez gaci 🙈 ale myślę, że to ostatnie to już jego autorski pomysł, nie od lekarza 😆
    Hahaha 🤣🤣🤣

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 stycznia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alesiamum wrote:
    Nam kazał zrobić posiew po 3 miesiącach kuracji, i wiele innych badań. Mój M. stwierdził że zrobi wszystko żeby nam się udało żeby nie musiał oddawać znów nasienia w małym pokoiku🤣 zestresował się tym
    Oj tak, mój mąż tez mówi, ze to było koszmarne doświadczenie… 😩
    Tak wiec oby udało się nam się wcześniej ujrzeć ⏸️. Może kontrola nie będzie nam potrzebna 😄 Życzę tego Wam i sobie ❤️

Pati2804 lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 26 stycznia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Kochane, jestem po wizycie i z nowymi zaleceniami.
    Mam femSense, aby dokładnie pomierzyć cykl. Po 20dc mam zbadać progesteron w dwóch najbliższych cyklach, jak będzie za niski, to wdroży luteinę. Od dwóch kresek, nawet cienia kresek, odrazu Clexane i Acard, mam już receptę. Jak się nie uda przez najbliższe dwa-trzy cykle, to będziemy analizować, co jeszcze zbadać, dodać, zmienić itd.

Dziękuję za całe wsparcie 😘 To była wizyta, której nigdy nie chciałam przechodzić. Ale czuję się lepiej z nowym planem.
    Kochana przytulam 🫂 teraz musi być już tylko lepiej 🍀

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Mam wynik proga, 16,6 ng/ml 😊 czyli była owulka 😍
    To bardzo dobra wiadomość 😊 teraz kciuki za testowanie ✊🍀

Sparky lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka9090 wrote:
    Cześć Dziewczyny 🥰 trzymajcie proszę 🤞🤞 żebym jutro na USG mogła zobaczyć ❤️ Maleństwa.
    Najdłużej ciągnące się dwa tygodnie... I już od wczoraj ze stresu mam problem ze snem...
    Kciuki za wizytę, daj znać koniecznie po ✊😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Truśka, u mnie wypada okres na wtorek.. ale już czuję podbrzusze jak zwykle na krótko przed okresem. Tak jakby jutro miała przyjść małpa. A tu jeszcze czas… no i chyba zaczynam się nakręcać, bo w pierwszej ciąży tak miałam, że czułam się jak na okres, ale jakoś tak dziwnie, inaczej i w dniu spodziewanej małpy były porządne dwie kreski. Kusi, żeby jutro testować, ale cholera wie czy to ma sens. Dzisiaj 8/9dpo.
    Tak bym chciała, żeby każda tutaj miała bobasa…
    Mój mąż podpytuje co tam nowego na forum. Zawsze myślał, że to takie miejsce, gdzie kobiety wrzucają zdjęcie pozytywnego testu z opisem
    Hurra. Gdy opowiadam mu Wasze historie to oczy mu się otwierają. To miejsce jest niesamowite. Tyle różnych kobiet w różnych sytuacjach, w różnych momentach życiowych. Każda daje wsparcie i wysłuchuje. Nawet, jeśli nie potrafi doradzić, jestem pewna, że myśli pozytywnie o innych i to daje energię.
    Dokładnie, z Wami jest po prostu jakoś lżej, mimo ze każda niesie swój ciężki bagaż doświadczeń na plecach.
    To mój pierwszy miesiąc z Wami, ale na pewno nie ostatni 😊 Czas minął mi bardzo szybko. A wymiana zdań i wsparcie są bezcenne. 😊

tralalina, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 26 stycznia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A miał złe wyniki?
    Ja męża też wysłałam pamiętam za drugim razem (mimo dobrego wyniku) za badanie nasienia, posiew tlenowy i beztlenowy, fragmentację DNA i na HBA 😂 Wyszło wszystko super i wtedy już wiedziałam, że szukamy dalej u mnie. Tyle, że zrobiłam to z oszczędności czasu, bo mój mąż nie miał z tym problemu. Śmiał się, że on może to na kilka wizyt rozłożyć, bo dobre filmy mają 🙈 Zboczuch

Wyniki średnie, m.in. morfologia 2%
    Androlog zalecił 3 mce kurację i później powtórzyć badania chyba że się nam uda
    Mój twierdzil że mały pokoik, zero filmików🤣 dobrze że miał tel🤣 i już tam nie chce iść 🤣

elektro96 lubi tę wiadomość

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    @Ewka9090 Kciuki!

Ech ja się wczoraj poirytowałam. Mężu odmówił ❤️ bo chory (ogólne przeziębienie, zimno mu i katar). Frustracja we mnie narosła. Jakby nie mógł się poświęcić dla sprawy. W weekend może być za późno 😡 Wasi też tak?
    Najgorzej jak choroba komplikuje plany .. 😔 ale niestety nie mamy na to wpływu. Mój tez zawsze jak jest chory to nic groźnego nie rusza 😅

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Alesiamum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Oj tak, mój mąż tez mówi, ze to było koszmarne doświadczenie… 😩
    Tak wiec oby udało się nam się wcześniej ujrzeć ⏸️. Może kontrola nie będzie nam potrzebna 😄 Życzę tego Wam i sobie ❤️

O tak, trzymam kciuki za nas obie🤞🤞🤞
    Niech kolejny miesiąc będzie łaskawy

elektro96 lubi tę wiadomość

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dzień dobry 🙂 życzę Wam miłego dnia ❤️

Ja dzień rozpoczęłam testem ponownym . Wstawałam w nocy i nie wiem czy uznać za wiarygodny czy nie . Bo wyszedł tylko jakiś ledwo widoczny cień 🥺 boje się ,że to biochem 🥺
    Na spokojnie nie stresuj się na zapas, może powtórz jutro rano i wtedy będziesz miała pewność ✊🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Sparky Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, podczytuję Was od rana, ale jakaś dzisiaj jestem turbo zmęczona i nie miałam siły pisać 🥴 teraz trochę sobie odpoczywam, bo mały urządził sobie na mnie drzemkę 😅 Mieliśmy iść na spacer, bo była piękna pogoda, ale już się zachmurzyło i zaraz będzie i tak ciemno. A wcześniej pracowałam i nie było jak iść. Jutro mamy sporo zajęć, rano jedziemy z Olim na pobieranie krwi, a po południu organizuję imprezkę urodzinową dla najbliższych. Także nie będzie czasu na rozmyślania. A w niedzielę już testowanie 😱

elektro96, Dropsik, Prezesoowa, Pati2804, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alesiamum wrote:
    Wyniki średnie, m.in. morfologia 2%
    Androlog zalecił 3 mce kurację i później powtórzyć badania chyba że się nam uda
    Mój twierdzil że mały pokoik, zero filmików🤣 dobrze że miał tel🤣 i już tam nie chce iść 🤣
    Mój miał dobre warunki w pokoiku ale oglądał na telefonie bo obawiał się co oni tam mają za filmy i się tylko zdenerwuje🤣

Alesiamum, Dropsik lubią tę wiadomość

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Mój miał dobre warunki w pokoiku ale oglądał na telefonie bo obawiał się co oni tam mają za filmy i się tylko zdenerwuje🤣
    Jak mój robił badania, to w pokoiku nie było zasięgu 😂 i musiał skorzystać z ich zbiorów 🤣

elektro96, Majuna, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Pod pachą to bez szans na ładny wykres. Mi najlepsze wykresy wychodziły z temperatury pochwy, bo z ust też były takie niefajne. Teraz nie mierzę, że nie wykluczam w przyszłości ;) Mam testy owu i chyba w następnym lub kolejnym będę robić i może bym to z temperaturą połączyła 🤔 Tak jeszcze nie robiłam.

Ja akurat jestem na nie na te testy , już kiedyś przerabiałam temat 🙂 Ale nad tą temperaturą pomyślę 😉
    A Ty pewnie spróbuj będziesz miała porównanie 👌🏻

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:

Mój badał w 2 różnych klinikach i jak to powiedział "w tej pierwszej było bardziej misiowo, ale w drugiej lepsze gazety. Za to w obu fotele to jakaś pomyłka" 🤣
    Bardziej od samego badania przeżywał wynik. Dla niego to chyba jak badanie krwi - jak trzeba to trzeba.

Ja zresztą myślę, że skoro dla kobiet każde badanie ginekologiczne oznacza usg wewnątrz 🌹, a monitoring to np 3 wizyty na cykl, to serio, mężczyżni nie mają co narzekać na swoje badanie - nie dość, że przyjemne to raz na 3 miechy ;)

elektro96, Alesiamum, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Cześć wszystkim 🙋🏻‍♀️

Za chwilkę was nadrobię, chciałabym tylko zameldować, że biel mnie dziś oślepiła, także mimo, że miałam świadomość, że z tego cyklu nic nie wyjdzie to i tak smutno, czekam na @ ii.. daje na luz w lutym
    Przytulam za biel 🥺🫂

Malamia lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej 🙂

Tulę za biele i 🐒.

Ja też zrobiłam dziś test, 11dpo, negatyw, ale.njxsego innego się nie spodziewałam i nie czuje jakiegoś rozczarowania. Tylko u mnie to jest dopiero początek 1 cs, w dodatku po AH, także nic dziwnego, że tym razem się nie udało

Niemniej rozumiem doskonale Wasze rozczarowanie... To jest przykre, a jeszcze jak nie ma wsparcia wokół, to też jest trudniej. Trzymam kciuki za Was wszystkie ♥️✊
    Mimo Twojej pozytywnej energii przytulam za biel 🫂 niech następny cykl będzie owocny 😊

MummyYummy lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wasze historie o badaniu nasienia, poczytam mężowi że to nic strasznego, bo też chłopak jest strasznie spięty i się miga od kilku miesięcy 🤪

elektro96, Prezesoowa, Pati2804, KarolinaJ0702, Mikea, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe,że wczorajszy test aż tak mnie oszukał ?
    IMG-20240126-094930788-HDR.jpg
    Kochana , pierwszy raz się z tym spotykam żeby testy z testeo oszukały 😔 ale widocznie trafiłaś na oszukanca

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam wszystkie wyniki. Pojedynczo niby w normie, a wszystkie razem to trudno powiedzieć. Zobaczymy jak lekarz zinterpretuje.

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ