Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, te tytuły wrzucimy w ankietę i będzie jutro głosowanie oficjalne Dziś czekamy jeszcze na Waszą twórczość, nowe tytuły 😘
Dropsik, Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Ewka9090 wrote:Ja dziś mam równo 7tc, więc ogromnie liczę na ❤️.
Ja cały czas mam uczucie jak miałabym zaraz 🤢 i trzyma mnie to cały dzień nie tylko rano. Co zjem, a nawet jak wypiję rano tylko szklankę wody to mnie podbija. I jestem bardzo zmęczona.. myślałam że jak zobaczę ⏸️ to będę tryskać energią a jest kompletnie na odwrót 🙈
Gorzej, że od tygodnia coś czuję że moje serducho coś nie gra jak trzeba a wizytę u mojego kardiologa mam 27lutego. Zobaczę może mój ginekolog coś dziś zaleci.
A Ty jak się czujesz, oprócz mdłości? 🙂
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę 😊 ja jeszcze czekam na pierwszą wizytę, ale zastanawiam się by ją przyspieszyć i pójść w poniedziałek.Ewka9090 lubi tę wiadomość
🙍♀ 31 l.
🙍♂ 33 l.
12.2023 - początek starań
18.01 - ⏸️
19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m -
ultramaryna_ wrote:Dziewczyny, te tytuły wrzucimy w ankietę i będzie jutro głosowanie oficjalne Dziś czekamy jeszcze na Waszą twórczość, nowe tytuły 😘👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Kochane muszę wam w ogóle opowiedzieć jak to u mnie było skoro nic na bieżąco nie pisałam. Więc tak, staraliśmy się z mężem od czerwca, w wrześniu chyab biochem, uznaliśmy że jak pojedziemy na urlop do Polski na święta to mąż pójdzie na badanie nasienia dla świętego spokoju a ja sprawdzę hormony. 9 grudnia zmarła moja prababcia, to było bardzo niespodziewane, uważam że tak nie powinno być ( dowiedziała się o śmierci zięcia i potym było z nią bardzo źle) mnie tak to zabolało bo widziałam się z nią ostatnio w lipcu. U nas w rodzinie jest często tak że jak ktoś umiera to tak jakby robi miejsce komuś nowemu a ja nigdy nie chciałam żeby u mnie właśnie tak się stało ale tojest bardzo dziwne bo moja kuzynka jest w ciąży a jej dziadek zmarł właśnie kilka dni przed naszą prababcią( więc teoria się sprawdziła). Mąż był na badaniach, tego samego dnia wyniki i już było widać po wynikach że niej super bo plemniki wolne. Moje hormony w normie. Byliśmy 29 grudnia u ginekologa żeby zinterpretował nasze wyniki i powiedział tak jak myślałam że trzeba polepszyć u męża i polecił tabletki na 3 miesiace( dość drogie bo od 150zl na miesiąc ale czego się nie robi dla dziecka) ale po badaniach kupiłam mężowi witaminki żeby może już coś tam zaczęli działać. Od razu na wizycie miałam usg i Pan powiedział żeby 48 godzin spędzić w łózku😆 No i w razy w tym czasie serduszkowaliśmy. Wiadomo urlop świąteczny to trochę odpoczęliśmy. Jest kilka powodów jak to się stało że się nam udało tym razem. Oby tylko teraz dzidziuś zdrowo rósł w brzuszku😊 byliśmy jeszcze w sylwestra w Sanktuarium Matki Boskiej Brzemiennej w Gdańsku. Modliłam się do prababci i może faktycznie nam niespodziankę zrobiła😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 11:55
Ewka9090, Dropsik, Zimozielona, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Hej dziewczyny, tulę mocno za biele 🫂
Dzisiaj już piątek, cieszy mnie to bardzo. Jakie pomysły na obiad? Miłego dnia!
Poniżej wstawiam link wyników nasienia mojego małża. Dajcie znać czy jest serio tak źle jak mysle? Wyczytałam w necie, że to jakaś tereospermia (?)
https://zapodaj.net/plik-cGxxzIsLsI
https://zapodaj.net/plik-INSbRkJl0j -
farfalla92 wrote:Masz skończony 7tc, czyli 7tc +0? U mnie dzisiaj 7tc +4, ale wg USG ciąża mlodsza o 2-3dni
Oj, niedobrze, że z serduchem coś nie gra. Ja też miałam przeboje z sercem (mimo, że mam zdrowe) w II trymestrze drugiej ciąży, ale wystarczyło brać magnez (polecam magnez Pueria) i się wszystko uregulowalo.
U mnie mdłości, czasem rzyg 🙊 I sennosc...czyli w sumie czuje sie podobnie jak Ty !😅 A wiesz co to oznacza? Że wszystko u Ciebie DOBRZE i zobaczysz dzisiaj bijące serduszko ❤😍
Tak dziś 7+0 😍
Jak opowiadałam przyjaciółkom, które mają już dzieci, to też mówiły, że jak się źle czuję to znaczy, że jest dobrze 🤣🥰
Ja mam problemy z sercem od dawna.. mdlałam i nie wiadomo czemu bo jak robili mi już badania to wyniki były ok. Do czasu jak zemdlałam przy punkcji i akurat miałam na sobie holter, wtedy moje serce zrobiło sobie przerwę na 16sekund. Miałam zabieg ale już po roku od zabiegu miałam pierwsze zasłabnięcia. I teraz tak jak wcześniej jak mam badania to jest ok, ale problem jest.
Łykam magnez ale chyba muszę zacząć bardziej regularnie go łykać, dzieki 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 12:16
🧑 33 l. 🧔33 l.
👩❤️👨 09.2020r. 💒 06.2022r.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
08.01 beta 902mlU/ml
10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
01.03 kolejna wizyta i USG płodu -
Truskawka18 wrote:Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę 😊 ja jeszcze czekam na pierwszą wizytę, ale zastanawiam się by ją przyspieszyć i pójść w poniedziałek.
Truskawka18 lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧔33 l.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
08.01 beta 902mlU/ml
nick nieaktualnyultramaryna_ wrote:Dzień dobry, dziewczyny 😘
@KejtKa kochana, jeśli się nie obrazisz na mnie, poprowadziłabym wątek lutowy, chyba potrzebuję „coś zrobić”, aby nie pogrążyć się w żalu. Jak się na to zapatrujesz? 😘
Dziś burza ⛈️ mózgów! Wymyślamy tytuły na nowy wątek! Poniżej wklejam, co już mamy 😘
Gorąca walentynkowa noc 💘 🌹 przyniesie nam dwóch kresek moc 💪⏸️
O dwie kreski wciąż prosimy ⏸️ w walentynki je wyśnimy 💘
Lutowe amory nastały 💘 jesienią wyczekane dziecię przywitamy 🍁👶
W lutym zakładamy ciepłe buty 👢👢 przez śnieg maszerujemy 🌨️ bo 2 kreski zobaczyć chcemy ⏸️ 🙏
Z Walentym fiku-miku🔥 by bawić dziecię w październiku🩵🩷
Walentynki słodkie jak miód 🍯 , za dziewięć miesięcy przywitamy nowy ród 👨👩👦
Nie ma problemu zgłaszałam się jako "rezewowa" więc luz 😁
ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
KarolinaJ0702 wrote:Kochane muszę wam w ogóle opowiedzieć jak to u mnie było skoro nic na bieżąco nie pisałam. Więc tak, staraliśmy się z mężem od czerwca, w wrześniu chyab biochem, uznaliśmy że jak pojedziemy na urlop do Polski na święta to mąż pójdzie na badanie nasienia dla świętego spokoju a ja sprawdzę hormony. 9 grudnia zmarła moja prababcia, to było bardzo niespodziewane, uważam że tak nie powinno być ( dowiedziała się o śmierci zięcia i potym było z nią bardzo źle) mnie tak to zabolało bo widziałam się z nią ostatnio w lipcu. U nas w rodzinie jest często tak że jak ktoś umiera to tak jakby robi miejsce komuś nowemu a ja nigdy nie chciałam żeby u mnie właśnie tak się stało ale tojest bardzo dziwne bo moja kuzynka jest w ciąży a jej dziadek zmarł właśnie kilka dni przed naszą prababcią( więc teoria się sprawdziła). Mąż był na badaniach, tego samego dnia wyniki i już było widać po wynikach że niej super bo plemniki wolne. Moje hormony w normie. Byliśmy 29 grudnia u ginekologa żeby zinterpretował nasze wyniki i powiedział tak jak myślałam że trzeba polepszyć u męża i polecił tabletki na 3 miesiace( dość drogie bo od 150zl na miesiąc ale czego się nie robi dla dziecka) ale po badaniach kupiłam mężowi witaminki żeby może już coś tam zaczęli działać. Od razu na wizycie miałam usg i Pan powiedział żeby 48 godzin spędzić w łózku😆 No i w razy w tym czasie serduszkowaliśmy. Wiadomo urlop świąteczny to trochę odpoczęliśmy. Jest kilka powodów jak to się stało że się nam udało tym razem. Oby tylko teraz dzidziuś zdrowo rósł w brzuszku😊 byliśmy jeszcze w sylwestra w Sanktuarium Matki Boskiej Brzemiennej w Gdańsku. Modliłam się do prababci i może faktycznie nam niespodziankę zrobiła😊
Ja też po części wierzę w tą teorię. W listopadzie zmarła Babcia moje męża. A grudniowy cykl był tym udanym. Też się modliłam i prosiłam Babcię o wsparcie 🥰
Bardzo przeżyliśmy stratę Babci. Co nas widziała to pytała o pierwszego prawnuka ☺️KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧔33 l.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
08.01 beta 902mlU/ml
Zaczarowan wrote:Hej dziewczyny, tulę mocno za biele 🫂
Poniżej wstawiam link wyników nasienia mojego małża. Dajcie znać czy jest serio tak źle jak mysle? Wyczytałam w necie, że to jakaś tereospermia (?)
https://zapodaj.net/plik-INSbRkJl0j
Liczy się ten jeden szczęśliwy plemnik ☺️ tak też mówił nam lekarz. Ale zawsze warto trochę się wspomóc suplementami 😎Zaczarowan, KarolinaJ0702, Pati2804 lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧔33 l.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
08.01 beta 902mlU/ml
My też robiliśmy badania, prawidłowe plemniki 2%, ruch postępowy szybki 5%,nieruchome 50%.. i wysokie leukocyty
Byliśmy u androloga, który zalecił kurację na 3 miesiące, jeśli do tego czasu się nam nie uda to ma listę badań do zrobienia i ma się pojawić na wizycie
Ogólnie polecam się umówić do androloga bo na wizycie od razu zrobił USG i wykluczył m.in żylakiZaczarowan lubi tę wiadomość
👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
07.2023 - walczymy o rodzeństwo
🧑 36 🧒38
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja -
Ewka9090 wrote:Mój mąż miał morfologię, liczebność, żywotność i szybkość poniżej normy a jestem w ciąży 🥰
Liczy się ten jeden szczęśliwy plemnik ☺️ tak też mówił nam lekarz. Ale zawsze warto trochę się wspomóc suplementami 😎
…czyli jednak można. Dzięki kochana, zawsze to jakaś nadzieja :*Ewka9090 lubi tę wiadomość
-
Alesiamum wrote:My też robiliśmy badania, prawidłowe plemniki 2%, ruch postępowy szybki 5%,nieruchome 50%.. i wysokie leukocyty
Byliśmy u androloga, który zalecił kurację na 3 miesiące, jeśli do tego czasu się nam nie uda to ma listę badań do zrobienia i ma się pojawić na wizycie
Ogólnie polecam się umówić do androloga bo na wizycie od razu zrobił USG i wykluczył m.in żylaki
O proszę, dziękuje za podzielenie się waszą historią 😘 androlog dobrze zrobi, tak jak mówisz. Trzymam kciuki, by kuracja wystarczyła! ✊❤️
My w przyszłym tyg mamy wizytę w klinice niepłodności, wiec pewnie coś poradzą. Ogólnie to otwarta jeatem na inseminacje czy in vitro. Jestem zmeczona wiecznym czekaniem..
Dziękuje jeszcze raz!Alesiamum lubi tę wiadomość
-
U nas obniżona ilość plemników i morfologia 0%… Walczymy od listopada. Na szczęście androlog dał nadzieję na poprawę, bo wg niego te złe wyniki to skutek problemów hormonalnych i przegrzewania jąder.
A na obiadek łosoś w sosie koperkowym z ziemniakami i surówka z marchewką i jabłkiem 😊27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
W sensie ja nigdy nie mierzyłam i zastanawiam się czy miałam ovu, a podobno mierząc temperaturę dużo to mówi. Czy mierzenie pod pachą też może być, czy to nie jest wiarygodny pomiar? Jeżeli któraś ma ochotę poinstruować to chętnie poczytam, bo tak jak mówię do tej pory nie brałam tego pod uwagę, a widzę że tu można prowadzić wykres itdKejtKa lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
nick nieaktualnySmerfetkaa wrote:Dziewczyny, a czy badacie temperaturę w każdym cyklu?
W sensie ja nigdy nie mierzyłam i zastanawiam się czy miałam ovu, a podobno mierząc temperaturę dużo to mówi. Czy mierzenie pod pachą też może być, czy to nie jest wiarygodny pomiar? Jeżeli któraś ma ochotę poinstruować to chętnie poczytam, bo tak jak mówię do tej pory nie brałam tego pod uwagę, a widzę że tu można prowadzić wykres itd -
Alesiamum wrote:My też robiliśmy badania, prawidłowe plemniki 2%, ruch postępowy szybki 5%,nieruchome 50%.. i wysokie leukocyty
Ogólnie polecam się umówić do androloga bo na wizycie od razu zrobił USG i wykluczył m.in żylaki
Męża czeka powtorne badanie nasienia za 2 miesiące i jestem ciekawa odpowiedzi. 😊27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Mam to samo.. i zaczęłam mierzyć pod pachą 🤣 i takie kwiatki że nic nie wniosło te badanie hahahIdź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡