Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Za wcześnie i pewnie i tak w terminie byłby negatywny. Będę testować codziennie, co ma być to będzie.
    Na zdjęciu test jest negatywny, chodziło mi tylko o ten prześwit testowej. Niepotrzebnie to wstawiałam, bo nie chodziło mi o to, że widzę tam kreskę.
    Testuj, testuj :) kciuki!

tralalina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Dziewczyny które NAC przyjmujecie i jak dziennie? :) zamiedlugo mam nowy cykl i zaczynam się nad tym zastanawiać..

Choć jak zobaczę ile supli biorę to nie wiem gdzie wcisnę jeszcze coś.. :P
    Miovelle, 3 - 7 dc. Jakbyś zaczęła brać to radzę od razu po okresie sprawdzać owulaki. Mi wcześniej pik pojawiał się około 14 dc, a po NAC już 10.

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za biele😔
    Ten styczeń trochę niektórych przeczołgał, więc czekamy na luty i miejmy nadzieję widzieć tylko piękne kreski i bety 🥰

Sikoreczkaaa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Miłego dnia Wam życzę 😘

Karolina ja tam kreskę widzę, piękna różową. Skocz na betę jak tylko będziesz miała możliwość. Trzymam kciuki żeby dalej ciemniała🤞

Sparky, taralalina tulę za biele 🫂

Nasze Kochane mamuśki czas aby która od 1 lutego przejęła wątek. Najlepiej żeby to była ta która pierwsza dojrzała ⏸️ w tym miesiącu ❤️

Sparky lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    To test z wczoraj
    https://zapodaj.net/plik-MTZ5uaXQHr

A to test z dzisiaj
    https://zapodaj.net/plik-z2GYYWA6oA

Wydaje mi się, że ten z dzisiaj jest barfziej rozowy, na żywo kreska jest bardziej różowa.
    Nie wiem co myśleć, bardziej bolą mnie piersi i momentami jest mi nie dobrze.

Jak dla mnie ciemnieje ❤️

W ogóle to strasznie mi się cykl rozjechał przez tą wcześniejszą owulkę. Normalnie powinnam dostać @ w środę, ale apka alamruje, że to już dziś 🙄 już bym chciała, żeby jaśnie księżna przestała się wydurniać i się pojawiła, żeby zacząć grzecznie nowy cykl. Testy sprzed paru dni i z wczoraj białe, śmietnik na twarzy... więc raczej nie ma szans na to by się nie pojawiła (wczoraj był 13 dpo). Choć zastanawiam się czy w ogóle była - jak ten prog był na poziomie 12,4 to jest to potwierdzenie? Czy w 100 % potwierdza tylko monitoring? Bo do mojego gina mam średnie szanse się na to dostać, bo terminy ma szalone i niby jest luxmed, ale tam masa doktorów ma mocno średnie opinie plus istnieje opcja, że na kolejny termin nie udałoby się zapisać do tego samego.

Tulasy za biele 🫂 niech ten luty się już zacznie...

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Dziewczyny które NAC przyjmujecie i jak dziennie? :) zamiedlugo mam nowy cykl i zaczynam się nad tym zastanawiać..

Ja mam NAC Swansona, 600 mg w jednej tabletce, 100 tab. w jednym opakowaniu i koszt ok. 60 zł, więc wychodzi spoko cenowo :)

Zażywam dopiero pierwszy cykl i zaczęłam od 1 tabletki cały cykl. Widziałam post na insta u jakiegoś lekarza, że można przyjmować nawet 1800 mg dziennie i wtedy efekt jest optymalny, ale - zastrzegam, że to tylko moje zdanie - wolę nie wprowadzać wszystkiego w maksymalnych dawkach, bo można też przedobrzyć :) U mnie NAC pomaga też na inne rzeczy, nie tylko na owulację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 11:25

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W ogóle to strasznie mi się cykl rozjechał przez tą wcześniejszą owulkę. Normalnie powinnam dostać @ w środę, ale apka alamruje, że to już dziś 🙄 już bym chciała, żeby jaśnie księżna przestała się wydurniać i się pojawiła, żeby zacząć grzecznie nowy cykl. Testy sprzed paru dni i z wczoraj białe, śmietnik na twarzy... więc raczej nie ma szans na to by się nie pojawiła (wczoraj był 13 dpo). Choć zastanawiam się czy w ogóle była - jak ten prog był na poziomie 12,4 to jest to potwierdzenie? Czy w 100 % potwierdza tylko monitoring? Bo do mojego gina mam średnie szanse się na to dostać, bo terminy ma szalone i niby jest luxmed, ale tam masa doktorów ma mocno średnie opinie plus istnieje opcja, że na kolejny termin nie udałoby się zapisać do tego samego.

Żaden progesteron nie daje 100% pewności, że owulacja była. Przy torbielach prog wchodzi wysoki w badaniach, w PCOS i różnych innych zaburzeniach również.
    Poza tym, progesteron powyżej 3 ng/ml może już świadczyć o owulacji, tylko niekoniecznie najwyższej jakości :)
    100% to tylko USG niestety.

KejtKa lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Żaden progesteron nie daje 100% pewności, że owulacja była. Przy torbielach prog wchodzi wysoki w badaniach, w PCOS i różnych innych zaburzeniach również.
    Poza tym, progesteron powyżej 3 ng/ml może już świadczyć o owulacji, tylko niekoniecznie najwyższej jakości :)
    100% to tylko USG niestety.

Dzięki, wolalam się upewnić :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was stosowała ACC optima 600 w pierwszych dniach cyklu?

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziewczynki,
    Na pierwszej stronie są bardzo ciekawe informacje, zatrzymałam się przy jednej: • Pink Test (nie pokaże || wcześnie) macie doświadczenia z tymi testami? Bo właśnie chciałam zakupić większe ilości, ale ta informacja mnie zaciekawiła. W sensie że te testy przed terminem @ nie za zalecane ?
    Są pinki super czułe od bety 10, ale mnie na nim prawie nic nie wyszło (beta 8 lub więcej). One nie oszukują raczej.
    Zaskoczyly mnie Nordtest i Vitam/Hellobaby strumieniowe, bo na nich była już niezła kreska w 11dpo. Teraz tylko te zamawiam.

@Sparky @tralalina 🫂 oby luty był łaskawszy! ❤️

Sparky lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do NAC możecie spróbować z ACC 1800 (3x600 dziennie) w 3-7dc. Ja będę testowała, jutro zaczynam.

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Co do NAC możecie spróbować z ACC 1800 (3x600 dziennie) w 3-7dc. Ja będę testowała, jutro zaczynam.

Troszkę obawiam się na własną rękę z tą dawka. Ja chyba zacznę od 1x tabletki na dzień :)

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Są pinki super czułe od bety 10, ale mnie na nim prawie nic nie wyszło (beta 8 lub więcej). One nie oszukują raczej.
    Zaskoczyly mnie Nordtest i Vitam/Hellobaby strumieniowe, bo na nich była już niezła kreska w 11dpo. Teraz tylko te zamawiam.

Dziękuje za wiadomość :) ok to chyba skorzystam z Twojego polecenia :) a te o których piszesz wybielają czasami kreski testowe? Bo pinki chyba nie, i zawsze białe coś takiego czytałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 13:17

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    ultramaryna_ wrote:

Dziękuje za wiadomość :) ok to chyba skorzystam z Twojego polecenia :) a te o których piszesz wybielają czasami kreski testowe? Bo pinki chyba nie, i zawsze białe coś takiego czytałam
    Mnie niestety pink oszukał 😔 wyszedł cień , gdzie inne dały biel

Coconut lubi tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:

Ja piję Prenacaps ovi. To inozytol z NAC.
    2000mg myo-inozytolu, 50mg chiro-inozytolu i 600mg NAC. Pije codziennie do posiłku. Te opakowanie to 30 porcji.

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Mnie niestety pink oszukał 😔 wyszedł cień , gdzie inne dały biel
    U mnie było to samo. Pink strumieniowy pokazywał jaśniutką kreseczkę widoczną gołym okiem, a inne testy zupełnie nic.

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @maniaaa
    @coconut

Ja żałuję w ogóle że wymyślili te testy. Za czasów naszych mam, nie było to popularne i tego zazdroszczę. A teraz człowiek się zastanawia jakie kupić aby chociaż nie oszukały 😕

Maniaaa. lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziewczynki,
    Na pierwszej stronie są bardzo ciekawe informacje, zatrzymałam się przy jednej: • Pink Test (nie pokaże || wcześnie) macie doświadczenia z tymi testami? Bo właśnie chciałam zakupić większe ilości, ale ta informacja mnie zaciekawiła. W sensie że te testy przed terminem @ nie za zalecane ?

W moim przypadku było inaczej , pinki nigdy nie pokazywały mi cienia , jak nie byłam w ciazy to nie byłam i tyle. Teraz od 2 dni pokazuje mi 2 kreski, bardzo słabiutkie ale będę testować jutro albo po jutrze. I szczerze? Nie wydaje mi się że jest to fałszywy wynik bo naprawdę odczuwam okropne mdlosci. Mam nadzieję że to dosyć wczesna ciaza.

Ale wszystkim kobietom, które ujrzały dwie fałszywe kreski, bardzo współczuję. Nawet nie wyobrażam sobie jakie to uczucie. 🫂

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    W moim przypadku było inaczej , pinki nigdy nie pokazywały mi cienia , jak nie byłam w ciazy to nie byłam i tyle. Teraz od 2 dni pokazuje mi 2 kreski, bardzo słabiutkie ale będę testować jutro albo po jutrze. I szczerze? Nie wydaje mi się że jest to fałszywy wynik bo naprawdę odczuwam okropne mdlosci. Mam nadzieję że to dosyć wczesna ciaza.

a ile jesteś dpo?:)

Gregorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    @maniaaa
    @coconut

Ja żałuję w ogóle że wymyślili te testy. Za czasów naszych mam, nie było to popularne i tego zazdroszczę. A teraz człowiek się zastanawia jakie kupić aby chociaż nie oszukały 😕
    Masz rację, przynajmniej kobiety się nie nakręcały. A teraz … łatwo powiedzieć. My gdy zobaczyliśmy tą kreskę cały dzień się cieszyliśmy a na drugi dzień inny test całkowicie biały ☹️
    Nie wiem jak Wy macie Dziewczyny, ale mnie tak korci robić te testy chociaż czasami zdaję sobie sprawę , że będzie za wcześnie. A jakby ich nie było to człowiek miały spokój i czekał na okres 🤣

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ